Korona ve okulların açılması

çok mantıklı yorum ...sokaktan güvenli diyenleri anlamıyorum , okul daha bile tehlikeli bir sürü ortak kullanım alanları var
Tabii ayni sinifa bi sürü ögrenciyi doldurmak ne kadar saglikli olabilir, ögretmen seminerleri bile kac gün sürdü, bi sürü pozitif vaka tespit edildi ögretmenler arasinda, kis kiyameti, mevsimsel griplerin basladigi dönemi düsünemiyorum ben, grip geciren üstüne bi de covid kapsa nasi iyilesir düsünen yok

Tabii ayni sinifa bi sürü ögrenciyi doldurmak ne kadar saglikli olabilir, ögretmen seminerleri bile kac gün sürdü, bi sürü pozitif vaka tespit edildi ögretmenler arasinda, kis kiyameti, mevsimsel griplerin basladigi dönemi düsünemiyorum ben, grip geciren üstüne bi de covid kapsa nasi iyilesir düsünen yok
acilmasin yaaa

Ben öğretmen olarak söylüyorum kesinlikle açılsın. Aylardır insanlar öğretmen neden maaş alıyor, sadece öğretmenlerin mi canı var hep bunları konuştu. Böyle konuşup düşünen insanlar biz neden 21. Yüzyılda bu virüse çare bulamadık, dünya olarak bu kadar mı aciziz diye düşünmek yerine ben işe gittim öğretmen de gitsin, hemşire corona oldu öğretmen de olsun diyip durdu. En son milli eğitim bakanı tuz biber oldu. Ben açılması taraftarıyım. Açılsın ki potansiyelimizi görelim. Açılsın ki dünyada bir ilk toplum bağışıklığını sağlayalım

Ben öğretmen olarak söylüyorum kesinlikle açılsın. Aylardır insanlar öğretmen neden maaş alıyor, sadece öğretmenlerin mi canı var hep bunları konuştu. Böyle konuşup düşünen insanlar biz neden 21. Yüzyılda bu virüse çare bulamadık, dünya olarak bu kadar mı aciziz diye düşünmek yerine ben işe gittim öğretmen de gitsin, hemşire corona oldu öğretmen de olsun diyip durdu. En son milli eğitim bakanı tuz biber oldu. Ben açılması taraftarıyım. Açılsın ki potansiyelimizi görelim. Açılsın ki dünyada bir ilk toplum bağışıklığını sağlayalım
Millî eğitim bakanı eğitim sendikasının açıkladığı koronalı öğretmenler için dedikodu diyor, bizim buradaki bir okulda çıktı mesela öğretmende ama dedikoduymuş ne hikmetse. Aman siz de kendinize ve bebeğinize çok dikkat edin, inşallah şu koşullarda açılmaz da çocuklarımız ve sizin gibi yaş olarak risk grubunda yakınları olanlar zorda kalmaz.

Millî eğitim bakanı eğitim sendikasının açıkladığı koronalı öğretmenler için dedikodu diyor, bizim buradaki bir okulda çıktı mesela öğretmende ama dedikoduymuş ne hikmetse. Aman siz de kendinize ve bebeğinize çok dikkat edin, inşallah şu koşullarda açılmaz da çocuklarımız ve sizin gibi yaş olarak risk grubunda yakınları olanlar zorda kalmaz.
Koronavirüs tespit edilen okul sayısı 176'ya yükseldi
Eğitim Sen tarafından yapılan son açıklamaya göre, 96 okulda daha koronavirüs vakası ortaya çıkmasıyla, salgının görüldüğü okul sayısı 176'ya yükseldi. Kaynak haberler.com

Koronavirüs tespit edilen okul sayısı 176'ya yükseldi
Eğitim Sen tarafından yapılan son açıklamaya göre, 96 okulda daha koronavirüs vakası ortaya çıkmasıyla, salgının görüldüğü okul sayısı 176'ya yükseldi. Kaynak haberler.com
Daha öğretmenler arasında mesafe korunamazken, bu kadar vaka çıkarken öğrencilerle nasıl olacak bu iş hiç aklım almıyor.

Almanya ,Fransa okullarını açtı . Vaka sayısı ve ölüm oranları bizden çok fazla. Bizde yapılan filiasyon ekibi takibi ve ilaç hizmeti hiçbirinde yok . Ben de öğretmenim ve okulların bütün tedbirler alındıktan sonra açılması taraftarıyım. Bu virüsün biranda bitmesi mümkün değil zaten :KK43::KK43:

Bana da öyle geliyor, üstelik bir de mevsimsel grip girecek işin içine,korona grip karışacak. Geçen sene oğlum okula başladı ailece bütün yıl hasta olduk, bu nedenle daha da korkuyorum.
Benim asil korkum gripken bir de coronaya yakalanmak, kışın işten bile degil, of cok zor bir kiş bekliyor hepimizi🙈😔

Benim asil korkum gripken bir de coronaya yakalanmak, kışın işten bile degil, of cok zor bir kiş bekliyor hepimizi🙈😔
Allah korusun inşallah hepimizi, grip aşısı olun diyor uzmanlar ama sağlık ocağı kalmadı diyor, risk grubuna yapıyoruz diyor, eczane gelmedi ne zaman gelir bilinmez diyor ara ki bulasın.

Hiç neden maaş alıyorlar diye düşünmedim aksine hakları yenmesin diye özel de olunca okul taksitlerini tam ödedim, öğretmenimizden kısmasınlar diye.. siz duymayın onları. süper kahraman değilsiniz tüm sınıfın çocukların hijyeninden sorumlu olasınız.. hepimiz sağlığı birbiriyle bağlantılı siz hasta olsanız biz de hastayız.. inşallah doğru kararlarla doğru adımlar atılır..

çok mantıklı yorum ...sokaktan güvenli diyenleri anlamıyorum , okul daha bile tehlikeli bir sürü ortak kullanım alanları var
Kesinlikle. Bir de okul zorunlu sokak öyle değil. Çocuk sıkıldığı için sokağa çıkaracaksa anne babası yanında olur kontrollü olur. Okul öyle değil, her velinin çocuğunu kontrol etmesiyle bir öğretmenin onlarca öğrenciyi kontrol etmesi bir olmaz.

Seminer öncesinde öğretmenlerin de bir sosyal hayatı vardı .Belki de çoğu çok önceden hastalandı, haberi yok. Seminerler başlayınca gündeme gelmiş oldu.Mart ayından beri kaç öğretmen virüse yakalandı bunu bilemiyoruz.Bir algı yapilmaya çalışıldığını düşünüyorum.Ha zaten bu şartlar altında devlet okullarının açılması da çok saçma olurdu gerçekten hem öğretmen hem öğrenciler için büyük risk teşkil ediyor.Okulların uygun şartlar sağlandıktan sonra açılması taraftarıyım .İsteyen göndersin istemeyen göndermesin.Göndermeyen veli için de cezai işlem uygulanmasin.

MEB bir an önce açıklama yapsa da şu sorulardan kurtulsak. Sabaha kadar okulla uğraştım.
m
artık açılacak mı hibrit eğitim mi olacak? Hibrit eğitim hangi sınıfları kapsayacak? :deli:
Onlemler alınmış diyorlar hangi okulda, nasıl? Sabun olmayan okullar nasıl dezenfekte edilecek?
Hayırlısı olsun bakalım. Bilim kurulu ne zaman toplanacak.

Back
X