kpss kaynak kitap ve çalışma stratejileri önerelim

eğitim bilimlerini bilmiyorum . ben genel yetenek genel kültürden girdim ve piyasadaki nerdeyse tüm kaynakları aldım. anayasa ve tarihte en az hata olan yayın evi ihtiyaç. pegem ve fem de çok güzel. fem matematikte tarihte falan çok iyi. pegemde tarihte. türkçede ise kesinlikle uzman kariyerin modüler seti çok iyi. çek kopartlarda da uzman kariyer iyi. ama bana sorarsan ihtiyaç ya da uzman kariyer gbi bi yayınevinin modülerini al konu çalışmak için. sonrasında ise bol bol test çöz. hele anayasa için falan sakın ikinci bi kaynak alma,aldıkça aklın karışıyor.

Son düzenleme:
dedim ya..bnce tarih konu anlatımı için ihtiyaç
soru bankasıda data..ama data zor sorular..çalışmaların bitince en son çöz datayı...

birde uzman tarih öğreten mutlaka kitaplığında olsun :34:
konu çalışman bitince sorulara ilk uzmanla başla derim

tamam canım not aldım bunları da :)

bende ilk bölüm için Fem'in iyi olduğunu duymuştum.
birde facebookta filan kpss grupları vardı soru çözüyorlardı.
Ordan yeni yeni kavramlar öğrenmiştim.
Takıldığım yerleri onlara soruyordum.
Baya faydasını görmüştüm.

kızlar ben kpss sürecinde aklımda kalan kaynaklarla ilgili bilgileri yazayım;

1-yediiklim çek-kopartlarında cevap anahtarında sorun vardı.
ama setler yine çok başarılıydı.

2-uzman kariyer az ve öz soru soruyordu.
denemelerinde çok zorlanmıştım.

3- ihtiyaç çok ayrıntılıydı son adım olarak bunu kullanmayı düşünüyorum bu yıl. tüm konu anlatım kaynaklarımı bitirdikten sonra birşey kalmış mı diye bununla noktalıcam.

4-beyaz kalem ben hale net bir karara varamadım hakkında ama bazı sorularını başka yerlerde de gördüm gibi gelmişti.

5- pegem tarih kavram haritası kitabı gayet başarılıydı.

unutmuşum bir üstte ki yazıyı okuyunca aklıma geldi; eğitim bilimlerinden hazırlanan arkadaşlara tavsiyemdir:
fem akademi kariyer testleri var. gk-gy ve eğitim bilimleri olmak üzere derli toplu bir dergi şeklinde çok güzel hazırlanmıştı

Ayrıca böyle kafanızı yorun işin özünü kavramaya çalışın...Ezberden ziyade kendinizce şifreler oluşturun.Benim minik minik not kağıtlarım vardı.kendimce önemli gördüğüm yerleri onlara not almıştım.Takıldığım an yada karıştırdığım kavramları notlarımı kısa kısa gözden geçiriyordum.Ölçmede formülleri filan hep minik notlara dönüştürdüm yanımda taşıyıp arada bakmak bile büyük fayda sağladı.
Ben bir yıl dersaneye gittim ama o sürede konuların özünü kavramadığımı o 1 aylık sürede anladım.
Kavrayınca gerisi kendiliğinden geldi.

Data diyorum...
Konu anlatımda kendi adıma tek geçerim.
Ondan aldığım verimi hiçbir yayında almadım ( konu olarak)
Yargı, güvender de aldım ama çok yararlandığımı söylemem.
Tabi herkesin bir yayından aldığı tat farklıdır.
Tarihte datayla öğrendim, Hakan DEDE ile sevdim :))
Coğrafyada hem konu hem diğer çalışma yöntemleri ile çalıştım.
Vatandaşlıkta yine datayla alt yapı oluşturdum İhtiyaç 24 saatle pekiştirdim.
Matematikte yediiklim keyifli mat kurtarıcım oldu.
Her konuda 8 veya 10 adım oluyor. Soru tiplerini sanki karşısınızda çok sevdiğiniz hocanız varmış gibi anlatıyor.
Tabi körfez, ekol vs bu tip sitelerden videolarını izledim matın.
Birde videolusoru.com Mustafa hocanın sitesi. Soruların üzerine tıkladığınızda soruyu videolu anlatıyor.
Türkçe de zaten yayın farketmez çok soru ve anlama, dikkat gerektiriyor.

Konuda yukarıda bahsettiklerim. Sorularda o kadar çok kaynak bitirdim ki...
Beyaz kalem, karacan, yediiklim, data, ihtiyaç,yargı, pegem
Modüler set olarak ihtiyaç ve uzman kariyer almıştım. İhtiyacı ilk başladığımda konu çalışırken bitirmiştim.
Uzmanıda şuanda çözüyorum.
Bölüm bölüm olması ve çözümlü olması çok iyi.
Denemelerde de fem, yargı,ihtiyaç, yediiklim ( pek sevdiğimi söyleyemem) birde pegem ve güvender, istikrar vs

Ben önlisansım 1 ay kaldı hemen hemen.
Herkesin gönlündekinin olmasını diliyorum.
Denemelerde 94,95,90 puan arası gidip geliyor.
İnşallah böyle bir puan alır, atanırsam sizlere de bol bol yardımcı olurum:1:

ya da dayanamıyorum ben açayım:) bana destek ol amaaaa:) Maşallah senin topiklere uğrayan çok oluyor.

tabiki geliorum hemen :10:

Data diyorum...
Konu anlatımda kendi adıma tek geçerim.
Ondan aldığım verimi hiçbir yayında almadım ( konu olarak)
Yargı, güvender de aldım ama çok yararlandığımı söylemem.
Tabi herkesin bir yayından aldığı tat farklıdır.
Tarihte datayla öğrendim, Hakan DEDE ile sevdim :))
Coğrafyada hem konu hem diğer çalışma yöntemleri ile çalıştım.
Vatandaşlıkta yine datayla alt yapı oluşturdum İhtiyaç 24 saatle pekiştirdim.
Matematikte yediiklim keyifli mat kurtarıcım oldu.
Her konuda 8 veya 10 adım oluyor. Soru tiplerini sanki karşısınızda çok sevdiğiniz hocanız varmış gibi anlatıyor.
Tabi körfez, ekol vs bu tip sitelerden videolarını izledim matın.
Birde videolusoru.com Mustafa hocanın sitesi. Soruların üzerine tıkladığınızda soruyu videolu anlatıyor.
Türkçe de zaten yayın farketmez çok soru ve anlama, dikkat gerektiriyor.

Konuda yukarıda bahsettiklerim. Sorularda o kadar çok kaynak bitirdim ki...
Beyaz kalem, karacan, yediiklim, data, ihtiyaç,yargı, pegem
Modüler set olarak ihtiyaç ve uzman kariyer almıştım. İhtiyacı ilk başladığımda konu çalışırken bitirmiştim.
Uzmanıda şuanda çözüyorum.
Bölüm bölüm olması ve çözümlü olması çok iyi.
Denemelerde de fem, yargı,ihtiyaç, yediiklim ( pek sevdiğimi söyleyemem) birde pegem ve güvender, istikrar vs

Ben önlisansım 1 ay kaldı hemen hemen.
Herkesin gönlündekinin olmasını diliyorum.
Denemelerde 94,95,90 puan arası gidip geliyor.
İnşallah böyle bir puan alır, atanırsam sizlere de bol bol yardımcı olurum:1:

çok teşekkür ederm.. çok faydalı bilgiler vermşssn :16:
umarıım sınav sonucunda iyi olur:nazar: ve deneyimlerinin devamını dinleriz :34:

yüksek puan alan kızlar nerelerdesiniz???
kitaplarınızı deneyimlerinizi paylaşırsanız mutlu oluruz
:21:

81 e yüksek dersen:))) uzman kariyer,fem,güvender,data,yedi iklim ve yargı...bunların soru bankalarını bitirdim fayda etti..benim gibi coğrafya özürlüsünü biraz toparladı...

2011de bir dersanede yediiklimin denemesine girmiştim. 2011 kpss eğitim bilimleri ona benzer geldi bence. bu sene de yediiklim eğitim denemesi aldım ama sorular çok kolay geldi. dersanelere piyasada satılanlardan başka set mi veriyorlar bilmem:26::26:

yediiklimin eğitim dergilerini kullanan varmı?konu anlatımı olarak ya onu alıacam yada ihtiyaç...

yada dershaneye gidicem, onun konu anlatımını kullanıcam:9: ihtiyaçın dershanesine mi gitsem ne yapsam bilemedim :26:

Ben henüz girmedim sınava eylülde giricem ama kaynak yazabilirim yinede :)
Genelde konu anlatımları yargı ve ihtiyaçtan çalıştım arada ismi pek duyulmayan teorem yayıncılık konu anlatımlarına baktım tarihte murat yayınlarınada baktım. Vatandaşıkta konu anlatımı yargının dışında pegem yayınlarından çalıştım güzel anlatmış.
Yediiklim 5526 özgün soru bankası çok kötü çok yanlışlar var sorular hiç iyi değil.
İhtiyaç Devlette çalışmak istermisiniz 2000 soruda bu iş tamam soru bankası ama ders ders deneme şeklinde çok memnun kaldım sorularda iyi.
Güvender sadece türkçe soru bankası sorular kaliteli güzel
Yetenek yayınları sadece vatandaşlık soruları iyi
Teorem yayıncılık çıkmış soular bildiğiniz çıkmış sorular yani kendi soruları ise idare eder.
Mat. için benim mat. sıfırdı o yüzden sıfırdan başladım antremanlarla mat. 1 ve 2 kitabı ayrıca uzman kariyerin matematik öğreten çözümlü soru bankası soruları güzel,kaliteli ve zor
Denemeler için yargı,uzman kariyer ve fem yayınlarından çözüyorum sırasıyla yargı denemeleri zorlamışlar biraz uzman kariyer orta fem sınav formatında diyebilirim.
Ayrıca data'nın yaprak testleri var özellikle tarihi harika diğer derslerde güzel öneririm.
Aklıma gelen elimdeki yayınlar şuan bunlar:))

Son düzenleme:
ben yediiklimin modüler setini aldım coğrafyası güzel ama eğitimlerini pek beğenmedim arkadaşlar, ünite ünite ayırmışlar güya ama 5.ünitede 2.üniteden soru var ve sorduğu soruları tekrar tekrar sormuş bir tuhaf yani konu anlatımlı bu bahsettiğim kitap, ihtiyacın cep kitabı var bende eğitim bilimlerinin cebinde bu kadar detay varsa kitabın kendisindeki detayı düşünemiyorum:37:ihtiyaç şimdi hiç eğitim bilmeyenler için iyi mi yoksa her şeyi tamamlamış insanlar için mi iyi ben anlamadım orayı...

ben yediiklimin modüler setini aldım coğrafyası güzel ama eğitimlerini pek beğenmedim arkadaşlar, ünite ünite ayırmışlar güya ama 5.ünitede 2.üniteden soru var ve sorduğu soruları tekrar tekrar sormuş bir tuhaf yani konu anlatımlı bu bahsettiğim kitap, ihtiyacın cep kitabı var bende eğitim bilimlerinin cebinde bu kadar detay varsa kitabın kendisindeki detayı düşünemiyorum:37:ihtiyaç şimdi hiç eğitim bilmeyenler için iyi mi yoksa her şeyi tamamlamış insanlar için mi iyi ben anlamadım orayı...

hıımm öyle diyorsun..
eğitimi seviyorum ve anlıyorumda..biraz zorlayacak brşey istiyorum..
ihityaçıda yediiklimide çok övüyorlar ondan kararsızıım :26:

aslında genel kültür içn güzel konu anlatımlarına ihityacım var..
tarih için ihityaçtan vazgeçmem ama :34:

hıımm öyle diyorsun..
eğitimi seviyorum ve anlıyorumda..biraz zorlayacak brşey istiyorum..
ihityaçıda yediiklimide çok övüyorlar ondan kararsızıım :26:

aslında genel kültür içn güzel konu anlatımlarına ihityacım var..
tarih için ihityaçtan vazgeçmem ama :34:

yediiklim gy gk aldım büyük övgü üzerine...ya hiç çalışmıyorum ya bu kitaplar biter mi hepsini not aldım sanki elimde olanlara çalışıyorum da :43:

Back
X