Biyolojik aile ile görüşme sıklığı ne oluyor ve her izin verilen dönemde görmeye geliyorlar mı?Kızlar 6 aylık "Koruyucu Aile" sürecinde yaşadığım deneyimlerimi paylaşacağım. Başvurmak isteyenler için çok detaylı bilgi kaynağı yok ve bildiklerimi aktaracağım.
Kimler nasıl başvurabilir? Süreç nasıl ilerler ve ne kadar sürer? İstenen şartlar? Eşleşme?
Ben süreci tamamladım ve dosyam kurulda. Tamamladığım süreçleri ileteceğim. Yeni üye oldum detayları yazıyor olacağım, sorularınız olursa yanıtlarım.
Bu başlığa gelen iyi yüreklere ve cesur kızlara selamlar
Ben size tüm başvuru ve hazırlık sürecini anlatayım. Diğer kızlar da belki bu bilgilerden istifade eder. 5 yıllık evliyim, Ben 40, eşim 60 yaşında. Önce EVLAT EDİNME başvurusu yapmak istedik. Fakat evlat edinmede ebeveyn adaylarının yaş ortalaması alınıyor ve evlat edinilecek yavrunun yaşı ona göre belirleniyor. Bizim yaş ortalamamız nedeniyle malesef 11 yaş ve üzeri uygun bulundu. Biz daha küçük bir yavruya yuva olmak istiyorduk ve bu sebeple süreci durdurmak zorunda kaldık henüz daha başvuru aşamasında. Uzmanlar KORUYUCU AİLE başvurusu yapmamızı önerdi. Orada yaş kriteri farklı işliyor dendi. Biz de birkaç gün düşündükten sonra başvurmaya karar vererek kuruma gittik.Ben ileride koruyucu aile olmayı çok istiyorum. Benim merak ettiğim konu şu eğer başka çocuğunuz varsa ikisinin de yaşları kaç? Birde aralarında sorun oldu mu? İlerisi için istiyorum ama şimdiden merak ediyorum
Ayda 1 biyolojik ailenin görme izni var. Fakat aylık düzenli görüşme nadir ailelerde gerçekleşiyormuş. Görüşmeler kurumda oluyormuş. Tanıtılması konusu psikolog konusu henüz o aşamaya gelmediğim için yönlendirme yapmasam daha iyi.Biyolojik aile ile görüşme sıklığı ne oluyor ve her izin verilen dönemde görmeye geliyorlar mı?
Çocuk yaşı itibariyle küçük olursa 2/3 yaş vs o anda kim olarak tanıtılması öneriliyor ?
Buluşma içerisinde aile ile mı kalıyor o sürede yoksa siz de yanında kalıyor musunuz?
Bizim çocuğumuz yok. İlk evladımız olacak inşallah :) Fakat ben bu süreçte çok araştırma yaptım ve birden çok uzman görüşü aldım. Deneyimleri de dinledim, izledim. Biyolojik çocukların kabullenmesi çok daha kolay oluyormuş. Doğru şekilde anlatılıp sürece doğru şekilde dahil edilmeler önemli elbette.Ben ileride koruyucu aile olmayı çok istiyorum. Benim merak ettiğim konu şu eğer başka çocuğunuz varsa ikisinin de yaşları kaç? Birde aralarında sorun oldu mu? İlerisi için istiyorum ama şimdiden merak ediyorum
Yanıtlarınız için canı gönülden teşekkür ederim.Ayda 1 biyolojik ailenin görme izni var. Fakat aylık düzenli görüşme nadir ailelerde gerçekleşiyormuş. Görüşmeler kurumda oluyormuş. Tanıtılması konusu psikolog konusu henüz o aşamaya gelmediğim için yönlendirme yapmasam daha iyi.
Biz başvuruda ya ailesine geri verilirse endişesi taşıyorduk, o örnekler çok az da olsa var, fakat istatistik aldık %2 dendi. Yani koruyucu aile olduğunuz yavrunun biyolojik ailesine geri verilmesi bu kadar düşük bir ihtimalmiş...
Merhaba, kayıplarınız için çok üzgünüm, bundan sonra güzelliklerle dolu bir hayat yaşarsınız inşallah. O korku malesef hep var olacak. Yaşamadan bilemeyiz. Biz ailesine dönmeme ihtimaline tutunup yola çıktık.Öncelikle merhaba benim hamilelik te 4 kez yasadım ve kaybettim sonra dedim ki koruyucu aileye başvurdum bitti işlemler şimdi 10 aylık bır erkek bebek cıktı ve düşünme asamasındayız...
Ama korkuyorum da ona alısacagım biliyorum seveceğim ama annesı 5 aylıkken bırakmıs geri 5 ay görmeye bile gelmemiş bende geri alma ihtimali var biliyorum ama bu aklıma geldikçe korkuyorum... Ne yapmalıyım
MerhabaMerhaba, kayıplarınız için çok üzgünüm, bundan sonra güzelliklerle dolu bir hayat yaşarsınız inşallah. O korku malesef hep var olacak. Yaşamadan bilemeyiz. Biz ailesine dönmeme ihtimaline tutunup yola çıktık.
Bu çok güzel bir durum, bana da sosyal danışmanımız yabancı uyruklu bir çocuğa kurum evlat edindirme için dava açamaz ama siz açabilirsiniz demişti. Ama bana çok daha zor gelmişti onların kanunları bizim kanunlarımız vs diye, ama sizin durum çok başka aile zaten istemiş evlat edindirilsin. Bence 1 yıl sizinle kaldıktan sonra dava açın, niyeyse ben de çok heyecanlandımMerhaba, istediğinizi sorabilirsiniz, memnuniyetle cevaplamaya çalışırım.
Kızıma kavuşalı bugün 115 gün oldukızımın biyolojik ailesi evlat edindirilmesini istemiş ama yabancı uyruklu olduğu için bunun mümkün olmadığını, koruyucu aile yanına verileceğini söylemişler, şimdiye kadar görüşme talepleri olmadı.
Eğer kızımızda isterse okul çağı gelmeden dava açıp evlat edinmek istiyoruz.
Demek ki herkesin bir nasibi var cümlesi çok doğruÇok teşekkür ederimKızımız 1 yaşına girmek üzere, görüştüğümüz avukatlar dava açmadan önce bizle bağ kurmuş olmasının önemli olduğunu ve 4 yaş civarı dava açmamızın iyi olacağını söylediler. Başta bizde yabancı uyruklu sıcak bakmamıştık. Yanlış anlaşılmasın ırkçı olduğumuz için değil, sağlık eğitim vatandaşlık mevzularında karşılaşılacak sorunlar dolayı, her ikimizde çalıştığımız için bu konular bizi ekstra yorar diye düşündük. Ama uzman kurumda yabancı uyruklu8 aylık kız bebek var deyince sadece adını sorup tamam dedim ben. Hikayesini, Funda'yı evimize getirmek için gittiğimizde hiç istemeğim halde öğrendim. Bende bundan sonrası için çok heyecanlıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?