- Konu Sahibi sweetygirll
-
açık yazayım eşinizi zerre kadar sevdiğinize inanmıyorum.. eğer sevmiş olsanız dünya size karşı olsa bir önemi olmaz.. kvalideniz sizi sevmiyor, sevmek zorunda değil, hediye almak zorunda değil, hatta çok ağır olacak ama eşit davranmak zorunda bile değil.. sizi başından beri sevmemiş, muhtemelen farketmeniz için de bir şeyler yapmış ki siz o anın heyecanıyla görmemişsiniz.. şimdi kendinize sorun, o tarihe geri dönseniz sadece kvalideniz sizi sevmiyor diye evlenmekten vazgeçer misiniz? eğer cevabınız evet ise size boşanmanızı öneririm, çünkü siz eşinizi sevmiyor onun ailesi tarafından kabul görmek istiyorsunuz.. maalesef bu saatten sonra gökten vahiy gelse görmezsiniz.. eğer cevabınız hayır ise, kvalide - görümce - elti zırıltısını bırakıp evliliğinize odaklanmanızı öneririm.. kimin kime ne yaptığı sizi ilgilendirmesin, ikiniz el ele verip alın ne ihtiyacınız varsa.. bunun yanında ne abartılı samimiyet gösterin, ne hizmet edin.. bir ağırlığınız olsun naçizene..
Böyle iddialı cümleler için inan bana erken. Hatta evliliğin ilk iki yılı zavallı gelinin kendini beğendirme sevdirme çabasıyla geçiyor. Sonra aileyi iyice tanıyorsun. İşte herşey ondan sonra başlıyor. Eğer bir de çocuk sahibi olmuşsan işte o anda bütün taşlar yerine oturuyor. Karşındaki ailenin sana tavrı, varsa eşinin kardeşlerine yani diğer çocuklarına veya eşlerine tavrı. Bunlar o ailenin sizin gözünüzdeki yerini belirliyor. Benim kaynanamda başından beri beni istemediğini hissettirdi. Ama ben biraz birbirmizi tanıma zamanına ihtiyacımız olduğunu düşündüm. Bu süre içinde el üstünde tuttum. Düğünümüz ve eşya ve ev konusunda hiçbiri yapmamalarına rağmen. Onlar hallerinden çok mutlu beni kabullenmiş ve sevmişlerdi. Hiçbir zor anımızda yanımızda olmamaları, bol keseden akıl dağıtmaları, ayrımcı tavırlar. Ben soğudum ve tepkimide gösterdim. Bundan sonra gerçek yüzleri ortaya çıktı.O kadar güzel yazmışsınız ki.
Evlilik aşamasında olduğum ilişkim var.
Annesi az mı süzdü, iğneledi.
Halası deseniz ona keza.
Abisinde sürekli "bizim x için ölüyodun muradına eriyorsun hadi bakalım" mesajı içeren bakışları, tavrı.
Kaldı ki normal hayatımda burnundan kıl aldırmayan biriyim, kimse bana bunların onda birini bile davranamaz.
Ama tüm bunlara sinirim, hırsım sevdiceğimin bana bir gülümsemesi, sarılması ile eriyip gidiyor.
haset değilsin bence, sadece yapılan ayrımcılığı eşin görsün ev sana hak versin istiyorsun ve tabi ki haklısın.Yazip yazmamak konusunda kararsiz kaldim ama size danismadan da duramiycam hanimlar..
Evlenmeden önce kimsenin dedigini takmayan kendi bildigini okuyan ama el ne der diye yasamayan insanlar hakkinda art niyet düşünmeden konuşan vs bir insandim.. ya simdi simdi ne degisti? Evlendim evleneli bunlarin tam tersi herkesin hakkinda kötü düşünüp bir tek ben iyiyim diyorum ama neden? Yasadiklarim mi acaba diye dusunmekten alamiyorum kendimi..
Eşimle severek (sözde) evlendik.. sozde diyorum artik beni gercekten severek degilde hoslanti ile bi anlik cahil cesareti ile evlendi diye düşünüyorum yada bilmiyorun bana karsi tutumundan dolayida olabilir kafam cok karisik kazan gbiyim
Annesi beni istemiyodu bunu dillendirnedi ama tutumlarindan bu cok belli oluyodu ama ben nisanlilik doneminde leyla leyla gezerken hic farketmedim bunu!(evlendikten sonra ben seni istememistimki dedi orasi ayri)ve ben elimden geldigince iyi niyetli davrandim ama artik o kadinin yuzunwle bakasim gelmiyor
Herseyi burnumdan getirdiler esya konusunda düğünumde o kadar cok uzuldumki yapilani unutamiyorum icimden cikmiyo onceden olsa Allaha havale ediyorum der unuturdum ama yok yani..
Eltime dokturmusler takilar bilezikler ama ben kiytirik bilezikten baska hic bsey gormedim onu bile nasil cok gordulerse borc var deyip aldilar elimden..
Simdide kucuk kaynimin nisani var gelin kiza ne yapsam diye kara kara düşünüyor onada varini yogunu koyacak ve dahasi cifte standart yapiyo bizi esimi hic dusunmuyo vari yogu diger ogullari ben konuyu acsam kiskanc oluyorum esime diyorum neyini eksik yaptim diyo sen boyle konusunca keske onuda yapmasaydim diyo (bubyuzden beni sevdigini dusunmuyorum) seven insan sevdigine herseyin en iyisini yapmaya çalışmaz mi arkadaslar.. bana neden bisey yapikmadi diyorum hasetsin sen diyo... hic bisey sahibi degiliz sen boyle dusundukce diyo gercekten de bi kenarda birikmis paramiz bile yok
Soruma geleyim ben bu kaynana ile konusmasam kiskanc mi olur adim ve artik bu eski konulari kapatmanin vakti geldi mi ve ben gercekten hasetlik mi yapıyorum bunu esim dedi diye degil gercekten ben değiştiğimi dusunerek soruyorum.. kalbimi ve aklimi degistirmem duzeltmem icin dua edin nolur bu beni cok yoruyor
Kimseden bir şey beklemezseniz kimseye de kin gütmezsiniz. Ne size eşya almak zorundalar ne de takı takmak zorundalar. Eğer kendi gücünüz varsa alırsınız yoksa da ya evlenmezsiniz ya da samanlık seyran der eksik gedik oturursunuz. Bu kadar basit. Yapılanlar hediyedir zorunluluk değil. E sizi sevmemişlerse niye hediye alsınlar.Yazip yazmamak konusunda kararsiz kaldim ama size danismadan da duramiycam hanimlar..
Evlenmeden önce kimsenin dedigini takmayan kendi bildigini okuyan ama el ne der diye yasamayan insanlar hakkinda art niyet düşünmeden konuşan vs bir insandim.. ya simdi simdi ne degisti? Evlendim evleneli bunlarin tam tersi herkesin hakkinda kötü düşünüp bir tek ben iyiyim diyorum ama neden? Yasadiklarim mi acaba diye dusunmekten alamiyorum kendimi..
Eşimle severek (sözde) evlendik.. sozde diyorum artik beni gercekten severek degilde hoslanti ile bi anlik cahil cesareti ile evlendi diye düşünüyorum yada bilmiyorun bana karsi tutumundan dolayida olabilir kafam cok karisik kazan gbiyim
Annesi beni istemiyodu bunu dillendirnedi ama tutumlarindan bu cok belli oluyodu ama ben nisanlilik doneminde leyla leyla gezerken hic farketmedim bunu!(evlendikten sonra ben seni istememistimki dedi orasi ayri)ve ben elimden geldigince iyi niyetli davrandim ama artik o kadinin yuzunwle bakasim gelmiyor
Herseyi burnumdan getirdiler esya konusunda düğünumde o kadar cok uzuldumki yapilani unutamiyorum icimden cikmiyo onceden olsa Allaha havale ediyorum der unuturdum ama yok yani..
Eltime dokturmusler takilar bilezikler ama ben kiytirik bilezikten baska hic bsey gormedim onu bile nasil cok gordulerse borc var deyip aldilar elimden..
Simdide kucuk kaynimin nisani var gelin kiza ne yapsam diye kara kara düşünüyor onada varini yogunu koyacak ve dahasi cifte standart yapiyo bizi esimi hic dusunmuyo vari yogu diger ogullari ben konuyu acsam kiskanc oluyorum esime diyorum neyini eksik yaptim diyo sen boyle konusunca keske onuda yapmasaydim diyo (bubyuzden beni sevdigini dusunmuyorum) seven insan sevdigine herseyin en iyisini yapmaya çalışmaz mi arkadaslar.. bana neden bisey yapikmadi diyorum hasetsin sen diyo... hic bisey sahibi degiliz sen boyle dusundukce diyo gercekten de bi kenarda birikmis paramiz bile yok
Soruma geleyim ben bu kaynana ile konusmasam kiskanc mi olur adim ve artik bu eski konulari kapatmanin vakti geldi mi ve ben gercekten hasetlik mi yapıyorum bunu esim dedi diye degil gercekten ben değiştiğimi dusunerek soruyorum.. kalbimi ve aklimi degistirmem duzeltmem icin dua edin nolur bu beni cok yoruyor
biz aile olarak bile sunu isteriz bunu isteriz demedik gözüm para pulda da degil sadece deger ile alakali en azindan kizim sana yapamadik elimiz dardi şimdi durumumuz var desin oda yeterdiKv seni istemediğini söylemiş belli ki borçları bahane edip hiçbir şey yapmamış. Boşver sen yapsınlar diye evlenmedin ki sevdiğin için evlendin. Kime ne yaparlarsa yapsınlar sen esine evliligine bak para pul gelir geçer önemli olan mutluluk bu arada haset filan değilsin sadece geçmişte yapılmamışlara takmissin ondan kurtul
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?