Kötülük doğuştan mı ? İyi olmayı neden beceremiyoruz ?

Yaşım 27 .
Eskiden gözüm döndüğün de çevrem de ne varsa yıkıp dökecek kadar sinirli biriydim evet.
Artık insanlara kızamıyorum en fazla bana karşı olan davranışlarının en derinine indiğim de toyluğun ve cahilliğin verdiği tepkileri görüyorum.Benim en tahammül edemediğim şey çocuklara zarar verilmesi.

Bende 25 yaşındayım evliyim ve çalışıyorum.. Bazen iş stresi de olmuyor değil..

Çevremdekileri kırıp dökmedim hiç ama gözüm daha karaydı.. Zamanla yenmek istedim bu durumumu.. Hoş bulmuyordum çünkü..

Bilemiyorum.. Belki yaşın ilerlemesi belki de sevdiklerini incitmeye kıyamamak adına düzeltme yolundayımdır..

Evet aslında tecrübe edindikçe insan karşıdaki ile bir olmuyor.. Mesela ' kıskanıyor ' ' bir olmaya değmez ' vs. gibi sebepleri hemencik anladığından artık belki de..

Bende 25 yaşındayım evliyim ve çalışıyorum.. Bazen iş stresi de olmuyor değil..

Çevremdekileri kırıp dökmedim hiç ama gözüm daha karaydı.. Zamanla yenmek istedim bu durumumu.. Hoş bulmuyordum çünkü..

Bilemiyorum.. Belki yaşın ilerlemesi belki de sevdiklerini incitmeye kıyamamak adına düzeltme yolundayımdır..

Evet aslında tecrübe edindikçe insan karşıdaki ile bir olmuyor.. Mesela ' kıskanıyor ' ' bir olmaya değmez ' vs. gibi sebepleri hemencik anladığından artık belki de..

Aslın da en önemli yer iş yeri.
Aile bir şekil de idare edilir.Ancak patron iş arkadaşları.İş hayatımızdaki insanların olumsuz yönlerini değiştirmek yakınımızdaki insanlardan daha zor.

Şöyle anlatayım canım bak.Misal birisi bana küfür etti.
Aslın da kendisine küfür edilmesine zemin hazırlıyor, sonuçta biri size vurduğun da eliniz armut toplayacak değil ya.
Kişi demek ki söylediği sıfatı kendisine yakıştırıyor .Hakikaten kötü söz sahibinin boşuna denmiyor.
Ben yanlış okumuşum canım şimdi farkettim.
Genel özellikler vardır insanlarda.
Misal çok iyi bir hoca talebelerinin yanına geldiğin de çabuk bana delilik ilacını getirin diyor.
Şaşırıyor öğrenciler hocam nasıl olur siz aklı başın da birisiniz diye.
Verdiği cevap çok güzel.
Delinin birisi yolda saldırdı bu alameti görmese saldırmazdı.
Sonuçta kişi kendinden kendisine benzeyen kişiyi tanır..

Çok mantıklı maviyi bilmeyen gördüğü rengi nasıl mavi algılasın..Ben yatıyorum çok ama çok uyku bastırdı güya uymayacaktım ama :31: Çok güzel bir sohbetti hayırlı sabahlar diyeyim artık sabah olmuş zaten :9::9::9:

Aslın da en önemli yer iş yeri.
Aile bir şekil de idare edilir.Ancak patron iş arkadaşları.İş hayatımızdaki insanların olumsuz yönlerini değiştirmek yakınımızdaki insanlardan daha zor.

Evet onları seçmek bizim elimizde değil.. Ama işyerinden çıktığımızda onları unutmak bizim elimizde..

O konuda etkilenmiyorum ' çok büyük sorunlar olmadıysa '

Ama yorgunluk ve özellikle İstanbul trafiği adama koyuyor :9: Hele ki Ramazanda..

Çok mantıklı maviyi bilmeyen gördüğü rengi nasıl mavi algılasın..Ben yatıyorum çok ama çok uyku bastırdı güya uymayacaktım ama :31: Çok güzel bir sohbetti hayırlı sabahlar diyeyim artık sabah olmuş zaten :9::9::9:

Benim bile gözler kapanmaya başladı :9: çok şükür :16:

Ben uyumaya gideyim , sonra yine uğrarım..

Allah'a emanet olun , görüşürüz :3:

Cidden hele ki köprü trafiği rabbim sabır versin ..
Bu arada iş yerinden çıkıp unutabilen kimse varsa bana göre olgunlaşmaya çok yakın biridir.

Kotulugun bulasici olduguna inaniyorum artik. Zorla kotu yapiyorlar insani.

Birkac ay once surekli dedikodusu yapilan arkadas ki cok agirbasli efendidir.

Enson catti sorunlu bayana yetti artik sorunun ne diye. Agzina geleni soyledi. Sorunluda cit yok tabi.

Napsin susmak erdemdir diyosun salak yerine koyup ezmeye calisiyorlar.

İster stemez cizgini bozup kotulesiyorsun

Cidden hele ki köprü trafiği rabbim sabır versin ..
Bu arada iş yerinden çıkıp unutabilen kimse varsa bana göre olgunlaşmaya çok yakın biridir.

İnşallah öyle olurum :9:

Oldum olası ailem dışında pek kimseyi takmam.. İşyeri oldukça vakit geçrdiğim bir yerdir mükaşa ve haksızlık dışında birşeyi takmam. Eski işyerim kim kime dum dumaydı mesela 1 günde bile kaçan işçiler vardı bu yüzden..

Ben orada 3 yıl çalıştım :9: O ortama göre rekor denilebilir..

Evlendikten sonra ayrıldım şu an ki işim de daha mutluyum.. Allah herkese huzur versin :16:

Görüşmek üzere hoşça kalın :3:

Kotulugun bulasici olduguna inaniyorum artik. Zorla kotu yapiyorlar insani.

Birkac ay once surekli dedikodusu yapilan arkadas ki cok agirbasli efendidir.

Enson catti sorunlu bayana yetti artik sorunun ne diye. Agzina geleni soyledi. Sorunluda cit yok tabi.

Napsin susmak erdemdir diyosun salak yerine koyup ezmeye calisiyorlar.

İster stemez cizgini bozup kotulesiyorsun

Bu aşamada zaman durumu giriyor işte.Akıllı bir insan sizinle dedikodu yapan kişinin sizi de bir başkasına çekiştirdiğini bilir.
Böyle bir vaka ile karşılaşırsam ben zamana bırakıyorum .Bu kimseler sürekli bir eylem için de ve yanlış yanlış çektiğinden bir yerde bu kişiler de çatışmaya başlıyor o zaman da size geliyorlar.Bu durumu çevrem de başka insanlar da bir iki kez de başıma geldiğinden biliyorum.

arkadaşlar birşey sorucam ama kızmayın :) çünkü konu çok farklı. nasıl resim koyabiliyoruz bilen varmı :)

Aşağı doğru indiğin de eklenti ekle yazısını görmen gerek canım.Bunu tabi yazı tablosu açıkken bak aşağı doğru.

insanlar notr doğar.aile ve çevre şartları yoğurur,kendi görüş ve anlama açısıda şekillendirir sonuçta ne çıkarsa bahtına..

Back
X