kpss kâbusu

susuleta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012
3.046
5.534
158
Bu sene mezun oldum.Öğretmenlik için kpss(öabt) ye hazırlanıyorum.kpss finallerime denk geldiği için çok iyi geçmedi.aslında eylülde başladım çalışmaya ama araya sınavlar okul staj girdi hep.şimdi alana başladım ama 10 dan fazla konumuz var ve kpss kitapları eksik olduğu için bilgi açısından okul kitaplarından hazırlanıyorum. Her kitap ortalama 200 sayfa.hem yetiştirememe telaşı,hem oruçta çalışmanın zor olması beni epey yordu.çok stres altındayım. Olmassa o kpss kitaplarını baştan çalışmak, kpss ye 3.kez hazırlanmak beni çok geriyo.yazıp rahatlamak ve tavsiyelerinizi almak istedim.

Bir de hem finaller hem de nasıl 2.ci girisiniz hani 3 e girmekten korkuyosunuz ya o yüzden bu girisiniz 2 oluyor doğru mu anladim

Önlisans olarak da girmiştim bi dönem ve çok sıkı çalışmıştım kadro açılmadığı için atanamadım.dinkültürü alanım.

Hi ben de pdr mezunuyum ben de hazırlanıyorum gy.gk nasıldı fikrin bile yok ben de çok gerginim sonuçlar aciklansaydi şimdiye kadar ne iyi olurdu

Din kültürü on lisans olarak nasıl giriyor ben bilmiyorum kpss de çıkmıyor ya ondandir bilgilendirirsen

Valla belki şimdi bilmeyen biri gelip de sana 10 binden fazla memur alımı yapılacakmış, çalış, kas falan derdi ama o 10 bin memurun 6 bin küsürü sağlık alanında. 6 bin küsür kişilik kadro kafadan elendi zaten. Alanın Din Kültürü, avantajlı alan çünkü alımları diğer branşlara göre daha fazla. Ağustosta da atama yapmayacaklar zaten. Sen yine de olumsuzluğa kapılma çalış.

Sagliktan sonra en şanslı alansin bizden 2014 te 300 kişi aldilar soylesene ben napim :bicak::kızgın::KK34:

Bence da rahatlıkla atanırsiniz.bende çocuk var ve onca mezuna rağmen 800kişi atıyor

Valla kusura bakılmasın ama öğretmen atamaları baya bereketli son yıllarda ve bazı branşlar deyim yerindeyse komik puanlarla atanılıyor..İnanın kpss-a grubu çok daha zorlu bir yol..Çalışmayı da son ana kadar bırakmayın bence..

Tek tek alıntılayamadım.Önlisans olarak farklı bi bölümden girmiştim.aslında ilahiyat okudum ama DİKAB a hazırlanıyorum
Herkesin bölümü kendine göre emek istiyor. A kadrolar çok zor farkındayım ama ben zaten çalışmaktan falan gocunmuyorum stres oluyorum.şimdi yarısını bitirdim kitapların ama istediğim seviyede değilim normalde olsa 12-15 saat ders çalışırdım.ama bu ayda olmuyo.

Tek tek alıntılayamadım.Önlisans olarak farklı bi bölümden girmiştim.aslında ilahiyat okudum ama DİKAB a hazırlanıyorum
Herkesin bölümü kendine göre emek istiyor. A kadrolar çok zor farkındayım ama ben zaten çalışmaktan falan gocunmuyorum stres oluyorum.şimdi yarısını bitirdim kitapların ama istediğim seviyede değilim normalde olsa 12-15 saat ders çalışırdım.ama bu ayda olmuyo.

Canım hayırlısı ile atanırsın inş. bu saatten sonra bol bol tekrar yap deneme çöz . Kpss'ye son bir ay kala ben öyle yapmıştım ve 84 atandım. En önemli şey sınav anında bilmediğin soruları , es geç sakın işaretleme. Ortalama 6 saat yeterli çalışmak için ne kadar çok çalışırsan o kadar stres olur , bildiğini de heyecandan yapamazsın.

Bu sene mezun oldum.Öğretmenlik için kpss(öabt) ye hazırlanıyorum.kpss finallerime denk geldiği için çok iyi geçmedi.aslında eylülde başladım çalışmaya ama araya sınavlar okul staj girdi hep.şimdi alana başladım ama 10 dan fazla konumuz var ve kpss kitapları eksik olduğu için bilgi açısından okul kitaplarından hazırlanıyorum. Her kitap ortalama 200 sayfa.hem yetiştirememe telaşı,hem oruçta çalışmanın zor olması beni epey yordu.çok stres altındayım. Olmassa o kpss kitaplarını baştan çalışmak, kpss ye 3.kez hazırlanmak beni çok geriyo.yazıp rahatlamak ve tavsiyelerinizi almak istedim.
oruç tutmasan?

DKAPta böyle yapıyorsa diğer bölümler ne yapsın. staj okul ve önceden üstten ders alıp derslerinizi azaltmadıysanız bu sene olmaması lazım.
seneye çok rahat alırsanız

Valla belki şimdi bilmeyen biri gelip de sana 10 binden fazla memur alımı yapılacakmış, çalış, kas falan derdi ama o 10 bin memurun 6 bin küsürü sağlık alanında. 6 bin küsür kişilik kadro kafadan elendi zaten. Alanın Din Kültürü, avantajlı alan çünkü alımları diğer branşlara göre daha fazla. Ağustosta da atama yapmayacaklar zaten. Sen yine de olumsuzluğa kapılma çalış.
Öğretmen kadroları o 10 binin içinde değil. Ağustosta olacaktı da dediğin gibi bu sene yok dediler. Kadroları belli değil yani henüz.
Konu sahibi, kısmet valla bu işler. Sen elinden geleni yap, çalış olacağı varsa bir şekilde oluyor. Hayırlısı olsun hakkında.

Ya biri bana yardim etsin :)
Aksamdan beri oku oku bi sonuc bulamadim :(
Simdi ben kpss A grubundan giricem
Alanim uluslararasi iliskiler ama hicbir bilgim yok bu sinav konusunda
Simdi muhasebe ,iktisat,hukuk,maliye bir suru alan sorulari var ben hepsini yapmak zorunda miyim ?
Kpss B den de tercih yapabiliyor muyum?
Tercih yapcaksam her iki sinava nasil giriyorum :silah:
Ay nolur adam akilli sekilde biri bana aciklasin :bicak:

Üstten ders aldım tabiki 5 dersim vardı sadece.ama en baba dersler.öyle 1 2 hafta yetmiyo çalışmaya.formasyon sınavları projeleri ayrı bi vakit alıyordu. Hâlâ şaşkınım gerçi bu senenin bitip mezun olduguma.
Bizim kadrolar ayrı evet Ağustos ataması olmayınca her şey muallakta kaldı.puanlar kadrolar ne olur.ben yine çalışıyorum dediğim gibi ama hep bi umutsuzluk var.inşallah olur bu yıl.

Ya biri bana yardim etsin :)
Aksamdan beri oku oku bi sonuc bulamadim :KK43:
Simdi ben kpss A grubundan giricem
Alanim uluslararasi iliskiler ama hicbir bilgim yok bu sinav konusunda
Simdi muhasebe ,iktisat,hukuk,maliye bir suru alan sorulari var ben hepsini yapmak zorunda miyim ?
Kpss B den de tercih yapabiliyor muyum?
Tercih yapcaksam her iki sinava nasil giriyorum :silah:
Ay nolur adam akilli sekilde biri bana aciklasin :bicak:

gireceğin kurumların hangi puan türü ile aldığına bak

atıyorum P79 P 83 P 91 gibi sayılar

sonra bu puan türlerinin ders ağırlığına bak

ona göre derslerden giriyorsun

ama zaten ul ar kendi bölümün hukuk maliye vs giriyorsun galiba da mesela Çeko İstatistik falan gerekmiyor

tek tek kurum bazlı bak

B grubu sadece çift yıllarda

2017 de girsen de atama yok

ikisi aynı sınav yani Genel Kültür Genel Yetenek bölümü, aynı bir sınav çözüyorsun ikisinin puanı da hesaplanıyor

KPSS topiğine bak daha aydınlatıcı bilgiler vardır

konu sahibi, bu aşamada yapabileceğin tek şey çalışmak

bir de sadece konu çalışmak yetmez ama

onları nasıl test sorusu yapıyorlar o da önemli

yani okul kitaplarını hatmetsen de olmayabilir

bu nedenle KPSS kitaplarını da yabana atma

yine konu bazlı dağılıma bak

bazı konudan 3 bazısından 1 soru çıkar

ona göre çalışmanı da yoğunlaştır

deneme çöz

eksik konunu fark et ona yoğunlaş

başarılarr