Korkuyor mu ?

Merhabalar kk hatunları.
Umarım herkesin keyfi yerindedir.
Direkt minnacık derdimden bahsetmek istiyorum.Aslında pekte minnacık sayılmaz benim için.
Bir kaç gündür nişanlımda bir korku sezmeye başladım.
Etrafında pek çok arkadaşı var ve hemen hemen hepsi de evliliğin ne kadar kötü (!) olduğundan bahsediyorlar. Özellikle bir kaç tanesi boşanma aşamasına gelmiş , eşi evi terk etmiş ve nişanlım arayı bulmuş ve barışmışlar.
Epey önce bu konu hakkında bir mesajlaşmalarını görmüştüm. O zamanlar tabi büyütmemiştim. Ama adam sürekli olarak evliliğinden pişmanlığını dile getiriyor ve nişanlıma sürekli olarak “abi iyi düşün, başını yakma” diyor.
Hatta ve hatta evlenmeden evvel ilişki koçu ya da çift terapisi alın mutlaka falan diye de bir şeyler yazmıştı.
İki gün evvelde nişanlım bana çift terapisti falan diye bir şeyler anlatmaya başladı. Ben soğuk kanlılıkla dinleyip , neden gitmemiz gerekiyor sence diye ağzını aradım. Bana açık şekilde söylemese de insanların evliliklerinin kötü olduğunu falan söyledi.
Tabi biz epey konuştuk bu konu üzerine. Çift terapistini yanlış bulmuyorum ama o adamın sözü üzerine gitmeyi yanlış buluyorum.
Mesajlarını okuduğumu tabi ki söylemedim. Bu tarz adamlarla görüşmesini hiç istemiyorum.
Herkesin ilişkisi çok farklıdır. Şu an için nişanlımın tedirginliği geçmiş gibi görünüyor ama yeniden bu konuyu açarsa pek soğuk kanlı duramayacağım.
Şimdi size sorum şu ; sizce bu kişilerle görüşmesine engel koymalı mıyım ?
Ya da açık açık korkup -korkmadığını sormalı mıyım?
Yani direk olarak gorusme diye bir kisitlama koyarsan kisitladigin icin sorun yaratiyormussun gibi olur, sorun yaratan biride onlari hakli cikarir ve nisanlinda acaba sorunlu biriyle kotu evlilik mi yapacagim diye dusunur. Bence kendi arkadaslarindan soz ediyormus gibi evliligi kotulediklerini kendi sorunlarini sanki baskalarida yasayacakmis gibi anlattiklarimi ama seni etkilemedigini hatta herkese nazaran ornek bir cift olacaginizi sohbet acarak belirt soyle. Ha bir de kotu arkadaslarindan arinmasini istiyosan bunu zamanla yaptir mesala arkadaslarinin kotu huylarini kotu davranislarini nisalina olan ufak tefek hatalari olunca bunu sozlu olarak abart hatta surekli nisanlini ovgulerle bunu yap ki o cevreden uzaklassin yavas yavas 😉
 
Son düzenleme:
Karaktersiz mi? Ben de bosanma evresinde esimi cok yakinlarima kötüledim ve derdimi anlattim. Bu o evrede cok dogal bir sürec ama asla amacim karsidakini de ayirmak degildi. Ben simdi karaktersiz miyim?
Benim yorumum size değildi. Üzerinize neden alındınız bilemem ama kendi ilişkilerindeki sorunları üzerinden başka insanlan düzgün giden ilişkileri hakkında aman sakın evlenme yakma başını demek bana pek etik ve iyi niyetle yapılan bir davranış gibi gelmiyor. İnsanlara derdini anlatma, dertleşme farklı şeydir. Karşısındaki insanın ilişkisi hakkında kendi başarısız ilişkin üzerinden yorum yapıp yakma başını diye atıp tutmak farklı şeydir. Ne yaptığınızı en iyi siz bilirsiniz.
 
Yorum için çok teşekkür ederim. Ama aslında onun derdi mutlu bir evlilik. Ne yapmamız gerekiyor ve ben nasıl mutlu olurumun derdinde sanırım.
Bence nişanlınızla başkalarından bu kadar etkilenme konusunuda bir konuşun derim. Evlilik terapisti sorunlu ilişkiler ve evlilikler için sorunun kaynağını çözmek için tarafların iletişim kuramadığı durumlarda iletişimi sağlamak için güzel bir yol. Fakat daha gerçekleşmemiş olan sorunlar için terapiste gitmekte çözüm değil ki. Her evliliğin dinamiği, tarafların birbirlerinden beklentileri farklıdır. Mesala kimi kadın eşi hakkında her şeyi bilmek, takip etmek ister, kimi eşine karışmaz ama kendineden karışılmasını istemez. Kimi ev işlerinde tam destek bekler. Kimisi her şeyi kendi düzenince kendi yapmak. Kimisi kıskanılmayı sahiplenilmek olarak görür, kimi baskı ve güvensizlik. Bunun gibi yüzlerce değişik kombinasyon var. Bence birbirinize şeffaf olmayı, çekinmeden iletişim kurmayı öğrenmelisiniz. Ama genede aynı evin içine girince bilemezsiniz herşeyi. Dediğim gibi öncelikle birbirinizden korkup çekinmeden iletişim kurmayı öğrenmelisiniz bunun içinde şu aşamada terapist gerekmiyor. Keşke terapistlerin elinde de sihirli değnek olsa da testiyi kırmadan şöyle olursa , şöyle davranırsanız mutlu evliliğiniz olur diyebilseler. Daha yolun başındasınız. İlerde daha ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Evliliğinizi mutlaka mutlu olunması gereken bir proje olarak görmeyin. Bu sizi hemde karşınızdakini yorar. Ayrıca üçüncü kişilerin olumsuz tepkilerinden de bu kadar etkilenmemeniz gerek. Dediğim gibi mutlu evlilik için tek doğru yoktur.
 
Kajmery merhaba bir süredir seni takip ediyordum bugün üye olup mesaj atmak istedim ben boşanma aşamasındayım ve korkularım var işte bilirsin klasik karamsarım umutsuzum falan filan şimdi boşanmadan ikinci evliliğimi düşünüyorsun diyeceksin ama zaten üç dört yıl düşünmüyorum 26 yaşındayım yüksek lisans yapıyorum ama umutsuzum işte evlenmeden önce ikinci kez bir işim olsun istiyorum kadrolu sınavlara falan giriyorum ama zihnim hep yaşadıklarımla dolu gelecek kaygısı mahkeme kaygısı işsizlik kaygısı bir de ikinci kez evlilikte mutlu olur muyum kaygısı çocuğum yok şükür ilk evlilikten zaten 8 ay sürdü. 4 aydır ailemleyim. senin durumun bana umut oluyor boşandığımı dert etmeyecek iyi birinin karşıma çıkması açısından lütfen yaşadıklarından bahseder misin

öncelikle düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.
Boşanma sürecinde kim ne derse desin herkesin aklına mutlaka acaba bir daha mutlu olabilir miyim? Sorusu gelir. Hatta boşanma sürecinde çok daha fazla gelir. Sonra kendi yaşadığım ve çevremde gördüğüm ikinci durum ise ; birileriye flört etme isteği :) bu ikisi cidden kaçınılmaz oluyor. En sonuncu ve güzel evre ise kendini bulma evresi. O evrede her şeyi oluruna bırakıyorsunuz. Her şeyden vazgeçip , kendinize yöneliyorsunuz. Bakın o zaman işte doğru kişi sizi buluyor. Bulmasa bile hayatı tek başına yaşamayı ve zevk almayı öğreniyorsunuz.
Benim de çocuğum olmadığı için ben çok hürdüm.
Çünkü düşünecek tek kişi kendin oluyorsun. Bir daha bu pisliklerle bir araya gelmek zorunda kalmıyorsun ve en önemlisi yeniden bir ilişki olunca endişelerin daha az oluyor.
Belki bir nebze olsun için rahatlar diye yazıyorum çoğu erkek cidden boşanma meselesini kafasına takmıyor. Benim karşıma çok fazla takan tipler çıkmadı daha doğrusu ama sen asıl onları isteyecek misin ? Bak burası büyük bir sorun.
Benim nişanlım hiç evlenmemiş bir adam. Bir kere olsun bana ne oldu , hadi anlat demedi.
Ben bazen için dolduğunda onunla arkadaş gibi konuştum, bazen taştım ve bazen de kaygılarım oldu. Hepsini ona anlattım ve bir kere olsun bana kızmadı.
Ben hep gönlümü ferah tuttum. Boşandıktan 5-6 ay kadar sonra işe girdim. İş çok iyi geldi bana. Aldığım maaş az olmasına rağmen sadece çalışmak için çalıştım. Bol bol gezdim. İçimde ne kaldıysa yaptım. Ailemin değerini çok iyi anladım.
Yani anlayacağın benim boşanmam , kendimi bulmamda çok büyük bir rehber oldu.
 
Böyle düşünüyorsaniz kendinizle çelişiyorsunuz.
Hala daha önceki gibi düşünüyorsanız
Arkadaşlarıyla görüşmesine engel koyamazsiniz.
Evlilij terapistine gitme olayını ya kabul edersiniz ya etmezsiniz.
Sizinde çoğu kişiye söylediğiniz gibi herkesin kendi aklı var yönlendirme ya da kisitlamayla olmaz bu işler.
Neden sizin daha önceki konusmalarinizi örnek verdiğimi soracak olursanız.
Bir sey düşünürken veya karar verirken karşıdaki kişiyi ile empati yapıp cevap vermeliyiz diye düşünüyorum. Sizi genelde düz ve katı cevaplar verirken görmüştüm. İnsan başına gelince anlıyor hayatın ne kadar zigzagli olduğunu. Tek yaptirimin işe yaramayacagini.

Bana soracak olursanız. Ben karşıma alır konusurdum açık açık nisanliysam her şeyi açıkça konusabilirim. Her insan evlendikten sonra maddi manevi tedirginlik yaşar azda olsa sizinki şimdiden başladığı için işi daha zorlastirir bu durum. Önce konuşun sonra terapi alabilirsiniz lakin iki insan sorunsuz anlasiyorsa bence terapiye gerek yok. Ona bu korkunun boş olduğunu kimsenin ilişkisinin kimseye benzemeyecegini dinamik farkı olduğunu ama korkusunun sizi urkutup tavsan gibi kalmaniza sebep olduğunu arkadaslarinin ona iyilik değil kötülük yaptığını. Böyle devam ederse sizinde korkularinizin başlayacağını anlatin.
Her şey karşılıklı.

Şimdi şöyle ki aslında kendimle çelişmiyorum. Eğer cevapları okuduysanız zaten nişanlımı haksız bulduğumu da asla söyleyemiyorum. Ben çünkü çok fazla köşeleri olan bir kadınım.
O mutlu olsun diye hissetmediğim bir şeyi asla söylemem.
Burada da yorum yaparken her zaman empati yaparak yazıyorum. Kimseye sert yazdığımı düşünmüyorum aslında. Sadece ben süslü cümleler kurmuyorum.
Ve ben bir boşanma yaşadığım için , özellikle konu boşanmaysa evet orada fazlaca sertim. Güçsüz duran kadına , kendini ezdiren kadına çok üzülüyorum. Bundan dolayı da bazen ayarım kaçmış olabiliyor.
Kendime gelince de , hayatta en çok kendimi eleştiriyorum. En çok kendime kızıyorum. İnanın kendime buradakinin bin kat beteri yorumlar yapıyorum.
Nişanlımla tatilden dönünce konuşacağım. Şu an yüz yüze değiliz ve bu mesele de bana göre öyle telefonda konuşulacak sıradan bir mesele değil.
Bu arada ben engel koymayı düşünsem de bunu yapamam . Çünkü onu engellesem yarın başka biri çıkacak.
Sadece onu bir fikir amaçlı yazmıştım.
Çok teşekkür ederim bakış açınız için.
 
öncelikle düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.
Boşanma sürecinde kim ne derse desin herkesin aklına mutlaka acaba bir daha mutlu olabilir miyim? Sorusu gelir. Hatta boşanma sürecinde çok daha fazla gelir. Sonra kendi yaşadığım ve çevremde gördüğüm ikinci durum ise ; birileriye flört etme isteği :) bu ikisi cidden kaçınılmaz oluyor. En sonuncu ve güzel evre ise kendini bulma evresi. O evrede her şeyi oluruna bırakıyorsunuz. Her şeyden vazgeçip , kendinize yöneliyorsunuz. Bakın o zaman işte doğru kişi sizi buluyor. Bulmasa bile hayatı tek başına yaşamayı ve zevk almayı öğreniyorsunuz.
Benim de çocuğum olmadığı için ben çok hürdüm.
Çünkü düşünecek tek kişi kendin oluyorsun. Bir daha bu pisliklerle bir araya gelmek zorunda kalmıyorsun ve en önemlisi yeniden bir ilişki olunca endişelerin daha az oluyor.
Belki bir nebze olsun için rahatlar diye yazıyorum çoğu erkek cidden boşanma meselesini kafasına takmıyor. Benim karşıma çok fazla takan tipler çıkmadı daha doğrusu ama sen asıl onları isteyecek misin ? Bak burası büyük bir sorun.
Benim nişanlım hiç evlenmemiş bir adam. Bir kere olsun bana ne oldu , hadi anlat demedi.
Ben bazen için dolduğunda onunla arkadaş gibi konuştum, bazen taştım ve bazen de kaygılarım oldu. Hepsini ona anlattım ve bir kere olsun bana kızmadı.
Ben hep gönlümü ferah tuttum. Boşandıktan 5-6 ay kadar sonra işe girdim. İş çok iyi geldi bana. Aldığım maaş az olmasına rağmen sadece çalışmak için çalıştım. Bol bol gezdim. İçimde ne kaldıysa yaptım. Ailemin değerini çok iyi anladım.
Yani anlayacağın benim boşanmam , kendimi bulmamda çok büyük bir rehber oldu.
Kaç yaşındasın hangi işe girdin ve nişanlınla nasıl tanıştın benim için yazdıkların önemli tesekkür ederim cevap için cok soru sorduysam kusura bakma daha yolun başındayım
 
Kaç yaşındasın hangi işe girdin ve nişanlınla nasıl tanıştın benim için yazdıkların önemli tesekkür ederim cevap için cok soru sorduysam kusura bakma daha yolun başındayım

Hangi iş derken ? Normal sıradan bir işte çalıştım. Gayet asgari ücretin biraz üstüne. Nişanlımla da arkadaş ortamında tanıştırıldık.
 
Hangi iş derken ? Normal sıradan bir işte çalıştım. Gayet asgari ücretin biraz üstüne. Nişanlımla da arkadaş ortamında tanıştırıldık.
Şimdi kaç yaşındasın ve nişanlının ailesi sorun etmedi değil mi boşanmayı nişanlın ne iş yapıyor bu arada merakımı mazur gör lütfen
 
Şimdi kaç yaşındasın ve nişanlının ailesi sorun etmedi değil mi boşanmayı nişanlın ne iş yapıyor bu arada merakımı mazur gör lütfen
Nişanlımın işi ne alaka ? Onu anlayamadım. Maddi durumu var mı yok mu diye soruyorsanız çok şükür diyelim.
Kimse bir şeyi sorun etmedi. Zaten sorun olacak bir durum olsaydı nişanlım olmazdı .
 
Nişanlımın işi ne alaka ? Onu anlayamadım. Maddi durumu var mı yok mu diye soruyorsanız çok şükür diyelim.
Kimse bir şeyi sorun etmedi. Zaten sorun olacak bir durum olsaydı nişanlım olmazdı .
Meraktan soruyorum bir umudum olsun diye yanlış anlamayın yani sorduklarımın altında bişey aramayın
 
Şimdi şöyle ki aslında kendimle çelişmiyorum. Eğer cevapları okuduysanız zaten nişanlımı haksız bulduğumu da asla söyleyemiyorum. Ben çünkü çok fazla köşeleri olan bir kadınım.
O mutlu olsun diye hissetmediğim bir şeyi asla söylemem.
Burada da yorum yaparken her zaman empati yaparak yazıyorum. Kimseye sert yazdığımı düşünmüyorum aslında. Sadece ben süslü cümleler kurmuyorum.
Ve ben bir boşanma yaşadığım için , özellikle konu boşanmaysa evet orada fazlaca sertim. Güçsüz duran kadına , kendini ezdiren kadına çok üzülüyorum. Bundan dolayı da bazen ayarım kaçmış olabiliyor.
Kendime gelince de , hayatta en çok kendimi eleştiriyorum. En çok kendime kızıyorum. İnanın kendime buradakinin bin kat beteri yorumlar yapıyorum.
Nişanlımla tatilden dönünce konuşacağım. Şu an yüz yüze değiliz ve bu mesele de bana göre öyle telefonda konuşulacak sıradan bir mesele değil.
Bu arada ben engel koymayı düşünsem de bunu yapamam . Çünkü onu engellesem yarın başka biri çıkacak.
Sadece onu bir fikir amaçlı yazmıştım.
Çok teşekkür ederim bakış açınız için.
Rica ederim bencede yüzyüze konusmak her zaman iyidir hele ki böyle önemli bir konuda.
Bence o kendinden siz ondan emin olmadan bu yola baş koymayın. Daha önce bir ayrılık yasamissiniz ikinci için temkin her zaman iyidir.
Kendine güvenen ve eşine güvenen insanlar olmalı hayatimizda.
Nisanliniz insanlar tarafından bu kadar kolay manipüle edilebiliyorsa, herhangi sıkıntıda, maddiyat problemlerinde, uyusmazlikta bu korkular baş gosterip cikmaza girebilirsiniz yahut sizden daha pasif davranislar içine girebilir.
Kendiniz dik oldugunuz için bunu kabul etmek istediginizi düşünmüyorum.
Eni konu konusun ve bekleyin düzeltsin kendini törpülesin ondan sonra ciddiyete adim atin derim. İyi akşamlar..
 
Neden korktuğunu sor derim önce; teklif ederse çift terapistine gidin zaten önce tek tek alıyor konuya bakıyor iki tarafta sorun varsa çift alınıyor eğer yoksa tek taraftaysa tek alıyor çözümü basit aslında sinirlenme çok
 
Ben de evlilikten korkuyordum korktuğum kadar da varmış. Tecrübeli birisi bana da çift terapisi önerseydi keşke :) sizin 2.evliliğiniz olacak ben olsam koşa koşa giderdim :)
 
Cok sacma bu kadar etkilenmesi.Ben etrafindakilerde degil sorunu nisanlimda arardim.Ruzgar nerden eserse bu kadar cabuk etkilenecek misin,senin kendi fikrin yok mu diye dusunurdum.
Bana normal gelmedi kusura bakma dugunume bu kadar az zaman kalan birinin bu dusunceleri.Koca adamsin sen iki uc kisinin lafindsn nasil etkilenirsin ?
valla okuduğum en mantıklı yorumdu. ortada fol yok yumurta yok daha nişanlıyken terapiste gitmeye başlarsanız evlenince nerelere gideceksiniz? eşinizin arkadaşları o zaman sizi nereye götürecek? bak işte ortada sorun yokken ortalığı bulandırıyorlar. terapiste karşı değilim yanlış anlaşılmasın ama bu durumda o zaman sorunu olan olmayan terapiste gidelim her ay. bana mantıklı gelmedi.
 
Back
X