köy hayati...

sekerzadem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2018
319
220
103
Her zamanki gibi hemen konuya giriyorum.Evlenirken aklim 5karis hatta10karis havadaydi.Esimin evlendikten sonra koyde oturmak istedigini soyledi.Tabi ben delide kabul ettim ki koy hayatiyla uzaktan yakindan hic alakam yoktur ben kendim bayan kuaforuyum ama cahillik mi genclik mi yada salaklik yaptim .Evlendik sonuc olarak 3yillik evliyiz esim bu yil ise grdi maddi sorunlardan dolayi ben ilk basta istemedim cunku evlenirken boyle konusmamistik bende gidip sehirde calisabilirim falan filan dedim tabi gene ne yapti ne etti beni ikna etti,ev işi ineklere bakmak cocuk vs. Bircok is bana kaldi esimde yardimliyor ama sonucta calisdigi icin fazla ilgilenemiyor cok yorulmaya basladim ki bilen bilir koy isleri agir ve zordur ki ben koyde yasayan bir insan degildim hem evin hem disarinin isi bitiriyor beni bugunde balya cektik ve ben gene tektim tanesi 30-40kiloydu ve hepsini tek tek goturdm yerlestirdim o kadar cok zorlandim ki aglayarak yaptim sonra esim aradi onada telefonda kizdim sen bu isleri yapmiyorsun bana kaliyor ben tek basima nasil yapiyim arti birde bebegim var telefonda agladim oda aglama vs. Dedi kv.konusmus oda kp yardim etdigni soylemis duyunca şok oldum yasli adam nasil yapcak sen bilmiyon mu diye kizdim kapatim telefonu yuzune sonra annem aradi sesimden kotu oldugumu bildi oda al cocugunuda gel dedi burda en azindan kendi meslegini yaparsin kimsenin senin ezmeye calistirmaya hakki yok falan filan dedi zaten cok zayif celimsiz biriyim ve daha bir ton iş beni bekliyor sosyal hayat filan hic yok zaten...Esime surekli diyorum sikildim bunaldim diye tamam seni suraya goturuyum buraya goturuyum diyor ama hep bir işi cikiyor.Evlenmeden once cok ozgur bir insandim istedigim yere giderdim.Esimde evlenirken araba altinda gene istedigin zaman gider gelirsin filan diyordu ama hic birsey dedigi gibi olmadi.Kafam cok karisk cok cabaladim bu hayata alismak icin az cok alistimda ama bu isler cok yorucu 30kadar buyukbas hayvanimiz var ve ben tek basima bakiyorum Allahim akil dagitirken ben cakiltasi topluyordum galiba aklim basima geldi ama iş işten gecti galiba bu saaten sonra yapicak pek bisey yok gibi bunu buraya neden yazdigimida bilmiyorum Belkide distan bakanlar tarafsiz yorumlar yapabilir veya ne biliyim soyle boyle yap gibi akil verenler olabilir şu anda iyice beynim durdu.Hep kalbimi dinledim cunku mantigm pek iyi seyler soylemiyor.

Tek başına bu işleri yapman mümkün değil. Hele ki sevmiyorsan ve alışık değilsen. Bence yapma. Bırak kalsın. Sen yapmazsan bir çözüm bulmak zorunda kalır. Hemen de bir iş bul. Köyden şehire git gel araba varsa arabayla yoksa minibüsle falan. Papucun pahalı olduğunu anlasın. Yine olmuyorsa dön annenin yanına.

Canım sen nasıl bir yürek yedin de şehir hayatından öyle normal köy hayatı da değil bildiğin tamamiyle köy hayatını nasıl kabul ettin nasıl bir yürek helal olsun vallahi
Kac yasinda evlendin de böyle pembe baktın olaya
30 40 kg balya nedir anacım bilmem kac tane büyükbaş hayvan nedir
Annen doğru söylemiş şehrine mesleğine dön hazır gençken bebeği de kurtar derim

Eşiniz için hava hoş onca işi kendi yapmıyor tabiki koymaz ona köyde yaşamak hatta keyifli bile gelir ama siz,bunca işi tek başınıza yapiyorsunuz birde bebeğiniz var,kendi evinizin işi de cabası,tabiki zorlanan siz olursunuz.
Köyde tatil yapmak güzel. Hepimiz kaçmak isteriz bazen şehir hayatının hengamesinden ama sürekli yaşamak bambaşka birşey.
Eşinizle konuşun,işleri yapamayacağınızı söyleyin. Artık kime yaptıracağını kendi düşünsün

Her zamanki gibi hemen konuya giriyorum.Evlenirken aklim 5karis hatta10karis havadaydi.Esimin evlendikten sonra koyde oturmak istedigini soyledi.Tabi ben delide kabul ettim ki koy hayatiyla uzaktan yakindan hic alakam yoktur ben kendim bayan kuaforuyum ama cahillik mi genclik mi yada salaklik yaptim .Evlendik sonuc olarak 3yillik evliyiz esim bu yil ise grdi maddi sorunlardan dolayi ben ilk basta istemedim cunku evlenirken boyle konusmamistik bende gidip sehirde calisabilirim falan filan dedim tabi gene ne yapti ne etti beni ikna etti,ev işi ineklere bakmak cocuk vs. Bircok is bana kaldi esimde yardimliyor ama sonucta calisdigi icin fazla ilgilenemiyor cok yorulmaya basladim ki bilen bilir koy isleri agir ve zordur ki ben koyde yasayan bir insan degildim hem evin hem disarinin isi bitiriyor beni bugunde balya cektik ve ben gene tektim tanesi 30-40kiloydu ve hepsini tek tek goturdm yerlestirdim o kadar cok zorlandim ki aglayarak yaptim sonra esim aradi onada telefonda kizdim sen bu isleri yapmiyorsun bana kaliyor ben tek basima nasil yapiyim arti birde bebegim var telefonda agladim oda aglama vs. Dedi kv.konusmus oda kp yardim etdigni soylemis duyunca şok oldum yasli adam nasil yapcak sen bilmiyon mu diye kizdim kapatim telefonu yuzune sonra annem aradi sesimden kotu oldugumu bildi oda al cocugunuda gel dedi burda en azindan kendi meslegini yaparsin kimsenin senin ezmeye calistirmaya hakki yok falan filan dedi zaten cok zayif celimsiz biriyim ve daha bir ton iş beni bekliyor sosyal hayat filan hic yok zaten...Esime surekli diyorum sikildim bunaldim diye tamam seni suraya goturuyum buraya goturuyum diyor ama hep bir işi cikiyor.Evlenmeden once cok ozgur bir insandim istedigim yere giderdim.Esimde evlenirken araba altinda gene istedigin zaman gider gelirsin filan diyordu ama hic birsey dedigi gibi olmadi.Kafam cok karisk cok cabaladim bu hayata alismak icin az cok alistimda ama bu isler cok yorucu 30kadar buyukbas hayvanimiz var ve ben tek basima bakiyorum Allahim akil dagitirken ben cakiltasi topluyordum galiba aklim basima geldi ama iş işten gecti galiba bu saaten sonra yapicak pek bisey yok gibi bunu buraya neden yazdigimida bilmiyorum Belkide distan bakanlar tarafsiz yorumlar yapabilir veya ne biliyim soyle boyle yap gibi akil verenler olabilir şu anda iyice beynim durdu.Hep kalbimi dinledim cunku mantigm pek iyi seyler soylemiyor.
Benim de çok kafama takılan bir konu bu.Erkek arkadaşım da köyde oturuyor. Hayvan tarla vs yok ama ben de alışmışım yer olarak her şey ayağımın altında orda her şey uzak napcam bilmiyorum kara kara düşünüyorum

Benim de çok kafama takılan bir konu bu.Erkek arkadaşım da köyde oturuyor. Hayvan tarla vs yok ama ben de alışmışım yer olarak her şey ayağımın altında orda her şey uzak napcam bilmiyorum kara kara düşünüyorum
Aklin varsa asla kabul etme sonra benim gibi rezil olursun

yav fatma girik misin sen. niye sırtına yüklendin bütün yükü. maddi sorun çıkacak kadar para getirmiyorsa bu iş neden uğraşıyorsunuz ki ben onu anlamadım. eşiniz ek işte çalışmak zorunda kalmış. siz hayvan bakıyorsunuz. dönün şehre geriye herkes orda çalışsın o zaman. hayvanlarıda satsınlar. yaşlılar yaşlı diye bakamıyorlar. damt para yok diye işe gidiyor. gelini çoban diye mi aldılar.

Annen destek madem ,kalk git yanina ise gir . Esin de çok seviyorsa gelir yanına yeni bir hayata başlarsınız .anlattıkların şehirde büyümüş biri için çok zor .bana şimdi inek sağ desen ,neresinden derim . Hayvan huysuzlasir, sut de vermez :) kısaca yapamam .
Sen de alışık olduğun hayata geri dön ve nasıl mutluysan öyle yaşa. Küçücük bir bebekle mecbur kaldığın hayat çok zor .

İyi cesaret valla...
Kendinizi eleştirmeniz hoşuma gitti sizin dediklerinizi tekrar etmeyeceğim.
Annenizin sözünü dinleyin bırakın boşanın eşinizden.

Bu sözüm de kızlarımıza küpe olsun: Evlenmek istediğiniz adam sizi kendi istediği şeyleri yapmanız için zorluyorsa evlenmeyin net!
Kadın köy işlerinden anlamaz zorla köye getirmiş bir de çocuk yapmış kendi şehirde çalışıyor.
Böyle adamların gözü dışarda olur zaten! Dediğim sizlere acımasız geliyor olabilir ama doğru diyorum.
Bu arada erkekler size evlenmek için yalan söyleyecektir.
Yapmayacağı vaatlerde bulunacaktır.
Lütfen siz de sırf evlenebilmek için yalanlarına kanıp isteklerini yerine getirmeyin bir birey olun. Siz değişirseniz toplum da değişir...

Bide benim ikinci evliliğim olcak.Ona nasıl söylicem bilmiyorum kaç yıl doğuda çalıştım artık rahat olmak istiyorum
Aman canim dikkat et cok irdele onemli olan sensin onceligin kendin olsun.Kabul etmezse ayril bence.Hic dedin mi ben koy istemiyorum diye yoksa adamin bundan haberi yok mu?

Back
X