- 9 Ağustos 2016
- 4.690
- 6.909
- 158
- 36
- Konu Sahibi sweetygirll
Her insan böyle bir kıyaslama yapar ister istemez ama ben olsam bunu dile getirmem hele hele eşime söyleyip huzurumu hiç kaçırmam çünkü geriye dönüşü yok boş yere tadınız kaçıyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Masallah esin aradaki cizgiyi korumus ama ben bu sebepten dolayi o kadar cok küs gittim ki sanirim o sansi kaybettim.. nasil sil bastan yaparim kiYoo ne münasabet .
Asla neden konuşmuyorsun demez çünkü çok geçerli sebeplerim var oda gördü biliyo.
Küsmden önce barış diceksen ben gidiyorum demiştim zaten .
1,5 senedr annesı hakkında bende konuşmam oda konuşmaz.
Git altın döktüğün gelinlerin temizlik yapsın sana deDemi yaaaa cok haklisin severim kayinlarimi iyi olsunlar isterim..
Onca sey yapilmadi ama benden de guler yuz ev temizligi gbi beklentileri var bu zaman kadar gep yaptim simdi ne deyipte yapmasam ?
Ya bende demek istemiyorum artık Nasil bir surat ifadesi aliyosam esim anliyo noldu niye astin suratini diyo o anda patlıyorumHer insan böyle bir kıyaslama yapar ister istemez ama ben olsam bunu dile getirmem hele hele eşime söyleyip huzurumu hiç kaçırmam çünkü geriye dönüşü yok boş yere tadınız kaçıyor
Çalışıyor musun zaman bulamıyorum gitmeye diye bir şeyler uydurMasallah esin aradaki cizgiyi korumus ama ben bu sebepten dolayi o kadar cok küs gittim ki sanirim o sansi kaybettim.. nasil sil bastan yaparim ki
Canım ben senin haset tarafını göremedim. Görsem hemen sölerdim çekinmeden.Yazip yazmamak konusunda kararsiz kaldim ama size danismadan da duramiycam hanimlar..
Evlenmeden önce kimsenin dedigini takmayan kendi bildigini okuyan ama el ne der diye yasamayan insanlar hakkinda art niyet düşünmeden konuşan vs bir insandim.. ya simdi simdi ne degisti? Evlendim evleneli bunlarin tam tersi herkesin hakkinda kötü düşünüp bir tek ben iyiyim diyorum ama neden? Yasadiklarim mi acaba diye dusunmekten alamiyorum kendimi..
Eşimle severek (sözde) evlendik.. sozde diyorum artik beni gercekten severek degilde hoslanti ile bi anlik cahil cesareti ile evlendi diye düşünüyorum yada bilmiyorun bana karsi tutumundan dolayida olabilir kafam cok karisik kazan gbiyim
Annesi beni istemiyodu bunu dillendirnedi ama tutumlarindan bu cok belli oluyodu ama ben nisanlilik doneminde leyla leyla gezerken hic farketmedim bunu!(evlendikten sonra ben seni istememistimki dedi orasi ayri)ve ben elimden geldigince iyi niyetli davrandim ama artik o kadinin yuzunwle bakasim gelmiyor
Herseyi burnumdan getirdiler esya konusunda düğünumde o kadar cok uzuldumki yapilani unutamiyorum icimden cikmiyo onceden olsa Allaha havale ediyorum der unuturdum ama yok yani..
Eltime dokturmusler takilar bilezikler ama ben kiytirik bilezikten baska hic bsey gormedim onu bile nasil cok gordulerse borc var deyip aldilar elimden..
Simdide kucuk kaynimin nisani var gelin kiza ne yapsam diye kara kara düşünüyor onada varini yogunu koyacak ve dahasi cifte standart yapiyo bizi esimi hic dusunmuyo vari yogu diger ogullari ben konuyu acsam kiskanc oluyorum esime diyorum neyini eksik yaptim diyo sen boyle konusunca keske onuda yapmasaydim diyo (bubyuzden beni sevdigini dusunmuyorum) seven insan sevdigine herseyin en iyisini yapmaya çalışmaz mi arkadaslar.. bana neden bisey yapikmadi diyorum hasetsin sen diyo... hic bisey sahibi degiliz sen boyle dusundukce diyo gercekten de bi kenarda birikmis paramiz bile yok
Soruma geleyim ben bu kaynana ile konusmasam kiskanc mi olur adim ve artik bu eski konulari kapatmanin vakti geldi mi ve ben gercekten hasetlik mi yapıyorum bunu esim dedi diye degil gercekten ben değiştiğimi dusunerek soruyorum.. kalbimi ve aklimi degistirmem duzeltmem icin dua edin nolur bu beni cok yoruyor
Sanırım siz de bir kaynanasınız. Dünya malı için değer mi? Dünya malıda lazım insana. Yeri geldi mi kendi düzenini kurmak ister insan. Belki birkimi olsa ev alabilecek, belki çocuk planlayacak? Ayrıca Amaç para pul değil değersizlik hissi bence. O zaman kaynana olcak şahısta beklentiye girmemeli istemediği gelininden. Hem hiçbirşey yapmayayım hem saygıda kusur olmasın oh ne ala?Dünya malı icin deger mi? Sahip olmadiginiz altinlar icin huzurunuzu kaciriyorsunuz farkinda misiniz. Esinizin ailesi size altin takilar almak zorunda mi? Madem beklentiniz vardi evlenmeseydiniz setleri, bilezileri almadan!!!
Istenmeyen gelinmissiniz bence diger gelinlerden ayri tutulman normal. Nasil anlamadin istenmedigini? Nasil kosa kosa kucaklarina atladin? Istenmedigini bildigin aileden nedir bu beklenti? Sana diger gelinlere yaptiklari seyleri yapmak gelmemis iclerinden ve yapmamislar. Bunu dile getirmek bile acizlik. Amacin sevdigin adamla hayatini birlestirmek miydi yoksa bu vesile ile altinlara takilara sahip olmak mi?
Onlar ne kadar vicdansız siz bunun ayrımını yapıp ona üzülebilecek kadar vicdan sahibiymişsiniz. Kız, aileden yana şanssız, eltiden yana şanslıymış.Eltimle ayni zamanlarda evlendik ve bana alinan esyalarin , altinlarin cogu ona alinmadi .Sebebi de istenmeyen gelin olmasiydi.Ben cok uzulmustum .Sizede ayni taktik uygulanmis.Artik ne dusunuyorlarsa masraf etmekten kaciniyorlardi.
Herhalde bosanmasini bekliyorlardi.Su an eltimde, eside, inatlarina cok mutlular , Allah bozmasin.
En iyi anlastigim eltim oldu kendisi .Onlar ne kadar vicdansız siz bunun ayrımını yapıp ona üzülebilecek kadar vicdan sahibiymişsiniz. Kız, aileden yana şanssız, eltiden yana şanslıymış.
Allah bozmasın, sizin adınıza çok sevindim. Herkes ektiğini biçer birgün ben buna çok inanıyorum.En iyi anlastigim eltim oldu kendisi .
Alınmayın ama kimse hakkında kötü düşünme hakkımız yok, size bir kötülük yaptılarsa bir nebze ama size zararı dokunmayan insanlar hakkında böyle düşünmeyiniz. Kayınvalidenizi de Allah ıslah etsin,hayatta kötü günü var iyi günü var Allah esirgesin bir şey olsa nasıl sizden yardım bekleyecekler?Yazip yazmamak konusunda kararsiz kaldim ama size danismadan da duramiycam hanimlar..
Evlenmeden önce kimsenin dedigini takmayan kendi bildigini okuyan ama el ne der diye yasamayan insanlar hakkinda art niyet düşünmeden konuşan vs bir insandim.. ya simdi simdi ne degisti? Evlendim evleneli bunlarin tam tersi herkesin hakkinda kötü düşünüp bir tek ben iyiyim diyorum ama neden? Yasadiklarim mi acaba diye dusunmekten alamiyorum kendimi..
Eşimle severek (sözde) evlendik.. sozde diyorum artik beni gercekten severek degilde hoslanti ile bi anlik cahil cesareti ile evlendi diye düşünüyorum yada bilmiyorun bana karsi tutumundan dolayida olabilir kafam cok karisik kazan gbiyim
Annesi beni istemiyodu bunu dillendirnedi ama tutumlarindan bu cok belli oluyodu ama ben nisanlilik doneminde leyla leyla gezerken hic farketmedim bunu!(evlendikten sonra ben seni istememistimki dedi orasi ayri)ve ben elimden geldigince iyi niyetli davrandim ama artik o kadinin yuzunwle bakasim gelmiyor
Herseyi burnumdan getirdiler esya konusunda düğünumde o kadar cok uzuldumki yapilani unutamiyorum icimden cikmiyo onceden olsa Allaha havale ediyorum der unuturdum ama yok yani..
Eltime dokturmusler takilar bilezikler ama ben kiytirik bilezikten baska hic bsey gormedim onu bile nasil cok gordulerse borc var deyip aldilar elimden..
Simdide kucuk kaynimin nisani var gelin kiza ne yapsam diye kara kara düşünüyor onada varini yogunu koyacak ve dahasi cifte standart yapiyo bizi esimi hic dusunmuyo vari yogu diger ogullari ben konuyu acsam kiskanc oluyorum esime diyorum neyini eksik yaptim diyo sen boyle konusunca keske onuda yapmasaydim diyo (bubyuzden beni sevdigini dusunmuyorum) seven insan sevdigine herseyin en iyisini yapmaya çalışmaz mi arkadaslar.. bana neden bisey yapikmadi diyorum hasetsin sen diyo... hic bisey sahibi degiliz sen boyle dusundukce diyo gercekten de bi kenarda birikmis paramiz bile yok
Soruma geleyim ben bu kaynana ile konusmasam kiskanc mi olur adim ve artik bu eski konulari kapatmanin vakti geldi mi ve ben gercekten hasetlik mi yapıyorum bunu esim dedi diye degil gercekten ben değiştiğimi dusunerek soruyorum.. kalbimi ve aklimi degistirmem duzeltmem icin dua edin nolur bu beni cok yoruyor
Ne guzel rabbim ayirmasin demek ki her yerde ayni bunun gbi insanlarEltimle ayni zamanlarda evlendik ve bana alinan esyalarin , altinlarin cogu ona alinmadi .Sebebi de istenmeyen gelin olmasiydi.Ben cok uzulmustum .Sizede ayni taktik uygulanmis.Artik ne dusunuyorlarsa masraf etmekten kaciniyorlardi.
Herhalde bosanmasini bekliyorlardi.Su an eltimde, eside, inatlarina cok mutlular , Allah bozmasin.
Ben de aynı şeylere maruz kaldım tamamen aynı olmasa da. Hep aynı şeyi söyledim belki ben fesatlık ediyorum diye. Ama o iş öyle olmuyor. İnsanın kanına dokunuyor. Gösterilen iki yüzlülük.Alınmayın ama kimse hakkında kötü düşünme hakkımız yok, size bir kötülük yaptılarsa bir nebze ama size zararı dokunmayan insanlar hakkında böyle düşünmeyiniz. Kayınvalidenizi de Allah ıslah etsin,hayatta kötü günü var iyi günü var Allah esirgesin bir şey olsa nasıl sizden yardım bekleyecekler?
Ever esim oyle dese gervekten rahatlayacagim ama demiyor dogru tespit o oyle dese ben soguyacagim ve sende gordun deyip gitmeyecegim o arada kalacak arada kalmak istemedigi icin de demiyoAnlıyorum aslında problemini.
Sen o kadar dert anlatırken eşin "evet, ayrımcılık oldu. Haklısın" dese için ferahlayacak.
Ama o da seni ailesine karşı doldurmak isteimyor, çünkü soğumanı istemiyor tahminimce.
Bu saatten sonra yapabileceğin en akıllıca şey.
Yeni evlenecek olan kaynının düğün dernek işlerine fazla karışmamak.
Ona ne alınmış, kaç bileziğin gramı kaçtan olacak gibi konulara hiiiç kulak kabartma.
Alışverişlerde bulunmak yerine
Başka güzel zamanlarında yanlarında ol.
Aradaki adaletsizliğe maruz kalmaktan kurtulmuş olursun.
Böylece öfken de iyice körüklenmez.
Ve sana şunu söyliyim.
Burada, dışarda, eski, yeni evlenen kime sorsan kesin birşeyler olmuştur.
Ya eksik eşya-takı, ya tatsız düğün vs.
İnsan zamanla amaan demeye başlıyor.
O yüzden fazla da üzülme![]()