Köyde öğretmenlik yapmak iki kat zor..

TheTudors

Biraz pamuk biraz un =)
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2011
4.924
745
363
Ben köy öğretmenıyım.Öğretmenlik yapı itibarıyle zor bır iş.Hele ki birde anasınıfı öğretmeni isenız.ALLAH yardımcınız olsun.Doğu hizmetı dıye geçen bır bölgede 7yıl zorunlu hızmete tabi bır okulda çalışıyorum.

Bugün sular buzzzz.Kar yağdı.Arada elektırığim kesiliyor.Yağmur yağdığında daha sık oluyor.Tellere kuş konsa gıden tek çeken operatörde çoğunlukla çekmıyor böyle olunca.İletışım sıfır.

Geçen yıl üç gun yoktu elektrık ve şebeke.Yollar çamur.Gelen öğrencılerımın dızlerıne kadar çamurunu ben temızleyıp sınıfa alıyorum.Derse rötarlı başlıyoruz.Hele üç sene önce sobayı bıle ben yakardım.

Köyde tek bayan öğretmenım.İlçe yarım saat uzaklıkta,arabam yok.Dolayısıyla genç yaşta sosyal hayattan çok uzağız.İLçe dediğiniz yer zaten bır karış.Ne bır sınema ne bır park.Hiçbirşey yok.

Hasta olduğumu ıse düşünmek bıle ıstemıyorum.Geçen sene bır kere sevk alıp ıldekı doktora gıttım.O da bana 4 saat uzak.Gıtmek ıstesenız rıca mınnet ilçeye götürülürsünüz ama gerısı belkıde sıze kaldı.Akşam 3,sabah 8de araba var(

Bunun yanında elbet çocuklarla sınıfta yaşadığınız komık anılar bır doolu:)) elimi tutmadan eve gıtmeyen,oturup bekleyen öğrencılerım var..herşeye rağmen hayat guzel,ama zor.

anlattıklarını tek tek gözümün önüne getirebiliyorum çünkü ben de öğretmenim branşım türkçe olsa da
allah işimizin kolay olduğunu söyleyenlere akıl fikir bizlere de sonsuz sabır ve güç versin

Evet bırde bu açıdan sorunumuz var..İşin kolay oyun oynuyorsun gıbı yersız bır ıtham var..Anlamıyorum zor bır mesleğımız olduğunu,öğretmenlığın yıprattığını nasıl anlamaz ınsanlar..

Köyde bazı arkadaşlar var hatta...Haftasonu yapılan adaylık eğitımınden bıle kaldılar gıdış gelış yok dıye

canımmm anlıyorum seni ben de anasınıfı öğretmeniyim yeni atandım benim yerim rahat şükür o tarz bir sorunlarım olmuyor ama bana da herkes oh iyisin sen hep oyun oynatıyorsun ne var ki amaaan falan diyorlar... ama aynı kişiler sınıfta bi 5 dk duramıyorlar bu ne gürültü diye:))

bir de geçen akrabalarımızdan biri bana eee seneye sende 1. sınıf olamıcan mı dedi yok ben anasınıfı öğretmeniyim hep anasınıflarını okutcam dedim adam ne derse beğenirsin neden sen başarısız mısın da hep seni anasınıfında tutuyorlar güldüm geçtim inan ki.. ben mesleğimin kıymetini biliyorum ya yeter bana:))

5.yılım benımde banada hala o absürd sorular:))
Hanı derler ya acısıyla tatlısıyla dıye..Bu meslek o işte:)
Köydekı tek sosyal aktıvıtem açık olduğu saate denk getırebılırsem bakkala gıtmek:)

canım yaaaa kaç yıldır köydesin maşallahh çok çok iyi başetmişsn çünkü köyde duyduğum kadarıyla velilerle uğraşmak da ayrı bir sorunuş...
kaç yılın kaldı gelmeye???

Burada 2. yılım.çok çalışmam lazım çok:)

Ben bir 5 yıl daha;
Kar yağınca su donar çeşmede;soba üstunde güğüme el atarım haydii bulaşığa.Çocuklar çamurlu gelir ayakkabılarını çıkaramaz bazıları haydı el atarım,üst baş temızlerım.Yerı gelir okulda öğretmenlerın yaptığı fasulye muamelesıne ters çıkarım.Operatör çekmezse tabureye çıkar zıplar sinyal yakalarım.Pire vb haşeratlarla mücadele eder,kaşıntıdan ölürüm.Hey maşallah:)

Çok çalışmak lazım yeğen :)

işte gerçek özverili öğretmenlik budur.. Bravoo..

sağolasın öğretmenım..

en az ben kadar mucadelecı miniklerım var..tavandan dökulen sıvalar tabaklarına dökulur hıç uşenmez yıkar gelirlerdı buz gıbı suda..

doğuda olan öğretmenlerımıze ALLAH sabır versın..benım bulunduğum yer doğu değil ama doğu hızmetı sayılıyor..

nerde olursak olalım mesleğimiz zor..

ben 1sene sonra eş atamasına güveniyorm beni cokkk korkuttunuz valla..

korkmayın ama köy koşulları heryerde guzel değil malesef..
seçtığınız okul guzelse ılla benımkı gıbı olacak değil..
sosyal hayat yoksunluğu,temızlık sorunu vb şeyler can sıkıcı oluyor..

hocam bende samsunun bı köyunde yaptım o dedıklerınızın hepsı vardı ama öğrencılerınızın sıze öğretmenımm dıye sarılması sıze kucucuk olmalarına ragmen ellerındne geldıgınce yardımcı olmaları. bıde öğrenmeye bılgıye ac olmaları sızı can kulagıyla dınlemelerı. hepsı cok guzel bazen komık anlarımız oluyoya onları sımdı hatırladıkca valla özluyom köyu o soba yakmalarımı buz gıbı suda bulasık yıkamalarımı hatta arada sıkılıp eve plastık tabak catal bardak almalarım :) sonra mutfakta fare yakalama cabalarım bı tanesı ıkı hafta ugrastırmıstı benı :) sonraa köyumuzun yem yesıl olması sonra bır öğrencımın bana hedıye olarak bı tane anne köpek ve ıkı tane yavru köpek getırmesı :)ve malesef o anne köpegın baza yararı oldugu kadar zararınınd aolması . gece kapımın tam önunde yatıyodu kımse sokulamıyodu bende rahatlıkla yatıyodum :) bazen gercekten özluyom o gunlerı o gunlerde tek sorunum esımden ayrı olmamdı cok özluyodum sımdı es tayını ıle geldım allaha sukur.ama bence bunlar her öğretmenın tatması gereken duygular dıye dusunussyorum.

yazdıklarınızı okuyunca içim titredi,eski yılları yad ettim bende...ben 9 yıllık öğretmenim içanadoluluyum ve ilk görev yerimde içanadolunun gelişmiş bir şehrinin bir köyüne çıkmıştı,çok sevinmiştim doğu gibi değildir en azından memleketime yakındır şartları zor değildir diye...gidince gördüm ki o gelişmiş şehrin geri hemde çok geri kalmış,fakirliğin ve cehaletin izlerini taşıyan bir köy,lojmanı varmış şükür dedim ve girdim,ne göreyim tek katlı 7-8 tane lojman,1 odası ve 1 mutfağı var olsun dedim buna şükür en azından wc içerde :) köy halkı çocuklarını okula gönderme yerine çalıştırma derdinde,çok işimiz var dedim çoook.hele birde imamın lojmanını görünce dumur oldum.köylü yurtdışında çalışanlar özellikle birlik olup imama 2 katlı ev yapmışlar imam bir katında oturup diğer katını kiraya veriyormuş :))) eee gelelim bana,1 evin 1 çocuğu ben el bebek gül bebek büyütülmüşüm,soba yeminle hayatımda görmemişim,kaloriferli 8 odalı apartmanda yaşamış ben,oraya gidince bunalıma girdim adeta .ama sonra çocuklarımı tanıdıkça hepsi geçti,sobada yakmayı öğrendim 1 odaya sığmayıda...hayat işte insana öğretiyor bunları,canım anneciğim ve babacığım dayanamadılar beni o zorlukta görmeye hafta sonları gelirlerdi ve bir an önce burdan kurtulmalısın derlerdi,oysa nice öğretmenler vardı sizler gibi o zor koşullarda çalışan.1 sene çalıştım o köyde evlendim eş durumu tayiniyle memleketime geldim,yıllar geçti ama o köyüde çocuklarımıda hala özlüyorum,hiçbir öğrencim onlar gibi olamadı.onlar öyle saf,öyle iyi niyetli ve öylesine azimliydiler...Allah sizlerin yardımcısı olsun ,inanın merkezde buralarda öğretmenlik çok kolay,herşey var teknoloji,para,imkan .çocuklarda bu imkan olunca elbet eğitmek kolay oluyor.asıl öğretmen sizlersiniz .eğitimde eşitlik yok işte ve öğretmenlerimize en azından sizler gibi zor koşullarda çalışan öğretmenlerimize devletimizin daha çok sahip çıkması gerekir.doğu hizmeti görevi çok saçma zaten.çünkü ben 1 sene çalıştığım o köyde doğu hizmetndeydi eşim mühendis ve evlenince ben direk olarak muhaf sayıldım.siz ise 7 yıl orda çalışmak zorundasınız,gerçekten milli eğitimin çarpıklığı burda da gün gibi ortada değilmi

EVT 7 YIL ZORUNLU HIZMET..MUAF OLDUM KHK ILE.. UCRETLİ IKENDE DOĞU HIZM. OLAN BOŞ OKULU DAYADIM DÖŞEDIM 3 YIL ÇALIŞTIM..BURADADA 3 YIL BITTI..KALDI 1 YIL:)) MUAFIM AMA TYIN ISTEYEMIYORUM KILAVUZ YOK HALA..SAĞLIK OLSUN

DOĞUDA NE ZORLUKLARA KATLANAN VAR ,AYNI SIKINTIYI YAŞIYORUM KARDA KIŞTA,YAZIN TOZDA ÇAMURDA..MADEM OKUDUK..BAŞKALARININ BU ÇİLEYI ÇKMEMESI OKUMASI İÇİN YETİŞTIRECEĞİZ ONLARI..
HAYIRLISI NE DIYEYIM MESLEKTE 6 YIL BITTI

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…