• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korkuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Rengeyigi

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
2.987
2.591
723
Merhaba hanimlar..
Yeni anne oldum bir kac gün oldu.. 2. Evladımi cok şükür saglikla kucagima aldim..
Ama korkuyorum taze kiz annesi olarak ulkemin halinden gelecegimizden cocuklarimin geleceginden cok korkuyorum..
Parti vs olaylarina girmeden dertlesmek istiyorum..
Cok bunaldim..
Lütfen konum kapanmasin..
Biz anneler olarak ne yapacagiz.. nasil bakacagiz nasil koruyacagiz..
Lütfen guzel bir kac sey söyleyin bana cok kötüyüm..

Merhaba hanimlar..
Yeni anne oldum bir kac gün oldu.. 2. Evladımi cok şükür saglikla kucagima aldim..
Ama korkuyorum taze kiz annesi olarak ulkemin halinden gelecegimizden cocuklarimin geleceginden cok korkuyorum..
Cok bunaldim..
Bunun için çok geç değil mi? Artık anne olmuşsunuz bunu düşünmeliydiniz öncesinde

Merhaba hanimlar..
Cok bunaldim..
Erkek çocuklarınızı eğitin kız çocuklarına o zaman bir şey olmaz. Özgürce yaşarlar

Son düzenleme:
Merhaba hanimlar..
Cok bunaldim..
Çocuklarımiz için bol bol dua edeceğiz. Sonra da elimizden geldiğince kötü çevreden korumaya çalışacağız. Bütün arkadaşlarıni/arkadaş çevrelerini taniyabilmeliyiz . Bize her şeylerini anlatabilmeliler korkutup annem kızar diye gizlemeleri çok daha kötü olabilir. Bizim elimizde olmayan kötülükler ve belalar içinse Allah'a sığınmaktan dua etmekten başka şansımız yok😢 Allah güzel kaderler yazsın güzel insanlarla karşılaştırsın inşallah. Bir de durumun daha farklı yönü var Corona yangınlar depremler ileride yaşanacak su kıtlığı ve bilmediğimiz başka felaket ve salgınlar .. Rabbim hayırlı günlere çıkarsın inşallah

Burada toplumsal bir sorumluluk var yalnız
Herkes çocuğunu iyi yetiştirilmeli ki güvenli ortam olsun
Öncelikle abartmamak şartıyla çocuğunuzu yalnız bırakmayın küçükken altını ancak annesi babası değiştirsin mesela

özel bölgelerini öğretin büyüdüğünde
Ergenliğe geldiğinde de sıkmayın bu arada yanında olun ama sıkmayın
Çocuğunuzu ancak size açık olursa koruyabilirsiniz bunun yolu da saygılı ebeveyn olmaktan geçiyor

Kimseye zarar vermiyorsa bazı seçimlerine saygı duymaktan mesela

evet korkuyoruz maalesef.. tehlikede olan sadece kiz cocuklari degil, erkek cocuklarida dahil.. ayrica korkuyorsak neden 2. cocuk ?!
Off herkese hesap sorabileceginizi ünlem koyup sinirlenebileceginizi mi zannediyorsunuz? Size ne arkadaşım? Kendisine bir şey olduğunda çocuğuna yoldaş olur belki diye kardeş yapmış olamaz mi

vallahi anne olmadan bizde korkuyoruz
bugün yine bi kızcağız intihar etti
18 yaşında daha hayatının başında bi kız yani ne denir ne yapılır
Zaten o haber tetikledi suan ki psikolojimi. cigerim yandi.. ah ne desem bilemiyorum.. icim icime sigmiyor.. haykirmak istiyorum ama sesimizi duyan yok ki..

Off herkese hesap sorabileceginizi ünlem koyup sinirlenebileceginizi mi zannediyorsunuz? Size ne arkadaşım? Kendisine bir şey olduğunda çocuğuna yoldaş olur belki diye kardeş yapmış olamaz mi
dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlarmis 😉 ne dedim ben simdi korkuyorsak neden 2. cocuk dedim bunun neresi kotu .. bende diyorum sizene o zmn

Bu endişeyi taşımanız güzel.
Demekki evladınızı yetiştirirken hassas olacaksınız.
Ve ne kadar çok ebeveyn hassas olursa, gelecek o kadar iyi olacak :)
Bir süre haber izlemeyin, gündemden uzak durun, bol bol bebeğinizi öpün koklayın.
stres yapmanızın şu an kimseye yararı yok :)
Güzelce büyütün yavrularınızı

dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlarmis 😉 ne dedim ben simdi korkuyorsak neden 2. cocuk dedim bunun neresi kotu .. bende diyorum sizene o zmn
Bir kaç gün önce doğum yapan kadına, olağan endişesinden dolayı hesap soracak kadar hadsizsiniz.
Bu doğru söylemek yada açıksözlülük degil. Densizlik.
Hatta sizi de etiketleyeyim C Calcifer begenmediğim anlam bulsun.

evet korkuyoruz maalesef.. tehlikede olan sadece kiz cocuklari degil, erkek cocuklarida dahil.. ayrica korkuyorsak neden 2. cocuk ?!

Herkes korkuyor.. herkes cok tedirgin.. ama burasi bizim ulkemiz bizim topragimiz.. bu topraga can getirmek istemek normal degil mi?
Ben elimden geldigince koruyorum kolluyorum.. sadece kendi cocuklarim icin degil bütün cocuklar icin korkuyorum.. ben yapmasam baska cocuklar icinde icim yaniyor..
2. Cocuk meselesi degil bu ülkemin canim cocuklari icin korkuyorum..

gercekten endise eden bireylerin cocuk sahibi oldugunu dusunmuyorum.

Toplumsal algilar degismedikce ebeveynlerin cabasi yeterli olmayacaktir, evde boyle davranmalisin demek yerine ornek davranislarla buyumeli cocuk.

Ayrica anne figuru kesinlikle cok guclu olmali, burda kastettigim calisan anlaminda degil. Hayatla basa cikabilen ezilmeyen iradeli kadinlarin cocuklari hayat karsisinda daha avantajli oluyor.

Valla sadece kız değil artık erkek çocuklarıda tehlike altında. Benim de oğlum olacak Allah nasip ederse. Şahsen aynı tedirginlik bende de var. Şimdiden düşünüyorum mahremiyet eğitimini. Eşim ne gerek var diyor ama öyle değil işte çok pis bir zamandayız

Erkek çocuklarınızı eğitin kız çocuklarına o zaman bir şey olmaz. Özgürce yaşarlar

Cok cok hassasim bu konuda oglum 5 yasinda ve simdiden insanlara hayvanlara dogaya saygili olmasi gerektigini ince ince bikmadan usanmadan anlatiyorum..
Mesela 5 yasinda geri dönüşüm ne demektir neden dogaya cop atilmaz piller neden geri donusturulmeli cok hakim bir sekilde biliyor..
Her anne gibi iyi yetissin istiyorum..

Alın benden de okadar. Özellikle şu 1 yıl içinde ülkece cok çok daha kötü olmaya başladık. Bütün sorun insanlıkta,insanlığımızı kaybediyoruz, bencillediyoruz, kırmaktan korkmuyoruz saygisizlasiyoruz, empati zaten sıfır. Çocuklarımıza çoğumuz hayır demeyi Bilmiyoruz kıyamıyoruz edemiyoruz. Egosu kendinden büyük saygısız sevgisiz bireyler yetiştiriyoruz.5 yasında oglum var 9 aylık kızım. 5 yaşındaki oğlum daha şimdiden sınırlı asi inat kusmeler tripler 14 yasında ergen gibi davranıyor. Düşünüyorum, düşünüyorum nerde yalnıs yaptık neyi yalnıs yaptık. İnternet zaten tek gözlü canavar gibi. Bir yandan bilgi yuvası bir yandan kötülük. İnanın çoğu anne sizden çok farklı düşünmüyor. Tek çare elimizden geldiğince arkalarında olmak takip etmek iyi ahlahli vicdanlı bireyler yetiştirmek.

Ya bu biraz mantıksız bir arguman bu mantığıa göre 0 çocuk olması lazım çünkü korkmayan aile tanımıyorum
Refah düzeyi çok yüksek bir ülke de olsak annemiz babalarımız korkacaktı

çünkü karma bir dünyada yaşıyoruz sadece iyi insanlar yok hayatta

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X