• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

korkuyorum:-(

• Konu Sahibi Konu Sahibi as25
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

as25

papatya
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
799
10
68
Kütahya
korkuyorum hayatta herşeyden korkuyorum bir gün aldatılmaktan eşimin ölmesinden hiç çocuğumun olmamasından her an ölmekten eve hırsız girmesinden vs. aklıma geldikçe korkuyorum ALLAH tan başka kimseden korkmayın derler dualar ediyorum ama şeytan beni dürtüyor ve aklıma kötü şeyler geliyor bu korkularımı nasıl yenerim bunu da bilmiyorum çünkü hayatta o kadar acılarla karşılaştım ki aklıma hep kötü şeyler geliyor hayatta korkmadan yaşayanların önerilerini bekliyorum.

korkuyorum hayatta herşeyden korkuyorum bir gün aldatılmaktan eşimin ölmesinden hiç çocuğumun olmamasından her an ölmekten eve hırsız girmesinden vs. aklıma geldikçe korkuyorum ALLAH tan başka kimseden korkmayın derler dualar ediyorum ama şeytan beni dürtüyor ve aklıma kötü şeyler geliyor bu korkularımı nasıl yenerim bunu da bilmiyorum çünkü hayatta o kadar acılarla karşılaştım ki aklıma hep kötü şeyler geliyor hayatta korkmadan yaşayanların önerilerini bekliyorum.

hayattan korkmadan yaşayan insan var mıdır bilmiyorum. ben de korkuyorum ama sadece aileme ve sevgilime bişey olur diye korkuyorum. kendimi geçtim her şey için şükretmeliyiz. siz eşinizi sevdiğiniz için korkuyorsunuz :) dua et canım her gün "Allah'ım sevdiklerimi bna bağışla" de. akıl vermek gibi olmasın estağfurullah. dua et evet ama hiç öyle şeyler düşünmeyin ben de bi ara böyleydim. şeytanı bile aklınıza getirmeyin. eşiniz yanınızda ne güzel canım mtlu günlere bakın. artık mutlu olacağım deyin geçmişte yaşananları unutmaya çalışın. elimden gelen tek şey bu canım :/

hayattan korkmadan yaşayan insan var mıdır bilmiyorum. ben de korkuyorum ama sadece aileme ve sevgilime bişey olur diye korkuyorum. kendimi geçtim her şey için şükretmeliyiz. siz eşinizi sevdiğiniz için korkuyorsunuz :) dua et canım her gün "Allah'ım sevdiklerimi bna bağışla" de. akıl vermek gibi olmasın estağfurullah. dua et evet ama hiç öyle şeyler düşünmeyin ben de bi ara böyleydim. şeytanı bile aklınıza getirmeyin. eşiniz yanınızda ne güzel canım mtlu günlere bakın. artık mutlu olacağım deyin geçmişte yaşananları unutmaya çalışın. elimden gelen tek şey bu canım :/

bazı insanlar görüyorum sanki hiç dertleri yokmuş gibi çok özeniyorum işte yanımda olduğunu bile bile her an kaybetmekten bir daha görememekten korkuyorum.

Paranoya başlangıcı mı var acaba,durduk yerde dert mi arıyorsunuz,yarın kötü bir şey olacak mı demekle ömür mü geçer,rahat olun biraz,sahip olduğunuz şeylerle mutlu olmaya çalışın..

canım korkmadan yaşamak anormal olur.Korkmadan yaşayanlar kaybedecek hiçbirşeyleri olmayanlardır.Dua et Allaha sığın.Başka yapacak birşey yokki.Hepimiz sonuçta aciz birer insanız...Allah seni korkularından emin kılsın...

bazı insanlar görüyorum sanki hiç dertleri yokmuş gibi çok özeniyorum işte yanımda olduğunu bile bile her an kaybetmekten bir daha görememekten korkuyorum.

canım öyle olan insanların daha çok derdi vardır diye düşünüyorum. hani çok gülen hep gece ağlar hiç derdi yokmuş gibi davranırlar ya artık onlar alıştıkları için öyle davranıyorlar. bende öyleyim mesela yine halime şükrediyorum. olumlu düşün canım hep. bebeğin olmaz diye düşüne umudunu kaybetme inan sürekli. hatta size bişey anlatmak istiyorum izniniz olursa

benım sevgilim ağır bir işte çalışıyor ben de okuldan geldiğimde hep uyurum bir ara birden bire kalktım içimden böyle bi şey geçti bi tuhaflık şu 2 göğsümün arasından sıcaklık akıp gitti. ellerim sanki telefonuma kendisi gidiyor gibiydi. sevgilime "aşkım kendine çok dikkat et" ediye mesaj atmıştım ondan 15 dk sonra sevgilimin ayağındaki merdiven kaymış 8. kattan aşağıya doğru bir boşluk varmış oraya düşecekmiş adam son anda tutmuş. tutmasaydı ölürdü tabii onu Allah bilir. rabbim sesimi duyuyor biliyorum. canım hep dua ett dilenci görürken "eşimin niyetine sadaka olsun" diye para ver. ben hep öyle yapıyrm. Tabi herşeyin hayırlısı öncelikle..

Korkunun ecele faydası yok demişler.En iyisi,"iyi düşünelim,iyi olsun" demek herhalde.
Herkes sevdiklerini kaybetmekten korkar,daha doğrusu endişe duyar.
Ama bu düşünceler sende saplantı noktasına geldiyse,düşüncelerini başka yöne kaydırmanı tavsiye ederim.
Kendine bir uğraş bulabilirsin.Hobi olabilir,dikiş-nakış-örgü veya bitki yetiştirmek olabilir.

haklısınız ne diyebilirim ki:18: sağolun inşallah yenebilirim tavsiyelerinize uyacağım.

bende bazen olumden korkuyorum ahırte hazırlıksız oldugum ıcın :43::43::43:
ozellkıle gecelrı bazen aklıma gelıyo bazende yolda yururken bazen sukredıyorum neler var dıyorum bazende kızım yazın kac daha ne malum onlar gıb olmıcan dıyorum

zamanın aliminin lemalar adlı kitabında ya baki entel baki diye bir bölüm var. orayı okuyunca bu korkuların hepsi gidiyor.
orada herşeyin eninde sonunda Allah a döneceği ve geçici olduğu ve emanet olduğu.. zaten eninde sonunda gideceği. önemli olanın Allah ın rızasını kazanmak ve herşeye emanet gözüyle bakmanın. rabbin bunların hepsini sen verdin bunlar benim değil senin diye dua etmek ve şükretmek gerektiği..ve bunları Allah rızası dahilinde nasıl değerlendirileceği gibi konulardı. burada anlatamadım çünkü çok uzun bir süre önce okumuştum. nişanlımdan ayrılıdığım zamanlardı ve çoook iyi geldi. her şeyi unuttum. tavsiye derim

zamanın aliminin lemalar adlı kitabında ya baki entel baki diye bir bölüm var. orayı okuyunca bu korkuların hepsi gidiyor.
orada herşeyin eninde sonunda Allah a döneceği ve geçici olduğu ve emanet olduğu.. zaten eninde sonunda gideceği. önemli olanın Allah ın rızasını kazanmak ve herşeye emanet gözüyle bakmanın. rabbin bunların hepsini sen verdin bunlar benim değil senin diye dua etmek ve şükretmek gerektiği..ve bunları Allah rızası dahilinde nasıl değerlendirileceği gibi konulardı. burada anlatamadım çünkü çok uzun bir süre önce okumuştum. nişanlımdan ayrılıdığım zamanlardı ve çoook iyi geldi. her şeyi unuttum. tavsiye derim

o kıtapların serısı bızde mevcut annem hepsınıokudu (masallah ) amaben sıkıldım okuyamadım bıraktım cunku bı paragrafı bı kac kes okudugum olmustur bısey sorucam ya yerı degıl ama hanı bırazcık daha sadelestırılmısı yalın halı yok mu o kıtapların ?? :18:

ben de korkuyorum ...bazen çok korkuyorum hem de:43: sevdiklerimi kaybetmekten yapayalnız kalmaktan,hasta olmaktan,bigün pat diye ölmekten,her an ölebilecek olmaktan ve bunun ne zaman olacağını bilmemekten, öldükten sonraki yaşayacaklarımdan......daha sayamadığım bisürü bisürü şeyden korkuyorum.eminim nerdeyse herkes korkuyordur korkmayan insan varsa kafası güzeldir:D diye düşünüyorum. doğamızda var bu.yalnız bunu paranoya haline getirmemek lazım çok düşününce içinden çıkılmıyor çünkü. kabullenmek gerek sanıyorum.

bahsettıklerınız hep bır endıselerınızın oldugunu belırtıyor
bu da paronoya baslangıcına sebep olur .
uzman yardımı almalısınız

korkuyu yenmek ıcın sukretmek en guzelı cıdden
bende korktugum zaman kukrederım gecer ama dedıgım gıbı bazen daha da ılerı gıdebılıyorum ozellıkle canım sıkkınoldugu zaman
dını bı takım seyler yazardımama yasak o yuzden tek solıcem sey sukredelım her korktugumuzda bence :16::16::16::16:

o kıtapların serısı bızde mevcut annem hepsınıokudu (masallah ) amaben sıkıldım okuyamadım bıraktım cunku bı paragrafı bı kac kes okudugum olmustur bısey sorucam ya yerı degıl ama hanı bırazcık daha sadelestırılmısı yalın halı yok mu o kıtapların ?? :18:

altta Türkçe açıklamalı olanları satılıyor. birde Abdullah Aymaz ın yazdığı açıklamalı olanı var.

altta Türkçe açıklamalı olanları satılıyor. birde Abdullah Aymaz ın yazdığı açıklamalı olanı var.

alltta derken anlamadım nerede kusura bakmayın bısey mı eklemıstınız gorulmuyoda ya da ben yanlıs anladım :34:
o yazarın kıtabına da bakıcam tesekkur edrım :52:

herkesin kendisine göre sınırlı korkuları elbette vardır ama bunu büyütmek bence bir insan için problem hayatta nasıl iyi şeyler başımıza geleceği için seviniyorsak kötü şeyler için de üzülüyoruz çünkü bu hayat bizler için hepsini de yaşayacağız iyisiyle kötüsüyle ama durduk yere korkarak kötülüklerden hiçbirşey yapamazsın kendini üzersin sadece

Korku her insanda olan bizim gerekli tedbirleri alip hayatta kalmamizi saglayan bir histir. Fazlasi hastaliktir tabi.

Hepimiz korkariz Allah korusun kotu seyler yasamaktan mutsuz olmaktan vs. Ama bu korkulari besleyerek yasayamayiz. O yuzdendir ki gelecegi bilmeyiz ve rabbimiz fali yasaklar. Dusunsene kotu seyin olacagi tarihi bilerek gun ve gun yasayabilir mi bir insan.

Ben icimdeki korkulari su sekilde yok etmeye calisirim. İnsan neyi dusunurse onu cekermis kendisine. 40 kere soylersen olurmus hesabi. Her zaman olumlu seyler dusun. Suan sahip oldugun nimetleri dusun. Sukrederek tadini cikarmak varken niye korkularla bozuyorsun yasam tadini.

Back
X