• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kovulmak mı? İstifa etmek mi?

Burda çalışırken iş bulmam çok zor canım dedim ya hastane için yarım saat izin istedim gözleri büyüdü iş görüşmelerine gitmeden de iş bulamam ki :/
Arkadaşlara katılıyorum istifa etme parası yoksa 2.şubeyi nasıl açıyor 2 şubeli bir yere muhasebe elemanı şart,sana diyen kişiyede pek güvenme derim belkide kendi tanıdığı kişi varsa o kişiyi bile işe aldırmak istiyor olabilir.

Arkadaşlara katılıyorum istifa etme parası yoksa 2.şubeyi nasıl açıyor 2 şubeli bir yere muhasebe elemanı şart,sana diyen kişiyede pek güvenme derim belkide kendi tanıdığı kişi varsa o kişiyi bile işe aldırmak istiyor olabilir.
+1000 şimdi ekmek çoook derinlerde insanlarda da rızk hak korkusu yok herkes ne oyunlarla neler yapıyor.

Bilemezsin iş ortamı her zaman farklıdır oyle senin iyliğin için söylüyorumlara çok takılma kendin demişsin parası yoksa 2. yeri niye açıyor diye sen bekle o abiyede Allah kerim kaderde ne varsa o de, fazlada dillendirme ikide bir o kişiylede konuşma düzgünce işine bak
Adamın hesabını düzene soktum diyorsun belki bazı şeylerin farkına vardı senin üzerinden eleman agız araması yapıyor birini çıkartacak patron başka elemana akıl danışmaz sunu cıkartıcam yerine birini bulun veya onun işinide x yapacak su tarıhte cıkısını verın der.Başka hesapları var gibi ses etme çalış cıkarırsada ihbar alır cıkarsın kendin çıkma

Benim çalıştığım dönemde aynı işi yaptığım üst abi aynı şeyi yapardı (bende biraz eyvallahsızım ama Allahın işi sallamadım)Allah büyük deyip devam ettim sonra öğrendim ki o abinin iyliğime konusan sureklı orayı kotuleyen patronun işci cıkaracagını benıde dusundugunu soyleyen abının baldızı işsizmiş bak sen Allahın işine kıza başka yerde iş bulduda bizde batmaktan kurtulduk...

Doğru söylüyorsunuz yani neden olmasın ki o abiyide 4 aydır tanıyorum sonuç olarak. Ben zaten hayatım boyunca yüzüme gülen insanlara güvenmekle hata yaptım.

şimdi çalışmaya devam edicem bir süre ama çok isteksizim patron bişey sorduğunda cevap veresim gelmiyor.
Aslında benim bu şehirde tanıdığım kimse olmadığı için evde sıkılırım diye çalışıyorum 8 aydır bu şehirdeyim hayatım boyunca hep çalıştım da, işten çıksam 1-2 ay zorlanmayız maddi problemimiz yok şükür ama o mutluluğu ona tatdırmıycam işte yapasım gelmiyor :/

Bi muhasebeci olarak. Pasa pasa öder. Sakin çıkma. Sen hakkınla calisiyorsan seni isten çıkartırken onun yüzü kizarsin.senin yüzün değil. Farzetki tazminatları vermedi. SGK ya şikayet edersin.ertesi gün geliyorlar denetime. Sen aldığın paraya bak. Arkadaşın çok hakli. O sana söylesin diye soyluyordur. Sana soyleyemedigi için. Bu arada ilk cikarticak eleman olarak muhasebeciyi düşünen patrondan da bi cacık olmaz

Bi muhasebeci olarak. Pasa pasa öder. Sakin çıkma. Sen hakkınla calisiyorsan seni isten çıkartırken onun yüzü kizarsin.senin yüzün değil. Farzetki tazminatları vermedi. SGK ya şikayet edersin.ertesi gün geliyorlar denetime. Sen aldığın paraya bak. Arkadaşın çok hakli. O sana söylesin diye soyluyordur. Sana soyleyemedigi için. Bu arada ilk cikarticak eleman olarak muhasebeciyi düşünen patrondan da bi cacık olmaz

Kendini kovdur taznint al:KK66:

Sadece 4 aydır çalışıyorum kızlar tazminat ödemez bu durumda :(

ama çalışmaya devam edeceğim beni yıldırma politakası uyguluyor sanırım üzerime bir sürü iş vererek ama gittiği yere kadar gitsin.

Aslında bi derdim yok sadece fikir almak istedim.

Çok uzun süreli bir işim yok bu firmada henüz 4 aydır çalışıyorum muhasebe elemanıyım.
2 gün önce patronum iş arkadaşım olan bi abiyle konuşmuş beni işten çıkartmayı düşünüyormuş, maaşlar çok ağır geliyor muhasebeciyi mi çıkartsak napsak diye, 15 gün önce bi kere sormuş konuşmuş 2 gün önce yine sormuş fikir danışıyor nedense oda ben karışmam sen bilirsin iş senin işin demiş.
Dün de benim maaş günümde param yok dedi ödemedi cumartesiye sarkıttı.

Burada daha önce hiç düzen olmamış hesap kitap tutulmamış ilk muhasebecisi benim diyebilirim ve ben ona şu an fazlalık geliyorum.
Bunlar 2 ortaktı ve hesapları çok karışıktı ortaklığı bitireceklerdi ama hesapların içinden çıkamadılar. Ben 2 ay uğraştım düzene soktum. Tüm firmalarla hesap mutabakatı yaptım. Ortak yaptıkları işlerin hesaplamalarını yaptım ve sonra ortaklık bitti.

Ofis kısmı ve atölye kısmı var ofiste genelde tek oluyorum ve ortaklık bitince hesap görülünce amaç müşteri gelirse diye ofisi açık tutmak haline dönüştü. Diğer elemanların hepsi montaj elemanı şoför depo elemanı gibi..

Tabi ben bunu duyunca biraz sinirlenip birazda bozuldum çünkü 2 ay ciddi anlamda uğraştım, yeri geldi mesaiye kaldım yeri geldi evde hesap kitapla uğraştım. 6 yıllık bir firmanın muhasebesini ve saçma bi ortaklığı ben düzene soktum ve ilk gözden çıkarılan oldum:sopa:.

Patronum zaten anlayışsızın tekiydi yarım saat izin dediğimde gözleri parlıyordu, hastaneye gitmem onun için olay oldu gibi..

Şimdi diyorum istifa mı etsem ki abide diyor gittiği yere kadar gitsin daha işten çıkartma kararını bile alamıyor boşver rahat rahat para alıyorsun.

Aslında benim asıl sorunum bugüne kadar hiç işten çıkartılmadım, hep kendi haklı sebeplerimde işten ayrıldım ve şu an ne düşünmeliyim bilemedim. Kovulursam moralmen çökerim yediremem bunu, ayrılıp bu mutluluğu ona da yaşatmak istemiyorum.
Kararsızııııımmm :işsiz:
istifa etmrni istiyorlar ki tazminat alma
yeme bu ayakları
ben iki abiyi de sevmedim
ikisi de kendi çıkarında
sen tazminat almaya bak boşver onlar çıakrsın
gelip niye söylüyor sana çok uynaıklar ya valla tazminat alama diye hep bunalr
çok fena uyanık sanıyorlar kendilerini

istifa etmrni istiyorlar ki tazminat alma
yeme bu ayakları
ben iki abiyi de sevmedim
ikisi de kendi çıkarında
sen tazminat almaya bak boşver onlar çıakrsın
gelip niye söylüyor sana çok uynaıklar ya valla tazminat alama diye hep bunalr
çok fena uyanık sanıyorlar kendilerini
Yani konunun başında da yazdım ya 4 aydır çalışıyorum bu durumda tazminat olabiliyor muyum ben alamam diye biliyorum ama daha önce hiç böyle bi durumla karşılaşmadım genelde çıkan taraf bendim o yüzden eminde değilim açıkcası

Aslında bi derdim yok sadece fikir almak istedim.

Çok uzun süreli bir işim yok bu firmada henüz 4 aydır çalışıyorum muhasebe elemanıyım.
2 gün önce patronum iş arkadaşım olan bi abiyle konuşmuş beni işten çıkartmayı düşünüyormuş, maaşlar çok ağır geliyor muhasebeciyi mi çıkartsak napsak diye, 15 gün önce bi kere sormuş konuşmuş 2 gün önce yine sormuş fikir danışıyor nedense oda ben karışmam sen bilirsin iş senin işin demiş.
Dün de benim maaş günümde param yok dedi ödemedi cumartesiye sarkıttı.

Burada daha önce hiç düzen olmamış hesap kitap tutulmamış ilk muhasebecisi benim diyebilirim ve ben ona şu an fazlalık geliyorum.
Bunlar 2 ortaktı ve hesapları çok karışıktı ortaklığı bitireceklerdi ama hesapların içinden çıkamadılar. Ben 2 ay uğraştım düzene soktum. Tüm firmalarla hesap mutabakatı yaptım. Ortak yaptıkları işlerin hesaplamalarını yaptım ve sonra ortaklık bitti.

Ofis kısmı ve atölye kısmı var ofiste genelde tek oluyorum ve ortaklık bitince hesap görülünce amaç müşteri gelirse diye ofisi açık tutmak haline dönüştü. Diğer elemanların hepsi montaj elemanı şoför depo elemanı gibi..

Tabi ben bunu duyunca biraz sinirlenip birazda bozuldum çünkü 2 ay ciddi anlamda uğraştım, yeri geldi mesaiye kaldım yeri geldi evde hesap kitapla uğraştım. 6 yıllık bir firmanın muhasebesini ve saçma bi ortaklığı ben düzene soktum ve ilk gözden çıkarılan oldum:sopa:.

Patronum zaten anlayışsızın tekiydi yarım saat izin dediğimde gözleri parlıyordu, hastaneye gitmem onun için olay oldu gibi..

Şimdi diyorum istifa mı etsem ki abide diyor gittiği yere kadar gitsin daha işten çıkartma kararını bile alamıyor boşver rahat rahat para alıyorsun.

Aslında benim asıl sorunum bugüne kadar hiç işten çıkartılmadım, hep kendi haklı sebeplerimde işten ayrıldım ve şu an ne düşünmeliyim bilemedim. Kovulursam moralmen çökerim yediremem bunu, ayrılıp bu mutluluğu ona da yaşatmak istemiyorum.
Kararsızııııımmm :işsiz:
sabret gittiği yere kadar gitsin o çıkartsin seni işten ne güzel tazminatini alirsin. hatta gününü doldurabilirsen işsizlik maasi bile alirsin

sabret gittiği yere kadar gitsin o çıkartsin seni işten ne güzel tazminatini alirsin. hatta gününü doldurabilirsen işsizlik maasi bile alirsin
Yok canım ona daha çok var 4 aydır çalışıyorum, ya zaten benim gözüm parada pulda da değil, ben buraya zaman geçsin evde sıkılıyorum diye başladım ama hırsım var çıkartırsa herşeyi yapabilirim. O yüzden maddi bi kazancım olucaksa bilmek isterim.

Back
X