• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü es ve ailesini biz mi sectik? Yoksa kader miydi tüm yaşananlar?

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
933
264
323
Merhaba arkadaslar; daha önceki konularımdan bilenler bilir esimle ayrılıyorum. Ayrılık sürecimizde ailesinin çok büyük bir payı var. Her neyse yaşadıklarımızı yasadık artık bunlardan ders alıp ileriye bakma zamanı. Ama bazen kendi kendime çok kızıyorum niye böyle bir adamı sectin diye? Ama o zamanlar böyle değildiki diyorum. Oysa şimdi dışarıdan bakınca benim yanıma ne ailesi ne de kendisi yakismiyormus. Benim onunla aynı sofrada oturmam bile büyük bir hataymis. Peki bu hatalarda benim irademin payi neydi? Kaderin payı neydi? Bazen çok sorgulamanın Allah in gücüne gideceğini düşünüyorum. Sonuçta O ol! Demeden hiç bir sey olmaz. Bu konuda siz neler düşünüyorsunuz ?

yanlış yorum yapmak istemiyorum ama bu tarz durumlarda ,

bazı şeylerin en baştan belli olduğunu ama bizim görmekten kaçındığımızı düşünüyorum

artık cahillikten mi,kafamızın dikine gittiğimizden midir bilinmez

kader kısmet tabiki var ama önümüze sunulan seçenekleri kimi zaman yanlış değerlendiriyoruz sanırım

yada herkesin imtihanı farklı belki de

bu soruyu son zamanlarda bende çok soruyorum etrafımdaki insanlara bakıyorum her işleri yolunda mutlular ben ise yerimde sayıyorum boş mesele ve kavgalarla uğraşıyorum.eşim evlenmeden önce daha farklı davranıyordu şimdi farklı ama hatalı olan biziz galiba aşıkken gördüğümüz şeyleri görmezden geliyoruz sanki

O insanın senin karşına çıkması tanışmanız filan kader gibi geliyor bana ama işin sonunda karşındaki insanı tanıdıkça onu kendine sevgili ya da eş seçmek bir tercih bir seçim gibi.

İnsan çekeceği çileye aşık olurmuş sözüne çok inanıyorum.
Allah bize uyarıyor, önümüze bazı şeyleri açıkça seriyor ama biz
göremiyoruz, uyuyoruz. Aşk, meşk deyip karşımızdakini ve derdimizi
yüceleştiriyoruz. Sonuç; kendim ettim kendim buldum. Fakat biz
yine de kaderi suçluyoruz. Hayat çok güzel aslında, hayatı biz insanlar
zorlaştırıyoruz. Kötü insanlara çok fazla zaman harcayarak.:36:

Son düzenleme:
Kader karşımıza çıkanları belirliyor. Özgür irademiz ile ne yapacağımıza biz karar veriyoruz. Hatalı kararlar vermesek nasıl olduğumuzdan daha iyi hale gelebiliriz ki? Hatalarımızı kabul edeceğiz, sonuçların sorumluluğunu alacağız, kurban rolünden kurtulacağız ve yola devam edeceğiz.

o kaderi yazılanlardan biride benim.
o allahın belası lanet aileden biri ile evlenende benim yazıklar olsun...
omrumun en güzel yıllarından 1.5 yıl gitti.
ama diğerlerini kurtardım rabbime bin şükür.

kader tabiki var ama herşeyide kadere bağlamak haksızlık olur . yüce ALLAH kendine inanan hiç bir kulunun kötü olmasını istemez . biz yapıyoruz yanlış seçimleri . görüyoruz kabul etmek istemiyoruz . bir insanı kendi istediğimiz gibi değiştirmeye çalışıyoruz oysa ki o bambaşka biri . aşğız ne olcak diyoruz bazı şeyleri görmezden geliyoruz . biz böle yaptıkça oda yüz bulup abartıyor nasılsa seviliyorum diye . bence bu işlerde biraz da mantığı ve kafayı çalıştırmak gerek üzülmemek için .

Back
X