Kp miras paylaşımı adaletsiz mi sizce?

Bence adaletsizlik yok.
Gayet uygun olanı yapmış kp.
Eşiniz dükkan alınırken 60 bin vermiş, kp de size 60 binlik takı takmıs. Kaynınız da kendi altınını , düğününü kendi yapacakmış.

Ayrıca siz başka şehirdesiniz, kp ve kaynınızın birlikte yaşama planı varmış. Yani yaşlanınca da kaynınız bakacak. Eee dükkanın yükü de kaynınızda..

Kayınpederin malı sonucta istediğine istediğini paylasır. Ben gelin olarak altlı üstlü oturuyorum yeri geliyor temizliğni yapıyor yaptıgım yemeği paylasıyorum. Yaslanınca da bakacak olan benim. Ama tutupta şahsen agzımı acmam ona niye bunu veriyor bize niye bunu veriyor. Eşimi de fişeklemem hiç birşekilde. Aynı sekilde görümcemin kocasınında agzını actırtmam. Sonucta kanından degilim canından değilim. Bana karısmak düşmez

Herkes istediğine verir diyor da anormal bir durum yoksa eşit paylaşılması taraftarıyım.
Ölmeden önce ben asla vermem.
Bu zamanda kimseye güven olmaz.
Ben ölünce hukuki olarak ne düşerse onu alsınlar.
İlerde o güvendiği oğlu bakmazsa ne olacak?
Belki evine bakıcı alacakti kayinbabaniz ve parası yetmeyecek.
Paylaşım da adaletli olsa onun için iyi olur.
Yine de kendi bileceği iş.

Siz hazıra konmak demissiniz ama dükkanı işleten kaynınız, evlendikten sonra da beraber yaşama durumları olursa düşündükleri gibi, anne babayla birebir ilgilenecek kişi yine kaynınız olacak. Eşitlik dediğimiz şeyde bu gibi durumlarda değişebilir.

Malları hayattayken istediği gibi böler kayınpederiniz, siz müdahale etmeyin, herhangi birşey söylemeyin.
+1

Bence de boşta kalan minibüsü de onlara vermeli :deli:
Aaa gerçekten o niye boşta kalmış? Valla bizim kayınpeder de oğulları arasında maddi konuda eşit davranmıyor. Hiç sesimi çıkarmıyorum. Eşim suskunluğum asaletimdendir sanıyor. Halbuki bize yaslanmasınlar da kimi kayırıyorsa kayırsınlar kafasındayım. :D

Eşiniz zorluk çıkarmak isterse istesin. Onun babası onun mirası. Siz hic karismayin. Hem sizlikte birsey yok zaten.Onlar iyi olur siz karistiginiz icin kotu olursunuz. Ayrica baba isini devam ettiren, onlarla ayni evde yasayan onlara bakan ister istemez bi tık fazla hak alir ki doğru olanda budur bence. Hic birseye karışmayıp hemde herşeyden eşit hak istemek olmuyor.

Kayınpeder de iyi cesaretliymiş, ölmeden malını mülkünü dağıtıyor.
O yüzden bu bir miras paylaşımı değil.

Eğer kaynınızla yaşıyorlar, yaşlanınca da onlar bakacaksa adil bence.

Eğer değilse dükkan gelirinden yüzde kırk pay istesin eşiniz.
1-Bizde vefat etmeden miras paylaşımı yok.
2-Babam annem vefat etti bir ev vardı hala kardeşimle oturuyoruz.Ablam gık etmiyor

Direkt sorumu soruyorum.
Kp 2 erkek cocugu var biri esim en büyüğü birde kaynım var bekar. Kp 2 kamyon 1 çay ocağı 1 minibus ve tarla var 2 tane. Cay ocağı alınırken esim 60 bin kredi cekip babasına vermis bekarken. Dugunumuzde de zaten sadece takıyı aldılar gerisini esimle ben hallettik. 60 bin tl lik altin aldılar. Biz ayri sehirdeyiz esimle
Kaynim da babasinin yaninda hazira kondu dukkani 5 yıldır o çalıştırdığı için dükkanı onu uzerine yapacak ve 1 kamyon ve 1 tarla kaynıma verecek (ama düğününü takısını vs kendi yapma şartıyla). Bizede sadece 1 kamyon 1 tarla düştü. Zaten gözden ırak olan gönülden ırak olur. Esime de pek düşkün değiller. Ben bu durumu kabul ettim ama esim zorluk çıkarıyor. Eşim hakli mı yoksa payımıza ne düşerse kabul edip çekilmek mi en doğrusu?

Unutmadan birde kayinbabam geçen gün eşime demiş ki . Biriniz bal yiyecek biriniz peynir ekmek. Burada ne demeye çalışıyor sizce? Bana ayrımcılık yapıyor gibi geldi. bu laftan sonra görüşmek istemedim hicbirsey versinler istemedim eşim üstüne üstüne gidiyor.
Ben haksızlık olduğunu düşünmüyorum. Eşinizinki bana aç gözlülük gibi geldi açıkçası. Kardeşi o çay ocağını işletiyorsa demek ki işi o. Yabancısı değil ki kardeşi. Zaten eşinize ondan alınan 60 bin verilmiş ve kardeşine de evlenmesi durumunda hiçbirşey yapmayacaklarını söylemişler. Kardeşine verilen tek fazla şey bir dükkan. Ailenin yanında oturan, aileyle ilgilenen eşinizin kardeşi. İlerde de eşinizin kardeşiyle yaşamayı planlıyorlarmış zaten. Bir dükkan için aileyle, kardeşle küsmeye gerek olduğunu, olay çıkarmak gerektiğini düşünmüyorum.

Mümkünatı yok hali hazirda meslegi işi var
Peki ya o dükkan eşinize verilse kayınvalide ve kayınpederinizle yaşamak ister misiniz? Cevabınız büyük ihtimalle “hayır.” olacak. O zaman bir dükkanın lafını yapmaya da hakkınız olduğunu düşünmüyorum.

Back
X