Korkuyorum

voodoobebegi

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2014
732
121
133
Yıllardır ben bir problemim olduğunu biliyordum aslında .
Etrafımdaki insanlar gibi düşünmüyordum .
Uçarı çılgın bir kadın yada dipte . Hep böyle geçti hayatım .
Kişilik özelliği dedim geçtim senelerce .
Değilmiş . Kişilik bozukluğuymuş . Bipolarmışım ben .
Türlü türlü testlerden sonra bugün netleşti .
İlk ilacımı da aldım .
Şimdiden sonrasından korkuyorum . En belirgin yan etkisi kilo artışı ve saç dökülmesiymiş .
Ben yıllardır 36 bedenim . 10 gram alsam moralim bozulur . O zaman tedavinin hiç bir anlamı kalmaz ki .
Ömrümün sonuna kadar kullanacakmışım bu ilaçları .
Korkuyorum ilk defa . Aptal gibiyim . Gerginim .
Kendisi yada yakını bu hastalıkla tanışan varsa değerli yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum .

benim annem de sizin gibi. yıllardır ilaç içiyor. bir düzeliyor bir kötüye gidiyor.
bu hastalıkla en önemli olan etken stres. sizi strese sokacak şeylerin olmaması. ilaçlar bir yere kadar.
bu arada cidden ilaçlar çok kilo aldırıyor.

geçmiş olsun demek istedim.. bir de merak ettim, bu zamana kadar size büyük bir sıkıntı getirmediyse ilaç almayıp öyle yaşamaya devam edemez misiniz.. sonuçta bir çok insan var bunun bir hastalık olmadığını düşünerek yaşayan.. tıpkı sizin önceden düşündüğünüz gibi bir kişilik özelliği olduğunu sanan..

kullandığınız ilaç hakkında bilgim yok ama ...
doğum kontrol haplarına ve antideprasan haplarına kilo aldırır derler uzun süre ikisini de kullandım gram bile almadım
çok takma kafaya ilaç kilo aldırır diye bazılarına aldırır bazılarına etki etmez

her ilaç herkesde aynı etkiyi göstermez o konuda önyargılı olmayın...ancak keşke kendi kendinize yenebilseniz.. ne boyutta tam olarak bilemiyorum bazı durumlarda ilaç kullanmamakta tetikliyor ama ömür boyu kullanmakta ne kadar doğru ki..

Canım bende de manik-depresif vardı. Ama ailem de ben de hep benim normal olduğumu, bunun zamanla geçeceğini düşündük. Psikiyatriste de gittim kendi isteğimle. İlaç verdiler. Bir hafta kullandım baktım hayattan bişey anlamıyorum ilacı bıraktım. Ben zaten kiloluydum. Daha da fazla kilo almak istemedim. Evlendim. Herşey harikaydı. Evlenince bir de dini konularla ilgilenince mani durumu geçti. Şimdi de sadece depresyondayım. Ama bu arkadaşsızlıktan. Doğu'da olduğum için. Bence hayatını değiştirmeye çalış. Ben manik halime çok alışkın olduğum için şimdi o halde olmamak çok tuhaf geliyor :) Bence ilaçlara mahkum etmemelisin kendini

İnsanları ne kadar yanlış yönlendiriyorsunuz, ilaç almayıp yaşasaymış..Yorum yapmış olmak için yorum yani..
Yahu,doktora gitmiş bu kadın ve ilaç verilmiş.Demekki lay lay lom ben bunu hastalık olarak görmüyorum canım durumu değil.
Ayrıca bipolar ciddi bir rahatsızlıktır.Zaman zaman da atakları olur ,hastaların yaşam kaliteleri,sosyal ilişkileri kötü etkilenir.İlaçlarla bir derece kontrol altına alınır.
Bilginiz yoksa fikriniz de olmasın,başlığı açan insanın bir sıkıntısı var gördüğünüz gibi..

Etmemeli çünkü bipolar bozukluk, şeker veya kalp hastalığı gibi tıbbi bir hastalıktır ve kişinin beynini, dolayısıyla da duygu durumunu etkiler. Bu zamana kadar ilaç kullanmadım hadi bundan sonra da görmezden geleyim kullanmayayım demek olmaz.
NOT: Altı çizili bölüm netten alıntıdır.

ben bir fikir beyan etmedim bir "soru" sordum ! amacım fikir vermek ya da yönlendirmek olsaydı cümlelerim "öyle yap böyle yap" diye biterdi.. benim sorum zaten tıbbi bir soruydu, bir doktora sorar gibi sordum, soruyu aklıma getiren şey de arkadaşın hastalıktan kaynaklı çok olumsuz ifadeler kullanmamasıydı

dolayısı ile;

"yorum yapmak için yorum yapmış" olan sizsiniz !

işte cevap böyle verilir . teşekkürler mismo :)

Kilo aldirdigi soylenen bircok ilac var, ama aslinda bunu kontrol etmek de senin elinde cogu zaman. Istah acici etkileri varsa kendini dizginlersin, her zaman yediginden fazlasini yemeye baslamazsan kilo da almazsin. Ancak bazi ilaclarin vucutta su tutmasi, odem sebebiyle siskinlik yaratmasi gibi etkileri olabiliyor, o da zaten sana cok kilo aldirmaz, gorunum olarak da ozellikle gidip tartilmadikca, vucudunu incelemedikce fark etmezsin bile. Yasam kaliteni ust duzeyde tutman, saglikli bir hayat surmen ve iliskiler yurutmen alma ihtimalin olan birkac kilodan cok daha onemli, boyle dusun. 36 olarak mutsuz olman ve dengesiz bir ruh haliyle, inisli cikisli yasaman (kilo alirsan eger) 38 beden ve mutlu, saglikli olmandan daha mi iyi? Ve emin ol simdi oldugundan daha bile guzel olursun birkac kilo alsan da. Yillarca innnnncecik, resmen tek boyutlu bir insandim ben, halimden de memnundum o zamanlar, ben soyluyorum bunu

Hatta sana şöyle söyleyeyim. Bu mani durumunun aslında karakterim olduğunu o kadar özümsemişim ki şimdi fark ettim, karakterim de değişti diye boşuna üzülüyormuşum. En yakın arkadaşımın da aynı problemi vardı. Önce o gitti psikiyatriste. İlacı 2 ay kadar kullandı. Bir şeye yaramadığını düşünüp bıraktı. Ben rahatsızlığımı fark ettiğimde 15 Yaşındaydım. Psikoloji dersimiz vardı. Orada bu tarz bozukluklardan bahsediyordu hoca... Tüm belirtiler vardı bende. Önce kabullenmek istemedim. Üniversite yıllarında bu bozukluğun yanında sinir krizleri baş göstermeye başladı. Ben de ailem de senin gibi çok korktuk. Psikiyatriste gittim. İlaç verdi ama sorunun sadece benden değil ailem ve çevremden de kaynaklandığını söyledi. 4 sene ilaçsız geçirdim. Bu sana bahsettiğim arkadaşım tesettüre falan girdi. Tarikatlarla ilgilenmeye başladı. Onda şu an ne mani ne de depresif durum var. Ailesinden uzaklaşıp atanınca sorunu tamamen geçti. Benim de ailemden uzaklaşınca geçti. Bulunduğum yere gelmeden önce her şey iyiydi. Pazartesi günü depresif hallerimden tekrar psikiyatriste gittim. Sadece depresyon teşhisi koydu. Mayıs'tan beri mani durumu yok bende. İlaçsız aşabilir misin bilmiyorum. Doktor bu depresif halime çocuk düşündüğüm için ilaç yazmaktan vazgeçti. Biraz da kişinin kendi iradesinde böyle şeyler. Hem derste bipolar bozukluğun, yani manik-depresifin hafif kategorilerde yeri vardı. Tedavi edilemezler kategorisinde değildi. O yüzden pek fazla önemsememiştim. Çok mücadele ettim geçmemişti ama evlilik gibi büyük bir olay ben hiç farkında olmadan bu durumu değiştirdi. İlaçları bir dene. Ama bence bu kadar umutsuzluğa kapılma. Beni ilaçlardan vazgeçiren de bu iyileşen arkadaşım olmuştu. Bana bir işe yaramadığını söylemişti. Kendin başarabilirsin demişti. Bi de ilaçlar çok uyku, halsizlik yapıyordu bana. Şimdi sana ne desem bilmiyorum. Ama neye inanıyorsan onu yap. Ve sakın korkma. Bu başka ruhsal bozuklukları da beraberinde getirebilir.

Çok teşekkür ederim yorumlariniz için.
Ilacim depakin . Dün gece ilk kez aldim ilacimi başım döndü bir anda uyudum kaldim mide bulantim var biraz ve çok hissizim hic ben gibi degilim . Ve kalbim çok hizli carpiyor .
Istahim artmadi hatta canim hiç bir sey istemiyor bile .

Benim yakin bir arkadasimda manik depresif bopolar uzun yillardir tedevi goruyor. Kilo konusunda ise cok zayif hala zayif be onu bildim bileli incecik belki yapiyla alakali ama bence kilo kismina degil iyilesme duzelme kismina takil sen ne kadar cok ister tedavi sureclerine uyarsan o kadar cabuk duzelir hersey gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…