Kötü Anılarla Bana Acı Çektiren Beynim

Black Wine

Noone's gonna take my soul away... -Portakal
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2019
2.382
7.486
158
28
Hanımlar merhaba, eski konumu bilenler vardır bundan yaklaşık 7-8 ay önce sevgilimle evlilik konusu yüzünden ayrılma noktasına geldik. 3 buçuk yıldır beraber yaşıyoruz. Yaklaşık 4-5 gün süren bı süreçti ayrılmayalım, ama yok yapamayız ayrılalım, hayır ayrılmayalım diye gözyaşlarıyla geçen kabus gibi bı 4-5 gündü. En son tamamen bitirmeye karar vermiştik, gecesinde uyandırmadan son kez öpeyim diye yanına gitmiştim, o uyanınca barismistik. O geceden beri de eskisi gibi, gayet güzel süren bı iliskimiz var. Koronadan dolayı evden calisiyo, sürekli dipdibeyiz, gülüyoruz, eğleniyoruz, şu hayatta onunla güldüğüm kadar kimseyle gülmedim zaten. Bu kısmı iliskimizin yapısı anlaşılsın diye anlatıyorum, kendisi çok anlayışlı bı insandır, komiktir, sevgi doludur, evine, bana bağlı bı adamdır. Bilgisayar oyunu oynarken bile yanında oturmami ister, ayrı duramayiz yani.

Ama buna rağmen 8 aydır beynim sanki mutlu olmami istemiyormuş gibi, sürekli flashbacklerle 8 ay öncesini tekrar tekrar yaşıyorum sanki. Gulup eğlenirken, dizi izlerken, yemek yerken birden mideme yumruk yemiş gibi oluyorum, herşey tekrar tekrar gözümün önüne geliyo sanki o anları tekrar yaşıyorum ve ağlamaya başlıyorum. Az önce tekrar böyle bişey yaşadım. Şuan bile gözlerim dolu dolu. Böyle zamanlarda hep sevgilimin yanına giderim, aklıma kötü şeyler geldi diye, o da anlar durumu bana sarılır, yatıştırır, güldürür elinden ne geliyorsa yapar ama ben artık bu durumdan çok yoruldum. Hayatımda somut anlamda ters giden hiçbisey yok, ama bu flashbackler yüzünden kafayı yiyeceğim. Koronadan sonra paraya kıyıp psikolojik destek almaya karar verdim. Ama o zamana kadar böyle nolucak bilmiyorum. Hem kendimi hem sevgilimi üzüyorum.

23 yaşındasın. Zaten beraber yaşıyorsun. Evlenelim ya da ayrılalım resti çekmek için çok erken değil mi? Zaten beraber yaşadığın insanla evlenince ne değişecek sanıyorsun ki?

O dönem ailemden, onun ailesinden ve çevremden sürekli gelen "ne zaman evleniceksin" baskılarıyla çok bunalmistim. İnsanların sanki evlenmemek benim kusurummus, ben adamı nikah masasına oturtamiyomusum gibi davranması çok gücüne gidiyodu. Şimdi ben de onunla hemen hemen aynı fikirdeyim, eskisi kadar takmıyorum soranlara "evlenmiyoruz, biz iyiyiz böyle keyfimiz yerinde" deyip geçiyorum

Eski konuyu okudum. Aklına gelmesi normal. Sizin ilişki olmamış. Sen de içten içten farkındasın ama görmezden geliyorsun ama vücudun beynin gelemiyo görmezden böyle tepkiler veriyor işte belki de sizi uyarıyordur. Ama cık olmamissiniz siz.

Beyniniz sizden ayrı gayri bir organiniz degil.
Siz ilişkinizdeki problemi çözmeyip ertelediginiz için bu flashbackleri yaşıyorsunuz sanırım.
Bugün değilse yarın, yine aynı mevzu bir sebeoten acilsa, yine ayrılığa gidecek diye düşünüyorsanız normal yaşadıklarınız.
Her insan farklıdır siz anı yaşa diyebilenlerden değilsinizdir belki.

Eski konuyu okudum. Aklına gelmesi normal. Sizin ilişki olmamış. Sen de içten içten farkındasın ama görmezden geliyorsun ama vücudun beynin gelemiyo görmezden böyle tepkiler veriyor işte belki de sizi uyarıyordur. Ama cık olmamissiniz siz.

Neden böyle dusunuyosunuz?

Evlenmeyecekseniz keyfinize bakın.
Evlenmek, gelinlikk giymek, anne olmak gibi hayalleriniz varsa aklınızın bir köşesinde bu adamla kaç sene daha yaşamayı planlıyorsunuz?

Ayrıca unutmayın. Evlenmek isteyen erkekler 1 aylık ilişkisinde bile evleniyor. Evlilik düşünmeyenler 10 sene süründürür Bir bakmışsın yeni tandığı kadına nikahı kıyar, sizden soğuduğunu söyler geçer.

O dönem ailemden, onun ailesinden ve çevremden sürekli gelen "ne zaman evleniceksin" baskılarıyla çok bunalmistim. İnsanların sanki evlenmemek benim kusurummus, ben adamı nikah masasına oturtamiyomusum gibi davranması çok gücüne gidiyodu. Şimdi ben de onunla hemen hemen aynı fikirdeyim, eskisi kadar takmıyorum soranlara "evlenmiyoruz, biz iyiyiz böyle keyfimiz yerinde" deyip geçiyorum
Niye beraber yaşayıp ele.gune duyuruyorsunuz ki? Ayrıca onun ailesi niye size ne zaman evlilik diye soruyor? Aşırı yüz göz olmuşsunuz bence. Sorunları hasır altı etmişsiniz sadece şu an için.

Haklısınız.
Çünkü yaşadığınız problem sizin için çözümlenmemiş.
Siz sadece isteklerinizi bastırmış, askıya almışsınız. Beklentileriniz aslında hala aynı ama artık dillendiremiyorsunuz da.
Haliyle zihninizden gitmemesi normal.
Olay çözümlenene kadar da böyle devam eder.

Evlenmek, gelinlikk giymek, anne olmak gibi hayalleriniz varsa aklınızın bir köşesinde bu adamla kaç sene daha yaşamayı planlıyorsunuz?

Ayrıca unutmayın. Evlenmek isteyen erkekler 1 aylık ilişkisinde bile evleniyor. Evlilik düşünmeyenler 10 sene süründürür Bir bakmışsın yeni tandığı kadına nikahı kıyar, sizden soğuduğunu söyler geçer.

Gelinlik giymek, düğün yapmak gibi hayallerim yok benim. Aşırı gerekli şeyler gibi gelmedi hicbi zaman bana, anne olmak konusunda da emin değilim ama çocuk sahibi olmayı zaman zaman konuşuyoruz. Bu konuda hayır kesinlikle istemiyorum gibi bı tavrı yok onun sevgisini bana evlilikle olcturmeyen şey bu zaten. Ben onun hayatını benimle geçirmek istediğine eminim, bir tane düşüncesiz, ilgisiz, sevgisiz hareketi yok çünkü. Sadece evliliğe bakış açısı farklı ki bunu da artık sorun etmiyorum. Ama bilinçaltımda biseyler ters gidiyo demek ki

Size sıkıntı yaşatan bir durum yaşadığınızda tüm vücudunuz buna tepki verir ve bunu hafızaya atar. Kendi kendinize atlattığınızı düşünseniz bile sürekli benzer kişiden kaynaklandığı için, aynı ortamda bulunmaktan da olabilir ara ara size uyarıda bulunur ve hatırlatır. Tamamen bunu aşabilmek için bunu detaylı konuşup karşınızdaki ile tatmin edici bir çözüme kavuşturmanız gerekirdi ama sizi bir şeyler tatmin etmemiş. Bunda mistik bir şeyler aramayın. Stresli zamanlardan geçiyoruz ve biraz üst üste gelmiş.

Noktasina kadar ayni fikirdeyim

Size sıkıntı yaşatan bir durum yaşadığınızda tüm vücudunuz buna tepki verir ve bunu hafızaya atar. Kendi kendinize atlattığınızı düşünseniz bile sürekli benzer kişiden kaynaklandığı için, aynı ortamda bulunmaktan da olabilir ara ara size uyarıda bulunur ve hatırlatır. Tamamen bunu aşabilmek için bunu detaylı konuşup karşınızdaki ile tatmin edici bir çözüme kavuşturmanız gerekirdi ama sizi bir şeyler tatmin etmemiş. Bunda mistik bir şeyler aramayın. Stresli zamanlardan geçiyoruz ve biraz üst üste gelmiş.

Bilemiyorum biraz kendi içime döndüğüm zaman şöyle bı sonuca varıyorum; önceden ayrılık ihtimalini aklıma getirmezdim olamaz bişey gibi gelirdi, aramızda lafı acilmazdi falan. Ama bı kere olunca sanki bı kapı aralanmis gibi gelmeye başladı. 3 senelik ilişkinin ardından olduysa her zaman olabilir diyorum kendi kendime ve doğrusu da bu zaten, her zaman herşey olabilir. Ama akışına bırakmayı beceremiyorum.

Onunla birlikte olmaktan mutlusunuz ama derinde, bilinçaltınızda evliliğe layık görülmediğiniz duygusu var bence bunu aşamıyorsunuz. Yaşadığımız toplumda şu algı var seven adam hemen nikahı basar, ee beraber yaşıyorlar zaten adam niye yapsın nikahı canı sıkılınca çeker kapıyı gider boşanma stresi yok nafaka derdi yok kıza düğün dernek masrafı da yapmadı bi kaybı yok. Maalesef bu çok erkek de bunu yapıyor birlikte yaşıyor ediyor kadın içten içe hep bekliyor evlilik teklifini pat adam bitirip en kısa sürede başkasıyla evleniyor.
Evlilik çok gerekli mi şu açıdan gerekli kanun önünde sevdiğiniz adamın en yakını oluyorsunuz Allah korusun bir hastalık durumunda yasal bağınız yoksa dış kapının mandalısınız sadece ailesi görebilir dediklerinde siz yoksunuz keza adli durumlarda da öyle.
Eski konunuzu bilmiyorum ama kendinizi üzmeyin, gerçekten istemediğiniz hiç bir şeyin içinde olmayın.

Bilemiyorum biraz kendi içime döndüğüm zaman şöyle bı sonuca varıyorum; önceden ayrılık ihtimalini aklıma getirmezdim olamaz bişey gibi gelirdi, aramızda lafı acilmazdi falan. Ama bı kere olunca sanki bı kapı aralanmis gibi gelmeye başladı. 3 senelik ilişkinin ardından olduysa her zaman olabilir diyorum kendi kendime ve doğrusu da bu zaten, her zaman herşey olabilir. Ama akışına bırakmayı beceremiyorum.
Aslında her ilişki için bunu düşünmek ve onsuz olmaz dememek en sağlıklısı.

Onunla birlikte olmaktan mutlusunuz ama derinde, bilinçaltınızda evliliğe layık görülmediğiniz duygusu var bence bunu aşamıyorsunuz. Yaşadığımız toplumda şu algı var seven adam hemen nikahı basar, ee beraber yaşıyorlar zaten adam niye yapsın nikahı canı sıkılınca çeker kapıyı gider boşanma stresi yok nafaka derdi yok kıza düğün dernek masrafı da yapmadı bi kaybı yok. Maalesef bu çok erkek de bunu yapıyor birlikte yaşıyor ediyor kadın içten içe hep bekliyor evlilik teklifini pat adam bitirip en kısa sürede başkasıyla evleniyor.
Evlilik çok gerekli mi şu açıdan gerekli kanun önünde sevdiğiniz adamın en yakını oluyorsunuz Allah korusun bir hastalık durumunda yasal bağınız yoksa dış kapının mandalısınız sadece ailesi görebilir dediklerinde siz yoksunuz keza adli durumlarda da öyle.
Eski konunuzu bilmiyorum ama kendinizi üzmeyin, gerçekten istemediğiniz hiç bir şeyin içinde olmayın.

Çok teşekkür ederim mesajınız için. Evet ben de her zaman ona onu söylüyorum, herşeyi geçip bı kaza falan geçirse, allah korusun hapse düşse bişey olsa üzerinde hicbi soz hakkım yok.

Su hayatta bir tek sey ogrendim,kendinizden odun vermeyin,bir adam 3 kusur yil bi kadinla ayni evde oturup evlenmiyorsa ,evlenmeyecektir,
Br adam, bugun sana cocuk istemiyorum diyip yarin baskasindan yapabilir,
Evlilik bana ters diyen ,1 sene sonra baskasiyla evlenebilir,
Pdikolojik destek alin,bagimlilik icin ,sizin istekleriniz yok sayıldığı bir iliskiden kopmak icin,

Beyin en cok olumsuz duyguları hatırlarmıs bir belgeselde izlemiştim..belki de aynılarını yasamaktan korkuyorsunuz? Olabilir mi

Back
X