- 4 Kasım 2020
- 132
- 267
- 23
- 30
- Konu Sahibi minikannis
-
Saydığınız rahatsızlıklar direkt covidle etkileşime giren hastalıklar değil. Risk grubunda olanlar daha çok kalp damar sorunu olanlar, kanser vb hastalığı olanlar...kizlar romatizmal hastalığı olup korona atlatan var mi birde sedef hastalığı ek risk tasir mi acaba heran zihnim bunlarla mesgul bu hastalık bitmeyecek mi
cok gecmis olsun ben de hala alinan her şeyi yikarim ama maalesef olacak olan oluyo romatoit artrt otoimmun hastalık bu yuzden endise ettim ben yani bagisikkigin kendi eklemlerine saldirmasi ALLAH herkese sifa versinSaydığınız rahatsızlıklar direkt covidle etkileşime giren hastalıklar değil. Risk grubunda olanlar daha çok kalp damar sorunu olanlar, kanser vb hastalığı olanlar...
Yumuşak doku romatizması (fibromiyalji), alerjik astım gibi rahatsızlıklarım var. Hastalığı şu an geçirmekteyim, elhamdulillah evde atlatıyoruz ailecek. C vitamini, d vitamini gibi günlük almamız gereken takviyeleri alıyoruz, iyi besleniyoruz. Bize doktorun dediği en önemli şeyler bunlardı.
Yapmanız gereken hastalıktan korkmak değil, gerekli tedbirleri almak. Biz hala market ürünlerini bile dezenfekte ediyorduk. Çok teğet geçti bizi ama 8. ayın sonunda biz de yakalandık.
evet cok haklisiniz ben yapi olarak zaten cok evhamli biriyim birde bebegim olunca telas yapıyorum tesekkur ederimTabi atlatırsınız bu hastalık bence yaşa ya da kronik hastalığa bakmıyor lütfen bu kadar kafanıza takmayın. Kalp rahatsızlığınız ya da akciğer rahatsızlığınız yok bunlar hastalığı etkileyen faktörler ya da günlük hayatınızda nefes alıp vermede sorununuz yok. Bu hastalığı tabiki takmayın demiyorum ama bu derece de hastalığa bağımlı yaşamayın. Zor bir süreçten geçiyoruz ama hastalıktan covidden çok kendi kendimizi hastalıyoruz. Psikolojiniz nasıl hiç düşündünüz mü neden kendinize takıntı yaratıp bu derece düşünüyorsunuz. Normal gripten ölenler bile daha fazla bakın yeni deprem oldu insanlar covidden değil depremden vefat etti. Bu hayat bu kadar takılmaya değer mi önce bunu düşünün. Tedbirinizi alın kendinizi koruyun yeterli. Bu hastalık bitmeyecek ülke olarak alışacağız bu hastalığa vücudumuz alışacak herkes atlatacak ama önemli olan psikolojimizi sağlam tutabilmek. hemşireyim ve her hastalığın %95 inin yarattığı ölüm oranının fazlalığının ya da azlığının psikolojiden kaynaklı olduğunu düşünüyorum
Belliki bitmeyecek, mutosyana uğraya uğraya hayatımızda yerini edinecek. Onun yerine diğer hastalıklarınızın tedavisine odaklanabilirsiniz. Mesela sedefle ilgili; İncitilmekten korkma, Duygularının sorumluluğunu kabullenmeyi reddetme, Başkalarının sizin üzerinizde güce sahip olduğunu hissetme, hayatınızda çok ama çok hüzün vermiş bir ayrılık yaşama (bu illaki insan olmak zorunda değil, nesne,hayvan vb.) hangisi ya da hangileri var sizde?kizlar romatizmal hastalığı olup korona atlatan var mi birde sedef hastalığı ek risk tasir mi acaba heran zihnim bunlarla mesgul bu hastalık bitmeyecek mi
Çok geçmiş olsun. Fibromiyalji de otoimmun hastalık. Benim de vücudum tüm yumuşak doku olan yerlere yani vücudumun her yerine saldırılıyor. Yine de korkmayın, bağışıklığınızı güçlendirip elinizden gelen tedbirlerinizi alın.cok gecmis olsun ben de hala alinan her şeyi yikarim ama maalesef olacak olan oluyo romatoit artrt otoimmun hastalık bu yuzden endise ettim ben yani bagisikkigin kendi eklemlerine saldirmasi ALLAH herkese sifa versin
Gripten biraz daha ağır mi? Herkesin aynı şekilde geçirmediğini ve ölenlerin olduğunu biliyorsunuz dimi?Gripten biraz daha ağır geçen bir hastalik..
Takıntı yapmayin tabiki Iyi olursunuz..
Herkesin bünyesi farklı o yüzden bağışıklık sisteminizi güçlü tutun.. yemenize icmenize dikkat edin
evet ayriliklar oldu muhakkak ama öncesinden gelen bir sey bu malesef o kadar stresli evhamli bi insanim ki olmayacak seylerin senaryosuna yazar gercekmis gibi gunlerce oturur düşünür üzülürümBelliki bitmeyecek, mutosyana uğraya uğraya hayatımızda yerini edinecek. Onun yerine diğer hastalıklarınızın tedavisine odaklanabilirsiniz. Mesela sedefle ilgili; İncitilmekten korkma, Duygularının sorumluluğunu kabullenmeyi reddetme, Başkalarının sizin üzerinizde güce sahip olduğunu hissetme, hayatınızda çok ama çok hüzün vermiş bir ayrılık yaşama (bu illaki insan olmak zorunda değil, nesne,hayvan vb.) hangisi ya da hangileri var sizde?
anladim cok tesekkur ederim ben de aslinda ilac falan kullanmıyorum bağışıklık baskılayıcı bu iltihaplı romatizma seneler once gittigim bi doktor tarafından soylendi olarak hatırlıyorum yani ama daha sonra şikayetçi olduğum bi durum olmadi gitmedim ama senelerdir vücudumda gezen keskin olmayan bi agri var heryerini geziyo vücudumun tekrar bi doktora gidicem bakalimkimi nasil etkileyecegi belli olmuyor ki
teyzem bypassli kalp hastasi ayni zamanda koah tedbir amacli hastanede tutuldu ama rahat atlatti.
amcam halihazirda iyi huylu akciger kanseri 1 2 gun geceleri uyutulup oksijen takviye yapildi ancak atlatti
eşi tiroit kanseri oda atlatti losemi atlatan akrabamiz atlatti
ama hic bir seyi olmayan baska bir tanidigimiz gunlerce kan kustu ustelik yukarda saydiklarimdan cok daha genc ve saglikliydi
otoimmun hastalik bagisiklik sistemi hastaligi evet ama o korktugunuz tarzda bir bagisiklik sistemi hastaligi degil yani bagisiklik sisteminiz çökük degil bende ottoimmun hasimato hastasiyim ilk zamanlar bende korktum bundan bagisiklik sistemi hastaligi diye ama onlarin bahsettigi bagisiklik sistemini cokerten yada cokuk olan hastaliklar
Bu mesajınıza bende cevap vermek istedim. Arkadaşa katılıyorum gripten ağır demesine tabi kişiye göre durum değişiyor ama arkadaşım aslında gripten ölenler daha çok. Bu ölenler zamana yayıldığı ve üzerinde aaa gripten ölen var mı kaç günde kaç kişi öldü , kim grip hastalığını hafif ya da ağır atlatıyor diye ülke üzerinde geniş bilgilendirme ya da durumu birinci elden takip etmek olmadığından dolayı covid ölümcül çok ağır hastalık diye insanlara naklediliyor. Çünkü covid ülke hatta dünya gündemi bir olay. Grip ise her ülkede yaşanan ölenlerin olduğu ama tabi günde 100-200 kişi öldürmeyen hastalık ama uzun yıllarla karşılaşınca grip bile ölümcül sadece biz amann grip oldum işte diye olayı küçümsüyoruz. Oysa kronik hastalığı olanlar yaşı ileri olanlar da gribi çok zor atlatıyor vefat edebiliyorGripten biraz daha ağır mi? Herkesin aynı şekilde geçirmediğini ve ölenlerin olduğunu biliyorsunuz dimi?
20 30 33 yaşında can çekişerek ölen biliyorum.. siz boyle basite indirgedikçe bu virus bitmezBu mesajınıza bende cevap vermek istedim. Arkadaşa katılıyorum gripten ağır demesine tabi kişiye göre durum değişiyor ama arkadaşım aslında gripten ölenler daha çok. Bu ölenler zamana yayıldığı ve üzerinde aaa gripten ölen var mı kaç günde kaç kişi öldü , kim grip hastalığını hafif ya da ağır atlatıyor diye ülke üzerinde geniş bilgilendirme ya da durumu birinci elden takip etmek olmadığından dolayı covid ölümcül çok ağır hastalık diye insanlara naklediliyor. Çünkü covid ülke hatta dünya gündemi bir olay. Grip ise her ülkede yaşanan ölenlerin olduğu ama tabi günde 100-200 kişi öldürmeyen hastalık ama uzun yıllarla karşılaşınca grip bile ölümcül sadece biz amann grip oldum işte diye olayı küçümsüyoruz. Oysa kronik hastalığı olanlar yaşı ileri olanlar da gribi çok zor atlatıyor vefat edebiliyor
Yoo hayır yanlış anlıyorsunuz hemşireyim ben olayı küçümsemeyecek belki ilk sıralardan meslektenim. Ama bu virüste bağışıklıktan ziyade psikolojinin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ölümcül bir virüsle dünya olarak karşı karşıyayız demi ama gripten ölende var, astımdan ölen de , kanserden ölen de var ki bu sayılar azımsanmayacak kadar çok sayılar. Demek istediğim her gün tv ya da telefon başında gripten dünyada kaç kişi öldü, kanserden kaç kişi öldü diye araştırmıyoruz böyle bir yazı önümüze gelmiyor. Bu yüzden ahh covid olsam kurtulamam ölürüm, başıma şunlar gelir şöyle yaşayamam vs diyoruz değil mi çünkü gündem covid herkes biliyor farkında. Uy mesafene tak maskeni kumaş değil cerrahi maske tak 2 kat sürekli elini yıka başka dövünerek ölücem şu olacak atlatamam demenin anlamı yok. Diğer hastalıklar daha daha ölümcül sadece önümüze sürekli istatistik çıkmıyor.20 30 33 yaşında can çekişerek ölen biliyorum.. siz boyle basite indirgedikçe bu virus bitmez
Gripten biraz daha ağır geçen bir hastalik..
Takıntı yapmayin tabiki Iyi olursunuz..
Herkesin bünyesi farklı o yüzden bağışıklık sisteminizi güçlü tutun.. yemenize icmenize dikkat edin
sedefler bu dediklerinizin ilgisi ne acabaBelliki bitmeyecek, mutosyana uğraya uğraya hayatımızda yerini edinecek. Onun yerine diğer hastalıklarınızın tedavisine odaklanabilirsiniz. Mesela sedefle ilgili; İncitilmekten korkma, Duygularının sorumluluğunu kabullenmeyi reddetme, Başkalarının sizin üzerinizde güce sahip olduğunu hissetme, hayatınızda çok ama çok hüzün vermiş bir ayrılık yaşama (bu illaki insan olmak zorunda değil, nesne,hayvan vb.) hangisi ya da hangileri var sizde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?