kpss a/b - kararsız kaldım

Çok çok teşekkür ederim tahmin edemeyeceğiniz kadar yardımcı oldunuz ve özgüven verdiniz bana
cok sevindim. umarim cok guzel bir puan alir ve istediginiz yere atanirsiniz.

ben mimarim, siz avukatsiniz. ikimizin de meslegi normalde serbestlige acik. ama sizin durumunuzu da ozelde cok iyi biliyorum. cok sikintili seyler var, ayni bizimki gibi.

varinizi yogunuzu koyun. mevcut isininzden cikin ve kpssye yuklenin. ileride evlendiginizde, 35 40 yasina geldiginizde, evlat sahibi oldugunuzda kamunun rahatligini goreceksiniz.

bir de sunu unutmayin. aslinda 1.5 2 milyonla yarismiyorsunuz. cogu 2026 kpss sinav gunune kadar elenecek. yari yolda birakacak. bir avuc insan kalacaksiniz. o bir avuc insanla yarisacaksiniz. cok emek eden kazansin

Ben de hukuk mezunuyum, A ve B hepsine çalıştım ama atamam A’dan oldu. Hukuk mezunları B’den çok zor atanıyor aşırı yüksek puanlarla kapatıyor 94-95 lerle bile küçük iller geliyor. A grubunda ise 70 YDS puanı da alırsanız mutlaka bir yerlere atanırsınız. B grubu gibi iki sene bekleme durumu da olmaz. En önemlisi de A kadrosu daha prestijli, merkez kadro, uzman ve müfettiş kadroları bence daha iyi kariyer imkanları açısından.

Benim tavsiyem her şeye çalışın A, B, YDS bütün puanları toplayın yaş ilerlemeden madem bu yola girdiniz atanın kafanız rahatlasın. Özelde avukatlığın nasıl bir şey olduğunu ben de yaşadım gördüm çekilecek çile değil gerçekten

İkisine de ayrı ayrı yıllarda girdim ama a grubuna çalışayım zaten içinde b var demek doğru değil çünkü b grubu için baya yüksek almak kolay değil iktisata vereceğin zamanı b grubunda yükselmeye bak bence
Yani seçim yapmazsan ikisinden de başarısız olursun
İktisat ha deyince yapılan bir ders değil zaman ayırmak gerekiyor
Bence bu yıl b ye odaklan
Seneye de A ta odaklanırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…