korkuyorum:-(

• Konu Sahibi Konu Sahibi as25
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kötü şeyleri hayatına çağırma, bırak onlar düşüncelerinin dışında kalsın..
hepimizin başına bu tür şeyler gelebilir, ama bunları düşünüp sürekli korku halinde olarak yaşamamız imkansız. dualarını okuyup gönlünü ferah tut :40:

korkuyorum hayatta herşeyden korkuyorum bir gün aldatılmaktan eşimin ölmesinden hiç çocuğumun olmamasından her an ölmekten eve hırsız girmesinden vs. aklıma geldikçe korkuyorum ALLAH tan başka kimseden korkmayın derler dualar ediyorum ama şeytan beni dürtüyor ve aklıma kötü şeyler geliyor bu korkularımı nasıl yenerim bunu da bilmiyorum çünkü hayatta o kadar acılarla karşılaştım ki aklıma hep kötü şeyler geliyor hayatta korkmadan yaşayanların önerilerini bekliyorum.

Merhaba,
benimde çok korkularım var, mutsuz olacak korkacak hiçbir sebep yokken beynim hep negatif düşünüyor, böyle düşünceler gelince defetmeye çalışıyorum.Hayattan korkmadan yaşamak için bence çocukluktan başlanan bir eğitim gerekli.
Allah'a sığınıyorum, namaz kılıyorum. Beni rahatlatıyor oldukça.
Bir de Osho'nun Korku kitabını aldım onu okuyorum.
İnşallah faydası olur

herşeyi oluruna bırak anı yaşamaya çalış aklına gelmeyeceği şeklinde yaşamayanın yoluna bak. tmm insanlık hali her an her şey olabilir fakat bunlarla yaşamanın yolunu bulman lazım. hiç birşeyi umursama oluruna bırak herşeyi zamanın akışına göre yaşa inan bu şekilde yaşamaya alışırsan mutlu olursun.

bence,herkesin hayatta korktuğu bişey vardır,seninde korkman normal,çoğu insanın hayatı mükemmel değil,herkez,hayında,acı bişeler yaşamıştır,ama yeni bi sayfa açmak lazım,korkarak yaşarsan yalnızca hayatı seyredersin,,düşünme hiç hayatının tadını çıkar...

Allah!a sığıntıktan sonraa korkacak hiç birşey yok bence bu dünyada
ölümün sabrını veren de ALLAH
bu dunyada bızı kötü şartlarda sınayııp sonrada mukafatımızı verende ALLAH
ellerimizi semay açtığımız ve içten ettiğimiz bütün dualarımızı duyanda ALLAH
hayata can veren bıze nefes başeden korkmayı bıle lütfenden de ALLAH
hayatta yeri gelir iyi şeyler yaşarız şükrederiz
yeri gelir kötü şeyler yaşarız isyan ederız
ama her şeyin ALLAH'tan olduguna ve hakkımızda da hayırlısı ne ise onunda ALLAH'tan olduguna samımıyetle inanırsak ben gercekten korkacak bır sey oldugunu dusunmuyorum bu hayatta

senın kalbın temizse, kalbinde iman varsa için huzurluysa korkma kardeşim ....

yaşadıgımız her ana, aldıgımız her nefese , gördüğümüz tüm güzelliklere binlerce kez HAMD olsunn.....

içini ferah tut tatlım daraldığın zamanlarda RABBİME sığın ve KORKMAA

Allah!a sığıntıktan sonraa korkacak hiç birşey yok bence bu dünyada
ölümün sabrını veren de ALLAH
bu dunyada bızı kötü şartlarda sınayııp sonrada mukafatımızı verende ALLAH
ellerimizi semay açtığımız ve içten ettiğimiz bütün dualarımızı duyanda ALLAH
hayata can veren bıze nefes başeden korkmayı bıle lütfenden de ALLAH
hayatta yeri gelir iyi şeyler yaşarız şükrederiz
yeri gelir kötü şeyler yaşarız isyan ederız
ama her şeyin ALLAH'tan olduguna ve hakkımızda da hayırlısı ne ise onunda ALLAH'tan olduguna samımıyetle inanırsak ben gercekten korkacak bır sey oldugunu dusunmuyorum bu hayatta

senın kalbın temizse, kalbinde iman varsa için huzurluysa korkma kardeşim ....

yaşadıgımız her ana, aldıgımız her nefese , gördüğümüz tüm güzelliklere binlerce kez HAMD olsunn.....

içini ferah tut tatlım daraldığın zamanlarda RABBİME sığın ve KORKMAA

Katılıyorum

Namaz kıl rahatlarsın canım:16:

Son düzenleme:
Benimde korkularim var olmekten korkmuyorum.
Ama ne zaman basimi yastiga koysam ne zaman gecenin sessizligi karanligi cokse korkularim ortaya cikiyor.
Benim korkularim annemi,kardeslerimi,esimi kaybetmek...
Cok zor bir durum gercekten ama sizin kadar derin yasamiyorum bu kadar korkularimi arada gelip gidiyorlar.
Muhakkak uzman yardimi almalisiniz sizin korkulariniz daha derin.
Ilerlerse daha farkli psikolojik rahatsizliklar bas gosterebilir.
Allah yardimciniz olsun insallah bir an once atlatirsiniz bu durumu...

doktorlar bu duruma anksiyete bozukluğu diyorlar
eğer korkularınız sizi esir almaya başladıysa doktora gidin hafif bir ilaçla bile olsa düzelirsiniz

İnançlı biri olmama rağmen , geçmişte o kadar problem yaşadım ki , şimdi en mutlu anlarımda hemen bir korku beliriveriyor yanıbaşımda. O an çaresiz dua ediyorum Yaradana... Aynı korkuları taşımaktayım ve malesef yapacak birşey yok... Sırf bu sebepten dünyaya bir evlat getirmekten o kadar korkuyorum ki biliyorum cennet kokulum kollarımda olsa daha da artacak korkularım... Allah yardımcımız olsun canım...

korkuyorum hayatta herşeyden korkuyorum bir gün aldatılmaktan eşimin ölmesinden hiç çocuğumun olmamasından her an ölmekten eve hırsız girmesinden vs. aklıma geldikçe korkuyorum ALLAH tan başka kimseden korkmayın derler dualar ediyorum ama şeytan beni dürtüyor ve aklıma kötü şeyler geliyor bu korkularımı nasıl yenerim bunu da bilmiyorum çünkü hayatta o kadar acılarla karşılaştım ki aklıma hep kötü şeyler geliyor hayatta korkmadan yaşayanların önerilerini bekliyorum.

Bana da deselerdi ki 'korkularını yaz' heralde aynı şeyleri yazardım :26:

bazı insanlar görüyorum sanki hiç dertleri yokmuş gibi çok özeniyorum işte yanımda olduğunu bile bile her an kaybetmekten bir daha görememekten korkuyorum.

Hiç derdi olmayan insan yoktur bir kere :1: Korkmanız aslında yersiz ben tam anlayamadım sizi ama yine de bir deneyeceğim.Şimdi burada otururken kalp krizi geçirebilirim,yolda yürürken başıma herhangi bir balkonun vs taşı düşebilir ya da yürürken ayağım takılıp yere düşüp ölebilirim... Bütün bunlar da olabilir bunlardan da korkuyor musunuz?? :26: Hayır çünkü uzak geliyor değil mi? Şu an burada işte dert köşesinde filan yazanları çok sık okuduğunuz için bunları biriktirdiniz ve muhtemelen şu an stresli bir dönemde veya bunalım başlangıcındasınız ondan bu biriktirdikleriniz açığa çıkıyor.Acilen kendinizi dinlendirin ve bu tür konulardan ziyade olumlu konuları okuyun bence:34: Çünkü bu korkular bunalımlı veya stresli dönemlerde kendini dışa vuruyor :)

Son düzenleme:
malesef ben de böyleyim :26: özellikle bir sela sesi duyduğum zaman içim ürperiyor kimmiş diye dikkatle dinliyorum, ödüm patlıyor tanıdığım sevdiğim biri çıkacak diye :50:

Back
X