Kötü Aile ve Akrabalar

En iyi cevap
Evet gerçekten aslında Allah tan korkuyorum ilerde kötü şeyler yaşarsam kesinlikle. Una bağlarım bu yüzden bu güne kadar hep yanında oldum ama kendime yazık ediyorum bunun da farkındayım arada kalmış sıkışmış hissediyorum bazen kardeşim alıp götürse bile eşi çocuklarına yetişemiyor bakamayacağını mağdur edeceğini biliyorum annemi sevmiyor zaten bunu da biliyorum önce bir psikiyatriste götürüp sonrasına bakıcam ne yapabilirim diye.

Aslında kardeşinizin eşi annenize bakmak zorunda değil aynı şey kardeşiniz ve sizin için de geçerli. Anne baba da olsa kimse kimseye bakmak zorunda değil. Psikiyatri desteği alın ama bakım veya huzur evleri konusunu düşünün

Sanırım size göre aileniz akrabalariniz nişanlınız işvereneniniz hatta bütün dünya gibi ben de kötüler listesine eklendim size bir pencere açtım ama bana da saldırdınız. Annemin ölmesini istiyorum diyen biri mazlum mağdur falan değil düpedüz zalim ve bal gibi kötüdür. Lütfen hasta ve bakıma muhtaç annenize merhametli davranın. Bu yaklaşımınız çok acımasızca... hatta belki bütün sulale bu tavirlariniz yüzünden sevmiyordur sizi. Umarım kalbinize merhamet duygusu gelir

Bir gerçek var ki erkek kendisi bakmayıp karısına baktırır. Bu doğru demiyorum ama realite.. yenge de, kadının öz kızı dururken niye baksın ki. Siz görümceniz varken kayınvalidenize güle oynaya bakar mısınız? Neyse ki burada zaten " annem artık ölsün" diyen merhametsiz bir kadın var. İnşallah annesi onun eline kalmaz.
Bu hanımefendi neden bakmak zorunda.Diğeride oğlu olduğu için olabilir mi?

Zaten onun yanında.Merhametsiz olsa bırakır

Evet bakmak zorunda değil ben o yüzden annem mağdur olmasın iyi olsun diye baktım yıllarca onlardan da bir beklentim yok zaten hiç bir zaman da gelip götürün demedim bu vicdanla ilgili bir mesele ama bana da artık ağır geliyor ne yapsam olmuyor ama yoluna girmesi için bişeylerin elimden geleni yapıcam psikiyatri en başta olmak üzere

Eğer size ağır geliyorsa kendiniz için de bir psikolojik destek alın en azından vicdan muhasebesi yapmazsınız. Ayrıca annenizin ne kadar yaşayacağı belli değil baktınız yirmi sene daha yaşadı. Yani siz hayatınız boyunca bir yükü omuzlayacaksıniz. Yapmayın bunu kendinize daha yaşınız genç hayatınızı yaşayın giden gençlik geri gelmiyor. Ayrıca anneniz yaptığınız onca iyiliğe rağmen sizi desteklemiyormuş sizin değil akrabalarınızın tarafını tutuyor. Ben olsam bakım evine veririm.

Evet kesinlikle kendimde ihtiyaç duyuyorum kendim de destek alacağım sinirli mutsuz bir insan olup çıktım bazen kaderi suçluyorum bazen herşeyi herkesi

valla bunca şeye rağmen mücadelene hayran kaldım.
başkası olsa kafayı yer ya da kötü yola düşebilirdi
madde bağımlısı olabilirdi
ne kadar güçlüsün maşallah sana .
ama yine de annen için keşke ölsün deme
çok acı bir şey bu.
annen de ruhsal olarak sağlam değil belli.
psikiyatra götürdün mü?
nasıl bu yaşa kadar kendi ayaklarının üzerinde durmuşsun evlilik hakkında da kararını ver ve uygula
annene de bir bakıcı bulursunuz

Arkamda bir ailem olduğunu hissetmedim hiç bir zaman hep yalnızdım yükümü kendim çektim, ailemden destek görmedim yıllarca ailemden başka şehirde yaşadım hiç bir yakınım öldüm mü kaldım mı nerede ne şartlarda yaşıyorum kötü yolamı düştüm diye gelip bakmadı sormadı, başka çarem olmadığını bildiğim için direndim artık Allah tan sabır diliyorum kendime, her zaman ölmesini dilemiyorum ben de tabi ki annemin iyi olmasını istiyorum ama bazen bıçak kemiğe dayanıyor ve patlıyorum böyle hissediyorum, gençliğim gözlerimin önünden akıp gidiyor, benim zoruma giden anneme bakmak değil, bana yardımcı olmak adına hiç bir şey yapmaması yükümü daha fazla ağırlaştırması, bazen neyin cezasını günahını çekiyorum acaba diye soruyorum kendime (

Ölsün deyip durmuş bu çok merhametli insan sözü değil. Neyse umarım bunu yaşamaz hiçbir anne.
İnsana geçmişindeki davranışlarına göre davranılır bence.Anlatılanlardan hareketle anne geçmiş davranışları sorunlu ve bunu hakediyor.Geçmişte acı yaşatıp yaşlanınca hoşgörü beklemek hani adalet

Evet kesinlikle kendimde ihtiyaç duyuyorum kendim de destek alacağım sinirli mutsuz bir insan olup çıktım bazen kaderi suçluyorum bazen herşeyi herkesi
Bu kaderden bağımsız bir durum. Hayat sizin ve siz iradeniz doğrultusunda yaşıyorsunuz. Annenize bakmanız hayatınızı annenize göre yaşamanız kader değil sizin kendi seçiminiz

Bu kaderden bağımsız bir durum. Hayat sizin ve siz iradeniz doğrultusunda yaşıyorsunuz. Annenize bakmanız hayatınızı annenize göre yaşamanız kader değil sizin kendi seçiminiz
Benim kaderi suçlamamın nedeni anneme bakmak değil :) böyle bir anneye ve aileye sahip olmak yazımda da belirttim bir insanın önüne bir tabak yemek koymak ona bakmak ilgilenmek yük değil insana yük olan sorunlu bir anneye aileye sahip olmak, ailemizi seçemediğimiz gerçeği de kaderi ilgilendiriyor bu açıdan

Evet var emekli maaşı vicdanım önüne geçiyor bu bakımevine bırakmaya 8 yıldır bakıyorum götürüp bıraksam en kötü ben olurum muhtemelen
Kim laf edecek sizin düşmenizi bekleyenler mi çokta umurunuzda olmamalı bence. Ayrıca bakım evine vermekte bir nimet çünkü parasız almazlar çalışan birisiniz onu evde yalnız bırakmanızda problem. Çok laf ederlerse siz bakın diyin. Anneye bakmak sadece 1 kardeşin problemi değil geline emanet etmiceksiniz abinize emanet ediceksiniz. Annenizin sorumluluğu sadece size ait değil abinizede ait.

Ev
evet tüm söylediklerinizin ben de farkındayım, eğer yükümü paylaşacağını ve annemin bakılacağını bilseydim annemi zaten tek başıma bunca yıl yanımda tutmazdım, abim bakmayacak eşinin üzerine yıkacak sorumluluğu çünkü oda çalışıyor ve erkek olması sebebiyle sorumluluk duymayacak, eşi de zaten bakmayacak haliyle, mecburen yalnız bırakıyorum yeni bir şehre taşındık kimseyi tanımıyorum çünkü, 2 saatte bir arıyorum nasılsın diye açmazsa izin alıp gidiyorum bakmaya böyle bir süreç bizimkisi, ayrıca anneme çok söyledim gitmek istersen götürürüm diye gitmek de istemiyor, o istemeyince bende kapının önüne koyamıyorum sonuçta, taşınalı 1 ay oldu daha çevreyi tanımıyorum bilmiyorum bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…