Kötü hissediyorum, nasıl yaptım

peki ben ona laf saydırırken niye birsey demedi o zaman

Şeyden olabilir mi, durduk yere kadının biri kendisine bağırmaya başladığı için mesela?
Birine bir şey sorduğum için annesi gelip ortalığı ayağa kaldırsa, peşime takılıp takip etse, kusura bakmayın ama "deli galiba" diye düşünüp uzaklaşırım. Cevap verip başıma bela mı alayım?
Siz kadının tacizci olduğunu düşünmüşsünüz, o da sizin sorunlarınız olduğunu düşündü büyük ihtimalle. Cevap verdi diye bıçağı takmayacağınızı nereden bilsin? Herkesin canı kendine kıymetli gördüğünüz gibi.

Kadının niyeti kötü de olabilir tabii bilemeyiz ama böyle bir tepkiyi hak edecek bir şey yapmamış.

Çocuklarınız 5 yaşında olsa anlarım da 11 yaş dediğiniz tarif sorulabilecek bir yaş. Hatta ben çoğu zaman adres sorarken gençlere sorarım koca koca insanları rahatsız etmemek için. Daha rahat hissederim yani.
Eşiniz haklı. Abartmışsınız.

Yani ben bir yer arıyor olsam 11 yaşındaki çocuklara sormam.
Ayrıca ilk defa mı gidiyor sağlık ocağına. Bilmesi lazım normalde.
Yabancıysa neden kayıtlı olduğu sağlık ocağına gitmiyor.
Yan banka oturup dinlenmesi ve arkasına bakması da garip geldi bana.
Bir de sağlık ocağında iki üç dk kalmak hepten şüphe uyandırıcı
Benim eski çok samimi görüştüğüm bir komşum vardı, bazı zaman, alış veriş de, veya geziye çıkınca, veya yolda bir ere giderken büyük bir panik atak geldiği zaman, önüne kim çıkarsa birşey sorardı, mesela yakında fırın varmi, ecza Nerde, veya market yakında varmi? Böyle diyaloğa girince, korkusunu kaybediyordu. Belki kadında öyle birşey var, önüne o iki kızlar çıkmış, o da sormuş. Bunda ne var. Hem 11 yaşındaki çocuk, o kadar küçük çocuk değil.
İnsanlar böyle paranoya yaparsalar, çocukları da korku içinde buyutuyorlar ve gösteriyorlar, hiç güvenilecek insan yok ve hersey den korkucaksın.
Yazık, belki kadın hastaydı.

Eğer fiziksel temas yoksa ya da çocukları bir şeyler teklif ederek kandırma/bir yere çekmeye vs çalışmıyorsa bu şekilde tepki vermemelisiniz. Şüphelendiyseniz "ben yardımcı olayım" diye nazikçe derdini sorabilirdiniz. Şu olaya dışarıdan baktığınızda tavrınızın tuhaf olduğunu siz de görürsünüz. Kadın iyi niyetli mi kötü niyetli mi bilemeyiz, ama herhangi bir şüpheli eylemi yokken sizin tepkiniz aşırı olmuş.

Ortaokul talebesine yol sorulur tabii ki sanki ilkokul çocuğu mu da tarif edemeyecek? Burada okuduğum en garip konulardan biri galiba. Kadına çok ayıp olmuş.

Devir kötü, endişelenmenizi anlıyorum ama kızlarınızın yabancılarla kuracağı en ufak iletişimde böyle tepkiler verirseniz sağlıklı çocuklar yetiştiremezsiniz. Herkesten korkarlar.

Birde burada neden çocuklara sorulmuş denmiş. E 5 yaşındaki çocuğa "sağlık ocağı nerde bakiiim" dememiş, çocukları bir yere çekmemiş sonuçta. 11 yaşındaki kızlara sormuş, 11 yaşındaki kızın da o kadar küçük durduğunu zannetmiyorum. Öte yandan bende yabancı bir yere gittiğimde genelde gençlere soruyorum, zira onların hem onlar daha kolay tarif edebiliyorlar, hemde etrafı daha iyi biliyorlar. Bunda yanlış birşey yok, kaldı ki kadının yanlış bir hareketi de yok. Tamam devir kötü ama bu kadar abartmanın mantığı yok. Ayrıca kızların biraz uzağında olup kadın duyacak şekilde bağırmanız tamamen terbiyesizlik, terbiyesizlikten öte saçmalık, gidip yanına sorabilirdiniz. Muhtemelen kadın utandığı/çekindiği için size cevap verememiştir.

Hic birsey anlamadim.
Nolmus yani cocuklara sorduysa ?
Olayin ic yüzünü ögrenmeden o kadina bagirmaniz ve terbiyesiz demeniz hic normal degil.
İstanbulda yaşıyorsa normal. Ya da Adana’da, İzmir’de, herhangi bir büyük şehirde

Böyle yaşamak zor olmuyor mu? Allah etrafınızdakilere sabır versin. Sessiz sakin birine denk gelmişsiniz bir gün çirkef birine denk gelirsiniz umarım da anladığınız dilden konuşur sizinle. Bu kadar da paranoyaklık olmaz. Elalemin arkasından sırf çocuklara adres sordu diye terbiyesiz diye bağırmak nasıl bir olaydır. Hikayede bir terbiyesiz var ama adres soran kadın değil. Kızlar da 11 yaşındaymış gayette kocaman olmuşlar, sanki 3 yaşındaki çocuğa adres sormuş gibi neden şaşırdınız?

niyeti ne olabilir ? kaçıracak mıydı ne yapacaktı ? sizin terbiyesiz demekteki amacınız neydi
Önceki mesajınızda da koşup yanına gider yakalar sorarım demişsiniz her mesajınızda kadını görsem diyorsunuz. Hahahah ay vallahi şaka gibi. Kadının yerinde olsam, hayal ettim koşarak bağırarak bana geliyorsunuz, bende imdaaaat der koşardım valla. 😂😂😂😂😂
İyisi mi siz unutun kadını falan boşverin yaşanmış gitmiş.
Ne yapabilirim o an kötü niyetli oldugunu düşündüğüm için böyle davrandım ama hatalıysam düzeltmeliyim keşke fırsatım olsa da eger hatalıysam düzeltsem .ki ben kesin hatalıyım demiyorum .bazı seyler şüphe uyandırıyor ama tabiki tersi de olabilir bu da beni üzüyor
Bakın süphelenmeniz kızınıza dogru yurumeniz normal kotu niyetli biri olabilirdi.

Bu asamadan sonra verdiğiniz tepkiler abartı olmuş.

kızınızı yanınıza cagirip size ne dedi dedikten sonra kizları alıp yolu degistirirdiniz olup biterdi. terbiyesiz kadin diye bagirmak takip etmek saglik ocaği kapısinda beklemek abartı olmuş.

tepki verin tabiki ama olçulu tepkiler olsun.
Ben böyle yapınca arkadaşım takip etti aslında ne bisiklet işini hallettim ve hemen yanına gittim.kadın çıktı arkadaşım da girmesiyle çıkması bir oldu resmen bize göstermek için dedi .bu sefer o emin oldu.böyle bir düşünce içine girdik keşke diğer ihtimali de aklımızdan geçirebilseydik
Şimdi gündemdeki olaylar yüzünden koruma içgüdüsüyle böyle bir şey yapmış olabilirsiniz ama kızınız size sağlık ocağını sorduğunu söylediğinde daha niye kadının üstüne gidiyorsunuz? Ruh sağlığınız mı bozuk? Nesi garip çocuğa sağlık ocağı sormanın? Bi kendinize gelin lütfen.
Baktım etrafta sorabilcegi başka kişiler var ve sorup gitmeyip yanlarına oturunca ne bileyim öyle düşündüm işte .insan bir gaflete düşebiliyor.birşeyden emin olmadan hareket etmemek lazım bu bana ders olsun.yalnız yorumlarda baya garip bir insan olduğum düşünülüyor inanın o kadar da garip biri değilim :)

Hey allahım, ben küçükken, daha ilkokul zamanında, evimizden en azından 500 metre ilerde şehirden dışarı çıkan yol vardı, oraya sıkılırım, veya bir taşın üzerine otururdum, amcaların birisinden birisi oradan traktörle geçer diye. Köyden şehire sebze meyva getirirdiler satmak için, akşama geri donerdiler. Amaçlarının hangisi geçerse, hemen atlardım motora, beraber köye giderdik. Ben akşam yemeğine evde olmazsam, annem, ah bu kız gene köye gitti derdi. Ne korku vardı, ne paranoya. Telefonda hiç kimsede yoktu. Akşam yemeğinden sonra dedem beni ata bindirir, battaniyelere sarar, eve getirirdi. Ne günlermiş diyorum, böyle yorumları okuyunca.

Haberiniz yok belki ama sağlık ocakları taşınabiliyor. Bizim buradaki 10 yılda 3 yer değiştirdi, bir de normal cadde üzeri değil saçma sapan sokak arası yerlerde. Velev ki taşınmamış olsun, belki hiç tek başına gitmedi. Belki misafir geldi, sağlık ocağına gitmek zorunda kaldı, olamaz mı olur?
Kadın oturup dinlenmesi nasıl garip geldi, siz hiç yürüdükten sonra bir yerde oturup dinlenmiyor musunuz?
Ayrıca sonuç almak max 3 4 dakika, hele bankoda kimse yoksa.

Böyle yaşamak zor olmuyor mu? Allah etrafınızdakilere sabır versin. Sessiz sakin birine denk gelmişsiniz bir gün çirkef birine denk gelirsiniz umarım da anladığınız dilden konuşur sizinle. Bu kadar da paranoyaklık olmaz. Elalemin arkasından sırf çocuklara adres sordu diye terbiyesiz diye bağırmak nasıl bir olaydır. Hikayede bir terbiyesiz var ama adres soran kadın değil. Kızlar da 11 yaşındaymış gayette kocaman olmuşlar, sanki 3 yaşındaki çocuğa adres sormuş gibi neden şaşırdınız?
Ne bu sinir ? Tepki konusunda konu sahibinden geri kalmamışsın .
Ben kendi bakış açımla kendi fikrimi yazdım.

Ay anneme de söyleyeyim de bir yeri bulamadığı zaman birilerine sormasın, maazallah sizin gibi bağıran birine gelir, altta kalmaz soluğu karakolda alır. :KK70:
Ya benim de annem geldi aklıma, konu sahibinin itham ettiği kadının yerine koydum. Küçük çocukları çok sever annem, bütün çocukları da kazık kadar olmuş etrafında sevebileceği kimse yok.

Yani o da konu sahibinin çocuğunu sevimli bulup ona sorayım demiş olabilirdi. Ne tacizciliği ne çocuk kaçırması kalırdı annemin. Devir kötü falan ama çocuk görünce kaçalım o zaman annesi yanlış anlamasın diye.

Ben de çok severim çocukları ama yine de bu corona muhabbeti ortada yokken bile tanımadığım insanın çocuğuna 'ay gel seni bi seveyim' diyerek dokunmazdım. Annesinden izin almadan küçük bir çocuğa dokunma hakkımın olduğunu düşünmüyorum çünkü.

Benim bu huyumu tuhaf karşılayanlar da olmuştu, komşumuzun çocuğuna izin alarak sarılmam çok garipsenmişti hatta diğer komşu dalga geçmişti. Yine de hassas olmama rağmen çocukla konuşmanın bile böyle karşılanabilmesi beni şok etti.

Hey allahım, ben küçükken, daha ilkokul zamanında, evimizden en azından 500 metre ilerde şehirden dışarı çıkan yol vardı, oraya sıkılırım, veya bir taşın üzerine otururdum, amcaların birisinden birisi oradan traktörle geçer diye. Köyden şehire sebze meyva getirirdiler satmak için, akşama geri donerdiler. Amaçlarının hangisi geçerse, hemen atlardım motora, beraber köye giderdik. Ben akşam yemeğine evde olmazsam, annem, ah bu kız gene köye gitti derdi. Ne korku vardı, ne paranoya. Telefonda hiç kimsede yoktu. Akşam yemeğinden sonra dedem beni ata bindirir, battaniyelere sarar, eve getirirdi. Ne günlermiş diyorum, böyle yorumları okuyunca.
Çok değil bundan 10 12 yıl önce daha temizdi herşey. O zamanlar o kadar güzeldi ki. Bizde sizin gibiydik köye gittiğimizde. Köy meydanında durur başka köylere giden araçlara, traktörler otostop çekerdik. Ne korku vardı ne başka birşey. Değeri bilinmeyen günlerden.

Haberiniz yok belki ama sağlık ocakları taşınabiliyor. Bizim buradaki 10 yılda 3 yer değiştirdi, bir de normal cadde üzeri değil saçma sapan sokak arası yerlerde. Velev ki taşınmamış olsun, belki hiç tek başına gitmedi. Belki misafir geldi, sağlık ocağına gitmek zorunda kaldı, olamaz mı olur?
Kadın oturup dinlenmesi nasıl garip geldi, siz hiç yürüdükten sonra bir yerde oturup dinlenmiyor musunuz?
Ayrıca sonuç almak max 3 4 dakika, hele bankoda kimse yoksa.
Geçenlerde ikametgahımın olmadığı bir şehirde sağlık ocağına gitmem gerekti, aynen bu şekilde sağlık ocağını arayıp buldum. Girmemle çıkmam bir oldu çünkü muayene olamayacağım söylendi. Neden bu kadar senaryo yazılıp çiziliyor anlamadım. Tüm bunlar hayatın doğal akışında olabilecek şeyler üstelik :D

Neyin kafasini yaşıyordunuz ya? Ne demek baska soracak kimse yok muydu? Panik atak misiniz? Çocuklar hakkinda bu kadar endiselenme saglikli degil. Daha önce bir sey mi yaşandı? Çok sinir bozucu tavriniz. Eşiniz ne kadar dogru dusunmus sessiz bir kadin olabilir. Uzaklasmak istemis belki de

Postaneyi sorsa daha büyük terbiyesizlik olurdu. Ha postaneyi sormuşsun ha anama sövmüşsün yani, sağlık ocağı yine o kadar değil, büyüklük sizde kalsın uymayın terbiyesize.
Tabii neticede sağlık var işin içinde sağlık ocağında 😂 Ayy çok güldümm ya gece gece Allah da sizi güldürsün 🤣

Back
X