• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koruma içgüdüsü

Trabzonlu60

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2010
643
296
303
Trabzon
Daha önceki konularımda da bahsetmiştim.eşim beni fazla kıskanmıyor ilgilenmiyor dıye .dün bana dedi ki evet aileme karşı olan koruma içgüdüm sana karşı olandan daha fazla bence hiç yok da bana karşı olan koruma içgüdüsü azmış yani.çünkü o bana karıştığı bunu yapma dediği zaman ben yapmışım onu dinlememişim o da demiş ki saldım çayıra mevlam kayıra.böyle bi saçmalık olur mu ben de dedim ki insanın içinden gelir koruma içgüdüsü dedim.diyor ki bana,

-erkekler eşlerine karşı ailelerinden daha fazla koruma içgüdüsü hissederler diyor.
-ama ben sana karşı aileme hissettiğimden dahaaz hissedıyorum dıyor sonra da yok neymiş yukarıdaki ilk cümle demek oluyormuş ki yani bir genelleme yaptı ama kenddisinin de öyle olduğunu iddia ediyor.yaani bu iki cümle de eşime ait sizce bu tutarsızlık yok değil mi napacağım ben bu adamla.tamam bundan sonra den kendine çeki düzen ver benim yapma dediğimi yapma benide koruyacakmış bundan sonra o içgüdüyü bana da verecekmiş ne mutlu bana.
Mesela bana parfum çok sıkma demiş ben de sonralarda sıkmışım ve onu dinlemememişim ve bu gibi sebeplerden beni salmış hiç umursamıyor böyle bi mantık var mı kafayı yiyeceğim.gerçekten bu adamı anlamıyorum sorun bende mi . Bi insana derdini anlatmak ne kadar zor gerçekten erkeklerin kafasını açıp incelemek ıstıyorum çok sinirliyim.
Böyle diyen bi erkekle evlilik devam edermi sizce bana karşı koruma içgüdüsü azmış ailesine fazla böyle bi evlilik devam eder mi ve bu sadec sözde değil ben bunu görüyor ve hissediyorum.koruma içgüdüsünün içine girenler.kavga esnasında karşı tarafı tutma üzerine titreme merak etme eşine karşı ise hiçbiri yok off çok sinirliyim

Daha önceki konularımda da bahsetmiştim.eşim beni fazla kıskanmıyor ilgilenmiyor dıye .dün bana dedi ki evet aileme karşı olan koruma içgüdüm sana karşı olandan daha fazla bence hiç yok da bana karşı olan koruma içgüdüsü azmış yani.çünkü o bana karıştığı bunu yapma dediği zaman ben yapmışım onu dinlememişim o da demiş ki saldım çayıra mevlam kayıra.böyle bi saçmalık olur mu ben de dedim ki insanın içinden gelir koruma içgüdüsü dedim.diyor ki bana,

-erkekler eşlerine karşı ailelerinden daha fazla koruma içgüdüsü hissederler diyor.
-ama ben sana karşı aileme hissettiğimden dahaaz hissedıyorum dıyor sonra da yok neymiş yukarıdaki ilk cümle demek oluyormuş ki yani bir genelleme yaptı ama kenddisinin de öyle olduğunu iddia ediyor.yaani bu iki cümle de eşime ait sizce bu tutarsızlık yok değil mi napacağım ben bu adamla.tamam bundan sonra den kendine çeki düzen ver benim yapma dediğimi yapma benide koruyacakmış bundan sonra o içgüdüyü bana da verecekmiş ne mutlu bana.
Mesela bana parfum çok sıkma demiş ben de sonralarda sıkmışım ve onu dinlemememişim ve bu gibi sebeplerden beni salmış hiç umursamıyor böyle bi mantık var mı kafayı yiyeceğim.gerçekten bu adamı anlamıyorum sorun bende mi . Bi insana derdini anlatmak ne kadar zor gerçekten erkeklerin kafasını açıp incelemek ıstıyorum çok sinirliyim.
Böyle diyen bi erkekle evlilik devam edermi sizce bana karşı koruma içgüdüsü azmış ailesine fazla böyle bi evlilik devam eder mi ve bu sadec sözde değil ben bunu görüyor ve hissediyorum.koruma içgüdüsünün içine girenler.kavga esnasında karşı tarafı tutma üzerine titreme merak etme eşine karşı ise hiçbiri yok off çok sinirliyim

O kadar çok "bu evlilik böyle devam eder mi?" cümlesini kurmuşsunuz ki evlilikten sıkılmışsınız gibi bir his uyandı içimde...:ssz:

O kadar çok "bu evlilik böyle devam eder mi?" cümlesini kurmuşsunuz ki evlilikten sıkılmışsınız gibi bir his uyandı içimde...:ssz:

eşimi seviyorum ama evet sıkıldım.gerçekten sıkıldım ama onun bu davranışlarından dolayı erkek dediğin az konuşur ama bu benle laf yarıştırıyor

eşine beni hiç kıskanmıyorsun dersen oda böle der . sen kıskanılmayı istiyorsun oda kıskanmıyor inadına . kıskanma beni desen kıskanır . ya bu erkekler böle . herşeyi açık açık söyleme . davranışlarına göster . eşin sana fazla güveniyordur sen çok seviyorsan bundan emindir belkide ondan kıskanmaz belki yapısı budur . kıskanmanın sahiplenmeyle ilgisi yok biz kadınlar öyle sanıyoruz halbuki kıskançlık karekter meselesidir

eşimi seviyorum ama evet sıkıldım.gerçekten sıkıldım ama onun bu davranışlarından dolayı erkek dediğin az konuşur ama bu benle laf yarıştırıyor

Bazı erkek çok konuşur bazısı az konuşur bazısı hiç konuşmaz.
Bu tercih meselesidir.
Flört,nişanlılık dönemi o yüzden çok önemlidir.
Kişiyi tanıyıp ona göre adım atmak için..
Neyse... Konuya gelirsek gerçekten sıkıldıysanız uzatmanın anlamı yok bence.
Eğer sıkıldıysanız,çözüm bulamıyorsanız bitirin derim. Yazık etmeyin birbirinize...
İnsan eşinden bir kere sıkıldı mı sonra yeniden ısınamıyor ya da ben böyleyim bilemedim...

kadınını koruyup kollamayan erkekten aile babası da olmaz.

bence eşinizde var dediğiniz koruma içgüdüsü ama size karşı olanında soğutmuşsunuz onu. bazen erkekler çok kıskanır acayip karışır kadınlarda çemkirerek yada onu görmezden gelerek bu davranışlarını azaltır ya işte onu fazla abarttığınızı düşünüyorum. adam bir yapmış iki yapmış yok hiç kaale alınmıyo bırakmış artık söylemeyi, belli etmeyi.. kıskanıyorsa da sizi korumak istiyorsa da içinde yaşıyor. bana da erkek arkadaşım yapsa bunu bir konu hakkındaki her fikrimi görmezden gelse bende konuşmayı keserim.
yoksa birine karşı koruma içgüdüm var birine karşı yok diye bişey yok. erkekler sevdiklerini her zaman korumak isterler.

Ben esinizden önce sizi anlamakta güclük cekiyorum.
Önce "Esim beni fazla kiskanmiyor" diyorsunuz sonra " parfüm sikmistim, fazla sikma dedi, bende sonralari sikmisim, oda artik umursamiyormus" diyorsunuz.
Esinizin sizi kiskanmasini istiyorsunuz, sonra esiniz sizi kiskandigi icin bazi seyleri yapmamanizi isteyince yinede yapiyorsunuz sonra esiniz sizi kendi halinize birakiyor.
Esinizin yaptigi gayet normal geldi.
Sizden birsey istemis, sizde umursamamissiniz, oda kendi halinize birakmis.
Bence siz, esinizin sizi kiskanmasini ama kisitlamamasini, kiskandigi durumlari yinede yapabilmeyi istiyorsunuz da malesef olmaz öyle.

benim abim yok o duyguyu hiç yaşamadım babam var ama pek karışmazdı .o yüzden gerçekten ben kendimi anlamıyorum bazen.şuanda da küstü bana ben biraz dalga geçtim çünkü bana dedi ki sen benim dediğimi yaparsan ben sana da aynı davranırım benim de zoruma gitti ve dalga gectım.pazartesi arkadaşıma gideceğim koruyacak msıın beni dedim.ne mutlu bana eşim beni koruyacak atık dıye mesaj attım o da çok kızdı

benim abim yok o duyguyu hiç yaşamadım babam var ama pek karışmazdı .o yüzden gerçekten ben kendimi anlamıyorum bazen.şuanda da küstü bana ben biraz dalga geçtim çünkü bana dedi ki sen benim dediğimi yaparsan ben sana da aynı davranırım benim de zoruma gitti ve dalga gectım.pazartesi arkadaşıma gideceğim koruyacak msıın beni dedim.ne mutlu bana eşim beni koruyacak atık dıye mesaj attım o da çok kızdı

Arkadaşınıza gidince neden korunma ihtiyacı duyuyorsunuz ki?
Arkadaşım benim de abim de yok babam da bana hiç karışmaz ama anlattıklarınızla bunların ne ilgisi var inanın anlamadım.

Koruma icgüdüdsüyle kiskanma farkli seylerdir.esinizin aciklamamlari bana hic mantikli gelmedi..ne demek aileme karsi daha fazla koruma icgüdüsüyle hareket ediyorum..Yani size karsi mi koruyor? yada baska durumlarda hep onlri düsünüyor.siz ne olursa olsun umrunda degilsiniz.
Bu erkekler nedir böyle anlamadim...

Back
X