Koruyucu Aile Olmak İsteyenlere Rehber

40oldum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2025
2
0
1
40
Kızlar 6 aylık "Koruyucu Aile" sürecinde yaşadığım deneyimlerimi paylaşacağım. Başvurmak isteyenler için çok detaylı bilgi kaynağı yok ve bildiklerimi aktaracağım.

Kimler nasıl başvurabilir? Süreç nasıl ilerler ve ne kadar sürer? İstenen şartlar? Eşleşme?
Ben süreci tamamladım ve dosyam kurulda. Tamamladığım süreçleri ileteceğim. Yeni üye oldum detayları yazıyor olacağım, sorularınız olursa yanıtlarım.

Bu başlığa gelen iyi yüreklere ve cesur kızlara selamlar

Ben ileride koruyucu aile olmayı çok istiyorum. Benim merak ettiğim konu şu eğer başka çocuğunuz varsa ikisinin de yaşları kaç? Birde aralarında sorun oldu mu? İlerisi için istiyorum ama şimdiden merak ediyorum

Biyolojik aile ile görüşme sıklığı ne oluyor ve her izin verilen dönemde görmeye geliyorlar mı?
Çocuk yaşı itibariyle küçük olursa 2/3 yaş vs o anda kim olarak tanıtılması öneriliyor ?
Buluşma içerisinde aile ile mı kalıyor o sürede yoksa siz de yanında kalıyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…