koruyucu aile olarak alınan evlat edinilen çocuğu tekrar yurda vermek

merhaba bir yakınım yurttan 6 yaşında bir çocuk sahiplendi 7 ay kadar çocuk bunlarla kaldı ama çocuğun farklı sıkıntılarının olduğunu söyleyerek bakamayacaklarını söyleyerek tekrar yurda bırakmak istiyorlar. ben bunun kesinlikle yanlış olduğunu o çocuğu alırken eksi ve artı yönleriyle birlikte kabul ederek almalarını gerektiğini defalarca söyledim. çocuk bunlara alıştı tekrar yurda dönmek çocukta travmalara sebep olabileceğini söyledim ama geri göndermekte çok kararlılar. merak ettiğim böyle durumlarda bu tür ailelere ceza gibi vb. yaptırım uygulanıyormu. bileninizmi varmı.

Bu nasıl bir terbiyesizliktir ya. Sanki bir eşyadan bahsediyorlar. Allah onları bildiği gibi yapsın

Bizimde bi tanıdık vardı. Engelli çocuk almışlar. Kadın hiç istemiyordu. Bu yastan sonra bunla mı uğraşcam geri verelim diyordu. Adamda sevap olur diye vermiyordu. Kalk kendin bak ozaman gevşek. Kadını niye günaha sokuyon

merhaba bir yakınım yurttan 6 yaşında bir çocuk sahiplendi 7 ay kadar çocuk bunlarla kaldı ama çocuğun farklı sıkıntılarının olduğunu söyleyerek bakamayacaklarını söyleyerek tekrar yurda bırakmak istiyorlar. ben bunun kesinlikle yanlış olduğunu o çocuğu alırken eksi ve artı yönleriyle birlikte kabul ederek almalarını gerektiğini defalarca söyledim. çocuk bunlara alıştı tekrar yurda dönmek çocukta travmalara sebep olabileceğini söyledim ama geri göndermekte çok kararlılar. merak ettiğim böyle durumlarda bu tür ailelere ceza gibi vb. yaptırım uygulanıyormu. bileninizmi varmı.
Bilgim yok umarım uygulanıyordur kul uygulamıyorsada o çocuğun ahı Yaradanın adaleti merhameti uygular zaten yazıklar olsun

İlk defa bir konu tuhaf geldi , eski yorumlarınızı falan okudum
Tutarsız yorumlarınız var , kendinizi yalanlamissiniz üç ay ara ile yaptığınız yorumlarda , dilerim bu konu da sırf dikkat çekmek için açılmıştır ve gerçek değildir
Bu arada hayvan sahiplenilir , çocuklar sahiplenilmez

Yasal düzenlemeler evlatlık edinilip nufusuna gecirilmemjs cocugu geri götürüp birakma imkanini veriyorken bunun tabi ki de cezasi olmaz. Cocuga cok yazik malesef. Ama umarim sizin bu mileti cezalandirm isteginiz sadece cocugun iyiliğini düşündüğünüz icindir

Konuya inanmadım, hazır burdayken açıklasanıza neden böyle bir konu açtınız? Geçen yıl 6 yıldır birlikte olduğunuz sevgilinizin , evli eski kız arkadaşından çocuğu olduğunu öğrenmişsiniz, bu temmuz ayında da kolejde okuyan 2 kızınızın kırtasiye alışverişini yapmışsınız. Eski yorumlara, konulara ulaşmak çok kolay. Sonuç olarak yemedik🤷‍♀️

Doğuracağımız çocuğu iade şansımız var mı? Yok. Evlatlıkla da bu böyle olmalı. Ama koruyucu ailede farklı sanırım. O kadar evlat hasreti çekip zorluklara göğüs gelip evlat edinen aile, 7 ayda ne yaşadı da geri götürmek istiyor?

paramparca oldum ya sanki 1kg domates almista cürük cikmis. O cocugun yasiyacaklari inan tüylerim tiken tiken oldu ceza alirlarmi bilmiyorum ama Insallah birdaha cocuk sahibi olamazlar.

Bu bana engelli bir cocugu evlatlik alip sonra geri veren youtuber lari hatirlatti. O sürecte cocukla ilgili bütün bilgiler veriliyor. Önce kabul edip sonra geri vites yapmalari kendi zayifliklarindan. Ama bana göre yalnis ailenin yaninda kalmaktansa ömür boyu kalabilecegi bir aile bulunmasi daha iyi. Böyle durumlarda zamanla o cocugun o ailede siddet görme olasiligi da artiyor aksi takdirde. Maalesef koruma ailelerde siddet ve istismare maruz kalan cok cocuk var
Kusura bakmayın konuyla tam ilgisi olmasada birşey sormak istiyorum koruyucu aile olacağın çocuğun bilgileri yaşı cinsiyetini önceden bildiriyorlarmı ben görüştüğüm zaman yaşı ve cinsiyeti siz seçemezsiniz kurum belirler dediler neye göre belirliyorlar bilgisi olan varmı

Eşya mı almış beğenmeyip geri veriyormuş bakmaya gönlü yok bence yakınınızın. Ama o çocukta nasıl bir travma yaratacağının farkındalar mı? O küçük çocuk nasılda mutlu olmuştur sıcak yuvam ve ailem olacak diye. Kendi doğurduğu çocuk sıkıntılı olsaydı onu nasıl iade edecekmişti? Allah işte bildiği için böylelerine çocuk vermiyor yazık çocuk için çok üzüldüm umarım bu yaptıklarının bir cezası olur. Küçücük çocuğun hayalleriyle oynadılar allah yarına bırakır ama yanına bırakmaz umarım şu yaptıklarının bedelini öderler.

Bir çift vardı tanıdığım. Çocukları çok severlerdi. 20 yıllık evlilerdi çocukları olmuyordu. İkisi de birbirine aşık çok sevecen insanlardı. Kadım sürekli pastalar börekler çörekler yapıp biz çocuklara verirdi. Dünya tatlısıydı. Neyse bir çocuk aldılar kurumdan. Çocuk büyüktü ve bazı alışkanlıkları vardı. Hırsızlık saldırganlık falan. Kadın çok uğraştı ama düzeltemedi. O nedenle Yavruları bebekken verseler en azından gittiği ailenin kültürüyle büyür. Neyse verdiler geri. Sonra menapoza girdim sanıyor meğer hamileymiş. Bebek doğdu ama ağır zeka engelliymiş. Kadın o tempoya dayanamadı üzüntüye şekerden ayakları falan kesildi ve öldü. Baba evlendi çocuğa bakamadılar kuruma vermişlerdi.
Çok üzücü bir hikaye di mi? Maalesef bazen yaptıklarımız karşımıza başka türlü çıkıyor🥲 keşke altından kalkamayacağımız işlere girişmesek.

Buradan bakabilirsiniz ama yaptırım olduğunu sanmıyorum çünkü koruyucu aile olmak çocuğun yasal ailesi olmak anlamına gelmiyor. Ama her halükarda yapılan şey çok bencilce.

bazen hayat salvoları sağdan soldan sallıyor. 6 yaşında 20 kilo bile olmayan bedenin hiçbir yere sığamıyor. koca dünya sana 1 yatak 1 anne kalbi veremiyor. hayat çok adaletsiz be!

Tatile gittigimiz icin kopegimi bugun pet otele biraktim, sadece 1 hafta ayri kalacagiz ve kameradan 7/24 izleyebiliyorum. Yine de kalbim o kadar acidi ki biraktigimda arkamdan kapidan bakarken ☹️ Insan aylarca ayni evde yasadigi cocukla nasil bag kuramaz, anlayamiyorum.

Back
X