• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kozamdan çıkmaya çalışıyorum

Çeviri yapacak kadar biliyorsanız yeter. Ayrıca öğrenciler en fazla Sayısal derslere ve yabancı dillere rağbet ediyorlar. Bi de şu var, bazı aileler üniversite Öğrencilerine aylık para verip Çocuklarının günlük ödevlerine yardım etmelerini sağlıyorlar. Öyle bi şey bulsanız çok güzel olur.
Ben de matematik dersi vermeyi planlıyorum ama bu ödev işi çok daha rahat gözüküyor.İlk kez duydum ona da hoca tutan varmış demeko_OBu arada sorun olmayacaksa çeviriler yaklaşık ne kadar kazandırıyor acaba?

ailenin zor ve tutucu olması senin söylediğin yalanı hafifletmiyor işte...
sen ailenin zor olması yalan söylemeyi mecburlaştırıyor görüşünü savunuyorsun.... bu konuyu okuyan nice genç kızlar, senin gibi düşünmeye başlayabilir... ya da hali hazırda söylemiş olduğu bir yalan varsa, yaptığının örneğini görünce burda, demekki yanlış yapmamaışım aile zor olunca yalan söylenmeliymiş duygusuna kapılacak... sen bilirsin... umarım ailenle bir facia yaşamazsın...
Umarım yaşamam.Yaşarsam da çekeceğim haliyle.Yaptıklarımızdan sorumluyuz sonuçta.Okuyup içi rahatlayacak genç kızlarda biraz akıl fikir sahibi insanlarsa herkesin ailesinin , şartlarının , düşüncelerinin farklı olduğunu bilirler.

Eh üniversiteyle birlikte biraz aralandı diyebilirim.Ama ben bi insanın belli sorumlulukları almadan -ki çalışmak en önemlilerinden bence- tam olarak ayaklarının üstünde durduğunu düşünmüyorum.Benim açımdan önemli bir değişiklik olacak yani.

Kozandan cikmandan kastim sevgilinle gizli bi sekilde beraber yasamayi goze almandi aslina bakarsan. Onun yaninda calismak ne ki ha kafe ha magaza
Evet konun bu degil ama kimse icin annene babana yalan soyleme onlar seni kisitliyorsa senin kotulugunu istediklerinden degil sana zarar gelmesinden korktuklarindan
Kulaklarina giderse neler olur yazik gunah degil mi

zaten konunun girişinde kendi hayatını kısaca özetlemiş ve ardından iş konusunu izah etmiş... biz napalım peki? üst kısmıy alakam değil, iş konusunda fikir vereyim mi diyelim.... madem anlatma değilmi hayatını...
bu bdv de hep aynı şey oluyor... konuyu açan kişi hoşuna gitmeyen eleştiri aldı mı, hayat benim hayatım, yok karar benim kararım seçim benim seçimim... eee biz ne yapalım ozaman ne diyelim...sırf sen mutlu ol diye iyi yapmışsın aferin mi diyelim... eleştirmek de eleştiriye açık olmak da bir erdemdir... bdv ye konu açıyorsan her türlü tavsiyeye eleştiriye açık olacaksın...kimse sabah kalkınca yüzyüze bakmayacak kimsenin de umurunda değil kimsenin hayatı... ama yazıyor ve soruyorsan, gelen cevapları seçemezsin...
ben ailesine üzüldüm...keşke cesaretini toplayıp söylese ailesine...
Mesaja atlamak gibi algılamanızı istemem ama hayat benim hayatım karar benim kararım kısmı her ne kadar doğru olsa da kötü bir yanıt vermedim hiçbir eleştiriye.Hayat benim hayatım demedim. Çalışmak istememin sebeplerini de yazmak istedim.Tebrik edilmek ya da aferin almak için değil tabii.Ben ailem için üzüldüğünüze içtenlikle inanıyorum.Bunu söyleyen ilk kişi değilsiniz zaten.Sadece günah keçisi ilan etmekle ya da burada sayfalarca anlatmakla değişmeyecek şeyler bunlar.O açıdan asıl konuyu vurgulamak istedim.Onun çözümü var ve daha kısa çünkü.

Kozandan cikmandan kastim sevgilinle gizli bi sekilde beraber yasamayi goze almandi aslina bakarsan. Onun yaninda calismak ne ki ha kafe ha magaza
Evet konun bu degil ama kimse icin annene babana yalan soyleme onlar seni kisitliyorsa senin kotulugunu istediklerinden degil sana zarar gelmesinden korktuklarindan
Kulaklarina giderse neler olur yazik gunah degil mi
Benim için kafe mi mağaza mı başka bi yer mi olması önemli bi detay açıkçası.Ailem için endişelenmenizi anlıyorum ama kendime zarar verecek bir şey yapmıyorum.Onların istemeyeceği bir şey yapıyorum.Yani arada fark olduğunu düşünüyorum.

Ben de matematik dersi vermeyi planlıyorum ama bu ödev işi çok daha rahat gözüküyor.İlk kez duydum ona da hoca tutan varmış demeko_OBu arada sorun olmayacaksa çeviriler yaklaşık ne kadar kazandırıyor acaba?
Inanır mısınız sayfasını 20 tl'ye yapıyordum 8 yıl önce. Şimdi kaç liraya yapılıyor bilmiyorum. Yüksek lisans veya doktora Öğrencilerinin çevirileri olduğu için herkes bu fiyata yapıyordu. Bir makaleyi çevirdiğim zaman aylık 200 tl falan alıyordum, özel dersim, öğrenim kredim de vardı, aileme fazla Yük olmadım, istediğim gibi de harcadım. Çok güzel bir duygu, insan kendini Borçlu hissetmiyor. Ayrıca dershanelerin denemelerinde de gözetmenlik yaparak para kazandım. Tabi dershanede stajerdim o zaman. Aslında dershanelere sorabilirsiniz, oradan özel ders de bulabilirsiniz.

Tatlım yenisin sen bilmezsin, biz burda biri sevgilimle aynı evde kalıyorum dedi mi asıl konuyu bırakır ona odaklanırız. Takmamaya çalış, herkese cevap veremezsin. Bence de ailenden gizli bu işlere kalkışman yanlış ama muhakkak vardır sebeplerin, kimseyi ilgilendirmez.

Üniversiteye hazırlandığım dönemden itibaren çok ihtiyacım olmasa da çalıştım. Bir çok iş yaptım. Sana eksilerini artılarını söyleyeyim.
Marketlerde promosyon yapabilirsin. Günlük 100 lira verirler en fazla, sadece hafta sonları çalışsan ayda 800 kazanırsın. Ama çok yorucu, bünyen zayıfsa kaldıramazsın. Ben pek tercih etmezdim bu işi.
Cafelerde ve zincir kahvecilerde çalışabilirsin. Part time elemanı pek severler. Hem sigortan da başlar. Ben kafede günlük ücretle çalışırdım genelde, bazıları aylık da veriyor. Şu an ne öderler bilmiyorum. Ben severdim cafede çalışmayı.
Tezgahtarlık yapabilirsin, cafelerle şartlar aynı olur ama daha yorucudur. Ben hiç yapmadım pek fikrim yok bu konuda.
Gelelim benim en sevdiğime. Özel ders verebilirsin. Öğrencilik yıllarımda başlayıp şimdi meslek edindiğim iş bu. Kolay yoldan çok para kazanmanın en bilindik yolu. Eğer iyi olduğun bir ders varsa ilkokul öğrencilerinden başla derim. Benim saat ücretim öğrencinin yaşına ve durumuna göre 100-150 liraya kadar çıkabiliyor. Tabi 10 yıllık tecrübe var burda. Sen 25-50 arası rahat kazanırsın bir saatte. 3-4 öğrencin olsa rahat rahat geçinirsin..

anında bu noktaya odaklanmak aynen :eek: neee sevgilisiyle mi kalıyorr :eek:

Valla iyi cesaret, yarın bir gün annen baban kızım seni ziyaret geliyoruz dese ne olacak acaba..

Inanır mısınız sayfasını 20 tl'ye yapıyordum 8 yıl önce. Şimdi kaç liraya yapılıyor bilmiyorum. Yüksek lisans veya doktora Öğrencilerinin çevirileri olduğu için herkes bu fiyata yapıyordu. Bir makaleyi çevirdiğim zaman aylık 200 tl falan alıyordum, özel dersim, öğrenim kredim de vardı, aileme fazla Yük olmadım, istediğim gibi de harcadım. Çok güzel bir duygu, insan kendini Borçlu hissetmiyor. Ayrıca dershanelerin denemelerinde de gözetmenlik yaparak para kazandım. Tabi dershanede stajerdim o zaman. Aslında dershanelere sorabilirsiniz, oradan özel ders de bulabilirsiniz.
Dershaneler bölüm öğrencilerinden tercih ediyor bildiğim kadarıyla.Güzel bir duygu olduğuna eminim.Tekrar çok teşekkür ederim ben de deniyicem bakalım

Mesaja atlamak gibi algılamanızı istemem ama hayat benim hayatım karar benim kararım kısmı her ne kadar doğru olsa da kötü bir yanıt vermedim hiçbir eleştiriye.Hayat benim hayatım demedim. Çalışmak istememin sebeplerini de yazmak istedim.Tebrik edilmek ya da aferin almak için değil tabii.Ben ailem için üzüldüğünüze içtenlikle inanıyorum.Bunu söyleyen ilk kişi değilsiniz zaten.Sadece günah keçisi ilan etmekle ya da burada sayfalarca anlatmakla değişmeyecek şeyler bunlar.O açıdan asıl konuyu vurgulamak istedim.Onun çözümü var ve daha kısa çünkü.

Ozet geciyim sair diyor ki

Bana daha oncede yanlis oldugu soylendi dinlemedim siz burda 100 sayfada yazsaniz ben dinlemicem benim kafa baska yerlerde..

Oyuzden birakin ne istiyorsa onu yapsin zaten iki secenek var

1. Belki evlenir mutlu olur yada mutsuz olur bosanir basi dik hayatina bakar gayet normal

2. Ayrilirlar peşinden kosar durur sonra soyle yasadim boyle yasadim pismanim cok guveniyordum 50 senedir cikiyorduk diye humkure humkure aglar ve bidahaki hayatima girecek kisiye ne diceeem nasil aciklicam ya istemesse der yada doktor aramaya başlar ailesinede gidip basi dik hicbisry anlatamaz ...

Oyuzden sallayin arkadasssslar kimseyi ilgilendirmez kimsenin hayati senaryolar belli burda okuduklarimiz belli "Kula bela gelmez Hak yazmadikca ,Hak bela yazmaz kul azmadikça ;) " sonucuna katlanir

prematüre doğdum ailem yıllarca üzerime titredi diyorsun. gözünden sakınmışlar. onlara hakkını böyle ödeme. ha beni ilgilendirmez kiminle yaşadığınız ettiğiniz. ama yalanın yükü ağırdır. herkes gider ailen kalır. düzgün bir yurt vs bulursan daha rahat edersin. o adamın şuan için bir şey dememesi ileride sana yaptıklarının karşılığını istememesine engel değil. insanoğlu kimse karşılıksız iyilik yapmaz. en ufak iyiliğin içinde bile bencillik vardır, insana iyi hissettirir. ailenin çok koruyucu olması senin onlara yalan söylemeni gerektirmez. velsahıl gizli saklı sıkıla sıkıla yaşamaktansa dürüst olmak her zaman kazandırır.

Ozet geciyim sair diyor ki

Bana daha oncede yanlis oldugu soylendi dinlemedim siz burda 100 sayfada yazsaniz ben dinlemicem benim kafa baska yerlerde..

Oyuzden birakin ne istiyorsa onu yapsin zaten iki secenek var

1. Belki evlenir mutlu olur yada mutsuz olur bosanir basi dik hayatina bakar gayet normal

2. Ayrilirlar peşinden kosar durur sonra soyle yasadim boyle yasadim pismanim cok guveniyordum 50 senedir cikiyorduk diye humkure humkure aglar ve bidahaki hayatima girecek kisiye ne diceeem nasil aciklicam ya istemesse der yada doktor aramaya başlar ailesinede gidip basi dik hicbisry anlatamaz ...

Oyuzden sallayin arkadasssslar kimseyi ilgilendirmez kimsenin hayati senaryolar belli burda okuduklarimiz belli "Kula bela gelmez Hak yazmadikca ,Hak bela yazmaz kul azmadikça :KK66: " sonucuna katlanir

Eğer bütün herkesi aynı kefeye koyarsanız yanlış yaparsınız.Aramızda cinsellik yaşanıp yaşanmadığını bile bilmeden senaryo yazmışsınız.Ben o bir şeyler yaşayıp sonra doktor arayanları onaylıyor değilim.Herkesin kendi tercihidir buna ne siz ne ben karışamam.Sadece insan bir şey yapıyorsa arkasında durmalıdır.Siz sevgiliden ayrıldığınızda hönkürerek ağlayarak peşinden koşuyor olabilirsiniz.Bu da beni bağlamaz.Ben asla ayrılmayacağız kafasında da değilim yarınımız belli değil sonuçta.Ama tabii ki şu an için istemem değer veriyorum çümkü.Olursa da sandığınız gibi olmaz.Şükür ki kendimi eşya gibi görmüyorum ben.

Herkes bir şeyler söyler ama o kişi sadece yaşayınca o ana gelınce anlar bırseyleri bu dogru.
Şimdi ne denirse densin siz sanırım kulak asmayacaksınız ama dıkkate alsanız ıyı olur.Çünkü insanbazen yaptıgı yanlışın farkına varmaz.
Danışmak istediğiniz konuya gelincede bende çalışmıştm magaza da bana göre eglenceli bir işti parasıda çalıştıgın yere göre degişiyor kımı fazlasıyla verır kımı az ama madem ayakların ustunde durmayı ıstıyosun parttıme olarak başlayabilirsin hem tecrübe olur ve yavaş yavaş aşmaya başlarsın bazı şeyleri çalışmakta kolay degıl ne yazıkki

Eğer bütün herkesi aynı kefeye koyarsanız yanlış yaparsınız.Aramızda cinsellik yaşanıp yaşanmadığını bile bilmeden senaryo yazmışsınız.Ben o bir şeyler yaşayıp sonra doktor arayanları onaylıyor değilim.Herkesin kendi tercihidir buna ne siz ne ben karışamam.Sadece insan bir şey yapıyorsa arkasında durmalıdır.Siz sevgiliden ayrıldığınızda hönkürerek ağlayarak peşinden koşuyor olabilirsiniz.Bu da beni bağlamaz.Ben asla ayrılmayacağız kafasında da değilim yarınımız belli değil sonuçta.Ama tabii ki şu an için istemem değer veriyorum çümkü.Olursa da sandığınız gibi olmaz.Şükür ki kendimi eşya gibi görmüyorum ben.

Ben evliyim canim kimsenin pesinede humkurerek koşmadim kimseyide ayni kefeye koymuyorum senaryo diyede belirttim "genel"anlamda toplum baskisi ve ulke sartlarinda bunlar olusuyor eger arkasinda durabilecek olsan dedigin gibi en azindan ailene kizlarla kaliyorum yalani atip sevgilinle yasamazdin arkasinda dururdun onu bile yapamamissin burda konusuyorsun arkasinda dururmuş ... esya gibide gormuyorum senin gibi bi kiz yerine ailesinin haberi olan ve sevgilisiyle yasayan hem calisip hem okuyan bir bayan olsa farkli bakardim ama hem ailenden para alip az yada cok hemde insanlari kek yerine koyman sonra arkasindayim demen cok zavalli ve komik sen dursan dursan yalanlarin arkasinda durursun

prematüre doğdum ailem yıllarca üzerime titredi diyorsun. gözünden sakınmışlar. onlara hakkını böyle ödeme. ha beni ilgilendirmez kiminle yaşadığınız ettiğiniz. ama yalanın yükü ağırdır. herkes gider ailen kalır. düzgün bir yurt vs bulursan daha rahat edersin. o adamın şuan için bir şey dememesi ileride sana yaptıklarının karşılığını istememesine engel değil. insanoğlu kimse karşılıksız iyilik yapmaz. en ufak iyiliğin içinde bile bencillik vardır, insana iyi hissettirir. ailenin çok koruyucu olması senin onlara yalan söylemeni gerektirmez. velsahıl gizli saklı sıkıla sıkıla yaşamaktansa dürüst olmak her zaman kazandırır.

Yurda da izin vermezler kesinlikle.Eski evime bile annem uğruyor arada mutlaka.Üstüme titrediler evet ama bu maalesef şu anki durumuda doğurdu.Annem üniversite konusunda bile neredeyse okulumu yazdırmayacaktı çok eylem yapılıyor diye zor ikna ettik.Bunun gibi nice örnek var.Bu denli koruma altındayken ben istediğim bazı şeyler için yalan söylemeyi tercih ettim.Zorunluluk değildi ama beni buna iten bir durumdu.Bazı şeyler için ise değmez deyip yalan söylemek yerine vazgeçtim.Keşke gerek kalmasa ama şimdilik durum bu.

Ben evliyim canim kimsenin pesinede humkurerek koşmadim kimseyide ayni kefeye koymuyorum senaryo diyede belirttim "genel"anlamda toplum baskisi ve ulke sartlarinda bunlar olusuyor eger arkasinda durabilecek olsan dedigin gibi en azindan ailene kizlarla kaliyorum yalani atip sevgilinle yasamazdin arkasinda dururdun onu bile yapamamissin burda konusuyorsun arkasinda dururmuş ... esya gibide gormuyorum senin gibi bi kiz yerine ailesinin haberi olan ve sevgilisiyle yasayan hem calisip hem okuyan bir bayan olsa farkli bakardim ama hem ailenden para alip az yada cok hemde insanlari kek yerine koyman sonra arkasindayim demen ironik ve komik sen dursan dursan yalanlarin arkasinda durursun
Ailem direk o evden çık vs. şeklinde konuşacak.Ben de beni zaten anlamayacaklarını bildiğim için söylemiyorum.Geri kalan herkes durumdan haberdar.Arkasında dururum evet ; ileride topu kimseye atmam.Sonuçta beni zorla taşımadı kimse o eve.Ayrılınca da ühü beni kullandı hemen sonraki sevgiliyi düşünüp doktor doktor gezeyim diyecek karakterde değilim çok şükür.Üslubunuz çok çirkin.Aynı fikirde olmak zorunda değiliz ama alemin akıllısıymış gibi konuşmakta hoş değil.

Herkes bir şeyler söyler ama o kişi sadece yaşayınca o ana gelınce anlar bırseyleri bu dogru.
Şimdi ne denirse densin siz sanırım kulak asmayacaksınız ama dıkkate alsanız ıyı olur.Çünkü insanbazen yaptıgı yanlışın farkına varmaz.
Danışmak istediğiniz konuya gelincede bende çalışmıştm magaza da bana göre eglenceli bir işti parasıda çalıştıgın yere göre degişiyor kımı fazlasıyla verır kımı az ama madem ayakların ustunde durmayı ıstıyosun parttıme olarak başlayabilirsin hem tecrübe olur ve yavaş yavaş aşmaya başlarsın bazı şeyleri çalışmakta kolay degıl ne yazıkki
Sorun değilse hangi mağazada çalışmıştınız siz?Bilindik bir markada mı yoksa butik vs. mi acaba?o_O

butik degildi ama arminenin yan giyim magazasıydı bir kaç yerde daha çalıştım küçük yrler degildi ama zaten büyük yerlerde de parttıme rahatlıkla bazıları alabılıyor

Back
X