Korkuyor mu ?

Evliliği yolunda gitmeyenler; aman ha sakın der
Evliliği yolunda gidenler; acele et geç kalma evlenip kocanla her şeyi yaşa derler...

Bu etkilere maruz kalanlar da inanarak evlenir ya da erteler... Sonra görür ki herkes kendi nasibini kaderini yaşıyor...

Ben olsam arkadaşları ile görüşmesine engel olmazdım mesela...
Ben eşim olacak adamın kader kelimesine inanmasini beklerim çünkü..herkesin kendi kaderi, hayatı, nasibi...

Eee insanız elbet bir yerde psikolojimiz bozulup etkilenebiliriz ama bunu aşırı boyutlara taşımak beni gererdi...

Bir de genelde terapist psikolog gibi yerlere erkekler zorla sürüklenir.. siz tam tersini bulmuşsunuz... Eee bunu da değerlendirmek lazım.. varsın gidin.. ne zararı olabilir ki..
İlle sorun olduğu zaman gitmemek lazım.. insan güzel bir yaşam için de bence zaman zaman başvurabilir bu yerlere...
Zaten ben düşüncesini sevdim. Ama bu fikri ona evlenmekten kaç diyen bir adamın vermesinden hoşlanmıyorum. Hani bir arkadaş yazmış ya madem çözümü terapi neden gitmiyor diye.
O kadar haklı ki. Bence o adamın da tavsiye vermesinin tek sebebi evlilikten vazgeçersin diye düşünmesi.

Bana direk söyelemekten fevri tepkiler vermemden çekiniyor dediniz ki daha önceki konularınızdan hatırladığım kadarıyla zaman zaman problemler yaşadınız aşırı tepkileriniz oldu ve nişanlınızın alttan almasıyla üstesinden geldiniz. Bunlardan yola çıkarak da evlilikte problem yaşamanızdan korkuyor ve bunları önlemek adına terapiste gitmeyi düşünüyor olabilir. Ya da nasıl ki arkadaşı ona sorunlarını anlatıp dert yandıysa nişanlınız da zaman zaman yaşadığınız problemleri anlatıp dertleşmek istemiştir arkadaşı da terapist önermiştir ama haklısınız sırf arkadaşı dedi dye daha aynı evin içine girmeden sorun yaşanacak önyargısıyla terapiste gitmek itici, gidecekseniz de şu an gitmemelisiniz biraz erteleyebilirsiniz. En azından ilerde ciddi bir problem olursa nişanlınızın terapiste olumsuz bakmadığını anlamış oldunuz. Burda bazı kadınlar kırk takla atıyor eşini terapiste götürebilmek için.
Evet haklısınız. Benim yüzümden benimle konuşamıyor zaten 😔 kendimi çok eleştiriyorum bu konuda. Bana direkt söylese ben cidden tepki verirdim.

Selam canısı; ballısütüm pekmezim.

Arkadaşları enerji sömürücü tipler, kendi yanlış seçimlerini tümevarım yöntemine dökmüşler herhalde.
Bu hususta bence bir şey deme, çünkü şimdiden arkadaşlar sorun oldu gibi saçma bir düşünce gelebilir aklına, malum zaten korkuyor ya.

Evet korkuyor belli bu, bence aklını dağıtacak ve de birlikte mutlu olacağınızı gösterecek bir şeyler yapman bu sıra fayda sağlayacaktır.

Ha! Tutup hala vırı vırı ediyorsa o zaman direkt dalarsın.

Ay Allahım bu erkeklere ne oluyor yahu! Onlar mı kadın alıyor kadın mı onları?
Kadınlara dedikoducu derler ya hani, asla katılmıyorum.
Erkekler bizden çok daha dedikoducu ve sinsiler:D
Bana demez mi işte terapist varmış , ne işe yarıyor biliyor musun ? Neden gidiyor insanlar ? Falan diyor :D
Hani güya ağzımı arıyor !

Kötü örneklerden etkilenmesi gayet doğal bir de sürekli abi iyi düşündün mü başını yakma gibi yaklaşımlar karşısın da ,kaygılanmaması imkansız .en azından evlilik terapisti falan bu tür olaylara sıcak bakması güzel ,görüşmelerine engel olmanız pek iyi olmaz fakat çok sık görüşüyorlar sa ,mesafe koyabilir ,etrafınız da örnek gösterebileceğiniz mutlu evlilikler yok mu?onlar la beraber vakit geçirin .veya bu evlilikleri Örnek göstererek bu evlilikler üzerine konuşun ,benim de ikinci evlilik fakat uzun zaman aradan sonra oldu ,nişanlıyken iyidi fakat aynı eve geçince işler biraz değişiyor ,ben de de yeni yeni acaba evlenmeden önce bir süre beraber yaşamak mı diye bir düşünceye kapıldım ,çünkü ilişkiyi tam anlamıyla yaşanmadan bilinemiyor , evlenmeden önce konuşulanlar la sonrası bir olmuyor ,bazı şeyleri yaşamadan bilemiyoruz yani ilişkinin nasıl ilerleyeceğini

Kötü örneklerden etkilenmesi gayet doğal bir de sürekli abi iyi düşündün mü başını yakma gibi yaklaşımlar karşısın da ,kaygılanmaması imkansız .en azından evlilik terapisti falan bu tür olaylara sıcak bakması güzel ,görüşmelerine engel olmanız pek iyi olmaz fakat çok sık görüşüyorlar sa ,mesafe koyabilir ,etrafınız da örnek gösterebileceğiniz mutlu evlilikler yok mu?onlar la beraber vakit geçirin .veya bu evlilikleri Örnek göstererek bu evlilikler üzerine konuşun ,benim de ikinci evlilik fakat uzun zaman aradan sonra oldu ,nişanlıyken iyidi fakat aynı eve geçince işler biraz değişiyor ,ben de de yeni yeni acaba evlenmeden önce bir süre beraber yaşamak mı diye bir düşünceye kapıldım ,çünkü ilişkiyi tam anlamıyla yaşanmadan bilinemiyor , evlenmeden önce konuşulanlar la sonrası bir olmuyor ,bazı şeyleri yaşamadan bilemiyoruz yani ilişkinin nasıl ilerleyeceğini
Beni en iyi siz anlarsınız o zaman.
Zaten benim de içimde bir sürü tereddütüm var ama bunları yaşayıp göreceğiz diyorum.
Şimdiye kadar beni hiç bir konuda üzmedi.
Sizin ne gibi sorunlarınız oldu acaba ? Biraz anlatır mısınız ?

Kadınlara dedikoducu derler ya hani, asla katılmıyorum.
Erkekler bizden çok daha dedikoducu ve sinsiler:KK70:
Bana demez mi işte terapist varmış , ne işe yarıyor biliyor musun ? Neden gidiyor insanlar ? Falan diyor :KK70:
Hani güya ağzımı arıyor !

O değil de uyanık geçiniyorlar hey gidim hey ağzımızda balımız var da kçımızda iğnemiz de vardır :D

Evet haklısınız. Benim yüzümden benimle konuşamıyor zaten 😔 kendimi çok eleştiriyorum bu konuda. Bana direkt söylese ben cidden tepki verirdim.
Ayh çok tatlısınız ☺️ Hem bu konuda kendimi eleştiriyorum diyosunuz hem de direkt söylese tepki verirdim diyorsunuz yani kendinizi tanımanız davranışlarınızı ve sonuçlarını bilemeniz ve kabullenmeniz güzel ama bence artık bu yönünüzü biraz törpülemeye çalışmalısınız değilse nişanlınız tepkilerinizden çekindiğinden sizden bşyler saklama yoluna gidebilir ya da bazı şeyleri söylemez söyleyemez. Her şeyi sizinle paylaşmasını istiyorsanız aşırı tepkilerden kaçının. İçinizde fırtınılar kopsa da dişinizi sıkıp cınımm dye konuşmaya çalışın 🤭😁

Beni en iyi siz anlarsınız o zaman.
Zaten benim de içimde bir sürü tereddütüm var ama bunları yaşayıp göreceğiz diyorum.
Şimdiye kadar beni hiç bir konuda üzmedi.
Sizin ne gibi sorunlarınız oldu acaba ? Biraz anlatır mısınız ?
Şöyle söyleyim başta erkekler biraz temkinli yaklaşıyor ,oldukları gibi görünmüyor mesela sakladıkları bir takım huylar evlenince gün yüzüne çıkıyor ,nişanlılığımız 6 ay sürdü aslın da ilk evliliğim tamamiyle bir işkenceydi çok büyük korkularım vardı evliliğe, erkeklere karşı güvenim sıfırdı doğru insan olarak geldi bana iyi de biri fakat yaşamadan bilemiyoruz ki bazı şeyleri ,söylenenler le icraat farklı olabiliyor .hayata bakış açıları bambaşka olabiliyor maalesef,nişanlıyken seni şöyle mutlu edicem ,sen benim ailem olacaksın senin düşüncelerin benim için önemli diyen adam evlenince tam aksi çıkabiliyor ,fikir ayrılıkları aynı evin için de yaşanmadan bilinemiyor ,şu an 6 aya girdik ben bu adamı ne kadar yanlış tanımışım diyorum ,iyi bir insan olması doğru adam olduğu anlamına gelmiyor .her yönden risk evlilik şu an düşüncelerim çok farklı, baştan şart koymak olurdu evlilik için en az 1 sene aynı evi paylaşmak teklifimi sunardım ona paşa gönlü bilirdi yani :kahve:

Şöyle söyleyim başta erkekler biraz temkinli yaklaşıyor ,oldukları gibi görünmüyor mesela sakladıkları bir takım huylar evlenince gün yüzüne çıkıyor ,nişanlılığımız 6 ay sürdü aslın da ilk evliliğim tamamiyle bir işkenceydi çok büyük korkularım vardı evliliğe, erkeklere karşı güvenim sıfırdı doğru insan olarak geldi bana iyi de biri fakat yaşamadan bilemiyoruz ki bazı şeyleri ,söylenenler le icraat farklı olabiliyor .hayata bakış açıları bambaşka olabiliyor maalesef,nişanlıyken seni şöyle mutlu edicem ,sen benim ailem olacaksın senin düşüncelerin benim için önemli diyen adam evlenince tam aksi çıkabiliyor ,fikir ayrılıkları aynı evin için de yaşanmadan bilinemiyor ,şu an 6 aya girdik ben bu adamı ne kadar yanlış tanımışım diyorum ,iyi bir insan olması iyi bir koca olabileceğine gelmiyor ,her yönden risk evlilik şu an düşüncelerim çok farklı, baştan şart koymak olurdu evlilik için en az 1 sene aynı evi paylaşmak teklifimi sunardım ona paşa gönlü bilirdi yani :kahve:
Ama şöyle bir şey var ki yıllarca aynı evde yaşayan insanlar da evlenince değişildiğini düşünüyor.
Bence bunun en büyük sebebi devreye ailelerin giriyor olması.
Bizim 1 sene oldu tanışalı. Bu zamana kadar beni üzmedi diyebilirim. Ama sizi okuduktan sonra bir ürperme geldi içime😬

Ama şöyle bir şey var ki yıllarca aynı evde yaşayan insanlar da evlenince değişildiğini düşünüyor.
Bence bunun en büyük sebebi devreye ailelerin giriyor olması.
Bizim 1 sene oldu tanışalı. Bu zamana kadar beni üzmedi diyebilirim. Ama sizi okuduktan sonra bir ürperme geldi içime😬
Doğrudur yıllar sonrada değişebilir tam olarak emin olmak mümkün değil illaki dedim ya bence evlilik büyük bir risk çocuk için anlaşmalı yapılmalı düşüncesindeyim şartlar olmalı iki taraflı bilmiyorum İnan’ın korkutmak gibi bir niyetim yok asla inşallah çok daha iyi bir adam çıksın inşallah mutlu olun 🙏🏻Fakat çok kitap okuyorum ve bir çok entellektüel insanı takip ediyorum bazı şeyleri fazla sorguluyorum çok marjinal gelebilir fakat hayata bakış açım değişti

Merhabalar kk hatunları.
Umarım herkesin keyfi yerindedir.
Direkt minnacık derdimden bahsetmek istiyorum.Aslında pekte minnacık sayılmaz benim için.
Bir kaç gündür nişanlımda bir korku sezmeye başladım.
Etrafında pek çok arkadaşı var ve hemen hemen hepsi de evliliğin ne kadar kötü (!) olduğundan bahsediyorlar. Özellikle bir kaç tanesi boşanma aşamasına gelmiş , eşi evi terk etmiş ve nişanlım arayı bulmuş ve barışmışlar.
Epey önce bu konu hakkında bir mesajlaşmalarını görmüştüm. O zamanlar tabi büyütmemiştim. Ama adam sürekli olarak evliliğinden pişmanlığını dile getiriyor ve nişanlıma sürekli olarak “abi iyi düşün, başını yakma” diyor.
Hatta ve hatta evlenmeden evvel ilişki koçu ya da çift terapisi alın mutlaka falan diye de bir şeyler yazmıştı.
İki gün evvelde nişanlım bana çift terapisti falan diye bir şeyler anlatmaya başladı. Ben soğuk kanlılıkla dinleyip , neden gitmemiz gerekiyor sence diye ağzını aradım. Bana açık şekilde söylemese de insanların evliliklerinin kötü olduğunu falan söyledi.
Tabi biz epey konuştuk bu konu üzerine. Çift terapistini yanlış bulmuyorum ama o adamın sözü üzerine gitmeyi yanlış buluyorum.
Mesajlarını okuduğumu tabi ki söylemedim. Bu tarz adamlarla görüşmesini hiç istemiyorum.
Herkesin ilişkisi çok farklıdır. Şu an için nişanlımın tedirginliği geçmiş gibi görünüyor ama yeniden bu konuyu açarsa pek soğuk kanlı duramayacağım.
Şimdi size sorum şu ; sizce bu kişilerle görüşmesine engel koymalı mıyım ?
Ya da açık açık korkup -korkmadığını sormalı mıyım?
Hiçbir şey söylemeyin, sormayın ..Sizi kaybetme korkusu yaşatın bu onu kendine getirir..

Korku filmi gibi çevresi var adamın, korkmaması mümkün mü?
Kendi başarısız deneyimlerini tüm insanlığa atfederek mod düşüren, itinayla amaçtan soğutan insanlara gerçekten ifrit oluyorum.
Ne bu benim evliliğim kötüyse herkesinki kötüdür, ben beceremediysem kimse beceremez kafası falan mı...
Terapiye önce kendileri gitse keşke.
Yorumunuzun son kismini yanlis buldum yani evlilik bir beceri isi ve evliligi becerenler ve beceremeyenler diye iki grup mu var?

bende nişanlı olanlara evlenme aklını başına topla canına yazık diyorum
ama kımse benı sallamıyor

bence nişanlının içinde ki korku dışa çıkıyor bu durumda bana öyle geldi

bende nişanlı olanlara evlenme aklını başına topla canına yazık diyorum
ama kımse benı sallamıyor

bence nişanlının içinde ki korku dışa çıkıyor bu durumda bana öyle geldi
Bosandintan sonra bende dedim evlilik cok kötü bir sey diye, ama evlenen yine evleniyor o tecrübeyi kendi edinmek istiyor. O yüzden etkilencegini sanmiyorum.

insanlar ister istemez etkilenir
benim de kız arkadaşlarım topluca aman bu kötü bu kötü diye başımda kırk kere söyleseler ben de etkilenirim yani.
nişanlınızın biraz uzak durması gerekiyor o ortamdan sadece

O adamların sorunu evlilik değil evlendikleri kadınlar.Eşimin de var böyle boşanmış ve boşanma arefesinde arkadaşları.Aynı şeyleri söylüyorlardı eşime düğüne bir ay kala falan.Karaktersiz bu insanlar.Valla ne kadar serbest bırakma taraftarı olsam da arkadaşlarıyla ilgili eşimi bu arkadaşlarına karşı alttan alta işledim o zamanlar.Hele bir tanesi beni eşimden kıskanıyordu.Kendisi saçma sapan biriyle evlenmiş , boşanmış (asla boşanmış olmayı kötülemiyorum , buna bir sözüm asla asla olamaz) ama bu gibi insanlar için boşanmak çok kötü bir şey ve diğer mutlu çiftlere salça olarak kendilerini tatmin ediyorlar.Direkt görüşme deme elbette ama alttan alta yap ne yapacaksan.

Ben sizin yerinize olsam karşıma alıp açık açık derdinin ne olduğunu hengi sebeple çift terapisine gitmeniz gerektiğini sorarım. Her koyun kendi bacağından asılır. Ben sana söyleyeyim sizin sorununuz onun bunun lafı ile ilişkisinde durduk yere sorun çıkartan nişanlınız ve bu ciddi bir sorun. Ben erkeklerin sürekli kadınlar kendilerini kafeslemeye çalışıyormuşta, kananlar evleniyormuş kafasına sinir oluyorum. Evlenince mantıksal baktığında asıl sorumluluğu alan kadın zaten. Evin yükünün çoğu onda çocuk sorumluluğu onda. Erkeklerin buna rağmen böyle triplere girmesi çok irite ediyor beni. Bakın şimdiden arkadaşının lafına uyup ilişkinizde sorun arayan adam ilerde her evlilikte olan ufak tefek sorunlar karşısına çıktığında gene onların gazı ile yaktım başımı kafasında takılır haberiniz olsun. Birde sen nişanlının velisi misin onun kimle görüşüp görüşmeyeceğine müdahile ediyorsun. Adam olsunda kendi görsün adamların sözlerinin yanlışlığını, nişanlın onun bunun kafası ile hareket ederse o gider başkası gelir. Sen görüşme etme dersen en fazla o adamları haklı çıkartırsın nişanlının gözünde. Bence sen iyi düşün böyle milletin ağzına bakan adamla yapabilecekmisin ilerde.

Nişanlınızın aklında bir takım soruları varsa ve bunları kendisi ve ya siz çift olarak kendi aranızda çözümleyemiyorsanız, çift terapisine gitmeniz problem olmamalı.
Terapiste gitmek için illaki evli olmaya gerek yok.
Hatta adamın bu düşüncesi gayet yapıcı ve mantıklı.
Burda evliyken evliliği kurtarmak için bile terapi kabuln etmeyen adamlar gördük.

Back
X