Korkuyorum ...

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.698
37.029
1.123
39
6 yasina girmek uzere olan bir kizim var, 32 haftalik da hamileyim.
Ilk dogumum sezaryenle oldu. Dogum sirasinda hicbir problem yasamamisken dogumdan yaklasik 15 gun sonra asiri kanama sikayetiyle hastaneye gittim. Kucuk bir sehirdeyim, bulundugum ildeki hicbir hastane mudahale etmedi. Olabilir simdi git yarin gel dediler. Allah tarafından kanama durdu. Ertesi gun kendi doktoruma gittigimde kanama devam etseydi ölürdün cevabiyla karsilastim. Rahim bir cesit atoniye girmis, pek rastlanilan bir sey degil. 3 ay kadar tedavim sürdü.tekrar hamile kalirsan bunlari o zaman hatirlat dedi dr.
Ve simdi hamileyim. Doktorum cok rahat, ben gerekeni yaparim korkma,zaten ayni sey yasanacak diye bir sart yok diyor. Cok iyi bir doktorum var, cevre illerden hastalari var. 25 yillik meslek hayatimda bu gordugum 5.vaka diyor.
Daha once baska bir doktora gittigimde kabul etmedi zaten, bir sey olursa ben mudahale edemem yazik olur sana dedi.
Doktorumun rahatligi beni rahatlatsa da dogum zamani yaklastikca icimdeki korku büyüyor.
Kizim inanilmaz düştü uzerime, her dakika opup kokluyor. Acaba diyorum, Allah korusun hissediyor bir şeyler de ondan mi boyle oldu bu cocuk. Resmen baktikca gozlerim doluyor kizima.
Birkaç gun once haber vardi, doguda bir dr dogum sirasinda vefat etmis bu olay yüzünden. Kanamayi durduramamislar.
Biliyorum ölüm Allahtan, tevekkul ediyorum, ama bu deli gibi korkmama engel olmuyor.
Senelerdir bu forumdayim,taniyan bilen vardir. Bir kucucuk dua eden herkesten Allah razi olsun.
Bir de sanmiyorum ama ,yasayan var mi bu durumu?

Cok da uzun yazmisim kusuruma bakmayin.

İçini ferah tut , yine olacak diye bişey Yok.
Ecel bu kimin ne zaman öleceğinin garantisi mi var. Allah gecinden versin ne diyelim.
Bi arkadaşım ilk doğumunda oldu, normal Doğumdu, birkaç ay önce 2. Bebeği 4300 gr ve normal doğdu , hiçbirşey de olmadı.
Kafana takmamaya çalış, hiçbirşey olmaz inşallah Allah'ın izniyle

Hormanlar iste... bende esime , hicbirsey olmamasina ragmen "ya ölürsem,kizimi görmek istiyorum, ona iyi bak olur mu ?"falan gibi sacmalayip duruyodum. Rahat olun Allah büyük.

Cok tesekkur ederim Bright crystal Bright crystal . Allah razi olsun. Aslinda icimi gercekten ferah tutuyordum ama su doktorun ölüm haberiyle bastirdigim butun korkularim hortladı resmen.

Kötü bir tecrübe yaşamışsın,en çok çocuklarımızı düşünüp korkuyoruz bu normal. Ben de "bu bebeğim de ilk kızım gibi tümörle doğar mı,ameliyat olur mu" diye istemsizce üzülüyorum ama güzel düşünelim güzel olsun

Hormonlardandır rahat ol kuzum :) hiç bir şey olmayacak

Hormanlar iste... bende esime , hicbirsey olmamasina ragmen "ya ölürsem,kizimi görmek istiyorum, ona iyi bak olur mu ?"falan gibi sacmalayip duruyodum. Rahat olun Allah büyük.
Hormonlardandir degil mi? Hicbir sey olmasa sadece korku iste der gecerim de sebepler olunca boyle kizima baktikca ağlayasim geliyor.
Esim belli etmese de o da korkuyor o yuzden ona da bir sey diyemiyorum iyice uzulmesin diye.
Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Korkma canım olacağı varsa her zman olur.Illa doğumdan sonra olacak diye birşey yok sen içini ferah tut aklına getirme hiç

Doğum öncesi, hele de 6 yaşında bir çocuğun varken böyle korkuların olması çok normal bence. bu "ya bana bir şey olursa" korkunun sebebi, kızına baktıkça gözlerinin dolması vs. belki bebekle ilgilenirken kızına yeterli olamayacağının korkusuyla da ilintili olabilir. sağlık durumuna gelince, sen zaten üstüne düşeni yapmışsın, doktorun sana iyi bakar merak etme.
Bol şans :)

Kötü bir tecrübe yaşamışsın,en çok çocuklarımızı düşünüp korkuyoruz bu normal. Ben de "bu bebeğim de ilk kızım gibi tümörle doğar mı,ameliyat olur mu" diye istemsizce üzülüyorum ama güzel düşünelim güzel olsun
Cok sagol.
Evet malesef tecrube kotu olunca... Aslinda kimin basina ne gelecegi hicbir zaman belli degil , hep diyoruz yolda yururken de bir sey olabilir diye ama insan kendine engel olamiyor.
Allah senin yavrularina da iyilik versin.
Insallah hicbir zorlukla karsilasmayiz.

Cok sagol.
Evet malesef tecrube kotu olunca... Aslinda kimin basina ne gelecegi hicbir zaman belli degil , hep diyoruz yolda yururken de bir sey olabilir diye ama insan kendine engel olamiyor.
Allah senin yavrularina da iyilik versin.
Insallah hicbir zorlukla karsilasmayiz.
Amin amin:dua:

İyi düşünün iyi olsun.
Sanırım biraz hormonlarında etkisi var :KK54:
Unutmayın siz ne hissediyorsanız karnınızdaki bebiş onların hepsini hissediyor:KK16:
Doktor rahat demeyelimde hamile olduğunuz için biraz daha naif davranıyor diyelim
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah :KK68::KK68:

Cok tesekkur ederim Bright crystal Bright crystal . Allah razi olsun. Aslinda icimi gercekten ferah tutuyordum ama su doktorun ölüm haberiyle bastirdigim butun korkularim hortladı resmen.
Canım Doğuda insanlar ne şartlarda Doğum yapıyor, Allah koruyor demekki. Olacağı varsa da en lüks hastanede en iyi şartlarda olabiliyor, kaderden ötesi olmuyor malesef. Ama dediğim gibi arkadasın ilk doğumunda olmuştu atoni, 2. Doğumda hiçbir sıkıntısı olmadı Bebek iri ve normal doğduğu halde

Korkma canım olacağı varsa her zman olur.Illa doğumdan sonra olacak diye birşey yok sen içini ferah tut aklına getirme hiç
Doktorum da diyor, sana git Ankarada en iyi hastanede ameliyat ol derim,ama senin sorunun dogum sirasinda degil dogumdan 2 hafta sonra oldu. Simdi Amerikaya da gitsen dogumda bir sey oalmaz tutar o kanama 1 ay sonra baslar, korkmayacaksin diyor. Mantigim cok guzel aliyor bunlari, ama duygular engel oluyor malesrf:)

Canım Doğuda insanlar ne şartlarda Doğum yapıyor, Allah koruyor demekki. Olacağı varsa da en lüks hastanede en iyi şartlarda olabiliyor, kaderden ötesi olmuyor malesef. Ama dediğim gibi arkadasın ilk doğumunda olmuştu atoni, 2. Doğumda hiçbir sıkıntısı olmadı Bebek iri ve normal doğduğu halde
Cok sevindim arkadasin adina, darisi basima olsun insallah. Normal dogumda da olabildigini bilmiyordum, demek ki dogum sekliyke alakasi yokmus.

6 yasina girmek uzere olan bir kizim var, 32 haftalik da hamileyim.
Ilk dogumum sezaryenle oldu. Dogum sirasinda hicbir problem yasamamisken dogumdan yaklasik 15 gun sonra asiri kanama sikayetiyle hastaneye gittim. Kucuk bir sehirdeyim, bulundugum ildeki hicbir hastane mudahale etmedi. Olabilir simdi git yarin gel dediler. Allah tarafından kanama durdu. Ertesi gun kendi doktoruma gittigimde kanama devam etseydi ölürdün cevabiyla karsilastim. Rahim bir cesit atoniye girmis, pek rastlanilan bir sey degil. 3 ay kadar tedavim sürdü.tekrar hamile kalirsan bunlari o zaman hatirlat dedi dr.
Ve simdi hamileyim. Doktorum cok rahat, ben gerekeni yaparim korkma,zaten ayni sey yasanacak diye bir sart yok diyor. Cok iyi bir doktorum var, cevre illerden hastalari var. 25 yillik meslek hayatimda bu gordugum 5.vaka diyor.
Daha once baska bir doktora gittigimde kabul etmedi zaten, bir sey olursa ben mudahale edemem yazik olur sana dedi.
Doktorumun rahatligi beni rahatlatsa da dogum zamani yaklastikca icimdeki korku büyüyor.
Kizim inanilmaz düştü uzerime, her dakika opup kokluyor. Acaba diyorum, Allah korusun hissediyor bir şeyler de ondan mi boyle oldu bu cocuk. Resmen baktikca gozlerim doluyor kizima.
Birkaç gun once haber vardi, doguda bir dr dogum sirasinda vefat etmis bu olay yüzünden. Kanamayi durduramamislar.
Biliyorum ölüm Allahtan, tevekkul ediyorum, ama bu deli gibi korkmama engel olmuyor.
Senelerdir bu forumdayim,taniyan bilen vardir. Bir kucucuk dua eden herkesten Allah razi olsun.
Bir de sanmiyorum ama ,yasayan var mi bu durumu?

Rabbim hayırlısı ile evladına da sana da sağlıklar versin.
İnşallah birşey olmayacaktır Allah'ın izniyle.
Dualarım sizinle...

Doktorunuzun rahatlatıcı konuşması ve en önemlisi sizin durumunuzu anlıyor ve biliyor olması çok önemli.
Bence içinizi ferah tutun, eminim ki içinizde yaşadıklarınızı bilmiyoruzdur, ama dediğiniz gibi herşey Allah'tan.
Tevekkül en güzeli, Rabbim de hayırlısı ile kurtulmayı nasib eder inşallah.

Bu tarz değil ama benim annem farklı rahatsızlıklar yaşadı.
O günün şartları (90'lı yılların başı) ve koşulları tabii ki uygun olmadığı için benden sonra 2 ölü doğum yaptı.
3 sefer ölümden döndü (3. düşüktü) ve doktor sonunda bir kere daha hamile kalırsan doğumhaneden çıkamazsın demiş.
Hepsi normal doğum, sezeryan değil.
Annemin hallerini bildiğim ve hatırladığım için ben de ilk gebeliğimde çok korkmuştum.
Irsi olma ihtimali de olduğu için, ama rabbim yardım etti, riskli gebelik yaşamama rağmen aynı şeyleri yaşamadım.
Benim de 2. hamileliğim ve rabbim veriyor kolaylığını, bu hamileliğim daha iyi daha rahat geçiyor çok şükür.

Siz gelecek bebeğinize odaklanın bu düşüncelerden kafanızı arındırın.
Kızınız hamileliğinizden dolayı size bu şekilde davranıyor olabilir.
Sonuçta kardeşi gelecek, 6 yaş bunu anlayacak yaştır bence.
Sizin halinizi anlıyordur az ya da çok kendince size sevgisini gösteriyor.
Bence farklı şeylere yormayın derim, içinizi ferah tutun.

İyi düşünün iyi olsun.
Sanırım biraz hormonlarında etkisi var :KK54:
Unutmayın siz ne hissediyorsanız karnınızdaki bebiş onların hepsini hissediyor:KK16:
Doktor rahat demeyelimde hamile olduğunuz için biraz daha naif davranıyor diyelim
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah :KK68::KK68:
Cok tesekkur ederim, insallah.

SouvveniR SouvveniR , cok sagol Allah razi olsun.
İyi geldi buraya yazmak gercekten, kimseye anlatmiyorum cunku, riski ailemden herkes bilse de endiselendirmemek adina isin benim duygularimla ilgili boyutuna deginemiyorum.
Cok tesekkur ederim rahatlatici yorumlar icin.
Allah size de hayirli dogumlar nasip etsin.

SouvveniR SouvveniR , cok sagol Allah razi olsun.
İyi geldi buraya yazmak gercekten, kimseye anlatmiyorum cunku, riski ailemden herkes bilse de endiselendirmemek adina isin benim duygularimla ilgili boyutuna deginemiyorum.
Cok tesekkur ederim rahatlatici yorumlar icin.
Allah size de hayirli dogumlar nasip etsin.

Amin inşallah.
Haklısınız, insan kendi endişelerini baskılamak durumunda kalıyor, aileye de aynılarını yaşatmamak için.
Ama bence herşey güzel olacak, öyle düşünün.
Hayırlısı olsun inşallah...

Back
X