kpss a/b - kararsız kaldım

groenline

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2017
900
1.128
113
merhaba
hukuk mezunuyum 4 yıldır serbest avukat olarak çalışıyorum. 2026 kpss b grubu için dershaneye kaydoldum ama hocalar a grubunda atamanın eskiye göre çok kolay olduğunu, %80 alan derslerine (iktisat,maliye,muhasebe,hukuk) zaman ayırmam gerektiğini, 65-70 puanlarla a grubundan çok rahat atanıldığını söylediler. 2026'da iki sınava da gireceğim ama b grubu derslerini (genel yetenek-genel kültür) bir kenara bırakmak çok içime sinmedi. bir yandan da kurum avukatı olarak atanmayı daha çok istiyorum (90 üzeri almam gerektiğini biliyorum tabi ). durum gerçekten böyle mi? sizce hangisine ağırlık vermeliyim bilgi/fikir sahibi olanlar yazarsa çok mutlu olurum <3

bildiğin kadarıyla a grubundan da atansanız genel kültür ve yeteneğe girmeniz gerekiyor
zaten her türlü çalışacaksınız bunlara ek olarak alan derslerine hazırlanacaksınız

avukat alan kurumlari oncelikle belirlemeli. p3 puani disinda hangi puan turlerinden alimlar olmus, bunlari arastirmali.

ust kurumlar p3 mu istiyor alan mi?
adalet bakanligina p3 yetiyor mu?

google'a avukat kamu alimi yazdim. ilk iki siteye tikladim. biri kosgeb biri adalet bakanligi. ikisi de p3 istemis.

Ben 78 puan ile A grubundan ekmek yiyemedim,ertesi yıl B grubundan 92 alıp atandım.Bir de bunun mülakatı,YDS'si falan da var.A grubu o kadar da kolay değil bence.
ingilizce düzeyim iyi değil her kadro için gerekiyor mu a grubunda ? bir de çalışma şartları çok mu ağırdı ?
ben de kendi mesleğimi yapmak istiyorum açıkçası ama kurum avukatlığını boş ver alan çalış dedikleri için çok arada kaldım.

bildiğin kadarıyla a grubundan da atansanız genel kültür ve yeteneğe girmeniz gerekiyor
zaten her türlü çalışacaksınız bunlara ek olarak alan derslerine hazırlanacaksınız
ayrıca birçok aşama var siz ikisine de hazırlanın en kötü kendi bölümünüz dişinda tercih verirsiniz puana göre

p3 kpss b grubu oluyor. sadece gk-gy çözülüyor
a grubunda da ayrı alan sınavlarına girilmesi gerekiyor.
avukatlıkta taban puanlar çok yüksek, o yüzden alanı önermişlerdi ama kendi mesleğimden atanmak istiyorum açıkçası

genel yetenek genel kültür %30, alan %70 etkiliyormuş şu an alan çalış diğerlerini sona bırak dediler

ben oldukca bilgi sahibiyim. alanimda turkiye 5.siydim atandigim puan turunde. 8 yillik kamu calisaniyim.

ben olsam p3 asla birakmazdim. ilk sira gk-gy olurdu onceligimde.

ben oldukca bilgi sahibiyim. alanimda turkiye 5.siydim atandigim puan turunde. 8 yillik kamu calisaniyim.

ben olsam p3 asla birakmazdim. ilk sira gk-gy olurdu onceligimde.
tebrik ederim öncelikle
sınavlara birlikte nasıl çalışabilirim sizce aynı anda mı çalışayım yoksa gk gy bitince mi alana başlamalıyım

p3 90 ustu hedeflemeli. kuvvetle muhtemel bir yere atanirsiniz.

95 bandinda olanlar istedigi sehri, istedigi kurumu secebilir. her mulakatin listesine girer. eli bos da kalsa mulakat sonucunda, olasilik hep yuksektir.

tebrik ederim öncelikle
sınavlara birlikte nasıl çalışabilirim sizce aynı anda mı çalışayım yoksa gk gy bitince mi alana başlamalıyım
ikisini bir arada yuruten ve 90 uzeri alan insanlarla konusmanizi tavsiye ederim. ben sadece gk-gy goturdum. ikisine calismasi gerekenlerin arasindan derece yapanlar sizi dogru yonlendirenler olacaktir.

cok soru cozmenizi tavsiye ederim. gk-gy birkac ay onceden erken bitirip 100+ adet zaman tutarak deneme cozun olur mu.

bir de her kurumun hukuk departmani olur. sizin akliniza bile gelmeyen kurumlar vardir eminim, sizin meslekten alim yapan.

gecmis yillarda hangi kurumlar alim yapmis, hangi puan turunden istemis, istatistik cikarin. belki alana cok ihtiyaciniz bile olmayabilir.

Beniö bildiğim a tek yıllarda b çift. Şimdi gk gy ağırlık verin seneye de a grubuna

Çok çok teşekkür ederim tahmin edemeyeceğiniz kadar yardımcı oldunuz ve özgüven verdiniz bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…