Kp miras paylaşımı adaletsiz mi sizce?

Direkt sorumu soruyorum.
Kp 2 erkek cocugu var biri esim en büyüğü birde kaynım var bekar. Kp 2 kamyon 1 çay ocağı 1 minibus ve tarla var 2 tane. Cay ocağı alınırken esim 60 bin kredi cekip babasına vermis bekarken. Dugunumuzde de zaten sadece takıyı aldılar gerisini esimle ben hallettik. 60 bin tl lik altin aldılar. Biz ayri sehirdeyiz esimle
Kaynim da babasinin yaninda hazira kondu dukkani 5 yıldır o çalıştırdığı için dükkanı onu uzerine yapacak ve 1 kamyon ve 1 tarla kaynıma verecek (ama düğününü takısını vs kendi yapma şartıyla). Bizede sadece 1 kamyon 1 tarla düştü. Zaten gözden ırak olan gönülden ırak olur. Esime de pek düşkün değiller. Ben bu durumu kabul ettim ama esim zorluk çıkarıyor. Eşim hakli mı yoksa payımıza ne düşerse kabul edip çekilmek mi en doğrusu?

Unutmadan birde kayinbabam geçen gün eşime demiş ki . Biriniz bal yiyecek biriniz peynir ekmek. Burada ne demeye çalışıyor sizce? Bana ayrımcılık yapıyor gibi geldi. bu laftan sonra görüşmek istemedim hicbirsey versinler istemedim eşim üstüne üstüne gidiyor.
60 binkredi cekmissiniz,60 binlik takı yapılmıs.
E konu kapanmıs bırda zaten.
Esiinizin yada kardesinin adam hayattayken ne mirası baba demesi lazım öncelikle.
Allah evladın da hayırlısını versin😓

Ölmeden miras nasil oluyor onu anlamadim. Kayinpeder mal varligini simdiden ogullarinin uzerine mi yapiyor?

Eşinin işi geliri var, kardeşinin işi o çay ocağı anladığım kadarıyla.
Eşin ne istiyor tam olarak? Çay ocağına ortak olmak mı?
Babası, annesi ve kardeşi evlenince kardeşinin ailesinin geliri olarak düşünmüşler bence.
bilemiyorum rakamsal olarak eşit değil ama başka şeyleri de teraziye koymak lazım gibi.

öncelikle adam daha ölmediği için miras falan henüz söz konusu olamaz neyin hesabı bunlar anlamadım şimdiden miras kavgası başlamış..

Eşiniz 60 bin kredi çekmiş,kp de düğünde 60 binlik takı yapmış ödeşilmiş zaten. Ayrıca kaynınız çay ocağını işletiyor yani çalışıyor yattığı yerden konmak gibi bir durumu yok o çalıştığı için ona veriyor ki takı falan yapmam karşılığında demiş zaten.diğer kamyon tarla eşit olacak daha derdiniz nedir? İstese hepsini satar yer yani ona mı güveniyorsunuz karı koca daha adam ölmemiş ya

Direkt sorumu soruyorum.
Kp 2 erkek cocugu var biri esim en büyüğü birde kaynım var bekar. Kp 2 kamyon 1 çay ocağı 1 minibus ve tarla var 2 tane. Cay ocağı alınırken esim 60 bin kredi cekip babasına vermis bekarken. Dugunumuzde de zaten sadece takıyı aldılar gerisini esimle ben hallettik. 60 bin tl lik altin aldılar. Biz ayri sehirdeyiz esimle
Kaynim da babasinin yaninda hazira kondu dukkani 5 yıldır o çalıştırdığı için dükkanı onu uzerine yapacak ve 1 kamyon ve 1 tarla kaynıma verecek (ama düğününü takısını vs kendi yapma şartıyla). Bizede sadece 1 kamyon 1 tarla düştü. Zaten gözden ırak olan gönülden ırak olur. Esime de pek düşkün değiller. Ben bu durumu kabul ettim ama esim zorluk çıkarıyor. Eşim hakli mı yoksa payımıza ne düşerse kabul edip çekilmek mi en doğrusu?

Unutmadan birde kayinbabam geçen gün eşime demiş ki . Biriniz bal yiyecek biriniz peynir ekmek. Burada ne demeye çalışıyor sizce? Bana ayrımcılık yapıyor gibi geldi. bu laftan sonra görüşmek istemedim hicbirsey versinler istemedim eşim üstüne üstüne gidiyor.
Bu miras paylaşımı değil, baba sağken malını paylaştırıyor ve bence adaletli bir paylaşım yapmış çünkü anladığım kadarıyla sizin işiniz gücünüz var, kayınbiraderinse ekmek teknesi o çay ocağı, size düğün yapmamışlar lakin oğullarına olan 60 bin lira borcun karşılığı altın takmışlar, kayınbiraderinize ne düğün ne altın yapmayacaklar, size 1 tarla kardeşe 1 tarla, size 1 kamyon, kardeşe 1 kamyon.

Üstelik kayınpederiniz kendi çalışıp kazanmış alın teri dökerek yaptığı malları dilediği gibi paylaştırma hakkına sahipken gayet eşit paylaşım yapıyor, eşiniz dükkan için kredi çekmiş olabilir ama babası borcum borç demiş borcunu altınla ödemiş.

Stres atmaya gelenler yorum yapmasin lutfen. Maddiyatci falan degilim durumu uzah ettim arada bir adaletsizlik varmi diye sordum. Bana kalirsa ben hicbir kuruslarini istemiyorum

Tamam istemiyorsanız niye adaletsiz mi diye soruyorsunuz siz niye bunu şimdiden dert ettiniz de tek tek malları sayıp bir de kaynım çay ocağına para koymadı yattığı yerden çay ocağını ona verecek,gözden ırak olan gönülden de ırak olur falan diye kişisel yorumlar yapıyorsunuz o zaman.. bırakın baba oğul konuşsun..iyi ki maddiyatçı değilsiniz maşallah..ayrıca ortada bi haksızlıkta yok...

Direkt sorumu soruyorum.

Neden mal paylaşımı oluyor ki? Ilk kez duydum.

Konu sahibi dedem yeni vefat etti sayılır
Anneanneme köydeki dayım bakıyor artık
Dedem hayattayken de ikisine birden bakıyordu
Tüm kardeşler tarla dükkan vs için dayıma vekalet verdi. İster üstüne alır ister başka bir şey
Çünkü köyde durup tarlaları işletip ekip satıp anneanneme bakan dayım
Dükkanı çalıştıran dayım

Çocuklar kp' in çocukları, para kp' in parası. Böyle uygun görmüşse vardır bir bildiği. Ben olsam hiç karışmazdım.

Eşinize söyleyin çay ocağını kafaya takmasının hiçbir anlamı yok. Zaten 2 yıldır hepsi batmış durumda. Geri kalan mallar eşit bölüşülmüş. Ayrıca kaynınız yaşlılara da bakıyordur orda. Onun ve gelecekteki eşinin tarafından bakarsak "sürekli biz bakıyoruz düğünümüzde de yardımcı olmadılar haksızlık değil mi" diye konu açsa onu haklı bulurduk bence.

Benim eşimde 5 kardeşler. Hepsine ev alındı bize alınmadı. Eşim; bunlar babamın malı istediğine istediğini verir benim hiçbir beklentim yok diyor. İsterse alır istemezse almaz bu kadar basit diyor. Ve asla kötü düşünmüyor. Ha adaletlimi hayır, ama napabiliriz ki?

Direkt sorumu soruyorum.

Büyük ihtimalle kayınpeder eşinizden de yanında olup iş konusunda destek olmasını beklemiş. Ancak eşiniz kendi yoluna gitmeyi tercih etmiş ve kayınpederin bu beklentisini erkek kardeş karşılamış. Kendi işini yapmak bir yerde çalışmaktan çok daha zor ağır ve yıpratıcı inanın. Babayla aynı işi yapmanın ve destek olmanın adı hazıra konmak olmamalı. O kadar rahat ve kolay bir iş ise eşiniz neden bunu yapmadı? Burada erkek kardeşe ekstra sağlanan ayrıcalık dükkanın üzerine yapılacak olması. Bunun sebebi bir gün eşinizin ben dükkandaki payımı satıyorum ya da istiyorum deme ihtimaline karşı önlem olabilir çünkü orası erkek kardeşin ekmek teknesi. Eşinizin tavrından da anlaşıldığı üzere burada baba haklı çıkmış. Ailemin yanında olup, babama destek olan ve sorumlulukları yüklenen ben olacağım, ancak kardeşim bir gün gelecek ve yıllarca emek verdiğim ekmek teknemde hak iddia edecek. Sizce bu adil mi? Hak dediğiniz çalışıp emek verip kazanılan şeydir. Miras dediğinizi ise insan kime nasıl isterse ona göre pay eder, yine hak iddia edilebilir bir durum değildir.

Arada çok büyük bir fark yok ki. Eşit gibi
Bir çay ocağı fazla o da kayniniizin hakki
Yaşlı iki insana bakmak kolay mı çay ocağını da size verseler bakar mısınız kaynana ve kayinpedere
Cay ocağını da işletmis adam kaç yıl babaya yardım etmiş. Eşini işini bırakıp çay ocağını işletmek ister miydi
Bir akrabam var anne babasına baktı şimdi mirastan diğer kardeşlerine bir tarla bile vermek istemiyor ki kendisine zaten çokça araba ev tarla verildiği halde

Bence haksızlık yok. Adam sağ. Zaten kayınbaba sağ. Eşinizin yerine olsam sesimi çıkarmazdım. Herkesin aile ilişkisi farklı ama babam kardesime biraz fazla verse bile asla bozulmam. O benim kardeşim. Çay ocağına kondu demişsiniz bana o biraz ayıp geldi. Baba ve oğulları arasında olana bence gelin veya damatlar girmemeli

herkes eşitlik adalet demiş de allah aşkına biraz empati yapar mısınız
3 evladınız olsa 1 ya da 2 sinin durumu işi evi barkı olsa birinin durumu daha kötü olsa
hepsine eşit mi davranmaya çalışırsınız
ben olsam kızıma oğlumdan fazla zorda olana iyi olandan fazla yardım eder veya mal bırakırım
doğru ve adil olan bu değil midir
şimdi memur çocuğum olsun evini arabasını alsın
bi de kızım olsun hayırsız bi adamla evlensin adam eve barka bakmasın kızı çalıştırmasın (büyük sözüme tövbe zaten olamaz da ) ben sırf eşitlik olsun diye ikisine ölürken aynı malı bırakayım
adil mi şimdi yani

Konu sahibine 1 yorumlara 1000 defa şaşırdım.Bu türk gelininin eş tarafından kalacak miras kavgası nedir yahu.Bu kaçıncı konu açılışı.Sizene hanımefendi kimsiniz de karisiosunuz.Adam çalışmış,kazanmış sizden mi icazet alicak dağıtırken.Hayatinizi para miras üzerine kurmussunuz.Acinasi bı durum.

Annemler baglarini sattilar kardesim sozlenecek o parayla ona ofis acacaklar esim senin hakkin yok mu o parada dedi ne hkkim var sen karisma dedim o kadar bi daha da lafini edemez yani size dusmuyor adamcagiz saglikliyken belli olsun demis su hale bak cok uzucu bi durum bir baba icin.

Benim eşimde 5 kardeşler. Hepsine ev alındı bize alınmadı. Eşim; bunlar babamın malı istediğine istediğini verir benim hiçbir beklentim yok diyor. İsterse alır istemezse almaz bu kadar basit diyor. Ve asla kötü düşünmüyor. Ha adaletlimi hayır, ama napabiliriz ki?
Benim esimde bekarken kaynanamin suan oturdugu eve para vermis suanin parasiyla bi 200 bin diyeyim dugunumuzude esim yapti esyalari da benim ailemle esim aldi bi kuruslari yok bende suan esimin eve verdigi para soz konusu bile olmuyor arada bi seytan ugruyo sinir oluyorum ama sesimi cikaramiyorum benden once olan bi olay kendimi sakinlestirmeye calisiyorum ama yalan soylemelerine tahammulum yok evin hangi parayla alindigini anlatip duruyorlar masal okuyorlar karsimda buna gelemiyorum

Back
X