5 gundur gunde 3 adet olmak uzere kortizon kullanıyorum..
yarından itibaren 2,5a dusecek..
sonra 2 sonra 1 yarım ceyrek derken toplam 15 gun daha kullancam.
5 gun olmasına ragmen cok yan etkısını gordum..
1 ay kullanıpta asırı derece kılo alan gıdıgı cıkan sıvılcelenen varmı?
yoksa gıttıkce azalırmı etkısı ?
ilacın ismi ne canım ona göre cevap vereyim
5 gundur gunde 3 adet olmak uzere kortizon kullanıyorum..
hastalığın nedir astım romatizmal hastalıklar ne kadar devam ediceksin acaba ilaca
şimdi prednol ve diğer kortizon içeren ilaçlar son derece tedavi kapsamı geniştir ama malesef bir o kadar da yan etkileri de geniştir
sana tavsiyem bu ilacı kullandığın dönemde tuzla vedalas
su tutma eğilimin artar prednolle ve sen tuzlu yedikçe daha cok ödem alırsın
genelde aydede yüz denen bir ifade verirler
elmacık kemiklerinin orası belirgin şişer ve yüz aydede görünümü alır bu karakteristik bir yan etkidir
ilacın kullanımının kesilmesi ile zaman içinde gececektir
hormonlara etki ettiği için tüylenme sivilcelenme sorunu da olusur bu da ilac kaynaklı
doktorunla bu yan etkilerini paylas
umarım devam etmen gerekmez ilaca
cünkü kortizon yan etkilerinin geçmesi malesef biraz zaman alabilr
sana bir hafta da 10 günde geçer diyemem o yüzden biraz sürer etkisi
yüz felcı ıcın kullanıyorum tplam 23 gun kullanmış olcam
o aydede ıfadesı korkutuyor benı zaten
Ben 3-4 yılda bir 6 ay kadar kullanıyorum dediklerinizin hepsi bendede oldu hele o yüzde burun kenarlarında ve burun dudak arasındaki sivilcelenme beni okadar bunalttı ki anlatamam ama hepsi ilacı bırakınca geçti vücudum normale döndü 6 ay hiç regl olmadım sonrasında 2 -3ayda bir derken 1 yıl da tamamen normale döndü ilacı bıraktıktan 1 ay kadar sonra gözle görülür düzelmeler oldu kesinlikle tuz kullanmayın sıfır tuz yemekler, ekmeği dahi tuzsuz aldım Hazır hiç birşey yemedim yinede yüzde yuvarlaklaşma (ay görünümü)ve gıdı bölgesi genişledi ama merak etmeyin hepsi geçiyorMerhaba bende prednol kullanıyorum yüzümde şişlikler oldu yanaklarım şişti gıdım oluştu 2 aydır adet olamıyorum göbeğim iyice şişti yüzüm yuvarlaklaştı yaklaşık 3 ay kullandım 3 hafta daha kullanıp bitiricem yüzümde vücudum da hatta Saç derimde bile sivilce yaptı aşırı derecede tüylenme de yaptı bu yan etkileri gerçekten hapı bıraktıktan sonra ne kadar sürede geçer yq da doz düştükçe azalmaya başlarmı su an 2 kullaniyorum sadece sabahları 2 gun sonra bir buçuğa dusurucem ve boyle boyle her hafta yarim doz düşürerek 3 hafta içinde bitiricem kortizonu deneyimlerinizi yazarsanız çok sevinirim bende ilk aydan sonra yan etkilerini göstermeye başladı hatta 2.aydan itibaren bunların hepsi olmaya başladı
Ilacin adı neki5 gundur gunde 3 adet olmak uzere kortizon kullanıyorum..
Şişme olur.hatta belirgin bı şekilde belli olur.tabi siz sadece belli süre kullanacaksiniz ama daha sonra devam etmeniz gerekirse doktorunuzla görüşün.uzun süre kullanimdan sonra kilo alımı kalıcı oluyor ve vermek çok zor.baaka yan etkileri de var.bide bünye önemli.benim tanıdığım çoğu kişi kortizon yüzünden kilo aldı bende öyle.sivilce de oluştu bende ama başkalarında olmayani da gördüm.5 gundur gunde 3 adet olmak uzere kortizon kullanıyorum..
Vermiştir herhalde kiloları 8 senedir...Şişme olur.hatta belirgin bı şekilde belli olur.tabi siz sadece belli süre kullanacaksiniz ama daha sonra devam etmeniz gerekirse doktorunuzla görüşün.uzun süre kullanimdan sonra kilo alımı kalıcı oluyor ve vermek çok zor.baaka yan etkileri de var.bide bünye önemli.benim tanıdığım çoğu kişi kortizon yüzünden kilo aldı bende öyle.sivilce de oluştu bende ama başkalarında olmayani da gördüm.
Bu konu niye üste çıkmış tarihe bakmadan cevap verdimVermiştir herhalde kiloları 8 senedir...
Pörtlemiş konuymuşprednol arkadaşım
İki ay kullandım ben bu ilacı. Bu ilacı kullanırken doktorum, sıfır toleranslı bir diyet uygulattı bana. Şöyleki; SIFIR TUZ! Tüm yemekleri tam tuzsuz tükettim. Ekmeğimi bile tuzsuz aldım. Tüm paketli ürünler tuz ihtiva ettiği için hiç paketli, hazır gıda tüketmedim.5 gundur gunde 3 adet olmak uzere kortizon kullanıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?