• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köyde Kalır Mıydınız?

Ben de bunu anlamam , tatillerde aileler ziyaret edilsin tabii güzel bir şey ama 1 ay orda 1 ay burda diye şimdiden plan yapmak niye ? Benden tavsiye sakın istemediğin bir şeye tamam deme , vazgecmek zorunda kalirsin sonradan yüzüne yüzüne çarpar hiç beklemediğin anda.
Ayrıca daha fol yok yumurtan yok , oturacağınız şehir kavgası yapsanız anlarım ama evlenmeden yaz tatili kavgası yapması gereksiz .
Normalde köy hayatını sevdiğim için kalırım ama evli değilmişsiniz o yüzden biraz saçma bir istek gibi geldi bana. Bir iki gün olsa neyse.

Ben şuan kendi ailemin yanındayım.kayınvalide de köyde yaşıyo bu şehirde.
Üç hafta kalcam son hafta köye gecersin dedi.Bayramda gelcek eşim de bende gelirsin alırsın beni bayramı nasıl olsa orda geçircez dedim.

Hiç öyle köy hafası oksijen vsvs olmuyo.tatil köyü gibi:))))) değil yani.
İnsan rahat edemiyo bi taraftan kendi düzenin değil.
Evli değilmişin kabul etme .

Maalesef yeni bir dert ile karşınızdayım.

Erkek arkadaşımla ciddi düşünüyoruz fakat bu yolun daha başında birçok sorunla uğraşıyoruz bu nedenle vazgeçme aşamasına geldim.

Erkek arkadaşımın ailesi kırsal bir yerde köyde yaşıyor. Bizim de yazın 2 ay tatilimiz var ve bunun yarısını onun ailesiyle yarisini da benim ailemle geçirelim diyor. Ben onun ailesiyle kalmak bir yana esas olarak koyde kalmak istemiyorum. Hayatimda köyde kalmadim. Kendi annemin köyüne bile gitmedim çünkü çok sıkıcı ve kimse gitmiyor disardan gelen gelinler bile 1 kereligine gidip 1 hafta ya da birkaç gün kalip geliyorlar. Üstelik bunlarin köyü asiri muhafazakar ve ben hic baskalariyla kalmadim cekiniyorum nasil dururum koskoca 1 ay ne yaparim diye... Annem duysa kiyameti koparır zaten o ayri bir konu. Biz tatilimizi ille bir yerlerde mi gecirmek zorundayiz evimde yatip uzanmak benim hakkim degil mi ailesinin yaninda ne dinlenebilicem ne baska bir sey... rahat bir hayat yasamadim ve rahat yasamak icin okudum ettim simdi tatilimi böyle geciremem diye düşünüyorum... Bu sorunlarimizin sadece biri...

Sizce kim hakli?
Sen ailenle kal diyorum ben 1 hafta 2 hafta kalayim ailemin yanina gideyim ona da hayir diyor...
O hayır diyorsa sen de hayır de..

Peki siz eşinizin sizin ailenizin yanında 1 ay kalmasını istiyor musunuz.Ayrıca 10 gün bir ailede kalıp 10 gün diğer ailede kalıp diğer günleri kendinizede ayırabilirsiniz.
Vallahi bulca,ben ne eşimle bir ay ailemle kalabilirim,ne de onun ailesinde dayanabilirim.Çocuğumda olsa gelsin bir müddet kalsın gönlümüz olsun,önce ya da sonra gönülleri nereye isterse oraya gitsinler.Tatillere ipotek koymasın kimse...

Ki elinizi vicdaniniz koyun kendi kardesleri koyde buyumus etmis annesi babasi onlari sehre gelin vermiş koye ugradiklari yok ben sehirde büyüdüm çalışıyorum benden 1 ay koyde kalmami istiyorlar
Kalamazsın,kalırsan bir yerde patlarsın illa,düşün,ilk ayların yılların büyüsü geçtikten sonra daha gerçekçi bakıyor insan,dayanabilirmisin,yoksa bunca fedakarlığıma değmezmiş dermisin?

Vallahi bulca,ben ne eşimle bir ay ailemle kalabilirim,ne de onun ailesinde dayanabilirim.Çocuğumda olsa gelsin bir müddet kalsın gönlümüz olsun,önce ya da sonra gönülleri nereye isterse oraya gitsinler.Tatillere ipotek koymasın kimse...
Aslında onu sormamın sebebi sen de eşine şart koyuyor musun gibiydi aslında en güzeli 1 hafta 10 gün yada en fazla 15 gün yada durumlar değişebilir 5 gün de olabilir bazen, 3 günde olabilir daha bunun bayramı var 15 tatili var sanırım öğretmen her ikiside,konu sahibinin arkadaşı bağ bahçe işini yapıyormuş için işine bahçe işi girdimi o süre 1.5 ayda olur kendi tanıdıklarımdan biliyorum köyde eğer bahçe işi var ise o iş hiç bitmiyor yaz,kış.

Erkek arkadaşımla ciddi düşünüyoruz fakat bu yolun daha başında birçok sorunla uğraşıyoruz bu nedenle vazgeçme aşamasına geldim.

Erkek arkadaşımın ailesi kırsal bir yerde köyde yaşıyor. Bizim de yazın 2 ay tatilimiz var ve bunun yarısını onun ailesiyle yarisini da benim ailemle geçirelim diyor. Ben onun ailesiyle kalmak bir yana esas olarak koyde kalmak istemiyorum. Hayatimda köyde kalmadim. Kendi annemin köyüne bile gitmedim çünkü çok sıkıcı ve kimse gitmiyor disardan gelen gelinler bile 1 kereligine gidip 1 hafta ya da birkaç gün kalip geliyorlar. Üstelik bunlarin köyü asiri muhafazakar ve ben hic baskalariyla kalmadim cekiniyorum nasil dururum koskoca 1 ay ne yaparim diye... Annem duysa kiyameti koparır zaten o ayri bir konu. Biz tatilimizi ille bir yerlerde mi gecirmek zorundayiz evimde yatip uzanmak benim hakkim degil mi ailesinin yaninda ne dinlenebilicem ne baska bir sey... Bu sorunlarimizin sadece biri...

Sizce kim hakli?
Sen ailenle kal diyorum ben 1 hafta 2 hafta kalayim ailemin yanina gideyim ona da hayir diyor...

Bu iki ay tatil olayı çok kötü aslinda. Biz de aynı durumdayız her sene tatil yaklaşınca bir kriz yaşıyoruz maalesef. Normalde benim memleketimde yaşıyoruz işimiz burda. Eşim memleketini çok seviyor bu yüzden iki ay tatilin tamamını orda geçirmek istiyor geçiriyor da. Ben de istiyorum ki gidelim ailesinde biraz kalalım sonra evimize gelelim kimsenin evinde o kadar süre kalınmaz diyorum. bencillikle suçluyor beni sen hep ailenlesin memleketindesin ben tüm yıl burda duruyorum anlayış göster diyor öyle deyince de üzülüyorum.

Şu an tatildeyiz mesela o kendi ailesinin yanında bir buçuk aydır ben de kendi ailemdeyim. Arada geliyor görüşüyoruz geri dönüyor. Hoş mu bence değil hatta çok saçma ama yapacak bişey yok beni orda kalmaya zorlamasın da kendisi de kalsin diyorum artık çünkü geçen yıllarda beni de zorladı orda kalmaya 2 ay kaldım annesinin evinde kavgasız günümüz geçmedi şimdi herkes Kendi ailesiyle geçiriyor tatilini. Dediğim gibi arada geliyor görüşüyoruz tatile çıkıyoruz geziyoruz geri dönüyor sevgili gibi takılıyoruz yani yazın:)

Size tavsiyem bu konuyu halletmeden evlenmeyin kimsenin evinde o kadar uzun süre kalamam bir iki hafta kalır dönerim sen kal istersen deyin mecburen kabul edecek. Başta konuşup karara baglamaniz daha kolay olur.

Belki merak eden vardır diye yaziyorum , farkli bir sorun nedeniyle TAMAMEN ayrildik. Bu sorun yüzünden tartisiyorduk zaten ama ayrilma sebebimiz farkli bir sey olmuş oldu ..

Belki merak eden vardır diye yaziyorum , farkli bir sorun nedeniyle TAMAMEN ayrildik. Bu sorun yüzünden tartisiyorduk zaten ama ayrilma sebebimiz farkli bir sey olmuş oldu ..

İsabet olmus. Yahu bekar ve çalışan ayaklari uzerinde duran kizlar neden hep sartlarini zorlayan mevcut durumdan daha zor seyleri isteyen bekleyen sunan erkeklerin dertleriyle geleceginizi heba ediyosunuz anlamiyorum. Kk da binlerce konu var bakin ve mantıga yakin secimler yapin. İlerde pisman olmayin.

Erkek arkadaşımla yolun daha başında birçok sorunla uğraşıyoruz bu nedenle vazgeçme aşamasına geldim.

Erkek arkadaşımın ailesi bir yerde köyde yaşıyor. Bizim de yazın 2 ay tatilimiz var ve bunun yarısını onun ailesiyle yarisini da benim ailemle geçirelim diyor. Ben onun ailesiyle kalmak bir yana esas olarak koyde kalmak istemiyorum. Hayatimda köyde kalmadim. Kendi annemin köyüne bile gitmedim çünkü çok sıkıcı ve kimse gitmiyor disardan gelen gelinler bile 1 kereligine gidip 1 hafta ya da birkaç gün kalip geliyorlar. Üstelik bunlarin köyü asiri muhafazakar ve ben hic baskalariyla kalmadim cekiniyorum nasil dururum koskoca 20 30 gün ne yaparim diye... Biz tatilimizi ille bir yerlerde mi gecirmek zorundayiz evimde yatip uzanmak benim hakkim degil mi ailesinin yaninda ne dinlenebilicem ne baska bir sey... Bu sorunlarimizin sadece biri...

Sizce kim hakli?
Ailesi köy de değil Newyork'ta da olsa gidip kimsenin evinde 1 ay kalamam ben. Hele ki bu şekilde zorlamayla asla. Erken başlamişsiniz bunlari konusmaya diyenlere katilmiyorum. Sevgiliyken yada nişanliyken soylenenlerin alt metnini iyi okumak lazim. Daha sevgiliyken yolun basinda bu kadar curretkar sekilde emir verebilen bir erkekle evlenip yazik etmeyin kendinize. Yaz tatilinizde ne yapacaginiza tek basina nasil o karar verebilir ki ? Birde gelirim ama 10 gun kalirim demenize ragmen kabul etmiyor. Nerden aliyor bu cesareti acaba. Köy seversiniz sevmezsiniz bu çok ayrı bir konu ama erkek arkadasinizin zihniyeti pek hos degil. Kadina saygi duymayan birine benziyor burdan bakinca. Ki bu evliligi kabusa cevirmeye tek basina yeter. Ayrica genc bir erkek yeni evlenecek neden 2 ay tatili ailelerde gecirmek ister yahu. Cok iyi dusunmenizi tavsiye ederim. Bende köy hayatindan ve birinin evinde kalmaktan zerre hazzetmem bayramda esimin ailesi de köyde 2 günden fazla kalamiyorum. Evlendikten sonra insan kendi annesinde bile 1 haftadan fazla kalamiyor zaten.

Valla şimdiden kabul etme. O 1 ay olur 2 ay. Bir bakmışsın kendi ailene de gitmiyorsunuz artık.

Hem karı koca 2 koskoca ayı neden full ailelerle yiyesiniz ki? 1 hafta birinde 1 hafta birinde kalın geri kalanını kendinize göre programlayın.

Çok iyi düşünün lütfen.... Sonradan pişman olmayın. Şu an olabilir mi acaba ya neyse olur herhalde dedğiniz hiçbir durum ilerde düşündüğünüz gibi olmayacak.

Erkek arkadaşımla yolun daha başında birçok sorunla uğraşıyoruz bu nedenle vazgeçme aşamasına geldim.

Erkek arkadaşımın ailesi bir yerde köyde yaşıyor. Bizim de yazın 2 ay tatilimiz var ve bunun yarısını onun ailesiyle yarisini da benim ailemle geçirelim diyor. Ben onun ailesiyle kalmak bir yana esas olarak koyde kalmak istemiyorum. Hayatimda köyde kalmadim. Kendi annemin köyüne bile gitmedim çünkü çok sıkıcı ve kimse gitmiyor disardan gelen gelinler bile 1 kereligine gidip 1 hafta ya da birkaç gün kalip geliyorlar. Üstelik bunlarin köyü asiri muhafazakar ve ben hic baskalariyla kalmadim cekiniyorum nasil dururum koskoca 20 30 gün ne yaparim diye... Biz tatilimizi ille bir yerlerde mi gecirmek zorundayiz evimde yatip uzanmak benim hakkim degil mi ailesinin yaninda ne dinlenebilicem ne baska bir sey... Bu sorunlarimizin sadece biri...

Sizce kim hakli?
bu düzenli bir hala gelecekse kalmazdım
tatilimi evimde gecırmek ısterdım

arada gidilir, köye kaçılır sessizlik iyi gelir ancak
1 ay kendi ailemde bir ay eş ailesinde asla gecırmezdım

kendı aılemden bıle bırkac saat sonra sıkılırım

ne alaka yani
2 ay baskasının evınde kalmak cok sacçma

Tam benlik bir konu. Eskişehirliyim. Hayatımda hiç köy görmedim..Eşim Artvinli. 2 ay yaz tatilimiz var. Üstelik yazın yayla oluyor eşimin ailesi. 15 tane inekleri var. 14 yıllık evliyim. Her temmuz ayında 1 ay gidiyoruz. Eşim isterse gelme diyor O mecbur gidecek çünkü annesini sadece yazın bir ay görüyor.Sıkılırsam dönerim diyorum . Üstelik ahşap yayla evi ve su yok. Meydanda çeşme var. Oradan taşıyoruz. Kendime farklı etkinlikler buluyorum. Yürüyüş yapıyorum. Değişik yemekler yapıyorum.Sıkılırsam ilçeye gidiyoruz. Şu anda geldiğimiz 18 gün oldu. Kaldı 12.
Evimin rahatını özlüyorum. Çok keyifli oluyor eve dönmesi. Ben kalıyorsam ki herkes kalır.

Sizce kim hakli?

Tam benlik bir konu. Eskişehirliyim. Hayatımda hiç köy görmedim..Eşim Artvinli. 2 ay yaz tatilimiz var. Üstelik yazın yayla oluyor eşimin ailesi. 15 tane inekleri var. 14 yıllık evliyim. Her temmuz ayında 1 ay gidiyoruz. Eşim isterse gelme diyor O mecbur gidecek çünkü annesini sadece yazın bir ay görüyor.Sıkılırsam dönerim diyorum . Üstelik ahşap yayla evi ve su yok. Meydanda çeşme var. Oradan taşıyoruz. Kendime farklı etkinlikler buluyorum. Yürüyüş yapıyorum. Değişik yemekler yapıyorum.Sıkılırsam ilçeye gidiyoruz. Şu anda geldiğimiz 18 gün oldu. Kaldı 12.
Evimin rahatını özlüyorum. Çok keyifli oluyor eve dönmesi. Ben kalıyorsam ki herkes kalır.

Yıllar içinde anı biriktirdikçe özlüyorsunuz bile o ortamı..ama eşinizle şimdiden anlaşın .Ben annen baban için değil senin için geliyorum. Beni yalnız bırakacaksan, orada zorda koyacaksan hiç gelmiyim diyin.

Belki içinizde bana kızanlar olacak belki ne kiskancsin sen diyeceksiniz. Ama bu benim için öyle bir sey oldu ki yani bu kadar mı zor ya sevdiğim dedigin evlenmek istediğin kiza bir evlilik teklifi etmek hep sacma sapan nedenler yok önce ailelerimiz tanissin yok tatilin son haftasi edicektim ama kavga ettik gibi sözler .. Benim kiz kardeslerime sözde nisanda tektas takildi dedi bana ya. ( kiz kardesinin tektasini kıskanıyorum. Aslinda deger görmediğim için böyle yansitiyorum belki de ) ne yüzügün hevesini birakti ne baska bir seyin... Kısacası bitti . Hepiniz o kadar haklısınız ki ben de biliyorum görüyorum tehlikeye yaklastigimi ama kolay kolay vazgecilmiyodu şimdi kurtuldum :bicak:

Back
X