• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kovuldugum icin cok utaniyorum

Merhaba,

Dil eğitiminizin yeterli olduğu düşünüyorum. Tercüme ofislerinde biraz yazılı/sözlü çeviri deneyimi kazanıp evden freelance tercüman olarak çalışabilirsiniz. Her şey gönlünüzce olsun 🌺

23 yasindayim mezuniyetimden sonraki ilk isimden 2 haftalik deneme suresinden sonra performans dusuklugu ve isteksiz gorunme gibi nedenlerle cikartildim. Kim hakli, kim haksiz kismina deginmek istemiyorum en azindan kendi hatalarimin farkindayim ve topu sadece karsiya atmiyorum.

Calismayi istiyorum (seviyor muyum bilmiyorum ama calismak istiyorum), kendi parami kazanmak, belli statu sahibi olmak istiyorum ama is calismaya geldiginde sanirim motivasyonumu yansitamiyorum. Istekiler cok cansiz gorundugumu soyluyorlardi daha ilk haftadan muhabbetim olan aslinda sevdigim kisiler bile sen burada cok mutsuzsun sanki diyorlardi aslinda gayet mutluydum calistigim icin ama aynada kendimle goz goze geldigimde ne demek istediklerini anladim ben gulumsemeye calisiyordum insanlara ama gozlerim o kadar bos ve yorgun bakiyordu ki gulumseme yuzumde siritiyordu.
Belki biraz daha canli ve istekli gorunsem performans dusuklugum tolere edilebilirdi

Acaba burayla mi uyumlanamadim diye dusundum ama mezuniyetimden once de farkli sektorlerde calistim oralarda da kovulmasam bile aldigim geri bildirim hep durgun olmam, isteksiz gorunmemdi.

Gercekten cok cabaliyorum enerjik gorunmek icin insan ustu bi caba harciyorum ama bi turlu olmuyor cok uzgunum cok utaniyorum. Kendimi sicakkanli saniyordum ama ailem bile benim soguk birisi oldugumu cok duvarlarim oldugunu ve insanlari ittigimi soylediler. Oysa ki cok uysal biriyim asla tartismaya girmem, catismam. Neden boyleyim? Cok utaniyorum temel iletisim becerisini bile yonetemiyorum sanirim lutfen bana biraz tavsiyede bulunur musunuz
Boşver yahu. Şartlar çok iyi hayat çok güzel mi de bir problem sizin mutsuz görünmeniz olsun. Ayrıca ne alaka yani. İş oluyor mu olmuyor mu o mesele. Ruh halimize de karışma hakları yok. Ayrıca mutsuz görünüyorsun denirse tabiki mod düşer

Valla hiç de güler yüz, yırtıklik falan beklemiyoruz aslinda.elin adamı kadını yani.bence işin özü parasını veriyorum niye her halta kulp bulmayayim ki? Millet bilmiyor mu sanki kişisel bir ilgi olmadığını.
Hanım efendi hasta bekler demiyorum yöneticiler böyle olmanı bekler. Siz beklemeyebilirsiniz ayeıca ama çoğu hasta hastane çalışanlarınıj güler yüzlü olmasını bekler en başta

Özgüveniniz düşük olabilir,çevrenize de bu enerjiyi yansıtıyor.olabikirsiniz
Yapınız soğuk gibi görünüyorsa bunda yapacak birşey yok.yaratilis böyle.yapmacik olarak gulemezsiniz.
Ama işinizde iyi,kendinizden eminseniz karşıya o enerjiyi verebilirsiniz.
Yaşınız küçük.
İnsanlar kendilerini kusursuz sanıp sizde kusur ararlar.
Başkalarına kulak yıkayın.sadece yapmanız gerekeni yapın.
Hayat tozpembe de değil.inisli çıkışlı.olabikir.isten çıkarılabilir sinizbu sizin başka bir yerde daha iyi şartlarda olmanıza vesile olur belki.
O yüzden gönlünü ferah tut kardeş,
Sabret

Lösemi geçmişin varmış, o halde sen hiç üzülme boyle seylere, ne diye kendini üzüyorsun sağlığın ya bozulursa bu sebepten? İşe girersen sadece kendini ve isteğini hevesibi daha cok ifade et, sözlerin durusunun önüne geçer o zaman

amaaaan ben de kovuldum, begenilmedim ama hic kisisel almadim çünkü kendim de kimseye bayilmamiştim zaten :)
bir iste mesela odada 3 ikizler kadini vardi üçü de nisanliydi. odadaki muhabbeti tahmin edebilirsin. "boyle bir yerde aylar nasil gecer?" diye dert yaniyordum ki beni begenmeyip cikardilar. ama ben de onlari zaten begenmemistim.
ya da son isimde oldukca basariliydim, patronum ilk hafta benle ozel konusmasinda cok hizli adapte oldugumu, orada oldugum icin mutlu oldugunu soyledi. ikinci hafta benden cok memnun oldugunu, azimli oldugumu soyledi, birkac uyarida bulundu "sunlara bunlara dikkat et" diye. ben de ona bir elestiride bulundum "daha önce cok patron sirketinde calistim, patron sirketlerinde soru sorulmasi - patronun darlanmasi istenen bir seydir ama ben size soru sorduğumda cogunlukla "simdi degil - musait degilim" diyorsunuz. dun xy ile sizinle gorusmemiz vardi iki kere hatırlattım sonra siz kapinizi kapatinca görüşmeyi yapamadik, 2 xy sormustum size onlara cevap verirseniz o satisi gerceklestiririm" dedim, biraz sorularima cevap istedim çünkü daha ogrenme asamasindayim ve bana isi ogreten tek kisi patron. o da "meşgulüm diyorsam gercekten mesgulumdur" dedi. ayni gun o bahsettigim 2 xyye de cevap verdi, kisilere ilettim haftaici satis olacak sekilde anlastik. patrona da "sizden cevap gelince x de y de kabul etti su zaman soyle yapacaklar" dedim.
sonuc olarak birkac saat sonra evime giderken telefonla benden memnun kalmadiklarini, deneme suresini sonlandirdiklarini soylediler
😅😅
yani bilmiyorum, belki ben cok kendimi begenmis biriyimdir suçu kendimde bulmuyorumdur ama işyerleri cidden sacma sapan yerler. bunca zaman kurumsal, kamu, patron sirketi tonla iste calistim neredeyse hic normal, saglikli calisan bir isyeri gormedim .
o yuzden isverenin seni begenmemesini cok da kişisel alip kendini üzme.
herkesin basina gelecek seyler. sanki sen onlara bayilmis miydin:) varsin begenmesinler

Utanacak hiç bir şey yok, dayısı olmayanlar olarak kovula kovula büyüyoruz :) Üç beş yıl sonra gülüp geçeceğiniz şeyler bunlar. Öyle tırt sebepten kovan iş yeri zaten toksik bir yerdir, çok daha iyi ve anlayışlı kişilerle karşılaşmanız dileğiyle.

Hırslı olmanız gerek iş arkadaşları ile mesafeli yönetim ile ilgili kibar işine sorumluluğuna bağlı motivasyonun kimsenin yüzünden düşmemeli orasinin iş yeri olduğu oradakileri görmek dertleşmek için oraya gidilmedigi kimse ile günaydın ve iş dışında aşırı sohbet edilmemesi gerektiği unutulmamali işinizi eksiksiz yaparsanız sorun olmaz tek tavsiyem kimseye güvenmeyin ilk girdiginiz işte sadece kendinize güvenin zayıflıklarınizi belli etmeyin eksiklerinizi kapatmaya istekli olun fikrim bu benim size uyar uymaz bilemem.Ne kadar az arkadaşlık o kadar az dert

Canım zorla güzellik olmaz, belki de kendini değiştirmeye çalışmak yerine fazla sosyal ve canlı olmanı gerektirmeyecek türden bir iş bakman senin için daha iyi olur. Uzaktan çalışmayı deneyebilirsin mesela.

Yıllar yıllar önce beni de işten çıkarmışlardı, en üst amirin haberi olmadan almışlar güya, bende dinciymişim😁 saç baş makyaj o biçim gezerdim, beni üst amir makama çağırıp görse anlardı. Neyse çıktım, ales çalıştım yüksek lisansa kabul esildim ve zaten 2 aya da atamam geldi😁

Bazen şer gibi görünen birşey hayır da olabiliyor. Dert etme… şimdi biraz açılmaya ihtiyacın var, diksiyon kurslarına gidebilirsin, toplum içinde konuşma için birşeyler yapman lazım. Yüksek lisans bana bunu sağladı. Psikolog ile de görüşebilirsin. Müşteri ile -hasta - Güler yüz beklenir, hayat dolu mutlu gibi rol yapman gerekir, belki drama kursu da olabilir. Seni açacak şeyler düşün , üzülmeyi bırak, sıçrama yapma zamanı🌺

daha yasınız çok genç
40 sene daha çalışacaksınız
ilk yerden kovulmanız bir anlam ifade etmez
devam edin çalışmaya
ama bu sefer biraz daha istekli olduğunuzu yansıtın

Kan değerlerinize baktırın. Anladığım kadarıyla bir mutsuzluğunuz yok. Bazı değerlerin eksikliği hiç sebepsiz insanı depresyona bile sokuyor. Zamanında bana olduğu gibi.

Back
X