Kötü Aile ve Akrabalar

En iyi cevap
Anneni bakim evine ver .arada ziyaret edersin muhtemelen akli problemleri var kendi kendine konusmasi ve kaset olayi buna isaret .psikiyatriye goturudun mu.bunlar şizofreni isareti.

malesef vicdan da bakim evine vermeye razi olmuyor ama hakettikleri bu. bazi insanlar anne baba olmamali. benim sorun annanem. hayatim boyunca babami sevmedi. el cocugu olduğumuz icin bizide sevmedi. babamda zavalli ana yok baba yok hem oksuz hem yetim cocuk yastan beri yıllardır ona ne kdr kotu davranildigindan bi haber. neyse ben buyudukce duruma el attim annanemin bana olan nefreti daha buyudu. oglundan olma cocuklara zaten asik. yillardir torun ayrimi yapar ama oyle boyle degil. neyse benim o zamanda cok umrumda degildi acikcasi simdi de degil. bes senedir elden ayaktan dustu annemle babam bakiyor. bende lanet vicdanimdan dolayı ve annemin hatırına her hafta mutlaka gezmeye goturuyorum her gun aksam dip dibeyiz ama asla memnun degil. dalga geciyoruz artik ailecek kendi halimizle napalim atsak atilmaz satsak satilmaz 36 yasindayim bu arada. dun aksam bi esime bakti bi bana soyle uzun uzun bakti sonra dedi ki senin gibiler de sansli iste benim diger torunlarimin kocasi bla bla.. derken dedim hadi size iyi aksamlarrrrrr hemen kactik sonrada bes dk oturmuyosunuz diye soyleniyor. malesef bazi insanlarin mayasi bozuk. bu arada diger torunlari mi senede bir gun evlerine bile kabul etmiyorlar. etme bulma dunyasi dicem ama olan yine bana oldu o gül gibi bakılıyor masallah çok dinc annemi de benide gömer yas 86 ama kafa zehir zehir

Belli ki anneniz yetersiz ama ille de ölsün ne demek ya... akrabalar kötü kardeş kötü anne kötü nişanlı kötü... herkesle bu kadar sorun yaşayıp biraz kendine dönüp bakmamak da çok iyi bir özellik değil yani. Yengem anneme bakmaz deyip sonraki cümlede "benim eşimin ne günahı var o niye katlansin ki" demişsiniz. Biraz objektif olun siz varken yengeniz niye baksın ki zaten.

Kendi başıma geldiği için biliyorum anne yada baba ölümünden sonra kardeşlerin yükü bir kişinin üzerine bırakması çok acımasızca senelerce bunun eziyetini çektim. Hatta bazen düşünürğm belkide ablalarım bu kadar yükü tek benim üzerime yükleme miş olsalardı belkide yuvam yıkılmazdı diye.Yanlış anlaşılmasın lütfen manevi açıdan tabiki hizmet etmek zorundayız ama tek evlat değilken bir kişi niye bu eziyeti çekiyor hemde diğer kardeşler kendi hayatlarını rahat rahat yaşıyorlen ama Allah korusun ölün düğünde hepsi mal diye ortaya çıkıyor. Bakan kişide en kötüsü oluyor. Diğer kardeşler hep daha kıymete biniyor bakılanın gözünde. Kendini fazla yıpratma hayatını annene endeks leyip hayatını mahvetme çünkü sıkıntılı . Kamuda memur musun eğer annenınde babandan kalan bir maaşınızda varsa çok iyi bakım evleri var sağlık çalışanları yemekleri hep saatle. İyi bir yer bulup yerleştir sende haftasonları bazen alırsın bazen sen gidersin . Karşına iyi bir. İnsan çıkarsada yuvanı kurmaya bak yarın annen vefat ettiğinde kardeşim 40 yaşına kadar anneme baktı ondan bekar kaldı diye sana kimse taç giydirmeyecek.

Bazı anne babalar çocuklarına yükten başka bişey olmaz.surekli bı yük gibi hayatlarında olur,sanki onlar anne baba değilmiş gibi çocuğu doğurup kendilerine baktirirlar.ah şu vicdan olmasa bırakın bakimevine derdim,çünkü bunu hakediyor.size de yazık aileniz köstek olmaktan başka bişey yapmamis sürekli hayatınıza dert olmuş.

Keşke herkes anne baba olmasa. Çocuklarına mutlu bir hayat sunacak kişiler anne baba olabilse. Yalnız sizin tek başınıza hayat mücadelenize hayran kaldım. 20 yaşında tek başına evden ayrıl hem çalışıp hem de okumuşsunuz. Çokta güzel yerlere gelmişiniz. Helal olsun size. Annenizi bakım evine verebilirsiniz. Hem orada sağlıkla ilgilide ilgilenirler. Çünkü kendi kendine konuşması ve hayal dünyasında yaşaması hiç normal değil. Muhakkak bir psikiyatriye gitmesi gerekiyor. Tabi bakım evleri fiyatlarda nasıldır bilemiyorum. Annenizin emekli maaşı falan var mı. Varsa sizde üstüne biraz eklersiniz.

Gönlünüze göre bir talip bulursanız derhal evlenin annenizide iyi bir bakım evine verin Giden gençliğiniz güzelliğiniz asla dönmeyecek belki cocuk sahibi olmakta dahi sorun yaşayacaksınız. Hayat ertelemeye gelmiyor. Emin olun oğlu azıcık yüzüne gülse sizi anında paket eder benim için naptın ki derç. Malesef böyle.

Yengem bakmayacağı için ben bakıyorum zaten ve farkındaysanız kendi hayatımdan veriyorum ben olanı biteni anlattım detaylarıyla ha siz ben illa ön yargıyla yaklaşıp sizi kötülüycem diyorsanız haklısınız tabi ki

son cümleniz cok doğru . Hatta mutlu olacaklar ay düzen kuramadı mutlu olamadı diye.

En iyi cevap
Bu hanımefendi neden bakmak zorunda.Diğeride oğlu olduğu için olabilir mi?

Evet var emekli maaşı vicdanım önüne geçiyor bu bakımevine bırakmaya 8 yıldır bakıyorum götürüp bıraksam en kötü ben olurum muhtemelen

Evet var emekli maaşı vicdanım önüne geçiyor bu bakımevine bırakmaya 8 yıldır bakıyorum götürüp bıraksam en kötü ben olurum muhtemelen
Bence biraz kendinizide dusunun , annenizin muhtemelen agir bir psikolojik poblemi var .ben sarkiciydim falan ne alaka yani .zaten bir cok problem yasamissiniz biraz rahat edin .basina gelmeyen halden anlamaz ay ayip diyenlere kulak asmayin .

bakımevi olayına hemen girmeyin. Eğer karşınıza ciddi güvenebilip yola cıkacağınız bir beyefendi çıkarsa gündeme alın. Şimdiden başlarsanız muhtemelen akrabalar sizi yer. Ama sağlam bir psikyatri desteği farz. Allah kolaylıklar versin ettiğiniz emekleri muhteşem bir evlilikle taçlandırsın inşallah

Çok teşekkür ederim inşallah herkesin kalbi gibi bir geleceği olsun

Bakım evleri bizim ülkemizde bir tabu. Bir anasına bakamadı yada babasına bakamadı verdi bakım evine. Diye düşünürler bizim toplumumuz. Eskiden bakım evleri sıkıntılıymış kamera yokmuş telefon yokmuş yetkililer yaşlılara istediği gibi davranırmış. Şimdi her yerde kamera var herkesin elinde telefon var. Hem bakım evinde kendi yaşıtlarıyla vakit geçirir. Sürekli Dr. gözetiminde olur. Bildiğim kadarıyla bakım evlerinde bir sürü aktivite yapıyorlar.

Karşınıza sevebileceğiniz biri çıkınca evlenin. Sizin de kendi aileniz olsun sevip sevilin sizde. Bunlar sizin de hakkınız.

Aslında vicdan muhasebesi yaparak kendinize yazık ediyorsunuz. Anlattığınız kadarıyla size annelik duygusu beslememiş o halde sizde annenizin kahrını çekmeyin. Ayrıca çok güzel huzur evleri var onlardan birine bırakın birazda kendi hayatınızı yaşayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…