Korkuyorum

mrspapatya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2015
152
96
25
Hayatımda özgürce hareket etmemi engelleyen bir huyum var. Arkadaşlarımı kaybetmekten korkuyorum. Birkaç samimi arkadaşım var ve bana en küçük Olumsuz bir şey söyleseler hemen onlara hak veriyorum kendimi eziyorum çünkü kaybetmekten korkuyorum.

Bu huyumdan nefret ediyorum bazen kendime diyorum onlar seni kaybetmemeyi bu kadar düşünüyorlar mı acaba ? Ama ben düşünüyorum hemde kendi isteklerimi onlarınkinin yanında yok sayacak kadar.

Biri bana bişey dese benden bişey istese hiç hayır diyemiyorum ya da dersem de acaba kızdı mı bana darılır mı diye içim içimi yiyor. Sanki onlar hayatımdan çıkınca hiçbişey güzel olmayacakmış gibi böyle oluncada arkadaşlığın tadına varamıyorum hep kendimi zorlamaktan bu huyumdan nasıl kurtulurum? :KK43:

Son düzenleme:
Arkadaşlariniza değer verin, elbette onlari kaybetmekten korkun. Tabi kendinizin de en az onlar kadar önemli olduğunu unutmadan..

Doğru söylüyorsunuz aslında ama işte bu sefer yapmıcam diyorum yine yapıyorum bide onlar benim istediğim bişeyi yapmadıklarında hiç kızamıyorum ne hikmetse yine kendimi suçluyorum acaba yanlış bişey mi istedim zorladım mı benden soğurlarmı diye

Sana sadece deger verene deger ver

önce kendine değer ver sonra arkadaşlarına..ailenden başka kimse bulunmaz hint kumaşı deil....

Hayatımda özgürce hareket etmemi engelleyen bir huyum var. Arkadaşlarımı kaybetmekten korkuyorum. Birkaç samimi arkadaşım var ve bana en küçük Olumsuz bir şey söyleseler hemen onlara hak veriyorum kendimi eziyorum çünkü kaybetmekten korkuyorum.

Bu huyumdan nefret ediyorum bazen kendime diyorum onlar seni kaybetmemeyi bu kadar düşünüyorlar mı acaba ? Ama ben düşünüyorum hemde kendi isteklerimi onlarınkinin yanında yok sayacak kadar.

Biri bana bişey dese benden bişey istese hiç hayır diyemiyorum ya da dersem de acaba kızdı mı bana darılır mı diye içim içimi yiyor. Sanki onlar hayatımdan çıkınca hiçbişey güzel olmayacakmış gibi böyle oluncada arkadaşlığın tadına varamıyorum hep kendimi zorlamaktan bu huyumdan nasıl kurtulurum? :KK43:
bugüne kadar neredeyse 10 arkadaşını kaybetmiş insan olarak sana diyorum ki asla yalnız kalmıyorsun gidenin yerine hep daha iyisi geliyor :KK14:

Aslında herkes söylemiş önce kendine değer ver. Zaten gerçekten arkadaşlarsa seni anlayacaklardır. İki ihtimal var ya onlarla daha samimi olacaksın ya da kaybedeceksin. Çokta takılmamak lazım.

Sanki kendimi okudum yazdıklarınızda... Ben de öyleydim ama hayat, yaşananlar insanı öyle bir pişiriyor ki... O yüzden siz erkenden dönün bu hatadan... Belki insan kalbi kırmamak en güzeli myhakkak ben de hep öyle düşündüm ama inanın üzülen ezilen değer görmeyen tercih edilmeyen oluyorsunuz daha sonra.. Çünkü insanlar sizi hayır demediğiniz için hiç gitmeyecek gibi gördüğün için çantada keklik gözüyle bakıyorlar... Emin olun hayat en önce siz varken siz sağlıklıyken güzel.. Önce buna inanın sonra da biran önce olabilir şeylere hayır demesini, kendi fikirlerinizi savunmayı öğrenin... Ben şimdi çok daha mutluyum aştım bunları...

Kendine deger vererek korkularini asabilirsin ancak , kendine guvenerek !
Ailenden baska kimse icin korkma..

Sanki kendimi okudum yazdıklarınızda... Ben de öyleydim ama hayat, yaşananlar insanı öyle bir pişiriyor ki... O yüzden siz erkenden dönün bu hatadan... Belki insan kalbi kırmamak en güzeli myhakkak ben de hep öyle düşündüm ama inanın üzülen ezilen değer görmeyen tercih edilmeyen oluyorsunuz daha sonra.. Çünkü insanlar sizi hayır demediğiniz için hiç gitmeyecek gibi gördüğün için çantada keklik gözüyle bakıyorlar... Emin olun hayat en önce siz varken siz sağlıklıyken güzel.. Önce buna inanın sonra da biran önce olabilir şeylere hayır demesini, kendi fikirlerinizi savunmayı öğrenin... Ben şimdi çok daha mutluyum aştım bunları...

Ne güzel aşmışsınız bu huyunuz bende kurtulucam inşallah bi kurtulabilirsem hayat benim için daha kolaylaşacak çünkü böyle en ufaktan şey bile gözümde çok büyüyor

Sanırım dediğiniz gibi kendime yeterince değer vermiyor olabilirim eğer kendi istediğim bir şeyi yapınca veya yaptırınca da bencil sevilmeyen bir insan gibi hissediyorum kendimi

benimde boyle bir arkadasim var. Onun icin hep uzulmusumdur. cunku insanlar onu kullaniyorlar. Umarim sende kullanilmiyorsundur.
Kardesin yok mu? Genel de kardesi olmayanlara ait bir sendrom.

benimde boyle bir arkadasim var. Onun icin hep uzulmusumdur. cunku insanlar onu kullaniyorlar. Umarim sende kullanilmiyorsundur.
Kardesin yok mu? Genel de kardesi olmayanlara ait bir sendrom.

Hayır kardeşim var. Bazen bende kullanıldığımı düşünüyorum sürekli olmasada daha çok kullanılmak duygusu değilde değersizlik duygusu oluyor

Hayır kardeşim var. Bazen bende kullanıldığımı düşünüyorum sürekli olmasada daha çok kullanılmak duygusu değilde değersizlik duygusu oluyor
"hayir" demeyi bilen insan degerli insandir. Dusunsene, herseyi, itirazsiz yapan, herseye yardima kosturan kisi icin evet herkes "iyi oldugunu" dusunur, ama deger vermez. cunku onun icin senin yptigin iyilik, "kolay kazanilmis" olandir, o yuzden degeri yoktur.
sen "iyi olmak" mi istiyorsun, "deger gormek" mi?

iyi olmak dersen, taktir ederim, ama sana imrenmem.

"hayir" demeyi bilen insan degerli insandir. Dusunsene, herseyi, itirazsiz yapan, herseye yardima kosturan kisi icin evet herkes "iyi oldugunu" dusunur, ama deger vermez. cunku onun icin senin yptigin iyilik, "kolay kazanilmis" olandir, o yuzden degeri yoktur.
sen "iyi olmak" mi istiyorsun, "deger gormek" mi?

iyi olmak dersen, taktir ederim, ama sana imrenmem.

Kesinlikle haklısınız bu dünyada hep iyilik kazanamıyor maalesef tamam iyilik güzel bişey ama herkese hakettiğinden fazla yapınca da değerin azalıyor

Kaybetmekten korktuğun arkadaşların da aynı şekilde seni kaybetmekten korkuyorsa problem değil. Ama hayatını arkadaşlarına bağımlı olarak geçirme. Rahat ol biraz, oluruna bırak yalnız kalmazsın merak etme :KK66:

X