KPDS ve ÜDS için hazırlananlar...Burada toplanalım..

bicirkiz

Canıma can katan canımsın...
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2008
1.418
19
683
hazırlananlar nasıl çalışıyorsunuz,

arkadaşlar ben ingilizce öğretmeniyim ve kpds'den 94 aldım.cesur öztürk'ün kitabını tavsiye ederim.ayrıca sınavda zaman yönetimini iyi ayarlayın ve paragraf sorularını önce çözün derim.çünkü zaman daralınca gramer,çeviri ve kelime bilgisi soruları sizi çok oyalamaz ama paragraf sorularında eliniz ayağınız birbirine dolaşır.bu sınav için gerçekten ingilizceyi iyi bilmek yetmiyor,kesinlikle iyi gününüzde olmanız lazım.kolay gelsin.

cesur öztürk ü bende aldım ama farklı geldi.upper seviyesinde ingilizcem acaba bir kursa gitmelimiyim?yüksek lisans a başvurmak istiyorum aöf işletme fakültesinde 4.sınıfım..bilginiz varmı ne yapmalıyım?mülakat vs..

bende hazırlanıyoum fakat tam anlamıyla daha başlayamadım yaa..sanki biiyoum da bilmioum gibi bu nasıl geçecek kızlarr yardımcı olun banada....

ben ilk kez uds' ye girdim ve 74 aldım kpds' den de 60 aldım bunun düşük olmasının nedeni uds' nin iyi olmasının rahatlığındandı... uds' ye ben vaktim olmadığı için sadece geçmiş senelrin sınav sorularını çözerek başladım sınavs kadar 5 6 tane çözdüm cevarpşlarını kontrol ettim hatallrımı anlamaya çalıştım gerekirse not aldım... kendinize bir taktik belirleyin paragraf soruları biryerden sonra beni sıkıyordu mesela o yüzden arada paragraf sorularına geçip onlardan çözdüm arada diğer bölümlerden çözdüm ve bitirdim sonra kontrol için vaktiniz de kalsın çünkü kontrol ederken ben 3 4 yanlışımı yakaladım ki hakkaten öyle bıraksaymışşım hatalı olcakmışım...çok korkmayın özellikle uds kolay bir sınav sadece sınav taktiklerini öğrenmeye çalışın cümlelere neresinden bakmanız gerektiğinizi bilmesini öğrenin... hepinize kolay gelsin

kızlar bu cesur öztürkün kitabının tam adı ne acaba?
kaynak arıyorum ben de tavsiye ederseniz

evet arkadaşlar bende mart ayının son haftası kursa yazıldım ekim üds için.bu arada güzelce hazırlanmayı düşünüyorum.fakat önceki yılların sorularını çözmek bence çok faydalı ve açıklamalarını okuyup oradaki püf noktalarda çok önemli..

şu anki seviyene bağlı, orta seviye ve üstü isen iyi bi puan alırsın 3 aylık hazırlanmayla

upper-inter... seviyem gidior gleiyor :) aartık şansımı deneyeceğim bakalım... inşallahh 55 üstü gelir.... teşekkürler paylaşım için...

ya arkadaşlar üniv son sınıfta okuyanlar da girebiliyor değil mi? eşim sadece kamu personeli girer diyooooooor da sinir oldum.....çalışma ekonomisi son sınıfm ben..seviyemi öğrenmek için girmek isityorum açıkçası...

Bende giricem ama ben üni hazırlıkta okuyorum daha low int im:çok üzgünüm:.Muaf olabilmek için 65 almam lasım.Hiç ümidim yok sadece denemek için giriyorum

kızlar formasyon içinde kpds veya üds ye girmek gerekiomu yada bu şart formasyon alıcamız üniversiteye göre değişiomu bu konuda bi bilginiz varsa yardımcı olursanız çokkk sevinirim

evet girebilio canım

upper-inter... seviyem gidior gleiyor :) aartık şansımı deneyeceğim bakalım... inşallahh 55 üstü gelir.... teşekkürler paylaşım için...

Canım KPDS tarzı sınavlara hazırlık için sınav tekniği bilip çalışmalısın ki KPDS bol bol okuma ister ingilizce makaleler ki bunlar çoğunlukla uluslararası ilişkiler ve ekonomi üzerine olmalıdır. KPDS nin paragraf ve metinleri için yararlandığı kaynaklardan bazıları: The economist, american scientific mind, washingtonpost, newsweek gibi dergi ve gazetelerdir. Bunun dışında wikipedia dan da yararlanmaktadır. Bol bol okuma ve çıkan soruları çözersen 55 üzerine rahatlıkla çıkarsın. Sana tavsiyem kelime ezberlemekle vakit kaybetme saf kelime bilgisi sana sadece 8 puan kazandırır ona ayıracağın vakti bol okumaya harca derim.

Kolay gelsin :lepi:

bende kpds'ye hazırlanıyorum. öncelikle güzelbir gramer bilgisinin üstüne kelime çalışmak etkili olabiliyor, yukarıda arkadaşlarımızında bahsettiği gibi sınavda paragraf sorularından başlamak kesinlikle faydalı oluyor. bende mayıs ayında 75 aldım hedefim 85..kasım için çalışmalara başladım bile :sm_cool:

Ben de çalışıyorum KPDS'ye. 2010 Mayıs sınavını yaptım kendime evde. 53 doğrum vardı.
Sınava hazırlananlara nacizane bir öneride bulunmak istiyorum.

İngilizce paragrafı Türkçe'ye çevirme sorularında sadece fiile bakarak sorunun doğru cevabını buluyorum. Tabi ki paragrafı da okumak ve çevirinin doğru olduğunu kontrol etmek gerek.

Umarım faydası olur. Bana faydası oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…