• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona değil cehalet öldürecek

Cokokuyanbilir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2020
1.235
2.195
53
31
Herkese merhaba
Babam bayramda annesini köye götürmüştü ve birkaç gün kalmıştı. Biz kimse ile bayramlaşmaması ve eve kimseyi almaması şartı ile gönderdik. Fakat babamın halası ziyarete gelmiş.
Öğreniyoruz ki bu halanın oğlu ve kayınvalidesinin ailesi korona cıkmış. Fakat bu hala ile aynı evde kalmıyordu oğlu. Babamda tedbir amaçlı tomografi testi kan testi ve sürüntü testi yaptırdı. Hepsi negatif çıktı. Fakar aklıma şu takıldı. Kuluçka süresinde test negatif çıkabilir mi ? Biz şuan rahatlamalı mıyız ?
Çok kızdık ve hatta sorumsuzluğu yüzünden kavga dahi ettim. Kendim bu konuda çok dikkat ediyorum keza annem de aynı şekilde. Ve annem yüksek risk grubunda.

Herkese merhaba
Babam bayramda annesini köye götürmüştü ve birkaç gün kalmıştı. Biz kimse ile bayramlaşmaması ve eve kimseyi almaması şartı ile gönderdik. Fakat babamın halası ziyarete gelmiş.
Öğreniyoruz ki bu halanın oğlu ve kayınvalidesinin ailesi korona cıkmış. Fakat bu hala ile aynı evde kalmıyordu oğlu. Babamda tedbir amaçlı tomografi testi kan testi ve sürüntü testi yaptırdı. Hepsi negatif çıktı. Fakar aklıma şu takıldı. Kuluçka süresinde test negatif çıkabilir mi ? Biz şuan rahatlamalı mıyız ?
Çok kızdık ve hatta sorumsuzluğu yüzünden kavga dahi ettim. Kendim bu konuda çok dikkat ediyorum keza annem de aynı şekilde. Ve annem yüksek risk grubunda.
Bu arada babam köyden salı gecesi döndü ve test dün akşam yani bayramın bitiş tarihinden 4 gün sonra yapıldı

Babamın kuzeni corona oldu adam evde atlattı
Evde 5 çocuk ve karısına kimseye bulaşmadı

Konu dışı lakin avm ler işyerleri seyahatler seyahet firmaları normalleşiyor
Bu kadar korunuyorken bir anda bu kadar esneklik nasıl olacak
Bindik bir alemete gediyoz kiyamete allah sonumuzu hayir etsin

Yalancı negatiflik -pozitiflik çıkabilir . Testin bir kaç gün sonra yenilenmesi gerekebilir.Tedbir amaçlı 14 gün kuralina uysun babanız.Hic bir şikayeti belirtisi olmayan kişileri zaten hastaneye yatış yapmıyorlar.Gecmis olsun

Babamın kuzeni corona oldu adam evde atlattı
Evde 5 çocuk ve karısına kimseye bulaşmadı

Konu dışı lakin avm ler işyerleri seyahatler seyahet firmaları normalleşiyor
Bu kadar korunuyorken bir anda bu kadar esneklik nasıl olacak
E bizim ülkede oyle corona yarı zamanlı işliyor hafta içi çalışıyor insanlar ekmeği için napsinlar amma hafta sonu is başı yaptığı için virüs sokağa çıkma yasagi oluyor :KK53:
Ben de bir anda bu kadar herşeyin normallesmesine hayret ediyorum ama malum umarim ki ikinci dalga çok şiddetli gelmez.

Herkese merhaba
Sabah negatif çıkan test , öğleden sonra pozitif çıkabiliyor.

Yanlış yapmışsınız ama olan olmuş artık ...

E bizim ülkede oyle corona yarı zamanlı işliyor hafta içi çalışıyor insanlar ekmeği için napsinlar amma hafta sonu is başı yaptığı için virüs sokağa çıkma yasagi oluyor :KK53:
Ben de bir anda bu kadar herşeyin normallesmesine hayret ediyorum ama malum umarim ki ikinci dalga çok şiddetli gelmez.
Umarım birileri tez zamanda bir çaresini bulur
Bu gidişle ya ekonomiler batacak yada büyük kayıplar yaşanacak
Herşey tamamda ya avm lerin ne acalesi varmış
Avm siz hayat olmuyormuymuş

10 gun daha uzak durmalı sizden anlattiklarinza gore ama doktorlar daha iyi bilgi verir. Bi yerde artik normallesecegiz ben dikkat ediyorum hala ama artik vaka sayisini takip etmiyorum mesela yani nereye kadar gidecek böyle

Herkese merhaba
bildiğim kadarıyla 14 gün sonra belli oluyor bence karantinaya alın kendinizi

Memlekete gitmekten çekiniyorum büyük şehirdeyiz şu an gittiğimde yaşlı anneme ve kaynanaya uğramam gerekecek, sürekli erteliyoruz sanırım bu virüs kısa zamanda bitmeyecek hafife almakta olmuyor ama sürekli eve tıkılmaktan bunalttı ki ben her gün spor salona gidip spor yapıyordum bu faliyet tende olduk, yani gelde mutlu ol, evde hayat var sloganı bana çok saçma gelmeye başladı

Herkese merhaba
BUnlar daha duyduklarımız. Kim bilir duymadığımız bilmediğimiz ne ışıldak zeka faaliyetleri var. Virus degil zeka testi diye bosuna dememisler. Kulucka donemi yalanci pozitif cikabiliyor. Belki babanizda hastaligin ibaresi Yok hafif geciriyor/gecirecek ancak risk grubu annenize gececek belki de. Babaniz mutlaka kendini tecrit etmeli.

Bu kulaklar neler duydu bayramlaşma olmadan olur mu virüs gelip yapisakmiymiş köylerde herkes birbirine gitmiski Corona bize var sadece
Ayrıca babanız kendini karantinada tutmak zorunda izole edilmiş bir odada yaşasın

Bu kulaklar neler duydu bayramlaşma olmadan olur mu virüs gelip yapisakmiymiş köylerde herkes birbirine gitmiski Corona bize var sadece
Ayrıca babanız kendini karantinada tutmak zorunda izole edilmiş bir odada yaşasın
Odasını ayirdik ama hala tam olarak dikkat etmiyor. Kapı kollarına dokunuyor. Ben böyle konularda çok hassasim gördükçe sinirim tepeme geliyor.

Merhaba, virus ile ilk temas halinden genellikle 7 gun sonra ilk belirtiler basliyor. 14.gunun sonunda da cikabilir tabii, ama ortalama olarak 1 hafta baz aliniyor. Dunya saglik orgutunun yaptigi aciklamaya gore belirtilerin basladigi 11.gunden sonra bulasiciligini yitiriyor virus. O yuzden cogu ulke hastaneden taburcu etme surelerini revize etti. Anneniz risk grubuysa eger su an tek yapmaniz gereken babanizi karantinaya almak, yemegini de odasina goturun, mumkunse banyo wc ayirin degilse babanizin vakit gecirdigi alanlari bol bol havalandirin. Ne olursa olsun babaniz ile ayni odada 20 dakikadan fazla kalmamaya onem gosterin. Umarim sureci sorunsuz atlatirsiniz.

Back
X