Kötü bir anneyim ben :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annelik hep sorgulamakla geçiyor
Çalışıp işten gelince insanın hali kalmıyor çocuklar da haklı onlar da özlüyor
Biz de gelip dinlenmek istiyoruz
Arada.olur bence üzmeyin kendinizi sonuçta insaniz bir de zor zamanlar geçiriyorsunuz

Yapmak istediği şeyleri çok kısıtlamayın bence. Hadi telefonla oynamasın ama su ile oynamasında ne sakınca var ki? Merak ediyor öğrenmek istiyor motor becerilerini geliştiriyor. Hep uyuduğu bir saat varsa o saatte yatırırsanız uyuması daha rahat olur. Ayrıca anneniz yorulduysa bile siz eve gelince siz devraldığınız için dinlenecektir. Yatırmak yerine oyun oynayıp yorulmasını sağlarsanız daha çabuk uyur sanırım. Bir de öğlen uykusunu ne zaman kaç saat uyuduğu da önemli. 3te yatıp 5te kalkarsa 9da uykusu gelmez mesela.
Elleriyle pat pat vuruyor üzerini ıslatıyor,hasta olacak diyor annem ondan korkuyorum yaz bir gelse sudan çıkarmayacam da..

Uyku vakti geldiğinde odada Loş ışıkta yatağın üstünde biraz oynuyoruz da bunun bir sınırı olmuyor üç gündür.cok mutlu oluyor aslında,iki saat izin vereceğim oynamasına uykusu gelir belki o zaman
Annem geç uyutuyor gündüz, öğleden önce uyut dedim artık.

Geçenlerde bir konu açmıştım.17 aylik oğlum hala yürümüyor diye.Uc gün önce yürümeye başladı çok şükür ama o gunden beri geceleri uyumak istemeyen hep yatağın üstünde oradan oraya dolanmak isteyen bir bebek oldu.

Akşam 18.30 gibi okuldan eve geliyorum, öğretmenim.Babasiyla sürüncemede bir evliligimiz var ve birkaç ayrılıp barismadan sonra boşanmaya karar verdik.Bununla beraber bikac moralimi bozan meselelerim var,her şey üst üste geldi anlayacağıniz ve çok gerginim bugünlerde.Eve geldiğimde annem bayağı yorulmuş olacak ki oğluma "yemeğini ye sonra doğru yatmaya "dedi,su ile oynamak,kavanozu alıp mama sandalyesinden aşağı atmak, telefon ile oynamak gibi bizim pek izin vermedigimiz seyleri istiyordu çünkü oglum.Annemin öyle söylemesine biraz kırıldım ve oğlumu uyutmaya götürdüm.Aslinda biraz vakit geçirmek istiyordum özlüyor çünkü beni.Yurumeye başlamadan önce 21,00 i geçirmeyen oğlum bıraksak sabahlayacak.Tahammul sınırım geçmiş olduğundan kızdım besige bırakıp çıktım ağladı bakmadım annem gitti beşikten aldı onda iken bile anne diye ağlıyordu sakinleşmedi beni istiyordu.Aldim sakinlestirdim ve bundan 40 dk kadar sonra ancak uyuyabildi ama uyurkenki masumlugunu da görunce iyice içim parçalandi.Ne olurdu biraz daha sakın olsaydım, sorunlarımı da kapının ardında biraksaydim 😔 öyle icimi dökmek istedim....
öyle iyi anlıyorum ki sizi çocukların sıkıntıları boşanma süreci derken çok yıpranıyor insan pişman olacağı şekilde de davranabiliyor bazen

Geçenlerde bir konu açmıştım.17 aylik oğlum hala yürümüyor diye.Uc gün önce yürümeye başladı çok şükür ama o gunden beri geceleri uyumak istemeyen hep yatağın üstünde oradan oraya dolanmak isteyen bir bebek oldu.

Akşam 18.30 gibi okuldan eve geliyorum, öğretmenim.Babasiyla sürüncemede bir evliligimiz var ve birkaç ayrılıp barismadan sonra boşanmaya karar verdik.Bununla beraber bikac moralimi bozan meselelerim var,her şey üst üste geldi anlayacağıniz ve çok gerginim bugünlerde.Eve geldiğimde annem bayağı yorulmuş olacak ki oğluma "yemeğini ye sonra doğru yatmaya "dedi,su ile oynamak,kavanozu alıp mama sandalyesinden aşağı atmak, telefon ile oynamak gibi bizim pek izin vermedigimiz seyleri istiyordu çünkü oglum.Annemin öyle söylemesine biraz kırıldım ve oğlumu uyutmaya götürdüm.Aslinda biraz vakit geçirmek istiyordum özlüyor çünkü beni.Yurumeye başlamadan önce 21,00 i geçirmeyen oğlum bıraksak sabahlayacak.Tahammul sınırım geçmiş olduğundan kızdım besige bırakıp çıktım ağladı bakmadım annem gitti beşikten aldı onda iken bile anne diye ağlıyordu sakinleşmedi beni istiyordu.Aldim sakinlestirdim ve bundan 40 dk kadar sonra ancak uyuyabildi ama uyurkenki masumlugunu da görunce iyice içim parçalandi.Ne olurdu biraz daha sakın olsaydım, sorunlarımı da kapının ardında biraksaydim 😔 öyle icimi dökmek istedim....
Aksam 6 bucuga kadar anne yok bir de ugrasamam birak besige cık neyin kafasi bu?o cocuk mu israr etti size beni dogurun diye evet kötüsünüz dogru tespit onun ruhunda yara acmaya gerek yok.Sevgi istiyor sadece ,ayyy olur boyle seyler diyemecegim şahsen size kendinizi toplayın boşanın ne olacak güçlü kadinsiniz parakazanir bakarsınız ..Annenize de laf edemezsiniz cocuk bakmak zor iş, ayrica yuruyunce hep boyle daha cok zor gunler büyüme atakları var hazır olun.

Herkese normal gelmis annenin tüm gün gormeyip sevmeyip akşam da atıp çıkması sanki evde 5 cocuk var hanimlar kendinizden pay biçerek desteklemek de nedir anne dedigin yorgunsa da gelecek sevecek uyutacak.çalışınca olmuyoruz güçlü olmak gerek .Cocugun suçu yok masum biraz ilgi peşinde .Boyle gunde 1 saatle annelik olmaz .Ayrica cocuk belli ki gunduz gec uyanmis 5te uyandirdiginiz cocuga 7de tekrar uyu diyemezsiniz o zaman oyuncak bebek alin daha mantikli.

Bebekler yeni birşey deneyimledigi zaman sürekli bunu tekrar etmek isterler, bebeğiniz gelişiminin gerektiğini yapıyor ama evet siz onun ruhunda yaralar açıyorsunuz. Bebeğinize çok üzüldüm.

kendinizi suçlamanız gereken bir şey yok ki bunda.

Herkese normal gelmis annenin tüm gün gormeyip sevmeyip akşam da atıp çıkması sanki evde 5 cocuk var hanimlar kendinizden pay biçerek desteklemek de nedir anne dedigin yorgunsa da gelecek sevecek uyutacak.çalışınca olmuyoruz güçlü olmak gerek .Cocugun suçu yok masum biraz ilgi peşinde .Boyle gunde 1 saatle annelik olmaz .Ayrica cocuk belli ki gunduz gec uyanmis 5te uyandirdiginiz cocuga 7de tekrar uyu diyemezsiniz o zaman oyuncak bebek alin daha mantikli.
Evden saat 13.00 te çıkıyorum o saate kadar beraberiz atıp çıkmıyorum.Annemin cümlesine bozulup yatırmaya götürdüm yoksa vakit geçirmek istiyordum diye yazdım ama okumadınız sanırım

Bebekler yeni birşey deneyimledigi zaman sürekli bunu tekrar etmek isterler, bebeğiniz gelişiminin gerektiğini yapıyor ama evet siz onun ruhunda yaralar açıyorsunuz. Bebeğinize çok üzüldüm.
Yarıya kadar okuduğumda takdir ettim sizi cozumcul bilgilendirici bir yorum var diye ama sonra zaten vicdan azabı yaşayan bir anneye daha da üzücü devam ettiniz.oyle olmasını ister miyim kendimle hesaplasiyorum zaten şu an

Evden saat 13.00 te çıkıyorum o saate kadar beraberiz atıp çıkmıyorum.Annemin cümlesine bozulup yatırmaya götürdüm yoksa vakit geçirmek istiyordum diye yazdım ama okumadınız sanırım
Işe 1 de gidiyorum yazmadiniz .Annenize bozulduysaniz da egitimcisiniz odaya goturunce uyutma cabasi yerine odada vakit gecirseydiniz .Annenizin bası şişmiş yorulmus o da dinlenirdi.
Ozel hayatinizda sorunlar olabilir ama cocuga tahammül gerek nefes alıp gelmissiniz işte o ise ev hapsinde .Azıcık anlayış lazim dunyaya zorla geleyim demedi ki daha cok sorgulayin kendinize kızın bence daha cok kızın yoksa normalleşir ve artar ruhen tukenmis sevgiye aç birey yetişir .Annelik sabır işi.

Yarıya kadar okuduğumda takdir ettim sizi cozumcul bilgilendirici bir yorum var diye ama sonra zaten vicdan azabı yaşayan bir anneye daha da üzücü devam ettiniz.oyle olmasını ister miyim kendimle hesaplasiyorum zaten şu an
Daha çok hesaplasin istedik belki belki uzulmeniz bir daha odaya atıp cikmaniza engel olur.Aaa cok haklisiniz iyi etmissiniz diye yazamaz herkes .

Daha çok hesaplasin istedik belki belki uzulmeniz bir daha odaya atıp cikmaniza engel olur.Aaa cok haklisiniz iyi etmissiniz diye yazamaz herkes .
Tabiki kimse haklısınız iyi ettiniz demez.Bunu beklemek zaten saçma olur.Canim oğlumu yarından itibaren daha fazla nasıl mutlu ederim, nasıl daha iyi bir anne olurumun düşüncesindeyim zaten.İnsallah en kotu günümüz bugündür.Mutlu bir birey olsun kuşum

yahu boşverin , sizin şu anki durumunuz psikolojinizi bir de etkilemesin saçma korkunç yorumlar.yok zart tramva yapar yok zurt derin yaralar açar.Allah aşkına hangimiz evde minimum desibel konuşulsun, herkes güler yüzlü arkadaş canlısı olsun, ipek kıyafetler giyilsin, pedagoglar gezinsin evde diye büyüdük?Hiç bişey de olmaz sabah yine aynı kalkacak , ruhunda derin yaralar açılmış uyanmayacak.sanki sistematik işkence ediyorsunuz çocuğa 7/24.Neler neler yaşıyo dünya üzerinde çocuklar ve gayet de sağlıklı ,güçlü bireyler oluyorlar.
Saksıda çocuk yetiştirilmez.
En temizini yabancılar yapıyo, altı temiz , karnı tok, hasta değil tamam koy yatsın ağlar susar.Bak bir tane şımarık , öyle krizler geçiren ve geçirten çocuk göremezsin.Burdaki gibi çocuk bir öğün yemedi diye depresyona girmek yerine veriyolar el kadar bebenin önüne mamasını çocuk kendi öğreniyo yemeği birazcık ortalığı batırsa da.

Tabiki kimse haklısınız iyi ettiniz demez.Bunu beklemek zaten saçma olur.Canim oğlumu yarından itibaren daha fazla nasıl mutlu ederim, nasıl daha iyi bir anne olurumun düşüncesindeyim zaten.İnsallah en kotu günümüz bugündür.Mutlu bir birey olsun kuşum
Insallah .Lutfen çocuğu cok sevin baba olmayacaksa 2 kat sevin.Güçlü olun hicbirimizin hayati mükemmel değil ama evlat cok önemli.

yahu boşverin , sizin şu anki durumunuz psikolojinizi bir de etkilemesin saçma korkunç yorumlar.yok zart tramva yapar yok zurt derin yaralar açar.Allah aşkına hangimiz evde minimum desibel konuşulsun, herkes güler yüzlü arkadaş canlısı olsun, ipek kıyafetler giyilsin, pedagoglar gezinsin evde diye büyüdük?Hiç bişey de olmaz sabah yine aynı kalkacak , ruhunda derin yaralar açılmış uyanmayacak.sanki sistematik işkence ediyorsunuz çocuğa 7/24.Neler neler yaşıyo dünya üzerinde çocuklar ve gayet de sağlıklı ,güçlü bireyler oluyorlar.
En temizini yabancılar yapıyo, altı temiz , karnı tok, hasta değil tamam koy yatsın ağlar susar.Bak bir tane şımarık , öyle krizler geçiren ve geçirten çocuk göremezsin.Burdaki gibi çocuk bir öğün yemedi diye depresyona girmek yerine veriyolar el kadar bebenin önüne mamasını çocuk kendi öğreniyo yemeği birazcık ortalığı batırsa da.
Ben ne yaptım oldum o yorumları okuyunca.cocuk üç gün görmesin babayı unutuyor, hafızası o kadar güçlü filan ddgil.derin yaralar açılmasını ister miyim dövsem hirpalasam tamam,anneye güven gitti derdim de asla öyle bir şey olmaz aman Allah göstermesin

O yuzden 15 yasindan sonra aile nedir bilmiyorlar .Çocuğu sevmek şımarık yapmıyor. Bugun ofkeyle ağlatip cikan yarin bir tokay atıp cikar eger destek tam destek gidersek burda.Alkis alkış anne yorgun atıp cikabilir ,uyu cocugum ben yorgunum seni canim isteyince severim,çünkü seni canim istedi diye doğurdum, çünkü alelacele evlendim evlilik de rayina girmeden dogurdum eee buysa olay sorun yok.

Eşimize annemize işimize de bişeylere sinirlenip kafaya takıyoruz hayattan bezmiş hissediyoruz ve artık biraz kafa dinlemek herşeyin mükemmel olmasıni yada biraz yalnız kalmak istiyoruz bazen sizde bu duyguları hissettim çok yorulmussunuz ve artık hiçbiseyle uğraşmak istemiyorsunuz olabilir banada oluyor bazen bizde insanız ama ne olursa olsun çocuklarımıza tahammül etmek zorundayiz en azında onunla biraz daha vakit geçirip yalandan da olsa gülüp oynayabilirsiniz..yazık yavruya annesini gundee belki 3 4 saat anca görüyor baba yok anladığım kadarıyla..yıllık izine felan cikamiyormusunuz yada rapor alın bir haftalığına hiç bişey yapamasanizda avm lerde çocuklar için oyun merkezleri var oralara götürün bebeği..soğukta dışarı üşür diye düşündüğüm için avm dedim

Herkes çocuğuna her saniye mükemmel davrandığı için burda,boşluğuna gelip vicdan azabını anlatan bir anneye bu kadar yükleniliyor . Zor yollardan geçilirken olur böyle şeyler, siz de hemen farkına varmış üzülmüşsünüz, çocuklarımızı azarlayınca bile gelip bize sığınırlar, şefkatimizden haberdarlar yani. Annenizin dediği şeyde hiç birşey yok aslında, evde baba da yok anladığım kadarıyla, arada olur böyle şeyler yeter ki büyümesin, kontrol kaybedilmesin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X