korkulu rüyam karınca !!

elfida_77

özgü prensesim bizimle
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
667
0
96
Adana
mutfakta tezgahımın üzerinde yüzlerce karınca görmekten usandım...tezgahın üzeri resmen sıvama karınca:14: tezgahta iş yaparken üzerime tırmanıyorlar..kolumda yüzümde her yerimdeler..tezgah üzeri olduğu için kullandığım ilaçlarda etkısını çabuk kaybediyor..acil yardım:14:

Yaz ayları geldiği için, her ev hanımının korkulu rüyası karıncalar da ortalığa çıkmaya başladılar.
Bizim evde de aynı sorun var malesef ki. Annem "karınca ilacı" denilen beyaz toz birşey var, ondan alıyor (tam olarak nereden alıyor bilmiyorum ama, aktarlarda bulunuyor sanırım).
Onu kullanıyor genelde, dediğin gibi uzun süreli bir çare olmuyor ama, her ihtiyaç duyduğunda kullanıyor.

Etkili başka bir yöntem varsa, bu vesile ile bende öğrenmiş olayım.
Bizim banyoda bile karıncalar olabiliyor... :31:

geçici bir çözüm ama karıncaların oldugu yere domatesin üstündeki yeşil saplarını koparıp koyun hemen orayı terkediyorlar

benimde geçen sene çok oluyordu ancak karınca tebeşiri ile durduruyorduk yarın başka yerden çıkıyorlardı ama çıktıkları her yeri tebeşirle çize çize kestik kökünü.. bu sene daha yok balkonumda domates ve sardunya var karınca ve her tür böcegin sardunyaya ve domatese gelmediğini duymuştum bakalım bu yaz deneyecezz

Canım Allah yardım etsin çok zor mutfağında olması dahada kötü. Yapacağın tek şey ilaçlama şirketi çağırıp mutfağını ilaçlat. Karıncanın geldiği yerleri tespit et ve sıvayla kapat oraları. Diğer türlü önüne geçemezsin mutfakta yemeğin içine bile girerler açıkta bişey bırakamazsın.

bu konuda biz de çok çaba sarfettik ama ıhhh..:19:

yani mübarekler her yerden çıkıyorlar..evimiz bahçeli..böceğe,karınca duyarlı ama
bir çözümü olmalı yahuuu:26:

Tezgahın üstüne karıncaların olduğu yere limon dilimleri koymayı dene rahmetli babannemden görmüştüm bende.

Allah kolaylık versin :S bizim de bir önceki evimizde vardı aynı sorun, ne yaptıysak nafile mübarek heryerden çıkıyor ya :50:

kızlar benimde evimde karınca vardı sürekli geziyorlardı günah diye de birşey yapamıyordum. bir süre yaklaşık 1 ay boyunca limon koydum ama karıncalar artık o kadar azıtmıştıki limonun üzerinede çıkıyorlardı :) bir çözüm buldum sizinde uygulamanızı tavsiye ederim gerçekten işe yaradı va Allahıma hamd olsun karıncalar evi terk etti. :) önerim şu kızlar... bildiğiniz salatalığı halk tabiriyle hıyarı :) kesip karıncanın gezindiği yerlere koyun bir süre sonra sizde karıncıların gittiğini göreceksiniz.

bende yeni ev alıp taşındım, 7.kattayım ve evde ufak ufak karıncalar çıkıyor. apartman eskide değil ama sanırım taşların altında yaşıyorlar, özellikle banyo ve mutfakta görüyorum. başlarda bende günah diye öldürmeyip, toplayıp balkondan atıyordum ama illallah dedim artık, hepsini süpürüp çöpe atıyorum ama tükenmiyorlar ya. aşırı derecede heryeri sarmış değiller ama sürekli 2şer 3er tane görüyorum. yeni evimden tiksindim bunlar yüzünden. birsürü şey denedim, birde şu salatalığı deniyeyim bakalım, inşallah çözüm olur.

bende yeni ev alıp taşındım, 7.kattayım ve evde ufak ufak karıncalar çıkıyor. apartman eskide değil ama sanırım taşların altında yaşıyorlar, özellikle banyo ve mutfakta görüyorum. başlarda bende günah diye öldürmeyip, toplayıp balkondan atıyordum ama illallah dedim artık, hepsini süpürüp çöpe atıyorum ama tükenmiyorlar ya. aşırı derecede heryeri sarmış değiller ama sürekli 2şer 3er tane görüyorum. yeni evimden tiksindim bunlar yüzünden. birsürü şey denedim, birde şu salatalığı deniyeyim bakalım, inşallah çözüm olur.

Dene canım. bana faydası oldu umarım sizede faydası olur.

Ablamın mutfağında vardı toz alçı aldık,suyla karıp tezgahın dibine boydan boya, kenarlarına, fayans aralarına güzelce sürüp tıkadık.. temizlendi ev resmen hem fayans araları beyazladı,boşluklar doldu.. Tavsiye ederim... :ssz:

kızlar benimde evimde karınca vardı sürekli geziyorlardı günah diye de birşey yapamıyordum. bir süre yaklaşık 1 ay boyunca limon koydum ama karıncalar artık o kadar azıtmıştıki limonun üzerinede çıkıyorlardı :) bir çözüm buldum sizinde uygulamanızı tavsiye ederim gerçekten işe yaradı va Allahıma hamd olsun karıncalar evi terk etti. :) önerim şu kızlar... bildiğiniz salatalığı halk tabiriyle hıyarı :) kesip karıncanın gezindiği yerlere koyun bir süre sonra sizde karıncıların gittiğini göreceksiniz.

mutasyona uğramış senin karıncalar :33:

benim denediğim ve sonuç aldığım bişeyi paylaşayım cif döktüm çıktıkları yere.bi daha çıkmadılar.
:34:

toplu katliam :50:

hıyar limondan daha etklili oluyor bir dene cnm istersen

Kahve çekirdeği alıp evin görünmeyen yerlerine 3 er 5 er bırakırsan yavaş yavaş azalıp bir daha gelmiyorlar.
Ben böyle kurtuldum.

salatalığın kabuklarını salata yaparken soyuyorsunuz ya onları atmayın folyo kağıdı tbak gibi yapıp küçük, içine koyun bir iki köşeye koyun gidiyorlar:21::52:

Kızlarrr!! bende karınca yok ama şu kalorifer böceklerinden var onlarda da işe yarar mı bunlar :31:

Back
X