Kötü Anne?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gggooozzz

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2021
313
209
23
31
Arkadasimin annesi yine performansi yerinde onu kötü anne olarak yaftalayan sürekli anneliğini asagilayan annesi icin artık ne cevap verecegini şaşırdı.siz ne cevap verirsiniz inanin bende cok merak ediyorum.aşağı yazıyorum.ayrica kucuk yerlerde kreşin ne kadar cocuklara önem verdiğini gördüm. Aşağı yaziyorum. Bu bir dert evet benimde icim şişti cocuk dogurmaktan sogudum.bu arada ev buldu arkadaşım tasinacak ama kadina dille iskence 7/24 devam gibi
-cocukla ilgilenmiyorsun(bu genel yaftalama ortada durum yok olsa bile ve anne çalışıyor)
-Çocuğuna tuvaleti ben mi ogreticem(annenin talebi yok cocuk dogru duzgun konuşamıyor ve tuvalete egilimi yok.)
-senin yaptığın annelik olmaz.cocugu frenlemek icin kızılır ama sen kız hep o zaman.(burda ananesi torunu evdeki esyalari dağıttığı icin tam sopalık dovcem demekte.kendi de bagirmakta.annesi kizinca araya girip anne ile cocuk dengesini bozmakta)
Bunun harici annesi kreste cocuklarin birbirini cirmaklamasiyla kizinin yüzündeki tirnak izini bahane edip yine arkadasi azarlamakta asagilamakta.cocugun dayısı isine gelmeyin e çocuğu annesinin yanina git diye kovalamakta.dayisi kendisi dengesiz davranip arkadasi suclamakta tabi su da var. Bu ortam yüzünden arkadasta depresyona girdi.tembel ise yaramaz oldu.psikiyatra gidecek.
Çocuğu hem gönüllü bakmak isteyip büyüyünce sadece annesi isteyken çocuğu besleyip altini alma harici.onla oynama ve dışarıya cikarmaya gücü yetmedigini bildigi halde
Annesi de konuşmasına sosyalleşmesine katkisi olsum diye kreşe verince arkadas yani çocuğun annesi yine kötü oldu.

Arkadaşınızın annesi arkadaşını kötü anne olarak mı lanse ediyor doğru mu anladım 🙄

Çözüm belli madem anneanne ile bu konuda çatışma yaşanıyor baktırmayacak
Kreş ve bakıcı seçeneği için imkan sağlanabilir mi?
Arkadaşınızın psikolojisinden çok çocuğun psikolojisi beni kaygılandırdı
Anne nine dayı arasında stres topu olmuş
*kreşe gidiyormus zaten. Öyleyse daha az görüşerek annesinin suçlamalarından uzak kalabilir.

Son düzenleme:
Arkadaşınızın annesi arkadaşını kötü anne olarak mı lanse ediyor doğru mu anladım 🙄
evet o şekil aşağılıyor onu.

Sen çok iyi bir anne olduğun için mi sürekli benim anneliğimi eleştirerek benim moralimi bozuyor güvenimi kırıyorsun, diye sorsun arkadaşınız annesine?
kendini mükemmel saniyor sanirim oğlu nun iş bulmasini istiyor ama oglu is tekliflerini geri ceviriyor.ustune arkadasin annesi sen kardesine yardim etmiyorsun diyor.ama arkadasin kardesininde ablasina saygisi yok

Bir de ne anlatmaya çalıştığınız pek anlaşılmıyor bir düzenleseniz iyi olur.
Arkadasimin annesi arkadaşımı annelik yapamiyor diye elestiriyor diyemicem uzun zamandir asagiliyor.herseyi her olayi bu asagilamaya bagliyor

Çözüm belli madem anneanne ile bu konuda çatışma yaşanıyor baktırmayacak
Kreş ve bakıcı seçeneği için imkan sağlanabilir mi?
Arkadaşınızın psikolojisinden çok çocuğun psikolojisi beni kaygılandırdı
Anne nine dayı arasında stres topu olmuş
En son çocuğun sosyalleşmesi icin konusmasina katkisi olsun diye kreşe gonderdi ama çocuklar 3-5degil 10-15 tane.dovusmelerini engellese yine tamamen engelleyemez.arkadas yine kotu oldu.öncesinde yüzünde kirmizilik biri tokat atti mi diye sormuş ananesi öğretmene bu tirmalama isi ici gece gece cocugun ogretmenini arasin diye baski asagilama var ananeden

İkide bir annesi tarafından aşağılanan arkadaşınız için konu açıyorsunuz. Neden bu kişinin kendiniz olduğunu söylemiyorsunuz, burada sizi kim tanıyacak Allah aşkına. Saçma duruyor. Daha önce de denk geldim, söylemeyeyim dedim ama bu sefer dayanamadım. :işsiz:

Konumu anlamayanin gülmesine yada konuma sacmalamasina gerek yok.yorum yazmaya zahmet etmesinler.enerji harcayip kiskirtmaya ugrasmasinlar sonucta amaçları cok belli oluyor.edebiyat mezunu olsam edebiyat forumuna üye olurdum.
Derdinizi anlatmak icin edebiyat mezunu olmaniza gerek yok. Yorum yapalim diye konu açıyorsunuz sonucta. Birsey anlamadan nasil yorum yapabiliriz? Sacmalayan biz degiliz sizin yazdiklariniz saçma.

Arkadaşınızın eşi yok mu? Neden çocuk anneanne ile bu kadar vakit geçirmek zorunda bırakılıyor üstelik kadının çocuğun bezini değiştirip yemek yedirmek dışında bir katkısı bile yokken. Çocuk bu kadar stresli ve gergin ortamda ya içine kapanık yada son derece hırçın agresif olur. Arkadaşınız ailesinin yapmış olduğu davranışlara kendi bile tahammül edemeyip psikiyatriye gitmeyi düşünürken o küçük çocuk ne yapsın.

Arkadaşlar aynı konuları daha önce de okuduğum için ezberledim artık, size çevirisini yapayım: Konu sahibi çalışan, boşanmış bir kadın. Çok yoğun çalışıyor. Annesi ve erkek kardeşiyle yaşıyor. Annesi sürekli konu sahibini ve anneliğini aşağılıyor. Bu arada tüm ailenin psikolojik sorunları var. Konu sahibinin bir oğlu var konuşma problemi yaşayan, kreşe gidecekti sanırım. Öyle yani.

Derdinizi anlatmak icin edebiyat mezunu olmaniza gerek yok. Yorum yapalim diye konu açıyorsunuz sonucta. Birsey anlamadan nasil yorum yapabiliriz? Sacmalayan biz degiliz sizin yazdiklariniz saçma.
Sacma geliyorsa neden hala zorluyorsun mesaj yazmak icin meger gocuntu yok meger en mukemmel enguzel sensin gucune giden ne konu sahib benim burda elestirme vs sacmalik altinda cok kiskirtan polemik yapan gördüm. Benim icin az cok anlatmaya çalıştığım konuyu baltalamaktan başka bir ise yaramiyorsunuz.lutfen konuma yorum yapip değer li enerjinizi buraya sarfetmeyin.zaten okuyup.bu konuda enerji sarfetmiyorlar.

Sacma geliyorsa neden hala zorluyorsun mesaj yazmak icin meger gocuntu yok meger en mukemmel enguzel sensin gucune giden ne konu sahib benim burda elestirme vs sacmalik altinda cok kiskirtan polemik yapan gördüm. Benim icin az cok anlatmaya çalıştığım konuyu baltalamaktan başka bir ise yaramiyorsunuz.lutfen konuma yorum yapip değer li enerjinizi buraya sarfetmeyin.zaten okuyup.bu konuda enerji sarfetmiyorlar.
Belli ki sinirleriniz cok bozulmus. Konunuzu neden baltalamaya calisayim, anlamadim ki hic. Neyse size kolaylıklar diliyorum, umarim anlayip yardimci olabilen birileri cikar.

Arkadaşınız gücü varsa çocuğu ile ayrı eve çıkacak ,çocuğu kreşe verecek. Gücü yoksa ve annesine mecbursa alttan alacak.en son seçenekte , annesi ile büyük bir kavga çıkaracak. Bu olaydan sonra annesi ya düzelecek ya da ipler tamamen kopacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X