• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kovid süresince eş desteği

Mümkün olduğunca dinlenin yormayın kendinizi. Ben de bugün covid olduğumu öğrendim.

Kusura bakmazsanız hastalığın ilk gününden bu yana süreciniz nasıl ilerledi yazabilir misiniz?
13.11 de test verdim.ilk gün ne belirtim vardı kalça ve bacak birleştiği yerde ağrı ve hafif ateş ve üşüme vardı.Sonraki dört gün üşüme terleme oldu.4.gun boğazlarım şişti.hafif öksürük başladı.5,6,7 kuru öksürük arttı ve nefes darlığı oldu.6. gün kovid merkezinden izin alarak hastaneye gittim tomografide ciğere inmiş dedi doktor ama az inmiş dedi ve ilaçları kullan dedi.Bende saturasyon aleti var onla kandaki oksijeni takip ettim .Katı hiç bir şey yiyemedim.surekli çorba meyve ıhlamur.sabahlari yumurta yedim.ilaclara 6.gun başladım.simdide nefes darlığı kaldı .

Şimdi hakkını yiyemem kovid olmaktan korkmuyor eşim .İstiyor ki eşim hep iyi olsun dik dursun evde her şey düzende olsun keyfi yerinde olsun.Ama her zaman hayat güllük gülistanlık değil ki ben zaten düşükler yaşadım tekrar nasip ederse çok destek olmalı gerçekten.yorum için sağ ol
Eee kendisi hastayken neden "herşey iyi olunsun,hayat gül bahçesi olsun
" demiyordu kuzum ? Şu dönemde yemeği ,evin temizliğini kim yapıyor peki?

Bende kendi iç muhasebeci yaptım sizlere o yüzden yazmak istedim.Dogru düşünebilme için ki bazı dediği kelimeler çok kırdı beni.Sonrasinda özür dilesede kalbim çok kırıldı.Evet kovit dönemi çok sancılı bir dönem arkadaşım doktor o bile kovit değişik diyor kimse kestiremiyor ne yapacağını.Yorum için sağ ol
Valla kolay değil.
Bir arada bulunmak zorunda kaldığım insanlarda covid çıkınca ne olur ne olmaz diye hastane çantası hazırladım geçen bahar,çocuklarima yemek yaptım dolaba,onları ogutledim,durumu anlattım,hasta olabilirim,şunları şunları yapın,kendinize dikkat edin vs.
Çocuklar da akşam sabah ölüm haberleri duyuyor Tv'de nette.
Ne kadar normalleştirmeye çalışsam da kizim sessizce ağlamaya başladı anneciğim lütfen böyle söyleme diye😢
Kısaca zor bir süreç yaşıyoruz,en azından manen destek bekler insan en yakınlarından,yoksa niye aileyiz💗

Eee kendisi hastayken neden "herşey iyi olunsun,hayat gül bahçesi olsun
" demiyordu kuzum ? Şu dönemde yemeği ,evin temizliğini kim yapıyor peki?
Dışardan çorba söylüyoruz.Ev temizdi zaten ben bir şey yapamıyorum şimdilik çocukta olmadığı için o konuda zorlanmadım.komsularim yemek taşıdı sagolsunlar.

Valla kolay değil.
Bir arada bulunmak zorunda kaldığım insanlarda covid çıkınca ne olur ne olmaz diye hastane çantası hazırladım geçen bahar,çocuklarima yemek yaptım dolaba,onları ogutledim,durumu anlattım,hasta olabilirim,şunları şunları yapın,kendinize dikkat edin vs.
Çocuklar da akşam sabah ölüm haberleri duyuyor Tv'de nette.
Ne kadar normalleştirmeye çalışsam da kizim sessizce ağlamaya başladı anneciğim lütfen böyle söyleme diye😢
Kısaca zor bir süreç yaşıyoruz,en azından manen destek bekler insan en yakınlarından,yoksa niye aileyiz💗
Açık havaya çıkın ordada maske takin .Zorunlu olmadıkça çıkmayın.Evet ilaçları içtim sonraki süreci nasıl etkiler hiç bir fikrim yok.En temizi bu hastalığa yakalanmamak

Hasta olduğunda karşındaki insan sana çayını çorbanı getirir ama sen sürekli of puf hastayım kötüyüm acaba daha da kötüleşir miyim diye karşındakini darlarsan o da bir süreden sonra patlar.
Eşim covidken ben de coviddim ama onun ciğerlerinde, benim ise boğazımdaydı.
Psikolojik olarak o süreçte çok yıprattı kendini panik olmuştu, acaba yoğun bakıma girer miyim ciğerlerim çok mu kötü diye gün boyu söyleniyordu ve ben bile en son patlayıp yeter artık bak ben de hastayım, elimden geleni yapıyorum dik durmaya çalışıyorum ama sen psikolojik olarak beni mahvettin yeter yeter diiyip bağırmıştım.

Sonra eşim ağlayarak seni üzdüğüm için özür dilerim demişti 😞 hiç unutmam o anı...

İstemsizce bağırmıştım ona sinirlerim yıprandığı için

Açık havaya çıkın ordada maske takin .Zorunlu olmadıkça çıkmayın.Evet ilaçları içtim sonraki süreci nasıl etkiler hiç bir fikrim yok.En temizi bu hastalığa yakalanmamak
Yakalanmadim şükür ki,ama emindim bende de çıkacağından,o kadar ki aralarında bir bana bulaşmamış.
Korkusunu hissettim,tam bir caresizlik.
Allah yardımcısı olsun tüm yaşayanların,hepsini sevenlerine sevdiklerine bağışlasın inşallah😢💗

Hasta olduğunda karşındaki insan sana çayını çorbanı getirir ama sen sürekli of puf hastayım kötüyüm acaba daha da kötüleşir miyim diye karşındakini darlarsan o da bir süreden sonra patlar.
Eşim covidken ben de coviddim ama onun ciğerlerinde, benim ise boğazımdaydı.
Psikolojik olarak o süreçte çok yıprattı kendini panik olmuştu, acaba yoğun bakıma girer miyim ciğerlerim çok mu kötü diye gün boyu söyleniyordu ve ben bile en son patlayıp yeter artık bak ben de hastayım, elimden geleni yapıyorum dik durmaya çalışıyorum ama sen psikolojik olarak beni mahvettin yeter yeter diiyip bağırmıştım.

Sonra eşim ağlayarak seni üzdüğüm için özür dilerim demişti 😞 hiç unutmam o anı...

İstemsizce bağırmıştım ona sinirlerim yıprandığı için
Eşi kalan yıllık izni varken ve yıl sonunda büyük olasılıkla izni yanacakken kovit olmuş karısını bırakıp işe gitmiş..izin kullanmamış.Sizce bu kızın önüne komşularının dışında çorba getireni ,arayıp yoklayanı var mıdır ?

13.11 de test verdim.ilk gün ne belirtim vardı kalça ve bacak birleştiği yerde ağrı ve hafif ateş ve üşüme vardı.Sonraki dört gün üşüme terleme oldu.4.gun boğazlarım şişti.hafif öksürük başladı.5,6,7 kuru öksürük arttı ve nefes darlığı oldu.6. gün kovid merkezinden izin alarak hastaneye gittim tomografide ciğere inmiş dedi doktor ama az inmiş dedi ve ilaçları kullan dedi.Bende saturasyon aleti var onla kandaki oksijeni takip ettim .Katı hiç bir şey yiyemedim.surekli çorba meyve ıhlamur.sabahlari yumurta yedim.ilaclara 6.gun başladım.simdide nefes darlığı kaldı .
Tekrar çok geçmiş olsun. En kısa zamanda toparlayacaksınız inşallah.

Eşi kalan yıllık izni varken ve yıl sonunda büyük olasılıkla izni yanacakken kovit olmuş karısını bırakıp işe gitmiş..izin kullanmamış.Sizce bu kızın önüne komşularının dışında çorba getireni ,arayıp yoklayanı var mıdır ?
Eşim izin almadi değil almak istemedi.sonra çarşambadan sonra aldi.

Back
X