KPSS 2026 Hakkında

Suakaryolunubulur23

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2024
299
674
23
42
Merhaba,

Ekim ayında 43 yaşımı dolduracağım. Muhasebeciyim ve 20 küsur yıldır mesleğimi yapıyorum. Özel sektörde home office çalışıyorum. Sosyal medyada birkaç gündür dikkatimi çekiyor. 2026 Kpss için yaş şartı olmayan bölümlerde 4 merkezi atama oluyormuş.. Acaba diyorum hazırlansam da girsem bir şansım olabilir mi? İşletme mezunuyum mali müşavir stajımı yıllar önce bitirdim ama yeterlilik sınavlarına hazırlanıp giremedim. Mali müşavirlik mesleği öyle bir hale geldi ki ofis açmak gibi bir düşüncem olamıyor. Yeni mezunken memurluk hiç düşündüğüm bir şey değildi. Ama şimdi nedense içime bir düşünce oturdu.. Olur mu olmaz mı bilemiyorum.. Nasıl bir yol izleyip hazırlanmalıyım onu da bilmiyorum, tavsiye verebilecek ya da böyle örnekleri olanlar var mı aranızda.

Öncelikle bölümünüzün nitelik koduna bakın. Sonra son merkezi alımlarda nereler kaç puanla kapatmış bakın, bilgi sahibi olmanız için önemli bu kısımlar.
Mezun olalı epey olmuş temeliniz nasıl bilmiyorum ama YouTubeda ücretsiz pek çok video var. Her dersten birkaçını inceleyip size hitap eden hocayla çalışmaya başlayabilirsiniz. Bol soru, bol deneme çözmeniz lazım. Konuda boğulmayın. Alımlar epey az ama yüksek alırsanız tabiki atanırsınız.

İlanla ilgili bir şey demedim. 2026 Kpss puanı ile merkezi atama açıklanan yaş sınırı olmayan bölümlere başvuru yapılıyormuş. Onun hakkında paylaşımlar gördüm ve aklıma yattı.
İşte o başvuru ile ilgili bir şey bulamadım onu demek istemiştim :)
Ben olmayacak bir şey göremedim. Sadece bu yaşta odaklanma süresi bşraz azalıyor, ben de 41 yaşındayım bazen kitap okurken böyle oluyor. Ama sonuçlarını düşündükçe bence kendinizi çok rahat motive edebilirsiniz. Vaktiniz varsa iyi bir kurs öneririm, yüzyüze ya da online. En azından para verdim devam etmem lazım diye düşünüp çalışabilirsiniz. Eksiklerinizi de denemeler, önceki yıllarda çıkn soruları çözerek giderebilirsiniz.

İşte o başvuru ile ilgili bir şey bulamadım onu demek istemiştim :)
Çift yıllarda aldığınız p3 puanı iki sene geçerli olur. 2022 temmuzda sınav yapıldı ilk merkezi alım aralıkta geldi. Kadrolar açılır hangi bölüm mezununun nerelere başvuracağına dair kılavuz yayınlanır. P3 puanınızla açılan yerlere 30 tane tercih verebilirsiniz. Yerleşemediniz diyelim 2023 temmuzda bir merkezi daha gelir. Sonra aralıkta tekrar. En son 2024 temmuzda sonuncusu.
Bu sene sınav tarihi kaydı o yüzden geçmişten örnek verdim. Şimdi merkezi alım tarihleri değişebilir sınav eylüle alındığı için. Özetle öyle özel bir başvuru ya da ilan yok, puanınızı bu merkezi alımlar geldikçe kullanabilirsiniz

Back
X