Korkum

tabıkı kımse ıstemez öldu sanılıp gomulmeyı gomuldukten sonra ayıldıgımızda havasızlıktan ölmeyı evet boyle ölumler mevcut ama hıc bızlerı bu denlı etkılemıyor
mesela bende yanarak veya bogularak ölmekten korkarım cok acı verıcı ama atesı mecbur kullanıyoruz suda mecbur yıkanıyoruz yanı anlatabıldım mı ?
bu yuzden doktora gıdın bence

Inanmayın her habere lütfen. Asparagas diye bir kelime var neticede.

Nur icinde yatsin basiniz sagolsun. 30 yasinda koca kadinim. Nerden geldi bu korku icime bilmiyorum oturdum bu dusuncelerle savasiyorum. Allah vermesin kimseye..

Kendini gerçekleştiren kehanet diye bir şey var araştırın bence. Eger böyle bir durumla karşılaşmayacak olsanız dahi düşüne düşüne hayatınıza bu korkunuzu çekeceksiniz haberiniz olsun. İnanın herkesin bir şekilde korkuları var ve bir yazı okumuştum insan olayı yaşadıgı an korkmazmış asıl korku olayı yaşamadan önce sararmış ama olay şoku farklı bir şey demekki.
Bence korkuyu azaltıcı şeyler nedir tam bilmiyorum ama ona yinlenin ya da bu konuda her gün az az telkinlerde bulunun ki azalt ak gitsin içinizden korkunuz.

yok yok maalesef var oyle yıkanmayla ayılma gıbı degıl öldü sanılıp gomulenler de yıkanıyor tabutunda tırmık ızı olan mı dersın ya da öldü dıye morga kaldırılan ama morg gorevlısı tarafından yasadıgı anlasılan mı dersın var yanı varda aklımıza gelıp yasamımızı etkıleyecek noktaya geldıyse uzman sart

Evet haklısın.
Bizim bir tanıdığımız baya öldü herkese haber verildi adam geri canlandı sonra beraber ailecek tatile gittik geldik bu sefer adam kesin öldü oluyor bu tarz şeyler
Babamda anlatırdi köylerinde bir kadın ölmüş yıkarken canlanmis herkes bir anda kaçmaya başlamış falan nadirde olsa oluyor .
Canlı canlı gomulmeyi hiç kimse istemez herkes korkar hele ben ölümden ve gomulmekten çok korkan biri olarak söylüyorum ama sürekli düşünecek hale gelmemeli dediğin gibi :) uzman şart

Bu durumun basiniza gelme ihtimali sizi hic urkutmuyor mu

Nur icinde yatsin basiniz sagolsun. 30 yasinda koca kadinim. Nerden geldi bu korku icime bilmiyorum oturdum bu dusuncelerle savasiyorum. Allah vermesin kimseye..
Evham oluyo mevzu saçma da olsa böyle bi imtihanı oluyo herkesin bir zaman. Biraz maneviyati arttirin iciniz ferahlar.

Yorumlar icin tesekkur ederim ama sanki daha fena olmak uzereyim :) Allahini seven yok oyle bir ihtimal doktorlar nasil anlamasin sacmalama desin :)

Kadının biri 11 gün tabutta nasıl yaşamış ya, çok sallamasyon bir hikaye gibi duruyor. Tabutun hacmini düşünün, toprağın altında olduğunu düşünün, 11 günlük hava olabilir mi orada? Ha, mezarında canlanan birileri olabilir mi, olabilir ama şu zamanda, şu teknolojiyle sanmıyorum. Madem böyle bir fobiniz var, psikologdan yardım alın, olmadı Yokuspokus ın tavsiyesi çok mantıklı. Vasiyet yazın, ölmeniz durumunda birkaç gün gömmesinler bari sizi ya da gömmeden önce vücut iç sıcaklığınızı filan ölçsünler. Tüm bunlara gerek yok ama içinizi rahatlatacaksa yapmaktan da zarar gelmez.

Çok şiddetli seviyede klostrofobim vardı. Enkaz altında, gerçek anlamda mezardan daha dar bir alanda 6 saat geçirdim, ondan sonra dehşet bir boğulma, kapana kısılma korkum baş gösterdi. Asansöre bile binemiyordum, yastığın ucu azıcık yüzüme gelse boğuluyorum zannediyordum. Gömüldüğümü düşünmek bile çıldırtıyordu beni. Terapi gördüm. EMDR diye bir yöntem var, onu uygulayacaklardı bana. Daha ilk seansta korkularımızı bir sandığa kilitlemekle ilgili bir şeyler zırvaladı terapistim. O kadına bir daha gitmedim. =)) Ben dar alan korkusundan kafayı yiyorum, kadın bana kilitli sandıklardan, sandığı gömmekten bahsediyor filan. Deli midir nedir... Neyse, sonra süper bir terapistle tanıştım, çok şey değiştirdi hayatımda. Bakın ben o korktuğunuz şeyi bizzat yaşadım, bir bilinmeyen korkusu yok yani, direkt bildiğim bir şeyden korkuyordum, ben bile atlattım. Siz de mutlaka yardım alın. Eminim atlatacaksınız.

Yorumlar icin tesekkur ederim ama sanki daha fena olmak uzereyim :) Allahini seven yok oyle bir ihtimal doktorlar nasil anlamasin sacmalama desin :)
11 gun yasamamıstır o depremde enkaz altına 1 hafta yasayanlar var kendı ıdrarını falan ıcerek hayatda kalmaya calısanlar 1 haftadan sonra da yasanması zor yanı orda bıraz abartı var ordan ıcınız rahatlayabılır belkı

ya ben olsam gercekten doktora gıderdım bu sekılde ölümden korkmanın altında mutlaka bırsey vardır cunku

Yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Rica etsem terapistin adini ozelden bana yazabilir misiniz?

yenı dogum yapanlarda cocugunu, esını kaybetmekten veya ölmekten korkar
manyak gıbı kızımın nefesını dınledım 1 hafta yasıyor mu dıye besıgınde . oyle korkardım kı bırsey olursa dıye yatagıma hıc uzanamadım rahat rahat basında bekledım hep
bıraz o hallerıme benzettım sızı

bu tarz buyuk degısımler oldu mu hayatınız da

Yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Rica etsem terapistin adini ozelden bana yazabilir misiniz?
Ya keşke yardımcı olabilsem ama benim o terapistim, yıllar önce vefat etti mide kanserinden. Nurlar içinde yatsın. Bir travmam da bu. Nereye bulaşsam biri ölüyor moduna girmiştim bir süre. Onun için de başka terapiste gittim. Onların adını atıyorum özelden.

Soyleyin gommeden once basiniza sıksınlar bir tane ölmediyseniz de ölürsünüz. En garanti cozum

Saka bir yana ölüm hali cok farkli, yani anlasilmamasi mumkun degil. Olumden bir kac saat sonra baslayip 36 saat suren bir olum katiligi var. Vucut kaskati kesiliyor. Bir de kan asagi coktugu icin vucutta morarmalar oluyor.. Zaten cilt sarariyor yani o kanli canli goruntu gidiyor. Vefat eden yakinlarimi gordum anlasilmamasi mumkun degil bence.

Bu anlattiginiz hikayeler muhtemelen hemen gomulen, belki de oldukten sonra hastaneye bile goturulmeyen kisilere ait olabilir.

Bebegim var 4.5 aylik. O dogduktan sonra cok feci bir deprem korkusu basladi mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…