Kötü bir anneyim ben :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uyku egitiminde cocugu odada birakip odadan cikmiyorsun. Besigin yaninsa o uyuyana kadar oturuyor-gerekirse elini tutuyorsun. Yanindayim-guvendesin hissini veriyorsun ama aglarsa kucağına almiyorsun. Elini tutup sakinlestirici cumleler söylüyorsun.
Bu baska birsey...
Hayır odaya bırakıp çıkılan uyku eğitimi de var.

Benzer vicdan azaplarini gunde kac kere yasiyoruz, surekli vicdan muhasebesi,sol yanin sizlamasi 😞
Keske hepimiz mukemmel anneler olabilsek ama doga ustu varliklar degiliz nihayetinde..
Daha sakin olun,bide yurumesinin ayaklanmasinin heyecanini yasamasina izin verin.
Zaten sizi ozlemis, oyle fevri hareket etmemeye calisin.

bakın o daha çocuk. her donem her gün yeni huy ve davranış değişikliği gosterecek. keşfettikçe değişiecek değiştikçe gelişecek. zararlı olacak her ruşlu şeyı ortadan kaldırın. herşeyi karıştırmak ısteyecek ve sız engel olmayın bırakın keşfetsin. ınsanız oluyor bazen oyle.annelik oyle birşey

Hemşireler saldırıyor Mune Mune işini hakkıyla yapanlaractrsekkyr ediyorum,yapmayanlaraydi sözüm konuyu kapatır misiniz

Olur öyle arada.
Ama daha sakin kalmaya çalışın.
Bir de çalışan annelerin bebekleri akşamları bu şekilde oluyor normal özlüyorlar.
Ayrıca yürümek Bebeğini için yeni bir beceri ve bu beceriyi her fırsatta göstermek istiyor.
Normal....
Bakın örnek vereyim.
Oğlumun akşam uyku rutinlerini yapar birlikte yatağa gireriz ve günü özetlerim 3 aylıktan beri bu böyle....
Bir süre sonra ki bu 15 dk yı geçmezdi uyurdu.
Sonra 5.ayda beyefendi kafasını s0rğyerek sırt üstü hareket etmeyi öğrendi.
15 20 gün boyunca buyeni beceriyi uyku saatinde yatakta da yaptı.
Çıplık ata ata güle güle yatağı bu şekilde 15 20 dk dolaştı.
Ben de yatakta öyle izledim
Sonra yorulunca çektim yanıma bi 15 dk da burada uykuya dalması sürüyor.
Şu an bu davranışı unuttu.
Hevesini aldı.
Ben bu süreçte sadece izin verdim.
İstediği kadar yaptı kendi yoruldu ve uyudu.
Şu anda mesela yeni sesler keşfetmiş onları çıkarıyor bi 15 dk.
Yoruluyor uyuyor.
Bu bu şekilde sürecek.
Gelişiyor ve büyüyorlar.

Hanımefendinin eski konusunu görünce, aha hemşireler saldırıyor, demiştim. Muhtemelen öyledir. Şimdi yorumlara bakacağım. Birini eski konulardan vurmak da bana ne bileyim işte nasıl geldigini yazmak istemiyorum. Banlanmak istemiyorum

Hanımefendinin eski konusunu görünce, aha hemşireler saldırıyor, demiştim. Muhtemelen öyledir. Şimdi yorumlara bakacağım. Birini eski konulardan vurmak da bana ne bileyim işte nasıl geldigini yazmak istemiyorum. Banlanmak istemiyorum
Baktınız mı yorumlara, eski konularindan mi vurulmuş yoksa "hayır sen iyi annesin birşey olmaz demeyip; aslında bebeklerin sandığımızdan çok daha kolay şekilde etkilendiğini söyleyenlere mi saldırıyorlar demiş. Şahsen ben üzerime alındım saldırıyorlar kısmını. Çünkü ben ve birkaç arkadaş daha travmalar ile ilgili yazdı. Kaldı ki kimse de kötü anne demedi sadece davranışı normallestimemek adına detaylı anlattı.
Son olarak ben zaten üyenin eski konularını bilmiyorum.

Baktınız mı yorumlara, eski konularindan mi vurulmuş yoksa "hayır sen iyi annesin birşey olmaz demeyip; aslında bebeklerin sandığımızdan çok daha kolay şekilde etkilendiğini söyleyenlere mi saldırıyorlar demiş. Şahsen ben üzerime alındım saldırıyorlar kısmını. Çünkü ben ve birkaç arkadaş daha travmalar ile ilgili yazdı. Kaldı ki kimse de kötü anne demedi sadece davranışı normallestimemek adına detaylı anlattı.
Son olarak ben zaten üyenin eski konularını bilmiyorum.
Ben bu olayda cok dolu oldugum için bir mesajı yanlış anlayarak onu yazdım, fevri davrandım. Sonra da kurallara aykırı diye silemedim öylece kaldı. Bir de bu eski konulardan vurma mevzusu da burada çok yaşanıyor, bir de beddua. Ben de konu sahibine destek olmak isteyip tepkimi göstereyim dedim. Ama tamamen yanlış anlamışım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X