koruyucu aile olarak alınan evlat edinilen çocuğu tekrar yurda vermek

Sanki trendyoldan kıyafet almış da beğenmemiş iade ediyor. Şaka mı bu ne biçim konu? Gelecek çocuğun çok uslu, sorunsuz bir çocuk olacağını mı vaad etmişler? bi yaptırımı var mı bilmiyorum ama kendi öz çocuğunu bile bırakıyolar da bir şey olmuyor.

Edit: önceki konunuza baktım da o da aşırı sansasyonel ve tuhaf. Onda da başkasının yaşadığı olayı anlatmışsınız. Canınız sıkıldığından mı açıyosunuz bu tarz konular?

çok seviyorum ama sindiremediğim şeyler var
önceki konum başkasının değil benim hayatımla ilgili bir konuydu

koruyucu aile oldular

Koruyucu aile zaten süreli bir durum, evlat edinme gibi çocuğu temelli alma söz konusu değil. Uyum sağlayamadığı, yeterli bakım verilemediği gibi sebeplerle çocuğu kuruma geri gönderebilirler bunun bir cezası yok ancak bir daha kurum onlara başka bir çocuk vermeyebilir. Çocuğun bakımı için ödenen ücretler de var, devlet koruyucu ailelere her ay ödeme yapıyor, 6 yaş için sanırım 1.200 lira civarı şu an ilaveten giyim ve okul yardımları da veriliyor. Bu yardımlarla ilgili bir ceza söz konusu olabilir mi onu bilmiyorum

bunu bende söylüyorum. kendinizi onun yerine koyun annesi babası istememiş sonra bir aile almış onlarda istememiş. çok zor çok kötü bir durum. ömür boyu o çocuğun içinden çıkmayacak hep istenmeme sevilmeme duygusuyla yaşayacak
Peki o meleğin ne sorunu var ne sıkıntısı var bunu çözmek yerine neden geri yurda bırakmak tercihleri oldu biraz açıklarsanız belki vazgecirebilirsiniz yakınınızı burdaki öneriler ile

Sanki trendyoldan kıyafet almış da beğenmemiş iade ediyor. Şaka mı bu ne biçim konu? Gelecek çocuğun çok uslu, sorunsuz bir çocuk olacağını mı vaad etmişler? bi yaptırımı var mı bilmiyorum ama kendi öz çocuğunu bile bırakıyolar da bir şey olmuyor.

Edit: önceki konunuza baktım da o da aşırı sansasyonel ve tuhaf. Onda da başkasının yaşadığı olayı anlatmışsınız. Canınız sıkıldığından mı açıyosunuz bu tarz konular?

çok seviyorum ama sindiremediğim şeyler var
Nedense böyle provokatif konular "bir yakınım" diye başlıyor. Şimdi çocuktaki değişik sıkıntılar yorumlara göre şekillenir.

Herkes sormuş bende tekrar edeyim cevaplarsanız sevinirim, çocuğun ne sorunu var ? Çocuklar koruyucu aileye verilirken kurum titiz bir yönlendirme ile çalışıyor. Ev hayatına uyum sağlayamayacak özel rehabilitasyon gerektiren çocukları vermiyorlar. Yani ufak tefek uyum sorunları olabilir ama çok hayati sorunları olan çocukları zaten kurum vermez. Sorun evde mi acaba çocuğu risk altına alan bir durum mu var ?

Yüreğim acıdı. Kadersiz yavrular, pet shoptan alınmış gibi “sahipleniliyor(!)” beğenilmeyince çöp gibi geri bırakılmak isteniyor. Üzüldüm, prosedür nedir nasıl bir yol izlenir bilmiyorum;ama bence böyle bir aile hiçbir canlıyı kuş dâhi sahiplenmesin(!)

konu gerçek yada değil. tanıdıklardan böyle birşey duymuştum. çok tatlı bir kız çocuğunun koruyucu ailesi olup yapamadım diye geri götürdü aile... kızıda görseniz çok cana yakın sevecen bir çocuktu... neyse aile geri götürünce kızın psikolojisi bozulmuş, hasta olup yatakları düştü kuzu... sonra dayanamayıp geri aldılar çocuğu... şimdi akibetini bilmiyorum.

Bu bana engelli bir cocugu evlatlik alip sonra geri veren youtuber lari hatirlatti. O sürecte cocukla ilgili bütün bilgiler veriliyor. Önce kabul edip sonra geri vites yapmalari kendi zayifliklarindan. Ama bana göre yalnis ailenin yaninda kalmaktansa ömür boyu kalabilecegi bir aile bulunmasi daha iyi. Böyle durumlarda zamanla o cocugun o ailede siddet görme olasiligi da artiyor aksi takdirde. Maalesef koruma ailelerde siddet ve istismare maruz kalan cok cocuk var
Bu hangi youtuber?

Sahiplenmek ne demek ya hayvan mı bu 😔😔 hayvanı dahi veremezsin ya, çok üzüldüm konuya.. yani çocuk evlat edinmek zaten başlı başına zor bir konu bunun altından kalkamayacaklar ise neden aldılar çocuğa umut verdiler.. aklım almıyor , hayat bir tekmeyi de koruyucu aile ile vurmuş çocuğa allahım insallah o çocuğun önünü açar gelecekte çok iyi bir ebeveyn olur..

Anne olduğum için kalbim bin kat sızladı ama anne olmadan da bu kadar vicdansız biri olmadım hiç zaten gerekli bilgiler veriliyor totona güvenmiyorsan o çocuğu kendi hevesin için çıkarmayacaktın oradan😒
ah yavrum şimdi ne kadar kalbi kırılıp beni kimse istemiyor diye üzülecek 🥲

Yeterince sahiplenememişler(!) demekki...
Kendi çocuklarımızın da zorlukları oluyor, geri vermiyoruz değil mi? Zaten kendininmiş gibi yapabileceklerin harcıdır bu iş de.
Yazık...

merhaba bir yakınım yurttan 6 yaşında bir çocuk sahiplendi 7 ay kadar çocuk bunlarla kaldı ama çocuğun farklı sıkıntılarının olduğunu söyleyerek bakamayacaklarını söyleyerek tekrar yurda bırakmak istiyorlar. ben bunun kesinlikle yanlış olduğunu o çocuğu alırken eksi ve artı yönleriyle birlikte kabul ederek almalarını gerektiğini defalarca söyledim. çocuk bunlara alıştı tekrar yurda dönmek çocukta travmalara sebep olabileceğini söyledim ama geri göndermekte çok kararlılar. merak ettiğim böyle durumlarda bu tür ailelere ceza gibi vb. yaptırım uygulanıyormu. bileninizmi varmı.
Sıkıntıdan kasıt ne, zihinsel bir sorun mu, asilik mi, çalma huyu mu var mesela.

Koruyucu ailelikten vazgeçilebilir tabi ki, cezası var mıdır bilmiyorum ama bakım maaşı falan almıyorlarsa cezası olması zayıf ihtimal. Çocuğa hep bizimle kalacaksın diye bir söz vermemişlerdir inşallah

Back
X