kötü bir insan oldum çıktım.

haset miyim?

• Ankete Katılan
    76
Herkesin nasibi kısmeti farklıdır.
Altun eşya vs konusunda..
O anki şartlar durumlar neyi gerektiriyorsa öyle olmuştur.
Sana bileşik yapnadilarsa yapmadılar.
Eşinle konuş..
Bileşik takmak istiyorum de.
Ortak olarak bilezik alın...
Başkalarının aldigiyla ettiğiyle meşgul olup kendini üzmeye değmez.
Elbet herkes görüyor kime ne yapıldığının.
Ama bunun için yuvanın huzurunu kaçırma....

Bende görümcemle yarış halindeydim resmen.
Nisanda bana üç tane pardesü alındı ikisi yazlık biri kışlık diye etmediğini bırakmadi.

Aynı sene kendine üç pardesü aldı
Biri mevsimlik biri kışlık biri yazlık.

10 liraya aldığım ayakkabıya takar hale geldiler...

Sonra ne mi oldu.
Kaynanam herşeyin en güzelini görümceme aldi. Ona 5 aliyorsa bana bir belki hic almiyodu.
Sözde bizi esit tutar...

Eşime söyledim.
Senin yazın gezdiğin parayla sende alırdn dedi.
Bunu da beynine kaynanam soktu. Siz her pazar bir yere gittiniz biz gidemedik bilmem ne.
Oysa kızıyla hergun gezmeye gitti...

Takmamaya çalış.

Ben de aynı şeylere maruz kaldım tamamen aynı olmasa da. Hep aynı şeyi söyledim belki ben fesatlık ediyorum diye. Ama o iş öyle olmuyor. İnsanın kanına dokunuyor. Gösterilen iki yüzlülük.
Anlam karışıklığına neden olmuşum galiba,affola:110: Kendisine zararı dokunanlar hariç dedim yani başka alakasız kişilerle ilgili kötü düşünülmesin demiştim:110:

Ever esim oyle dese gervekten rahatlayacagim ama demiyor dogru tespit o oyle dese ben soguyacagim ve sende gordun deyip gitmeyecegim o arada kalacak arada kalmak istemedigi icin de demiyo

Kaçak dövüşüyor aslında.
Ama yapacak birşey yok, o da acemi :)

Sen fazla içli dışlı olmak istemiyorsan
Eşine söylemeden, yavaş yavaş yap o zaman.

Temizliğine falan gidiyormuşsun galiba.
Kendisi yapabilecek dueumdadır diye düşünerek söylüyorum,
Bahaneler bul gitme.
Yalnız gitme, eşin yanında olsun.
Kinlenip, saygısızlık da yapma ama

Ki görsün aslında ailesini ziyaret ettiğini.
Herşeye rağmen saygısızlık da etmediğini.

Senin öfkenin geçtiğini,
Ailesiyle ilişkini rutine bindirdiğini görünce o da rahatlar

Sohbetleriniz esnasında da kabul eder
Sen haklısın der.

Demi yaaaa cok haklisin severim kayinlarimi iyi olsunlar isterim..
Onca sey yapilmadi ama benden de guler yuz ev temizligi gbi beklentileri var bu zaman kadar gep yaptim simdi ne deyipte yapmasam ?
kv de hangi gelini seviyorsan o hizmet etsin de, elini ayağını çek.
sen onlara köle olsan sevmeyecek çünkü.
o yüzden hiç paralama kendini.
eşinle de tartışma bu yüzden.
mutlu olmaya bak.

İnsanlardan beklentinizi azaltırsanız, boş yere sıkıntıya girmezsiniz bence.Yapmazsa yapmasın kv.Siz de ona minnet etmemiş olursunuz işte.En güzeli.

Sende ona hizmetçilik etmiceksin. Sanane onun ev temizliğinden. Böyle kendini zorla kabullendirmeye çalışır ezik büzük durursan seni daha da çok ezerler.
Ayrımcılık yapıp seni dışladılarsa sende ona göre davran mesafeni koru yaranmaya çalışma.
Bırak onlar sana bi adım atsınlar.

Sende ona hizmetçilik etmiceksin. Sanane onun ev temizliğinden. Böyle kendini zorla kabullendirmeye çalışır ezik büzük durursan seni daha da çok ezerler.
Ayrımcılık yapıp seni dışladılarsa sende ona göre davran mesafeni koru yaranmaya çalışma.
Bırak onlar sana bi adım atsınlar.
O kadin yapsada ben napiyom bisey demiyom ki der siz mutlu olun der yaglar ballar benimkini

Yazip yazmamak konusunda kararsiz kaldim ama size danismadan da duramiycam hanimlar..
Evlenmeden önce kimsenin dedigini takmayan kendi bildigini okuyan ama el ne der diye yasamayan insanlar hakkinda art niyet düşünmeden konuşan vs bir insandim.. ya simdi simdi ne degisti? Evlendim evleneli bunlarin tam tersi herkesin hakkinda kötü düşünüp bir tek ben iyiyim diyorum ama neden? Yasadiklarim mi acaba diye dusunmekten alamiyorum kendimi..
Eşimle severek (sözde) evlendik.. sozde diyorum artik beni gercekten severek degilde hoslanti ile bi anlik cahil cesareti ile evlendi diye düşünüyorum yada bilmiyorun bana karsi tutumundan dolayida olabilir kafam cok karisik kazan gbiyim :KK43:
Annesi beni istemiyodu bunu dillendirnedi ama tutumlarindan bu cok belli oluyodu ama ben nisanlilik doneminde leyla leyla gezerken hic farketmedim bunu!(evlendikten sonra ben seni istememistimki dedi orasi ayri)ve ben elimden geldigince iyi niyetli davrandim ama artik o kadinin yuzunwle bakasim gelmiyor
Herseyi burnumdan getirdiler esya konusunda düğünumde o kadar cok uzuldumki yapilani unutamiyorum icimden cikmiyo onceden olsa Allaha havale ediyorum der unuturdum ama yok yani..
Eltime dokturmusler takilar bilezikler ama ben kiytirik bilezikten baska hic bsey gormedim onu bile nasil cok gordulerse borc var deyip aldilar elimden..
Simdide kucuk kaynimin nisani var gelin kiza ne yapsam diye kara kara düşünüyor onada varini yogunu koyacak ve dahasi cifte standart yapiyo bizi esimi hic dusunmuyo vari yogu diger ogullari ben konuyu acsam kiskanc oluyorum esime diyorum neyini eksik yaptim diyo sen boyle konusunca keske onuda yapmasaydim diyo (bubyuzden beni sevdigini dusunmuyorum) seven insan sevdigine herseyin en iyisini yapmaya çalışmaz mi arkadaslar.. bana neden bisey yapikmadi diyorum hasetsin sen diyo... hic bisey sahibi degiliz sen boyle dusundukce diyo gercekten de bi kenarda birikmis paramiz bile yok
Soruma geleyim ben bu kaynana ile konusmasam kiskanc mi olur adim ve artik bu eski konulari kapatmanin vakti geldi mi ve ben gercekten hasetlik mi yapıyorum bunu esim dedi diye degil gercekten ben değiştiğimi dusunerek soruyorum.. kalbimi ve aklimi degistirmem duzeltmem icin dua edin nolur bu beni cok yoruyor

Okurken dayanamadım yazmak istedim.

Evliliğimin ilk yılı bende bu davaları güttüm, kendi içimde dordum kendimce cevaplar buldum. Ama ne gidip bunları kayınvalideme sorabildim, küçük olduğum için adı saygısızlık olucaktı ne de eşimle bu sebepten ettiğim kavgalarla biyere gelebildim.

Çünkü; erkek milleti bizim gibi değil, altın,ev,onlar için çok da mühim değil takılanlar,yapılanlar.
Düğünden sonra kayınvalidem neyim var neyim yok herşeyimi götürüp bozdurdu açıklama bile yapmadan neymiş efendim borç varmış. Benim ailemin durumu onlardan kötü olduğundan ve evlenirken evimize çok destek olamadıklarından bende sustum.

Ama bunları düşünüp düşünüp, içine atıp kurma. Şuan sonuç, o insanlardan tiksiniyorum. Soğudum bikere baştan ve bilmiyorum toparlanır mı, dua ediyorum bazen.

Eşlere bunlar anlatılınca yengemi veya kardeşimi her neyse çekemiyormusun, neyini eksik yaptık, hepsi olmadı mı, hasetsin gibi karşılıklar geliyor.

Aslında doğru, ne eşya ile ne altın ile nede başka bişeyle huzur olmuyor. Parasız da olmuyor orası da ayrı.

Ama şuan için eşinin yapabileceği hiçbişey yok inan,onu da kendini de boşuna üzme. Geçmişi unut ve mutlu olmaya bak.

Ben bi işe girdim, içimde uhte olan ne varsa hepsini kendime kendim hediye aldım:KK48: Çok şükür huzurum da yerinde, ben aldıkça kocam da mutlu oluyor belki de tüm bunları o da çok iyi bildiğinden :)

Okurken dayanamadım yazmak istedim.

Evliliğimin ilk yılı bende bu davaları güttüm, kendi içimde dordum kendimce cevaplar buldum. Ama ne gidip bunları kayınvalideme sorabildim, küçük olduğum için adı saygısızlık olucaktı ne de eşimle bu sebepten ettiğim kavgalarla biyere gelebildim.

Çünkü; erkek milleti bizim gibi değil, altın,ev,onlar için çok da mühim değil takılanlar,yapılanlar.
Düğünden sonra kayınvalidem neyim var neyim yok herşeyimi götürüp bozdurdu açıklama bile yapmadan neymiş efendim borç varmış. Benim ailemin durumu onlardan kötü olduğundan ve evlenirken evimize çok destek olamadıklarından bende sustum.

Ama bunları düşünüp düşünüp, içine atıp kurma. Şuan sonuç, o insanlardan tiksiniyorum. Soğudum bikere baştan ve bilmiyorum toparlanır mı, dua ediyorum bazen.

Eşlere bunlar anlatılınca yengemi veya kardeşimi her neyse çekemiyormusun, neyini eksik yaptık, hepsi olmadı mı, hasetsin gibi karşılıklar geliyor.

Aslında doğru, ne eşya ile ne altın ile nede başka bişeyle huzur olmuyor. Parasız da olmuyor orası da ayrı.

Ama şuan için eşinin yapabileceği hiçbişey yok inan,onu da kendini de boşuna üzme. Geçmişi unut ve mutlu olmaya bak.

Ben bi işe girdim, içimde uhte olan ne varsa hepsini kendime kendim hediye aldım:KK48: Çok şükür huzurum da yerinde, ben aldıkça kocam da mutlu oluyor belki de tüm bunları o da çok iyi bildiğinden :)
Eger bi erkek evladim olursa boyle seyler yapmiycam allahta o duruma düşürmesin nasil bi insanlik anlamiyorum ki benim annem boyle seyler yapmaz yapsada rizasini alarak gelinini el üstünde tutar

Seni anlıyorum. Mesele takılan altın falan değil eşit davranılmaması ama sonrasında da eşit muamele beklenmesi.
İnan çok ciddi şeyler yaşamamama rağmen evlendikten sonra ben de kendimi değişmiş hissediyorum. Eskiden daha farklı bakardım herşeye ama iyi niyet suistimal edile edile insan değişiyor galiba. Ve ben de hiç hoşnut değilim bu durumdan. Zamanla takmamayı insanları Allah'a havale etmeyi öğreniriz belki

Haset degilsin, ister istemez kiyaslama yapiyorsun.. evlilikten beklentilerin baskayken baska bi yerdesin. Bence kocanin tavirlarindan dolayi daha cok boylesin.

Eşinden ziyade sen eşini sevmiyor gibisin
Zira insan altını cartu curtu kafasında büyütüp kurup kurup adama patlamaz sürekli.

Bacım hiç takma hiç kavga etme eşin elbette görüyo ama oda farkında aslında yapılanlar sana değil ona haksızlık ama ses çıkaramıyo bende ilk başlarda kendimi çok yedim ki benim herşeyi eşim neredeyse tek yaptı ki bizim zamanımızda durumlarda iyiydi kimse elini ne maddi ne manevi uzatmadı bide eşimin yaptıkları sorun var oldu eşim tek yaptığı için hiç bişeyin pahalısına fazlasına kaçmadım yani kendi üstüme düşenide fazlasıyla yaptım ama ben aylarca kv tarafından aranıp ailene söyle gelip isteyelim demesine rağmen benden sonra sözde istemediği gelin oldu iyi kötü durumlar olmamasına rağmen yapıldı daha bi diğeri evlendi dedim ya herşeyi tek yaptık onun nişanında kaynımın durumu iyi olmasına rağmen kvye hiç para vermemiş oda borçla harçla dünyanın hediyesini bohçasını yaptı ki banada millete gösteriş olsun diye içi boş sandık getirmişti neyse nişan günü bizle kavga etti nenden nişan için para vermemişiz tek maaş geçiniyoruz ev kirası ve çocuk var bizde bide daha sonra eltimden öğrendim bide eltime onlara herşeyi yaptım durumum vardı diye anlatmış dedim kıza ahada evim neyim var olanları eşim yaptı kızın ağzı açık kaldı demem oki çok kavga ettim eşimle hiç kabullenmedi sonra burada benzer bi konuda bi üye yorum yapmıştı bekarken kıymet görmeyip evlenince kıymetleniyo ya böylesi adamda ne oldum delisi oluyo sevgisizlikten bunu kabullendim kv zaten ne temizlik yaparım ne misafir ağrılarım eşimede derim gitsin o çok kıymetli gelinlerine he buarada beklentisi yoktur kvnin yada bana dillendirmedi ama laf soktuğu huzursuz ettiği tek gelinde benim çok uzattım çok da karışık oldu şimdi hiç bişey olmamış gibi eşinle git barış mesela temizliğemi çağırılıyosun onlar çağırmadan eşinle planını yap zamanla zamanla artık buda sona erer hiç bi şekikde o yapıldı bu yapılmadı kavgası etme inan edince kabullenmiyolar ama etmeyince anlıyolar çünkü şikayet edildiği anda savunmaya geçiyolar

sürekli birilerinden akraba olsun komşu vs olsun.
kendisi kötüleyip kötüleyip sen konuş diye ortaya laf atıp sende onla aynı şeyi söyleyince,
"aaa sweetygirll sweetygirll böyle dedi böyle kötüledi fesat" diyorsa.
asıl fesatlık yuvası onlar.
ve çevremde böyle insan çok görüyorum.açık sözlü insanları fesat ilan eden sinsi yılan çok.

Bi tanıdığım var .arada sırada denk gelirse konuştugumuz inanın ettiği tek laf digerine şunu yaptı bana yapmadı.tek tek saymış araştırmış.ondan sonra düğünü oldu genelde büyük olanlar sorun eder sonrakine yapılanı ama yok onun düğünü nerde oldu ne kadar harcandı vsvs.onun çocugu oldu facede gördüm kim taktı altınlarını çünkü kendinınde cocugu olcak ve taaaa oraları hesap ediyo.
Sonuç olarak sadece kendinize yapıyonuz anca canınızı sıkıp huzursuz oluyonuz.kendiniz yapın baskası yaptı diyeceginizle kendim yaptım diye mutlu olun.ona da aynısı söylüyorum.hatta bi ara görüşmeyi kestim sırf bu muhabbetten şimdi ara sıra denk gelirse hiçbişey değişmemiş hatta bide cocuk mevzusu eklemiş.

Sanırım siz de bir kaynanasınız. Dünya malı için değer mi? Dünya malıda lazım insana. Yeri geldi mi kendi düzenini kurmak ister insan. Belki birkimi olsa ev alabilecek, belki çocuk planlayacak? Ayrıca Amaç para pul değil değersizlik hissi bence. O zaman kaynana olcak şahısta beklentiye girmemeli istemediği gelininden. Hem hiçbirşey yapmayayım hem saygıda kusur olmasın oh ne ala?
Dur daha yeni anne oldum :) ama gelecegin kaynanasiyim tabiki..
Kv konu sahibini en basindan beri istememis, sevmemis. Gec de olsa konu sahibi bunun farkina varmis. Esine, ailenin ilgisizliginden dert yanarken altinlari vs öne surmek yerine davranislarindan bahsetmis olsa esi ona hak verir ancak konu sahibi ona aldilar bana almadilar derse herkes onu para duskunu olarak gorur. Gelinler arasinda bariz ayrim var. Hos bir davranis degil elbet ancak konu sahibi keske kv'nin kendisini sevmedigini, bu yuzden icinden hediye almak gelmedigini kabullense. Bu sekilde dile getirdiginde haksiz oldugunu dusunuyor esi.
Kv, kp minnet etmesin, diger gelinlerle kendini kiyaslamasin, ailedeki yerini kabullensin zira kimseye zorla kendini sevdiremez. Kabullenmedigi surece mutlu olamaz.
Madem kv hem almiyor, hem sevmiyor bir de ustune hizmet bekliyorsa konu sahibi de kendisini kullandirmasin. Yapmasin birsey. O cok sevgili gelinleri yapsin ne beklentisi varsa..

Allah aşkına eşinize bana şunu yapmadın da bunu yapmadın da bilezik yapmadın da derseniz adam da size öyle der siz değerinizi öyle şeylerle mi belirliyorsunuz yani eşiniz yaptım erşeyini neyini eksik bıraktım demiş sizin gözünüz hala eltinize yapılanlarda yaparlarsa yapsınlar sen ve şin birlik olup birşey yapamıyor musunuz siz artık ayrı bir ailesiniz kimseninde birşey yapmasına ihtiyacınız olmamalı kenarınızda para bile tutmadığınıza göre demek ki harcıyorsunuz da geçmişi deşip eşim beni sevmiyor demek çok saçma

Dur daha yeni anne oldum :) ama gelecegin kaynanasiyim tabiki..
Kv konu sahibini en basindan beri istememis, sevmemis. Gec de olsa konu sahibi bunun farkina varmis. Esine, ailenin ilgisizliginden dert yanarken altinlari vs öne surmek yerine davranislarindan bahsetmis olsa esi ona hak verir ancak konu sahibi ona aldilar bana almadilar derse herkes onu para duskunu olarak gorur. Gelinler arasinda bariz ayrim var. Hos bir davranis degil elbet ancak konu sahibi keske kv'nin kendisini sevmedigini, bu yuzden icinden hediye almak gelmedigini kabullense. Bu sekilde dile getirdiginde haksiz oldugunu dusunuyor esi.
Kv, kp minnet etmesin, diger gelinlerle kendini kiyaslamasin, ailedeki yerini kabullensin zira kimseye zorla kendini sevdiremez. Kabullenmedigi surece mutlu olamaz.
Madem kv hem almiyor, hem sevmiyor bir de ustune hizmet bekliyorsa konu sahibi de kendisini kullandirmasin. Yapmasin birsey. O cok sevgili gelinleri yapsin ne beklentisi varsa..
Haklı olduğunuz noktalar var. Örneğin bu hiçbirşeyi değiştirmeyecek evet. Ama susmakta çözüm değil, görmezden gelip dibe itelemekte. Kalp kırılmış, soğumuş birkere. Bir de, Ben yapmak zorundalar mı kısmına takıldım. Bilemiyorum, iki insan yeni bir hayat kurmak için bir araya geliyor. Her iki aileninde bu iki insanın yanında ellerinden gelebildiği ölçüde yanlarında olması gerekir. Düğün yapmanın bile toplumuzda ki amaçlarından biri hem duyuru yapmak hem destek toplamaktır. Eğer yapılamıyor bile olsa karşısındaki insanın gönlü alınır. O öyle biz sizin mutluluğunuzu istedik gibi boş laflarla olmuyor. Sevmemiş ya da istememiş olabilir o zaman belli bir mesafede yürüt ikişkini niye gelininden yok güler yüz ya da ilgi bekliyorsun? Kendini değersiz hissettirenlere sen kendilerini değerli hissettirmemelisin. Biz de saçma bir saygı anlayışı var. Senin eşinin. Anası babası diye, ya da sırf senden yaşı büyük diye insanlara saygı duyulmaz. Saygı içten gelir, saygı hakedilir. Ve en önemlisi saygı karşılıklıdır.

Eşya,bilezik ıvır zıvır için mi dert ediniyorsunuz ? Bırakın allahaşkına,keyfinize bakın. Sizi seveni sevin,sevmeyenr merhaba deyip geçin.

Back
X