Korunma...

pammuk94

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
73
34
88
30
Bayanlar merhaba kafam allak bullak oldu artik sizce spiralmi taktirmali miyim bu taktirma konusunda canim acicak diye korkularim var ayrica kayarda tekrar hamile kalirim diye korkuyorum yardim edin :(

Cevap gelmemiş ama tam araştırdıgm konu.lohusalıkta hap tavsiye edilmiyo sütü azaltırmış.saglık oc.ndaki hemşirem iğne yaparız dedi.bu dönemde nasıl korundunuz tavsiye cıkacak mı bakalım

Merhabalar, doğumuzdan sonra 40 gün geçti ise RİA taktırabilirsiniz. Düşünüldüğü gibi ağrılı bir işlem değildir. Aylık enjeksiyonlar hormon içerdiğinden dolayı emziren annelere önerilmez. 3 aylık enjeksiyonu doğumdan 6 hafta sonra kullanabilirsiniz. Prezervatif doğru kullanıldığında olası gebeliklerden büyük orandan korumaktadır.

Son düzenleyen: Moderatör:
2. bebeğim den sonra ben spiral taktirdim.dr.bana dedigi eğer sezaryan doğum yaptiysaniz yerinden kayma olasılığı cok dusuk yok denecek kadar .ilk ay kanamam oldu 18 gün bazi kadinlarda oluyomus demirim düştü ..kanamayi hapla durdurduk.demir hapi icmeye basladim.2.aydayim su an kanamam gene var ama sanırım bu adet 3ay da vücut alisiyormus.ben bunlari yasadm .

Bende normal doğu yaptım 6ay omdu gecen ay rıa taktırdım.korkma acımıyor abartılacak kadar agrılı bir işlem değil.ams bendede aşırı bel ağrısı yaptı bugun oglumu aşıya goturdugumde konustum ebeyle vücut 3ayda alısırmış.biraz daha bekleyecegım eger agrım devam ederse çıkarttırcam.zaten dogumdan sonra cınsel hayatımızda bıtti gıbı bişey boşuna kendıme işkence etmeyım dıyorum.

Sizce uc aylık korunma iğnesi iyimidir emziren anneler icin ciddi bir yan etkisi yoksa bmce en mantklo agrisiz uc aylık iğneile korunmak

Ben bugun sağlık ocaginda hemşireile konuştum emziren anne icin we eger ilk cocgunuznzsa uc aylik igne tavsiye etti ama bes aydan sonrabnde isaalh iki ay sora yaptirican

Back
X