Köyde Kalır Mıydınız?

Bahtsiz_bedevi

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2018
163
48
13
Maalesef yeni bir dert ile karşınızdayım.

Erkek arkadaşımla yolun daha başında birçok sorunla uğraşıyoruz bu nedenle vazgeçme aşamasına geldim.

Erkek arkadaşımın ailesi bir yerde köyde yaşıyor. Bizim de yazın 2 ay tatilimiz var ve bunun yarısını onun ailesiyle yarisini da benim ailemle geçirelim diyor. Ben onun ailesiyle kalmak bir yana esas olarak koyde kalmak istemiyorum. Hayatimda köyde kalmadim. Kendi annemin köyüne bile gitmedim çünkü çok sıkıcı ve kimse gitmiyor disardan gelen gelinler bile 1 kereligine gidip 1 hafta ya da birkaç gün kalip geliyorlar. Üstelik bunlarin köyü asiri muhafazakar ve ben hic baskalariyla kalmadim cekiniyorum nasil dururum koskoca 20 30 gün ne yaparim diye... Biz tatilimizi ille bir yerlerde mi gecirmek zorundayiz evimde yatip uzanmak benim hakkim degil mi ailesinin yaninda ne dinlenebilicem ne baska bir sey... Bu sorunlarimizin sadece biri...

Sizce kim hakli?
Sen ailenle kal diyorum ben 1 hafta 2 hafta kalayim ailemin yanina gideyim ona da hayir diyor...

Son düzenleme:
Kalırdım,düğünden sonra balayından sonra gidip 2-3 hafta kalacağız hatta. Biraz dinginlik amaçlı,sonra işlerimize döneceğiz. Sende öyle yapabilirsin. Hem köy ferah oluyor,tamam çok sıkıcı gelecek başta ama sonra zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksın.

Maalesef yeni bir dert ile karşınızdayım.

Erkek arkadaşımla ciddi düşünüyoruz fakat bu yolun daha başında birçok sorunla uğraşıyoruz bu nedenle vazgeçme aşamasına geldim.

Erkek arkadaşımın ailesi kırsal bir yerde köyde yaşıyor. Bizim de yazın 2 ay tatilimiz var ve bunun yarısını onun ailesiyle yarisini da benim ailemle geçirelim diyor. Ben onun ailesiyle kalmak bir yana esas olarak koyde kalmak istemiyorum. Hayatimda köyde kalmadim. Kendi annemin köyüne bile gitmedim çünkü çok sıkıcı ve kimse gitmiyor disardan gelen gelinler bile 1 kereligine gidip 1 hafta ya da birkaç gün kalip geliyorlar. Üstelik bunlarin köyü asiri muhafazakar ve ben hic baskalariyla kalmadim cekiniyorum nasil dururum koskoca 1 ay ne yaparim diye... Annem duysa kiyameti koparır zaten o ayri bir konu. Biz tatilimizi ille bir yerlerde mi gecirmek zorundayiz evimde yatip uzanmak benim hakkim degil mi ailesinin yaninda ne dinlenebilicem ne baska bir sey... rahat bir hayat yasamadim ve rahat yasamak icin okudum ettim simdi tatilimi böyle geciremem diye düşünüyorum... Bu sorunlarimizin sadece biri...

Sizce kim hakli?
Sen ailenle kal diyorum ben 1 hafta 2 hafta kalayim ailemin yanina gideyim ona da hayir diyor...
Peki siz eşinizin sizin ailenizin yanında 1 ay kalmasını istiyor musunuz.Ayrıca 10 gün bir ailede kalıp 10 gün diğer ailede kalıp diğer günleri kendinizede ayırabilirsiniz.

Ben üniversiteye başlayana kadar her sene 3 ay yaz tatilimi köyde dedemlerle geçirirdim .. çok severdim , en güzel aylarımdı belki de .. ama dedem ölünce anladım ki köy değil dedemle geçirdiğim zamanlarmış güzel olan

Yani şunu demek istiyorum evet köyde yaşamamamış olabilirsiniz ama nasıl zaman geçireceğiniz çok önemli , yanınızda sevdiklerinizin olması çok önemli .. evli olsaydınız gidin bir hafta bi deneyin diyecektim ama daha yolun çooook başındasınız

Bu tarz konuları konuşun ve lütfen söylenen her sözü iyi ölçüp tartın , evlenince herşey çok farklı olabiliyor

İstemediğim bir yere eşimin hatrı için bir iki gün katlanabilirim. Sonrasında kimse beni orada tutamaz. Kesin tavrınızı koyun. Madem rahat etmek istiyorsunuz ve eşiniz sizin rahatınızı ön planda tutmayıp kendi isteklerini dayatıyor, o zaman evlenme işine hiç girmeyin. Bir ömür böyle saçma ve bencilce dayatmalarla geçmez.
Sizin, eş olarak yanınızda yürüyecek birine ihtiyacınız var; tepenize binecek, kendi bencilliklerine sizi kurban edecek birine değil!

Ben de bunu anlamam , tatillerde aileler ziyaret edilsin tabii güzel bir şey ama 1 ay orda 1 ay burda diye şimdiden plan yapmak niye ? Benden tavsiye sakın istemediğin bir şeye tamam deme , vazgecmek zorunda kalirsin sonradan yüzüne yüzüne çarpar hiç beklemediğin anda.
Ayrıca daha fol yok yumurtan yok , oturacağınız şehir kavgası yapsanız anlarım ama evlenmeden yaz tatili kavgası yapması gereksiz .

Ki elinizi vicdaniniz koyun kendi kardesleri koyde buyumus etmis annesi babasi onlari sehre gelin vermiş koye ugradiklari yok ben sehirde büyüdüm çalışıyorum benden 1 ay koyde kalmami istiyorlar

neden tatilde tatil yapmıyorsunuz? senin ailene 4-5 gün gidin, onun ailesine 4-5 gün. Arada otele gidin, turlara gidin asıl tatil budur. Durum hiç yoksa da evde oturun film izleyin, bir şeyler yapın yatın dinlenin.

Kesinlikle gitme Allah göstermesin ilkin alışır evlendikten sonra sürekli oraya tasinirsin soyliyim hem ne köyü ya yok kardeşim yok de

Ki elinizi vicdaniniz koyun kendi kardesleri koyde buyumus etmis annesi babasi onlari sehre gelin vermiş koye ugradiklari yok ben sehirde büyüdüm çalışıyorum benden 1 ay koyde kalmami istiyorlar
Köyde bağ bahçe işimi var illa 1 ay diye istemesinin nedeni omu.

Back
X