İyi de sürekli şiddetli ağrılara sebep olan hiiiiiç ölümcül olmayan bir sürü hastalık var neden düşünmek için en kötüsünü seçiyorsunuz?
Sürekli şiddetli ağrılar yaşamak insanı umutsuzluğa itiyor, yorgun ve sinirli yapıyor, sanki gerçeklik algısını bozuyor, ağrılar daha da şiddetliymiş gibi hayat bir kabus gibi geliyor. Bağışıklık sistemi zayıflıyor. Saçma bir suçluluk ve korku hali geliyor. Bunun adı işte acı veren bir hastalığınız var. Sadece stres kaynaklı bir sorun da olabilir, yalancı ağrılarda olabilir, tedavisi çok basit birşey de olabilir, kronik yada genetik bir sorun da olabilir, ciddi bir hastalığınız da olabilir. En başta herbirini kabullenerek doktora gitmek sizin yararınıza olur.
sadece ağrısı olan yada hasta olan insanlar ölmüyor. Huzurla uyuyup sabah uyanamayadabilirsiniz. Hepimizin evladı her an annesiz kalabilir.
bakın halk arasında ağrı hastalığı diye bilinen tedavisi olmayan sadece biraz baskı altına alınabilen bir hastalığa sahibim. Dayanılmaz ağrılar yaşıyorum 24 saat her dakika. Bunun beni öldürmeyeceğini biliyorum. İnançlı bir insanım, tevekkül ediyorum, tedavime devam ediyorum. Hiçbir zaman belki de oğlumla koşup top oynayamayacağımı biliyorum ama kendimi bırakmıyorum. Bunun dışında dönem dönem ciddi ataklar geçirdiğim ben ölene dek benle yaşayacak birçok hastalığım daha var. Hepsi birbirini dürtüyor. Ama beni en çok yatağa düşüren umutsuzluk. Umutsuzluğa kapıldığımda hiçbirşeyle başedemeyecek hale geliyorum. Çocuğum benden mahrum kalıyor, yemeğimi bile yapamıyorum. Yıllardır böyle yaşıyorum ve sonunda akıllandım. Çocuğumu seviyorsam gerekli her desteği alıp ağrılara kendimi alıştırıp dibi görmeyecem dedim ve zaman zaman yattığım yerden de olsa evladımı kendimden mahrum etmemeye onun hayatını zehir etmemeye karar verip uyguluyorum. İnanın sanki ağrılarım bile azalıyor.
Ben doktor değilim ama yaşadığınız ağrıları anlatırsanız size yardımcı olmak için elimden geleni yaparım