Korona ve okulların açılması

Bende hic maskeli uzun süreli duramiyorum cocuklar nasil duracak veya hijyen nasil saglanacak bilmiyorum. Yanina yedek maske koyun diyorlar. Toplantida bazi veliler masje kullandirmaya kesinlikle karsi olduklarini ve maskesiz göndereceklerini söylediler. Bize siperlik önerdiler ama kararsizim.

Siperlik tek başına koruyucu değil ki .. Bende herkes gibi endişeliyim.

Koronayi yaz tatili ve dügünlerin arttirdigi zaten kesin bir sey ama bizim milletimize söz gecmiyor. Kış boyu verilen emek resmen cöp oldu .
[/QUOT

Bu sene de tatile gitmeyelim,düğúnümüz olmasin nikahimiz olsun,yeter ki saglik olsun diyen o kadaaar az kitle var ki! İnsanimiz ille sosyal olacak,yoksa corona da olsa önemli degil ,şuur,bilinç bu seviyedeyken okullarin,úniversitelerin acilmasini ben de hic istemiyorum.úniversiteler acildiginda ,yaklasik 8 milyon ogrencinin buyuk bi cogunlugu farkli sehirlere gidecek ve herkesin araci yok malum.Bu cok büyük bir hareketlilik.Farkli farkli kisilerle ,farkli farkli yurt odalarinda kalinacak.Herkesin durumu tek kisilik oda ya da ev tutmaya uygun degil.Bu cok buyuk bir karisim olucak ve sonra o ögrenciler ayda,15 günde ( uzaklik seviyesine göre degisir tabii) evlerine gidip gelicek.Akil alir bir risk degil.Bence üniversiterin de online egitime uygun bölümleri kesinlikle acilmamali.

Bende hic maskeli uzun süreli duramiyorum cocuklar nasil duracak veya hijyen nasil saglanacak bilmiyorum. Yanina yedek maske koyun diyorlar. Toplantida bazi veliler masje kullandirmaya kesinlikle karsi olduklarini ve maskesiz göndereceklerini söylediler. Bize siperlik önerdiler ama kararsizim.

Benim yasadigim ulkede 12 yas altina maske yerine siperlik takma izni var(kalan herkese maske zorunlu). Cocuklara sapkaya siperligi dikerek takiyorlar yani sapkayi takinca direkt siperlik yuze dusmus oluyor, anlatabildim mi bilmiyorum ama. Sanirim oyle daha kolay oluyor cocuklarin tasimasi. Okula da siperlik ya da maske ile gidiyorlar. Ogle yemeklerinde sosyallesmeleri yasak masalarinda yiyorlar. Sinifa tek yonden girip ayri yonden cikiyorlar farkli siniflar birbirleri ile karsilasmiyor. Okula bagli bir vaka gozlenmedi uzun zamandir (burada okullar acik, sene sonu kasim ayinda bitiyor).

İkinci sınıfa geçen oğlum var özel bir okulda okuyor ama bu sene naklini alıp okula göndermemeyi düşünüyorum.
Benim kronik rahatsızlığım var, risk grubuyum. Dışarı çıkmıyoruz, tatile, avm ye gitmedik. Okullarında sokaklardan güvenli olduğunu da düşünmüyorum, sokakta açık alandalar en azından, bir sınıfta 30, 40 dk kalmaları daha riskli bence. Ayrıca okulların açılmasının kış aylarına denk gelmesi zaten bu aylarda hastalıkların artması da beni tedirgin ediyor. Daha kendini korumayı öğrenemediler eminim okula gitse arkadaşlarına koşup sarılır. Evet süreç uzun sürebilir ama risk almaya gerek var mı bilmiyorum seneye belki ilaç, aşı bulunur, etkisi azalır vs Dünyayı sarsan bir durum bize, ülkemize özgü değil bir sene daha bekleyebilirim.

Benim yasadigim ulkede 12 yas altina maske yerine siperlik takma izni var(kalan herkese maske zorunlu). Cocuklara sapkaya siperligi dikerek takiyorlar yani sapkayi takinca direkt siperlik yuze dusmus oluyor, anlatabildim mi bilmiyorum ama. Sanirim oyle daha kolay oluyor cocuklarin tasimasi. Okula da siperlik ya da maske ile gidiyorlar. Ogle yemeklerinde sosyallesmeleri yasak masalarinda yiyorlar. Sinifa tek yonden girip ayri yonden cikiyorlar farkli siniflar birbirleri ile karsilasmiyor. Okula bagli bir vaka gozlenmedi uzun zamandir (burada okullar acik, sene sonu kasim ayinda bitiyor).

Sapkali sperlikleri bende gördüm nette onlardan almayi düsünüyorum.

Dün akşam haberlerde dinledim, veli isterse okula göndermeyip online eğitimi tercih edebilir diyordu, burada bu konuyla ilgili bilgisi olan öğretmen arkadaşlar var mı acaba?

Ben okul müdürüyle görüstüm 1.sinif mecburi dedi. Isterseniz devamsizlik yaptiripta sinifta birakabilirsiniz dedi. Tabi onlar ücreti düsünüyorlar. Benim derdim sağlık

Ben okul müdürüyle görüstüm 1.sinif mecburi dedi. Isterseniz devamsizlik yaptiripta sinifta birakabilirsiniz dedi. Tabi onlar ücreti düsünüyorlar. Benim derdim sağlık
Kesinlikle, marttan bu yana evde benim çocuklarım da, diğer çocuklar fıldır fıldır sokakta, nasıl aynı sınıfa sokacağım bu çocuklarla.Üstelik sadece seminer döneminde 170'in üzerinde öğretmen pozitif çıkmış. Öğretmenler bile mesafeyi koruyamıyorsa bizim küçücük çocuklarımız ne yapacak, çok kaygılıyım gerçekten.

Dün akşam haberlerde dinledim, veli isterse okula göndermeyip online eğitimi tercih edebilir diyordu, burada bu konuyla ilgili bilgisi olan öğretmen arkadaşlar var mı acaba?
Ben de duydum ama emin olamadım sanırım kronik rahatsızlığı olan çocuklar için dendi. Çocukta rahatsızlık varsa veli okula göndermeyebilir diye anlıyorum.

Özel okullar ücreti düşündüğünden zaten okulları açık tutmaya çalışacaklar, ücret iadesi de yapmak istemiyorlar.
Devlette mecburi mi? Devamsızlıktan okul tekrarı olur en fazla diye düşünüyorum. Zaten süreç düzgün giderse 2. dönem bir şeyler yapılır, gerekirse özel derslerle telafi edilir

Kesinlikle, marttan bu yana evde benim çocuklarım da, diğer çocuklar fıldır fıldır sokakta, nasıl aynı sınıfa sokacağım bu çocuklarla.Üstelik sadece seminer döneminde 170'in üzerinde öğretmen pozitif çıkmış. Öğretmenler bile mesafeyi koruyamıyorsa bizim küçücük çocuklarımız ne yapacak, çok kaygılıyım gerçekten.

Bende ayni kaygilari yasiyorum bu kış cok zor gececek

Ben de duydum ama emin olamadım sanırım kronik rahatsızlığı olan çocuklar için dendi. Çocukta rahatsızlık varsa veli okula göndermeyebilir diye anlıyorum.

Özel okullar ücreti düşündüğünden zaten okulları açık tutmaya çalışacaklar, ücret iadesi de yapmak istemiyorlar.
Devlette mecburi mi? Devamsızlıktan okul tekrarı olur en fazla diye düşünüyorum. Zaten süreç düzgün giderse 2. dönem bir şeyler yapılır, gerekirse özel derslerle telafi edilir

Bütün ulkeler süreci atlatir biz atlatamayiz. 2 günlük sokaga cikma yasaginda patates cuvallarini sırtlayan milletiz biz.

Maaşlilar için , evde çalışanlar için evet ama diğerleri için o 20 gün çok zor geçer .

Devletler 20 gün vatandasina bakicak yoksa uzadikca daha fazla zarar görüyoruz. Bende esnafim aylardir kiralari maaslari ödüyorum ama iş yok. 20 gün hicbirsey degil .

Merhaba
İlköğretim kısmına konu açmıştım ama gören olmadı.
IMG_20200830_183256.webp

Bu tabloya göre yarın 1. Sınıflar da uzaktan eğitime başlayacak mı? Bize bilgi veren olmadı. Daha öğretmenimiz bile belli değil.
Devlette 1. Sınıfa başlayıp öğretmeni belli olan var mı?

Bugun oglumun okuluna gittim istenen malzemeleri birakmak icin. Anaokullari kapatilmayacak diye dusunuyoruz dediler. Cunku kapatilirsa cocuklarina baksin diye her evden bir kisiye izin verilmesi ve maasinin odenmesi gerekecek,bunu karsilamaya da devletin gucu yok dediler. Ben de oyle dusunuyordum ama bakalim oyle mi olur yoksa vakalar artinca kapatilir mi bilemedim. Okuluma guveniyorum,guvenmesem yollayamazdim zaten o kesin. 13 kisi olan siniflar 8 kisiye dusurulmus,onlemler alinmis,havalar cok soguk olana kadar bahce devrede.

Ben öğretmen, eşim öğretmen, büyük 6, küçük de anasınıfı...komşum küçüğü gönderme bakıcı tut diyor, düşünüyorum, ben okulda, baba okulda, abi okulda, bakıcının çocukları okulda o da dışarıyla bağlantılı, evde kalması mantıklı değil yani :) Herkes gidecekse biz de hep beraber gideceğiz, inşallah korktuğumuz gibi olmaz :)

Okulların açılması konusu sanırım koronanın en karmaşık hale getirdiği konuların başında geliyor.
Biz yarın anaokulumuzu açıyoruz. Özel kurum olduğumuz için türlü önlemleri aldık. Hijyen paspasları, her sınıf için ekolojik dezenfektan içeren hava temizleyicileri, pedallı dezenfektanlar, öğretmenler için maske ve siperlikler vs. Zaten yarı sayı olarak açacağımız için temas riski düşüyor. Kolejler de benzer önlemleri almış durumda.

Fakat devlet okulları bizden kat be kat kalabalıkken ve önlemler için halihazırda bir ödenek yokken nasıl hazırlanacak bilemiyorum. Seminerlere katılan birkac arkadaşımla görüştüm okullarda temizlik bile yapılmadığından bahsettiler. Açılsalar bir dert açılmasalar başka bir dert....

Back
X