- 14 Ağustos 2024
- 426
- 1.194
- 33
- 38
Haklısınız tabiiki. Memleketiniz yakın diye anladım ama 21 yaş ergen sayılır artık, İstanbul gibi yerde bırakmak istemem şahsen.Kızım 21 yaşında işte o ist da kalsın çalışıyo zaten hafta sonları gelir arada bir biz gideriz diyo. 21 yaşındaki kız ıstemıyo diye ben hayatımı ona göre şekillendir içek değilim diyo. Bu bencillik değilmi şimdi. Tam bir manipülatör beni suçluyo bide
Hayvan bakmak çok zor bir iş, köyde olan yakınlarımdan biliyorum. Çok ergen güne başlayacaksınız, temizlikleri, yemleri, süt sağımı... Tek kişinin işi değil, muhakkak sizi de karıştıracak. Veterinerler çok pahalı, bir şey olsa tedavi ücreti vs. astarı yüzünden pahalıya geliyor. 2-3 inekten pek kazanç edilemez, bundan çiftlik tarzı yerler kazanıyor. Sosyal hayatınız çok kısıtlanacak malum İstanbul'dan küçük yere gidiyorsunuz. Kendiniz ilgilenip başında duracaksınız, sosyal bir faaliyete zaman kalmayacak. İnsanlar önyargılı zaten. Çoğu hayvancılık yapan erkek evlenemiyor çok kazansa bile. Kimse o çileyi çekmek istemiyor, erkek evladınız varsa bir de öyle düşünün. 14 yaşındaki bile çalışmak zorunda kalabilir, onun bir hayatı vardır tam da ergenlik çağı. Kabul etmeyin bence, hem çocuklar hem hayvanlar hem ev hepsi size kalabilir ve büyükşehirden sonra çok bunalırsınız.